Fórum témák
» Több friss téma |
Jó sok tranzisztoros, egy panelen a RIAA korrektorral, VU kijelző vezérlésével, és még egy külön panelen DNL áramkör, sajna nincs rajzom róla.
Figyelj, kösd le az árnyékolt jelvezetékeket az előerősítőről, ami megy be a végfok panelekre, köss rá jelet, és egy hangszórót a másik csatornára, máris kiderül így van e áthallásod, szerintem nem lesz.
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2013
Ok, megnézem.
Nos nyert, 0 áthallás csak a végfokon (meg ahogy írtam 0 zaj).
Szerintem teljesen jó irányba haladok !
Amit leírtam az igaz: quad 405 mit végfok, ha jó, nem hall át a tápon. Legalább is olyan mértékben és helyzetben biztos nem mint ahogy Johnny0004 írta. De ezt már Reloop-pal igazolták. Azt is leírtam hogy hol kell keresni a hibát... Doncso! Egyetértünk. Johnny0004 ! Kíváncsi lennék a teljes erősítő felépítésére (előfokok kapcsolási rajzára). Elviekbe a 100k elégnek kellene lenni a bemeneten. Milyen koaxot használsz? Esetleg képek az erősítőről?
Akkor természetesen a hiba az előfokodban keresendő. De el tudom képzelni, hogy egész egyszerűen ez egy ilyen fajta előfok. Valami doksi kellene róla, fényképet esetleg tudsz feltenni, hátha valaki felismeri és így könyebb beazonosítani, úgy rajz is található lenne hozzá.
Mondjuk nem ide tartozik, de találkoztam már olyannal, hogy tele volt fújva "kontakspré"-vel a stereo poti, és olyan áthallást csinált, mint annak a rendje módja, persze ez csak egy érdekesség. A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2013
Nos nem találom a hiba okát, ha lekötöm a bemenet választó kapcsolót akkor megszűnik az áthallás, de nem értem, mert a bemenet választó nem csak a bejövő jelet kapcsolja, hanem mégegy funkciót ellát, kapcsol az előfokon valamit, ha kikötöm erős és torz lesz. A potik nincsenek befújva, ezek nem sima potik, hanem ellenállásokkal van tele forrasztva, és két érintkező forog, és ezáltal összezárja az ellenállásokat, mindjárt fotózok.
A képek, az elsőn a bemenet választó kapcsoló, a másodikon elől a bal oldal előerősítő, mögötte DNL, utána jobb oldal, jobb DNL panel.
A potit csak érdekesség képen írtam, nem gondolom, hogy itt ez lenne a probléma. Viszont a bemenet választót se értem. Elméletileg ez csak egy kapcsoló, ahogy mondod.
Szerk: Most nézem, ez szép építés, nem egy összegányolt valami, ettől függetlenül jó móka lesz kibogarászni a hiba okát. Nagyon nagy az áthallás? Nagyon zavar? A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2013
Hát nem csak véletlen vettem észre Ha megy a két oldal nem hallani, csak azért idegesítő, hogy ilyen precíz szerelés, és erre rosszabb mint egy gányolt erősítő
Létezhet, hogy a kapcsoló hibás? Kössem ki? A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2013
Lehet, hogy csak egy öreg kondi szórakozik veled. Nem merek már tippet osztogatni, mert megszólnak, hogy ne beszéljek hülyeségeket. De persze, egy rossz kapcsoló kopott szénporrétege is átvezetheti a jelet. De mindezt úgy mondom, hogy nem látok bele a cuccba, a kép, látod te is ,csak provizórikus. (rossz minőségű)
Hátha valaki felismerné, és előkerülne egy rajz
Skori oldalán is van egy komplett quad, keress rá, hátha.
Már néztem, az sokkal egyszerűbb kapcsolás. Ez egy régi 4 gombos kapcsoló, ha benyomjuk az egyiket a másik kiugrik (Sajnos egyik gomb teteje hiányzik)
Szerk.: jaa, és egy fontos észrevétel, hátha ez mond valamit, ha kinyomom a gombokat, úgy hogy egyik se érintkezen, akkor ugye nagy zaj lesz, és akkor is szól halkan a zene, bármelyik bemenetre is van csatlakoztatva. A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2013
Ja látom, ez egy isostat kapcsoló. Hát, nem a legjobb, ebben csúszóérintkezők vannak. Lehet hogy itt a baj. A cseréje jó móka. Mi történik ha a kimenetét leforrasztod, és oda kötsz egy jelet? Tehát amit kiválaszt, gondolom bejönnek a lehetőségek (cd, tape, riaa, stb) és innen megy egy pár vezeték az előfokba, na ezt kösd le, és ide adj jelet, hogy ez áthall e.
Na hihetetlen a kapcsoló lenne kuka? Ha a kimenetét lekötöm és odarakom rca-t akkor nincs áthallás, viszont ha kikötöm a bemenetét is és becsatlakozok a bemeneti dugaljba, akkor megint van áthallás, pedig nincs is belekötve a vezeték, ez meg hogy lehet?
Szerk.: tehát 4 din dugalj van, mennek egyből erre a 100 éves kapcsolóra, ha becsatlakozok a din-be, , de kikötöm pl. a baloldali vezetéket ebből a kapcsolóból totál, akkor is megszólal a jobb oldalon halkan, hogy a fenébe??? A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2013
Lehet, hogy szén érintkezős, és belül a szénpor átvezet, vagy fújkálva lett és tocsog, de persze létezhet hogy már rossz. Vagy a din dugónál lévő ellenállás viccelődik.
Megőrülök Ha lekötöm teljesen a kapcsolót akkor is csinálja, de ha csak a bemenetet akkor nem, most ez lehet hülyeség, de nem lehet, hogy mint egy rádióként funkcionálva veszi halkan a jelet az erölködő, valami szórás miatt?
Nem kell nagy dologra gondolni, de sajnos nem látom, így nem tudok csak mint vak ember tippelgetni. De legalább már megvan a hiba környéke, ez is valami nem? Ha mást nem, vedd ki azt a kapcsolót, kell bele egy új, és ujra kell vezetékelni, problémád megoldva.
Szia!
Szegény Isostat kapcsolót hosszabb használat és állás után sokan kezelik valamilyen kontakt sprayvel. Valamilyen városi legenda alapján újabban nagyon elterjedt a WD40 aminél ártalmasabbat nem tudok elképzelni. A régi bakelit anyag hajlamos magábaszívni és okozhat átvezetést. Sajnos ennek csak cserével tudsz a végére járni. Üdv: Gábor
Oké, köszi mindenkinek!
HA5AWS: ez nem volt befújva soha, de legalábbis nálam nem, ennek lassan 20 éve, így a spray kizárva. Doncso: kicserélem, de azt mivel magyarázod, hogy ha kikötöm belőle teljesen a vezetéket akkor csinálja, ha csak a kimenetet kötöm le és odaadom a jelet akkor nem? A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2013
Na várjál. Ha valami egyáltalán nem látszik annak ami, akkor az nem az. Ha egyből az előerősítőre kötöd a jelet, akkor ha jól értem oké. Ha kihagyod az isostatot, és a DIN dugóból jövő árnyékolt kábel megy egyből az előfokra, akkor már áthall? Jól olvasd el amit írtam. Így van?
Pontosan ezt tapasztaltam
És a hangerő poti hol helyezkedik el a láncba?
A végfok előtt. Van két bemeneti osztó az előfok előtt.
Értem. Tehát akkor kijelenthetjük, hogy ha a DIN és a kábele benn van a láncba, akkor van áthalás, ha nincs akkor normálisan üzemel a rendszer?
Szerintem igen, a Din-t megnéztem ott nincs zárlat, csak annyi, hogy 2 100kohm van oldalanként a gnd felé, de ezeket is levágtam próbábol, ugyanaz. Innen árnyékolt kábel megy rögtön a kapcsolóra.
És akkor mi történik, ha a kapcsolóról leveszed a DIN-t és a kábeleit, és ide adsz jelet. Akkor is áthall? Tehát ha átmegy az isostaton a jel.
Igen most úgy néztem áthall, de csak egy csatornán próbáltam, kössem le az összes din csatit? A gnd-jüket is?
Hát, nézd, itt lesz a probléma, ez már biztos. Nekem az a gyanum, hogy az isostat lesz a bűnös. Gondolom úgy van, hogy van egy egy közös gyűjtő híd az isostatok között, amire rákapcsolja a kiválasztott csatornát, ha az isostat átvezet egy kicsit is, akkor bárhova kapcsolod, áthallás lesz.
Vedd le a DIN-eket és a kábeleit, azt pedig hagyd fenn ami megy az előfok felé, így próbáld meg, köss egyesével a bemenetekre is, tehát ott is ellenőrizd, hogy áthall e, majd kösd rá arra a pontra ahol "összegyűjti" a kapcsolók jeleit, és megy az előfokra, természetesen úgy hogy ez rá van forrasztva az isostatra. A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |