Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógépmotor bekötése

Témaindító: Dióda, idő: Szept 30, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 22
(#) zolika60 válasza bancsi15 hozzászólására (») Ápr 19, 2013 /

Örülök, gratulálok.
(#) bottila hozzászólása Ápr 21, 2013 /

Sziasztok!
Ezek szerint nem ismerte fel senki a 1425233 számú hozzászólásomban lévő motort, de hátha valaki azért tud tippet adni, hogy hogyan kössem be. Úgy tűnik ez egy kombinált kefés/aszinkron indukciós kütyü. Ha a két kis ellenállású vezetékre adok feszültséget, akkor pörög mint állat, ha valamelyik 45 ohmos párra, akkor megpörgetve elindul, de lassan forog és semmi ereje. Ha valaki találkozott már ilyennel, akkor segítsen legyen szíves, hogy a nem kefés bekötést, hogyan kellene csinálni, hogy rendesen működjön és hogy melyik bekötési mód lehet a nagyobb teljesítményű?
(#) Liliput hozzászólása Máj 4, 2013 /

Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni! Mivel nagyon drága a mézpergető gép, úgy gondoltam, hogy a kézi hajtásút átalakítom elektromosra. Ehhez van egy szétszerelt Whirlpool ATW 5109-1000 mosógépből bontott motorom, vezérlő panelem, kábelkötegem, kapcsolók. A gép szétbontása előtt még működött, de a váz rozsda miatt már nem volt értelme felújítani. Úgy szedtem szét, hogy minden alkatrész önállóan üzemképes. Ha lenne ötletetek, hogyan tudnám megvalósítani a motor bekötését az adott alkatrészekből hálásan megköszönném. A fordulatszám szabályozására szükség van, de lehet folyamatos szabályozás is. Szóval egy kapcsolási vázlat kellene a motorhoz. Ha másik elektronikát kell készíteni az sem baj, csak minél egyszerűbb legyen. Köszönettel!!!
(#) zolika60 válasza Liliput hozzászólására (») Máj 4, 2013 /

A legegyszerűbb megoldás, ha egy porszívóból, vagy fúrógépből bontott fordulatszám szabályozót használsz. Vagy építesz egy ilyet.
(#) Liliput válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 6, 2013 /

Köszönöm a gyors válaszodat. Természetesen mindkét lehetőséget fogom kutatni. Még azt szeretném kérni, ha lehetséges a triak és diak beszerzéséhez a típust meg tudnád-e adni?
Lehetséges, hogy találkoztál vele, de én láttam az érdeklődési körödben ebben a fórumban a papír "brikett" hozzászólásaidat. Én évek óta kísérleteztem a készítésével és szeretném ajánlani ha érdekel az index fórum "brikettálógép házilag" topikot. Ott a nick nevem "a3oli",ráklikkelve valamennyi hozzászólás és infó egyben olvasható és az eddigi eredményeimről elég bőven beszámoltam. Az általam készített gép pedig a Bővebben: Link alatt nézhető meg.
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2013
(#) kucsi76 hozzászólása Jún 15, 2013 /

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni van egy Whirlpool mosógép motorom Type MCA 30/64 - 148 / ALA1. Szeretném körfűrésznek használni. a legnagyobb fordulat bekötését szeretném ha valaki megírná. De a fordulatszabályzós bekötés is érdekelne. Előre is köszönöm üdv: Zoli.
(#) gizmoo hozzászólása Júl 4, 2013 /

Sziasztok van egy bontott mosógép motorom sajnos nem tudom, hogy működik-e. Nem boldogulok a bekötéssel.
A motor márkája IMEP C.T.C 31 .... valami, mert az sajnos írás mosódott rajta.
Kinézetre olyan mint ebben a hozzászólásban lévő motor http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1425233.html#1425233

Érdemes-e fűnyíróba beletenni?
(#) zolika60 válasza gizmoo hozzászólására (») Júl 4, 2013 /

Ez kefés motor, ami fűnyíróban nem igazán jó, mert terheletlenül szétforog.Esetleg fordulatszám szabályozó áramkörrel működhet, de inkább keress valami kisebb fordulatú motort.
(#) pjg válasza gizmoo hozzászólására (») Júl 4, 2013 /

Teljesítménye is kevés.
(#) gizmoo válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 4, 2013 /

értem köszönöm szépen a gyors választ.
(#) rendad válasza szabi83 hozzászólására (») Júl 4, 2013 /

Szia
Ez egy orosz vjatka motor ,mellékelem a bekötési rajzot is teljes kapcsolási a mosógépről.

Vjatka 14.jpg

(#) zolika60 válasza rendad hozzászólására (») Júl 4, 2013 /

Az a gyanúm, hogy 2008 augusztusa óta már túllendült a problémán.
(#) vegso79 hozzászólása Júl 6, 2013 /

Sziasztok szeretnék motort cserélni a mosógépben de nem de nem egy forma csatlakozók vannak a motorokon,az egyiken pirosfehér,barna,piros,citrom,kék a másikon piros zöld,citrom,fekete,kék,azt szeretném kérdezni hogy melyik szin melyikkel kell egyezik.köszönöm.
(#) zolika60 válasza vegso79 hozzászólására (») Júl 6, 2013 /

Ez így nem fog menni. Mérd ki melyik motoron melyik vezeték hová megy és a szerint kösd be. Esetleg mindkettőről tegyél fel képet, hátha ránézésre megtudjuk mondani.
(#) vegso79 válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 6, 2013 /

Köszi a választ az a baj hogy amelyiken nincsen foglalat az leégett,a másik meg állt a szekrényben.
(#) zolika60 válasza vegso79 hozzászólására (») Júl 6, 2013 /

Sajnos ebből a szögből azt sem látom milyen motorról van szó. Olyan képet tegyél fel amin az egész motor látszik.
(#) vegso79 válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 6, 2013 /

ezek azok,a paramétereik ugyan azok csak a drotok nem ugyan olyan színüek.
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2013
(#) zolika60 válasza vegso79 hozzászólására (») Júl 7, 2013 /

Sajnos nem tudom megmondani, hogyan kell bekötni. Jobb ötletem nincs, minthogy a leégett motoron nézd meg melyik vezeték hová megy és aszerint kösd be a másikat.
(#) tothzsolt hozzászólása Júl 24, 2013 /

Alakitott mar at valaki mosogepmotrot generatornak? Allitolag lehetseges es erdekelne hogyan oldhato meg.
(#) Gafly válasza tothzsolt hozzászólására (») Júl 25, 2013 /

Milyen mosógépmotort?
(#) tothzsolt válasza Gafly hozzászólására (») Júl 25, 2013 /

Az erdekelne, hogy milyen tipusokat lehet atalakitani?
(#) pjg válasza tothzsolt hozzászólására (») Júl 25, 2013 /

A komutátorosokat át lehet alakítani dinamóvá. Bár nem sokat ér az egész.
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2013
(#) csernyib hozzászólása Júl 31, 2013 /

Üdv mindenkinek.
Én egy Indesit tipusú mosógép motort kaptam. Made in Romania.
Az egér lerágta a csatlakozóját, még a vezetékekről a szigetelést is majdnem. 5 kivezetése van, a végeiken piros-zöld-kék-fekete jelzés, az ötödiken nincs jelzés. Hogyan kössem be nagy fordulathoz. Tud valaki rajzzal segíteni, vagy ha ki lehet mérni, akkor abban segíteni? Köszönöm.
(#) Lampika hozzászólása Aug 8, 2013 /

Üdvözletem mindenkinek.
Szeretnék segítséget kérni villanymotor bekötéshez, ez 3 fokozatú ventilátor motor amiből kiszakadt a vezeték költözéskor. A motorból 8 szál jön ki aminek az ellenállásai a következők, 45, 145, és 470 ohm-osak állandó kondival bekötve.
A segítséget előre is köszönöm.

DSCF2237.JPG

(#) Pimpmyridelali hozzászólása Aug 17, 2013 /

Sziasztok. Lenne egy kérdésem. Van egy Whirlpool AWT5090 automata mosógépünk 800 as centrifugával. Egy gond van vele, kissé hangos amikor fugál, gyakorlatilag olyan mint ha egy sugárhajtó művet tesztelnének. Kiszedtem belőle a motort, a csapágyak teljesen csöndben vannak, de ha szólnának sem tudom hogy nekiállnék e cserélni mert sajtolt szegecsekkel van összepakolva stb. Én úgy hallom hogy a szénkefék dalolnak nagyobb fordulaton ami gondolom hogy van nekije, mert ha az áttételt nézem hogy az a pici kerék hajtja azt az óriásit ami 'full gázon' 800 at pörög percenként, a motor még talán a 10000 et is meghaladja talán. Van e valami megoldás erre hogy csendesebb legyen, vagy csak simán hozzá kell szokni. Szerintem a kefetartóban túlságosan sok oldalirányú mozgása lehet a kefének és talán attól is lehet hangos. Van valami megoldás erre? Például széthajítani és felszabályozni a forgórészt, esetleg szénkefe csere ha van valami spécibb, hátha ezt pont valami selejtessel rakták össze? (Kint asztalon az egyik kefével kézzel pörgetve hangosabb egy kicsit, de mind a kettővel ad ki forgás közben zajt)
Köszönettel egy jármű szerelő.
(#) zolika60 válasza Pimpmyridelali hozzászólására (») Aug 17, 2013 /

Nem lehet, hogy a dob csapágya zajos?
(#) Pimpmyridelali hozzászólása Aug 18, 2013 /

Szerintem nem. Ha a dobot csak üresen kézzel megforgatom, teljesen csendben elforog, de ha a szíj is rajta van, máris lehet hallani azt a szép hangot ami a motor tengelyének fordulatszáma függvényében erősödik. És hallatszik halkan mosás közben, csak amikor fugál akkor erősödik fel.
(#) csernyib válasza Pimpmyridelali hozzászólására (») Aug 19, 2013 /

Én akkor tapasztaltam ilyet, amikor magába a motorba volt kimenve a csapágy és a belső vasmag hozzáér a külső tekercshez. Melegedett a motor és visított mint a repülő. Ez csak tipp, nem tuti.
(#) Pimpmyridelali hozzászólása Aug 20, 2013 /

A motort kiszedtem, asztalra tettem, kiszedtem a kefetartókat, és gyönyörűen forognak a csapágyak amikor kézzel megforgatom a tengelyt csöndesen fut. De amikor visszateszem a keféket, akkor van egy hangja ami a futógyűrűtől jön, mint ha ugrálna rajta a kefe. Még valamikor réges régen volt egy Black &Decker láncfűrészem amire azt mondták hogy típushibás a forgórésze és egy két kommutátor ki tud emelkedni, és üzem közben úgymond dobálja a keféket. Az mondjuk ívet is húzott meg égett szaga is lett. Azt nem tudom hogy az én esetem egyedi, vagy járt már valaki így. Lehet hogy a felszabályozás lenne a probléma kulcsa. De ahhoz szét kellene varázsolni a motort. Ennek a mosógép motornak szerintem olyan a hangja mint ha a kefék nem egyenletesen csúsznának át a kommutátorokon. Egyébként működik a gép meg minden csak szerintem hangos egy cseppet.
(#) nemri hozzászólása Aug 24, 2013 /

Sziasztok!
Új vagyok a fórumon, de egy mosógép motort szeretnék hasznosítani, de nem tudom hogy hogy kell rendeltetés szerűen bekötni, Whirpool a motor, és rakok fel képet.
Nem szeretnék sehová futkosni vele, inkább megpróbálom én bekötni, hátha ))
Előre is köszönöm.
Következő: »»   6 / 22
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem