Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   386 / 1157
(#) Csongi_ válasza eyess hozzászólására (») Júl 17, 2013 /

Nem csak a kep all meg, hanem a hang is, mintha lefagyna egy kis ideig. Nemreg volt szetszedve, volt elvive szervizbe, ahol "megjavitottak".
(#) velegiistvan hozzászólása Júl 17, 2013 /

Sziasztok!

Ha többször küldeném el ugyanazt, elnézést kérek, képernyőfelolvasóval kissé nehezen használom az oldalt.

Van egy Msi 915p combo típusú alaplapom, mellyel a következő a gond:
A biosban megvan ugyan a sata controller üzemmódjának állítási lehetősége, de valamiért a menüben csak ide módot enged kiválasztani annak ellenére, hogy sata vinyó van rákötve.
Okozhatja ezt az, hogy mikor biost frissítettem, nem csináltam cmos resetet?
Mennyiben számít egy kb három éves, elvileg 7200 rpm-es, 500 gb-os samsung sata vinchinél, hogy sata vagy ide módban használom?

Válaszaitokat előre is köszönöm.

Üdv:
István
(#) lac08 válasza sprofan hozzászólására (») Júl 18, 2013 /

Nekem van egy 10 GB-os Quantum Fireball-om, az szintén már csak kattog, ha rákötöm a gépre. Azaz - elvileg az olvasófej keresné a boot szektort, ámde minden bizonnyal sehol sem találja.
Az alaplapi BIOS, no meg a windows viszont már nem is keresi az ilyen kattogós winchestert ... hát röviden ennyi!

Simán kuka .... vagy asztalra - iratnehezéknek.
(#) Csirk válasza velegiistvan hozzászólására (») Júl 18, 2013 /

A sata mod nem a sata/ide HDD kozti valasztast jelenti, hanem a modot, amivel a sata HDD-t kezeli. Mivel az alaplapon levo ICH6 (ami vezerli a HDD-ket is) nem tamogatja meg az AHCI modot, igy csak az IDE mod fog megjelenni a biosban. Ez nem hiba, az alaplap ezt tudja.
(#) Kovidivi hozzászólása Júl 20, 2013 /

Sziasztok!
Biztonsági mentést szeretnék készíteni néhány mappáról egy külső HDD-re, de nem úgy működik, ahogy szeretném. Norton Ghost 15-öt használok. Régebben úgy is tudtam biztonsági menteni, hogy a külső HDD-n megjelentek a mappák, és fájlok rendesen, mint az eredeti helyen (név, mappaszerkezet). Most viszont véletlenszerű karakterek jelennek meg, nem tudom egyből tallózni a külső HDD-n levő mappákat, és fájlokat. Tudja valaki, hogy hol lehet ezt beállítani? Angol nyelvű szoftvert használok. Próbáltam már mindent... Vagy esetleg ilyet nem tud a Ghost?
Köszi!
(#) Gombszem válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 20, 2013 /

Vagy esetleg ilyet nem tud a Ghost?

Nem írod mivel nézed a Ghost mentést. De mindenképpen a Ghost Explorer-t kell használni. Abban megjelennek a magyar ékezetes betűk is. Legalább is nálam. Bár én a Ghost 7.5 verziót használom mentéshez, és a 11.5 Ghost Explorer-t a kibontáshoz.
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2013
(#) Kovidivi válasza Gombszem hozzászólására (») Júl 20, 2013 /

Köszi a választ!
Arra gondoltam, hogy már korábban létrejött egy olyan könyvtárszerkezet, a fájlokkal együtt a külső HDD-n, mint amiről biztonsági mentést szerettem volna készíteni. Ezt a könyvtárszerkezetet simán tudtam nézni, tallózni, csak nem emlékszem, hogy azt a Ghost-tal készítettem-e (90%-ban azt használtam már nagyon régóta), és ha igen, akkor hogyan. Szerettem volna aktualizálni, de a Ghosttal nem tudtam elérni, hogy megmaradjon az eredeti könyvtárszerkezet és fájlnevek. Akkor hagyom így, a lényeg, hogy a Ghost bármikor tudja frissíteni a biztonsági mentésem a hiányzó fájlokkal.
(#) tallerkrisztian hozzászólása Júl 20, 2013 /

Sziasztok!

Tegnap vettem egy új 600W tápot azzal megy most a gép, de tegnapi napon az első leállása után már nem időzik bootoláskor az USB eszközök keresésénél. Viszont időnként minden előzmény nélkül spontán leáll.

Az eseménynaplóban az alábbiakat találtam:

Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \Device\Harddisk0\D
Hiba történt az eszközön (\Device\Harddisk0\D) a lapozási művelet közben

11 -es és 51-es hibakóddal 1-3 percenként ismétlődnek a hiba bejegyzések.

Mi lehet a gond?

Válaszokat előre is köszönöm.
(#) _vl_ válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Júl 21, 2013 /

Tehát:
- volt eddig egy géped, ami működött,
- tettél bele egy új tápot,
- ezután már nem működik jól a géped.
Felteszed a kérdést, hogy mi lehet a gond.
*
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2013
(#) coyote55 válasza _vl_ hozzászólására (») Júl 21, 2013 /

Történhetett malőr a beépítés során is, például a merevlemez tápcsatlakozójánál...
(#) pittti válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Júl 21, 2013 /

Idézet:
„Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \Device\Harddisk0\D
Hiba történt az eszközön (\Device\Harddisk0\D) a lapozási művelet közben

Hiba történik az adatátvitel során (CRC). Sajnos sok minden okozhatja. Gyenge, elmozdult SATA adatkábel, bizonytalan tápcsatlakozás. Gyakran előfordul, ha a tápon nincs SATA tápcsatlakozó, hanem úgynevezett SATA - Molex átalakító van.
Az is lehet hogy a táp valamelyik ága nem megfelelő feszültséget ad le, vagy ingadozik, kihagy (ezt sajnos csak komoly műszerezettséggel lehet kimérni). Nem írtad a márkáját.
(#) Gombszem válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 21, 2013 /

... Szerettem volna aktualizálni, de a Ghosttal nem tudtam elérni, hogy megmaradjon az eredeti könyvtárszerkezet és fájlnevek. Akkor hagyom így, a lényeg, hogy a Ghost bármikor tudja frissíteni a biztonsági mentésem a hiányzó fájlokkal...

Most lett egyértelmű számomra, hogy te a "meleg" mentést csinálod, ami tulajdonképpen egy naprakész klón a mentett partícióról. Én ezt sosem használtam, mert vannak buktatói. Egy működő Op. rendszer folyamatosan írogat a partícióra. Ezt képtelenség pontosan elmenteni, szerintem. Ráadásul más elven ment, és itt lehet a baj az angol abc-től eltérő karakterekkel.

Én azt ajánlom neked (lehet, hogy némileg kényelmetlenebb), hogy a "hideg" mentést használd. Ez egészen biztosan mindent úgy ment el, ahogy a partíción van. Persze a helyreállítás is tökéletes emiatt. Az tény, hogy nem egy másolat van, hanem több. Mindegyik azt az állapotot tárolja, mint amikor a mentés történt. Ez a technika rákényszerít, hogy néha karbantartsd a gépet, minden felesleges dolgot töröljél, töredezettség mentesítés legyen, stb. De az eredmény meghálálja a befektetett időt.

Te döntöd el, mit használsz, mikor mivel töltöd az idődet.
(#) tallerkrisztian válasza pittti hozzászólására (») Júl 21, 2013 /

Elsökörben az illesztésekkel nem hiszem, hogy gond lesz. Összesen 3 alkalommal állt le eddig a gép az első napon 1x a másodikon rövid idő alatt 2x. Hozzá kell tennem, hogy túlfeszvédős hosszabbítóra van kötve a gép (lehet ezért állt le). Nem számoltam,de minimum 3 SATA csatlakozó van rajta (nem molex). Kihagyás? .. lehetséges ez esetben mire kell figyeljek?

1 év garis a táp!

Én a google által HDD hibára utaló írásokat találtam bár nem értek annyira hozzá. Az eseménynaplóból csak ezt a két hibaüzenetet írtam ki, mert ezek sorozatban fordulnak elő, de 1-2 eltérő hibákat is ír:

Paritási hiba van a következőn: \Device\Ide\IdePort2 / hibakód: 5

IDe csatlakozóra nincs kötve eszköz.

Azóta kop-kop még nem volt leállás!
(#) pittti válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Júl 21, 2013 /

Lehet HDD hiba is, de ezt a HdTune vagy a Sentinel ki tudja mutatni.

Mindenesetre első körben próbáld meg a SATA adatkábelt kicserélni, lehetőleg ne az ócskábbik fajtára, hanem olyanra amin fém reteszelőkapocs van.
(#) tallerkrisztian válasza pittti hozzászólására (») Júl 21, 2013 /

Most is a fémes van a gépben. Tavaly amikor a vinyó olvasási felületét lekezeltem a Sentinellel akkor adatkábel vagy HDD olvasófej hibára utaló eredmény született ha jól emlékszem.
(#) orizon hozzászólása Júl 21, 2013 /

Üdvözletem!

Olyan létezik, hogy az összes fórum amit látogatni szoktam az mind egyszerre eldobja a belépési kódjaimat?Facebooktól kezdve minden.Még a HE is. Mindenhová újra be kell jelentkeznem. Ez normális dolog? Mert még ha egyről lenne szó akkor nem is lenne probléma az még belefér a történetbe. De mindnél újra bejelentkezni.? Kezdek aggódni. Van miért?
(#) mateakos válasza orizon hozzászólására (») Júl 21, 2013 /

Üdv.!
A böngészési előzmények kiürítése, vagy a cookie-k törlése okozhat ilyet. Esetleg ha nagyon elállítod a dátumot, akkor a böngésző azt hiheti, hogy lejártak a cookie-k, bár ebben nem vagyok biztos, hogy lehetséges, vagyis velem még nem fordult elő.
(#) orizon válasza mateakos hozzászólására (») Júl 21, 2013 /

Nem ürítettem ki semmit, nem nyúltam semmihez. Bekapcsoltam a gépet és sehová nem tudtam belépni. Érdekesnek találom a dolgot. Ilyen még nem történt egyszer sem.
(#) mateakos válasza orizon hozzászólására (») Júl 21, 2013 /

Valaki más nem üríthette ki?
(#) zoli200 válasza orizon hozzászólására (») Júl 21, 2013 /

Amikor ez történt akkor a gépemen keresztül bejutottak mindenhova,szal feltörték,gyanús lett hogy egy két ikon is eltűnt az asztalról,nem mondom hogy nálad is ez van de nézd meg a biztonsági beállításaidat,nekem pl be volt kapcsolva a távoli segítség kérés lehetősége is.
(#) Csongi_ hozzászólása Júl 22, 2013 /

Sziasztok!!
Nem talaltam hasonlo temat a keresobe beirva, ezert ide irom ki a kerdesem.
Volt egy alaplapom AM3-as foglalattal, ami elromlott, ezert az arat levasarolhatom, ujat veszek. Vannak alaplapok amelyek AM3+-os foglalatuk van. Ha veszek egy olyan alaplapot, aminek AM3+-os akkor abba talalni fog az AM3-as processzorom bele?
Regen nagyon vagtam az ilyent, de mara mar elfelejtettem.
(#) Leraz válasza Csongi_ hozzászólására (») Júl 22, 2013 /

Szia.
ezt olvasd el. Talán segít.
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2013
(#) Csongi_ válasza Leraz hozzászólására (») Júl 22, 2013 /

Ebbol azt tudtam meg, hogy AM3 foglalatba nem igazan talal az AM3+. Konkret valasz arra, hogy AM3+-ba talal vagy nem az AM3 nincs.(el nem lattam legalabbis)
(#) _vl_ válasza Csongi_ hozzászólására (») Júl 22, 2013 /

Azért nem találsz ilyen információt, mert ez nem a foglalaton múlik. Azaz a foglalatba fizikailag belemegy a régi CPU, de hogy ott működjön, az már az alaplapon múlik. Az pedig nem általánosítható a foglalat alapján.
Tehát kinézed a konkrét alaplaptípust, megnézed a támogatott CPU-k listáját, és ha rajta van a meglevő, akkor örülsz.
(#) Csongi_ válasza _vl_ hozzászólására (») Júl 22, 2013 /

A liztan szerepel az en proceszorom tipusa is.
(#) Andris85 hozzászólása Júl 22, 2013 /

Segítséget szeretnék kérni. A tv-m pc-vel van összekötve, vízszintes gyors mozgásnál a kép tetejénél, felénél egy-egy víszintes törés csík jelenik meg, amik nem lehetnek problémák, hdmi kábel, tv, videókártya illesztő program. Tv 40 colos led , kártya azaz processzor g530. Amielőtt bárki piszkálná tudását, egy hat magos géppel, hd5550 kártyával és sony tv-vel is ugyanez volt a probléma, ennél már nem emlékszem, hogy oldódott meg, de megszűnt. A válaszokat előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2013
(#) kadarist válasza Andris85 hozzászólására (») Júl 22, 2013 /

Szia!
Kapcsold be a váltottsorosság megszüntetését a lejátszóprogramban.
(#) Andris85 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 22, 2013 /

A kmplayer-ben nem találtam ilyet, más lejátszóban hol találom, mert akkor azt telepítem fel.
(#) Andris85 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 22, 2013 /

Meg találtam a vlc player-ben, de bárhova kapcsolom, ugyan úgy marad a hibajelenség.
(#) kadarist válasza Andris85 hozzászólására (») Júl 22, 2013 /

Még azzal tudod gyorsítani a videó-feldolgozást, hogy kikapcsolod a nem használt megjelenítőt a képernyő tulajdonságoknál.
Következő: »»   386 / 1157
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem