Fórum témák
» Több friss téma |
Amint megjon az uj alaplap, es tudni fogom hogyan kell, frissiteni fogom.
![]()
Nem tette tonkre, mielott javitani kuldtem volna, meg vidaman tudtam hasznalni.
Nem kapcsolodott be a gep rogton, miutan feszultseg ala helyeztem, ez volt a hiba.
Szia!
Én ezt a dolgot úgy oldottam meg, hogy csináltam egy linuxos home szervert itx alaplapból és annyi tárhelyem van amennyi, és amilyen a hdd. Dyndns-el bárhonnan el tudom érni neten keresztül.
Leirhatod, ha akarod. Amugy ilyen lesz az uj.
Ugyanez a probléma adódott 8giga ram, HD5550, és 6 magos proci mellett is, tehát nem hinném, hogy a teljesítménye lenne a gond.
Nem szivesen maszkalok a biosban, ugy olvastam, ha valamit elrontok, maradando karoodast okozhat.
Nem az a gond.Külföldi oldalon azt írták,hogy a képszinkronnal,színkeveréssel van valami ......
![]()
Holnap kipróbálom más kártyával, de utána feladom, mert csak felbosszant.
Ne bosszankodj.
Én már próbáltam 2 külön kártyával is de nem volt jó. Majd utánanézek mert azért nem adtam fel csak pihentetem a dolgot.
A gép teljesítményét még mindig nem írtad le!
Mindegy, nekem is volt ilyen gondom és a következő volt a megoldás: Az asztalkezelőben csak az egyik képernyő legyen aktív! Másodsorban a processzor sem mindegy mert nekem celeron-on ez nem volt jó. A konfig amin tökéletes most is: Amd phenom ii x4 965 cpu 4x3,2ghz Gigabyte am3+ alaplap 880gm-d2h 2x 2gb kingmax ddr3 1333 Radeon HD6850 vga Ebben a konfigban is megvan a jelenség ha egyszerre két megjelenítő megy!! Vagy tv vagy monitor, sajnos el kell dönteni. Kisebb vga-nál (hd4350 alaplapi) nálam felejtős volt mert szakadozott és "széttört" a kép állandóan. Most vga-n és hdmin is jó de nem egyszerre.
Asus alaplapok alapjába véve nem rossz alaplapok.
Bios frissítés: Qflash stb alaplapi megoldás: Ha az alaplapon van bios frissítés lehetősége akkor azzal frissítem. Kiirja a képernyőre induláskor hogy pl: Qflash F12 gomb. Ekkor pendrivera fel kell másolni a letöltött bios imaget és ki kell tallózni a bios filet. Másik megoldás ha alaplapi nincs: Le kell tölteni az ultimate boot cd-t és abban van dos környezet. Kell egy hdd ami fat32-re van formázva. Erre a hdd-re rá kell tenni az előbb említett bios imaget és a amiflash vagy awdflash programot. Utóbbi attól függ hogy "ami" vagy "award" a bios. Ezek a leggyakoribb bios verziók. Az ubcd-vel kell indítani a gépet és a freedos-t indítani. Ezután "ami" vagy "award" file elindítani a megfelelő paraméterrel ami nem más mint mögé kell írni a bios image file nevét. Pl: amiflash.exe 101112F2.img Harmadik megoldás: Gigabyte alaplapnál (is) van windows flash lehetőség is. Ez a legegyszerűbb mert windows alatt rendszergazda módon el kell indítani a letöltött filet és magától megcsinál mindent. Ezután csak újra kell indítani a rendszert és kész is. Ennél a módszernél egyre figyelj, csak a bios program legyen megnyitva a gépen a többit be kell zárni. Az első verzió a preferáltabb, ha van ilyen lehetőség. A bios image letöltésénél nagyon fontos az alaplap pontos típusa és verzió száma (rev) is!! Ha egyik nem stimmel akkor sem fog indulni többet az alaplap frissítés után!!! A bios image-t csak a gyártó oldalról szedjük le mindig és a legutolsót (legfrissebbet) tegyük bele a bios-ba! A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2013
Szia! Köszi a tippet! Elég régóta gyűjtöm már a fényképeket, és a programok között is van pár nagyobb, így a 15GB elég kicsi lenne. Korábban én is ezen gondolkodtam, de minimum 40GB kellene. Van egy külső HDD-m, amit alig használok, tehát kicsi az esély, hogy tönkremegy. Ha valaki elmondaná, hogy hívják rendesen a "meleg" biztonsági mentést, akkor lehet találnék egy progit. Bár Így is biztonságban érzem az adataimat, de jobb lenne, ha le tudnám ellenőrizni, megnyitható-e a kép, ugyanannyi fájl van a két mappában, a mappák mérete egyezik, stb...
Idézet: „Én nem a Windowst szeretném menteni, hanem azt a mappát” Ó, az más. Ehhez ellenben nem kell Ghost, bár lehet vele is. Használj Total Commander-t. Ebben van szinkronizálás opció (Parancsok fül > Mappaszinkronizálás). Ez tökéletesen rendben tart mindent. Persze figyeni kell a másolás irányokra, törlésekre. A tartalom szerint-i vizsgálat nem kell, hacsak nincsenek azonos méretű fájljaid változó tartalaommal. A dátum nem számít-ot érdemes bepipázni. De ki kell tapasztalnod, néhány nem éles tartalommal. Nekem bevált. Idézet: „Tehát tud a Ghost "meleg" mentést?” Az újabb verziók már tudnak. Én sosem használtam, mint írtam elvi okokból. Mellesleg van másik hasonló mentő program, a True Image. Ahogy hallom, ez korrektebb, ha már a "meleg"-hez ragaszkodik valaki. A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2013
Ez ha frissites nelkul is fog menni jol a gep, akkor is muszaly frissitsem?
Szia!
Átnézem, hogy mit tud, készítek tesztmappákat, és kiderül! Köszönöm a tippet!
Én nem tudom milyen asztalkezelőre gondolsz, hol találom a win7-ben? Asrock B75 Pro3-M 2*2Gb 1600mhz Kingston ram (kit), Processzor: G530, Samsung Sata" 320 Gb HDD, Semmi esélye nincs annak, hogy ez egy sima mkv lejátszásánál hardveres szempontból hibát okozzon.
Én is ezt a megjelenítős problémát jeleztem tegnap. Ha az asztalon nyomsz egy jobb gombot, akkor előjön egy menü. Ott van egy olyan, menüpont, hogy képernyőfelbontás.
Ott normálisan egy megjelenítőre volt állítva, de problémát sikerült orvosolni, beletettem egy hd3650-es 256 bit-es videókártyát és gyakorlatilag megszűnt a probléma. Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Na meg a normális drájvet is fontos lenne!Például a PowerVR SGX545-ben is van hardveres gyorsítás és nem tudott az Intel összehozni egy normális meghajtót. Szép munka, gratulálok!
Igen általában a vga kevés ennél a hibánál. Örülök, hogy jó lett. Üdv!
Semmi sem muszály. Szokták ajánlani a frissítést, de ha nem csináltad és működik a gép rendesen akkor talán ne frissítsd.
Információ gyanánt írnám, hogy a processzorban HD2000-es videochip található, melynek a Windows 7-es értékelése 4,9 és 5,6, az öt éves HD3650-es videokártyának, pedig 7,1 és 7,1. Még egyszer köszönöm mindenkinek!
Azt a windowsos értékelést felejts el ,mert semmire nem jó. Amit használhatsz: pl: 3dmark
Amúgy szívesen erre van a fórum. Üdvözlettel!
Szia!!
Az elobb jott meg az uj alaplap, es a proceszoron levo labak, nem ugy vannak, mint az alaplapon levo lyukak. Pirossal ,zolddel, es kekkel jeloltem meg az eltereseket. Foglalat CPU A proci a foglalatba belemegy, egyik oldala sincs fennebb, talal a lyukakba le lehet szoritani, de nem mertem meg ezeker az elteresek miatt.
Az pedig oda esik akárhogy számolom a lábak , és a lyukak pontosan egybe esnek .Persze ha a processzort sarkai is megfelelő helyen vannak.
Igen, oda esik. Az ASUS oldalan azt irta, hogy tamogatja az en proceszoromat is,(AthlonII x4 640) ezert beletettem. Ossze van rakva a gep, de valamiert nem indul el. Anikor bekapcsolom a tap kapcsolojat villannak egyet a gepen levo LED-ek, es nem indul el, hiaba nyomom a bekapcs. gombot.
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2013
Új alaplap-proci párosnál, bios reset kell. Legalábbis én szívtam már vele. Ha nem indul, első körbe, hogy jól van e összerakva, és csak minimális hardver legyen a gépbe. VGA se kell, attól még a lapnak el kell indulnia procival és rammal. Ha így se indul, ajánlatos ram nélkül megnézni. Magyarán ilyenkor szépen egyenként kell építgetni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |