Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   388 / 1157
(#) Csongi_ válasza 1984white hozzászólására (») Júl 22, 2013 /

Amint megjon az uj alaplap, es tudni fogom hogyan kell, frissiteni fogom.
(#) 1984white válasza Csongi_ hozzászólására (») Júl 22, 2013 /

Leírom szívesen ha akarod. Üdv!

Nem tette tonkre, mielott javitani kuldtem volna, meg vidaman tudtam hasznalni.
Nem kapcsolodott be a gep rogton, miutan feszultseg ala helyeztem, ez volt a hiba.
(#) 1984white válasza sprofan hozzászólására (») Júl 22, 2013 /

Szia!
Én ezt a dolgot úgy oldottam meg, hogy csináltam egy linuxos home szervert itx alaplapból és annyi tárhelyem van amennyi, és amilyen a hdd. Dyndns-el bárhonnan el tudom érni neten keresztül.

Leirhatod, ha akarod. Amugy ilyen lesz az uj.
(#) Andris85 válasza 1984white hozzászólására (») Júl 22, 2013 /

Ugyanez a probléma adódott 8giga ram, HD5550, és 6 magos proci mellett is, tehát nem hinném, hogy a teljesítménye lenne a gond.

Nem szivesen maszkalok a biosban, ugy olvastam, ha valamit elrontok, maradando karoodast okozhat.
(#) Leraz válasza Andris85 hozzászólására (») Júl 22, 2013 /

Nem az a gond.Külföldi oldalon azt írták,hogy a képszinkronnal,színkeveréssel van valami ......
(#) Andris85 válasza eyess hozzászólására (») Júl 22, 2013 /

Nem találtam ilyen opciót.
(#) Andris85 válasza Leraz hozzászólására (») Júl 22, 2013 /

Holnap kipróbálom más kártyával, de utána feladom, mert csak felbosszant.
(#) Leraz válasza Andris85 hozzászólására (») Júl 22, 2013 /

Ne bosszankodj.
Én már próbáltam 2 külön kártyával is de nem volt jó.
Majd utánanézek mert azért nem adtam fel csak pihentetem a dolgot.
(#) 1984white válasza Andris85 hozzászólására (») Júl 23, 2013 / 1

A gép teljesítményét még mindig nem írtad le!
Mindegy, nekem is volt ilyen gondom és a következő volt a megoldás:
Az asztalkezelőben csak az egyik képernyő legyen aktív!
Másodsorban a processzor sem mindegy mert nekem celeron-on ez nem volt jó.
A konfig amin tökéletes most is:
Amd phenom ii x4 965 cpu 4x3,2ghz
Gigabyte am3+ alaplap 880gm-d2h
2x 2gb kingmax ddr3 1333
Radeon HD6850 vga

Ebben a konfigban is megvan a jelenség ha egyszerre két megjelenítő megy!! Vagy tv vagy monitor, sajnos el kell dönteni. Kisebb vga-nál (hd4350 alaplapi) nálam felejtős volt mert szakadozott és "széttört" a kép állandóan. Most vga-n és hdmin is jó de nem egyszerre.
(#) 1984white válasza Csongi_ hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

Asus alaplapok alapjába véve nem rossz alaplapok.

Bios frissítés:
Qflash stb alaplapi megoldás:
Ha az alaplapon van bios frissítés lehetősége akkor azzal frissítem. Kiirja a képernyőre induláskor hogy pl: Qflash F12 gomb. Ekkor pendrivera fel kell másolni a letöltött bios imaget és ki kell tallózni a bios filet.
Másik megoldás ha alaplapi nincs:
Le kell tölteni az ultimate boot cd-t és abban van dos környezet. Kell egy hdd ami fat32-re van formázva. Erre a hdd-re rá kell tenni az előbb említett bios imaget és a amiflash vagy awdflash programot. Utóbbi attól függ hogy "ami" vagy "award" a bios. Ezek a leggyakoribb bios verziók. Az ubcd-vel kell indítani a gépet és a freedos-t indítani. Ezután "ami" vagy "award" file elindítani a megfelelő paraméterrel ami nem más mint mögé kell írni a bios image file nevét.
Pl: amiflash.exe 101112F2.img
Harmadik megoldás:
Gigabyte alaplapnál (is) van windows flash lehetőség is. Ez a legegyszerűbb mert windows alatt rendszergazda módon el kell indítani a letöltött filet és magától megcsinál mindent. Ezután csak újra kell indítani a rendszert és kész is. Ennél a módszernél egyre figyelj, csak a bios program legyen megnyitva a gépen a többit be kell zárni.

Az első verzió a preferáltabb, ha van ilyen lehetőség. A bios image letöltésénél nagyon fontos az alaplap pontos típusa és verzió száma (rev) is!! Ha egyik nem stimmel akkor sem fog indulni többet az alaplap frissítés után!!! A bios image-t csak a gyártó oldalról szedjük le mindig és a legutolsót (legfrissebbet) tegyük bele a bios-ba!
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2013
(#) Kovidivi válasza sprofan hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

Szia! Köszi a tippet! Elég régóta gyűjtöm már a fényképeket, és a programok között is van pár nagyobb, így a 15GB elég kicsi lenne. Korábban én is ezen gondolkodtam, de minimum 40GB kellene. Van egy külső HDD-m, amit alig használok, tehát kicsi az esély, hogy tönkremegy. Ha valaki elmondaná, hogy hívják rendesen a "meleg" biztonsági mentést, akkor lehet találnék egy progit. Bár Így is biztonságban érzem az adataimat, de jobb lenne, ha le tudnám ellenőrizni, megnyitható-e a kép, ugyanannyi fájl van a két mappában, a mappák mérete egyezik, stb...
(#) Gombszem válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 23, 2013 / 1

Idézet:
„Én nem a Windowst szeretném menteni, hanem azt a mappát”

Ó, az más. Ehhez ellenben nem kell Ghost, bár lehet vele is. Használj Total Commander-t. Ebben van szinkronizálás opció (Parancsok fül > Mappaszinkronizálás). Ez tökéletesen rendben tart mindent. Persze figyeni kell a másolás irányokra, törlésekre. A tartalom szerint-i vizsgálat nem kell, hacsak nincsenek azonos méretű fájljaid változó tartalaommal. A dátum nem számít-ot érdemes bepipázni. De ki kell tapasztalnod, néhány nem éles tartalommal. Nekem bevált.

Idézet:
„Tehát tud a Ghost "meleg" mentést?”

Az újabb verziók már tudnak. Én sosem használtam, mint írtam elvi okokból. Mellesleg van másik hasonló mentő program, a True Image. Ahogy hallom, ez korrektebb, ha már a "meleg"-hez ragaszkodik valaki.
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2013
(#) Csongi_ válasza 1984white hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

Ez ha frissites nelkul is fog menni jol a gep, akkor is muszaly frissitsem?
(#) Kovidivi válasza Gombszem hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

Szia!
Átnézem, hogy mit tud, készítek tesztmappákat, és kiderül! Köszönöm a tippet!
(#) Andris85 válasza 1984white hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

Én nem tudom milyen asztalkezelőre gondolsz, hol találom a win7-ben? Asrock B75 Pro3-M 2*2Gb 1600mhz Kingston ram (kit), Processzor: G530, Samsung Sata" 320 Gb HDD, Semmi esélye nincs annak, hogy ez egy sima mkv lejátszásánál hardveres szempontból hibát okozzon.
(#) kadarist válasza Andris85 hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

Én is ezt a megjelenítős problémát jeleztem tegnap. Ha az asztalon nyomsz egy jobb gombot, akkor előjön egy menü. Ott van egy olyan, menüpont, hogy képernyőfelbontás.
(#) Andris85 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

Ott normálisan egy megjelenítőre volt állítva, de problémát sikerült orvosolni, beletettem egy hd3650-es 256 bit-es videókártyát és gyakorlatilag megszűnt a probléma. Köszönöm a segítséget mindenkinek!
(#) kadarist válasza Andris85 hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

Na meg a normális drájvet is fontos lenne!Például a PowerVR SGX545-ben is van hardveres gyorsítás és nem tudott az Intel összehozni egy normális meghajtót. Szép munka, gratulálok!
(#) 1984white válasza Andris85 hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

Igen általában a vga kevés ennél a hibánál. Örülök, hogy jó lett. Üdv!
(#) 1984white válasza Csongi_ hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

Semmi sem muszály. Szokták ajánlani a frissítést, de ha nem csináltad és működik a gép rendesen akkor talán ne frissítsd.
(#) Andris85 válasza 1984white hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

Információ gyanánt írnám, hogy a processzorban HD2000-es videochip található, melynek a Windows 7-es értékelése 4,9 és 5,6, az öt éves HD3650-es videokártyának, pedig 7,1 és 7,1. Még egyszer köszönöm mindenkinek!
(#) 1984white válasza Andris85 hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

Azt a windowsos értékelést felejts el ,mert semmire nem jó. Amit használhatsz: pl: 3dmark
Amúgy szívesen erre van a fórum.
Üdvözlettel!
(#) Csongi_ válasza Csongi_ hozzászólására (») Júl 24, 2013 /

Szia!!
Az elobb jott meg az uj alaplap, es a proceszoron levo labak, nem ugy vannak, mint az alaplapon levo lyukak.
Pirossal ,zolddel, es kekkel jeloltem meg az eltereseket.
Foglalat
CPU
A proci a foglalatba belemegy, egyik oldala sincs fennebb, talal a lyukakba le lehet szoritani, de nem mertem meg ezeker az elteresek miatt.
(#) eyess válasza Csongi_ hozzászólására (») Júl 24, 2013 /

Az pedig oda esik akárhogy számolom a lábak , és a lyukak pontosan egybe esnek .Persze ha a processzort sarkai is megfelelő helyen vannak.

proc.PNG

(#) Csongi_ válasza eyess hozzászólására (») Júl 24, 2013 /

Igen, oda esik. Az ASUS oldalan azt irta, hogy tamogatja az en proceszoromat is,(AthlonII x4 640) ezert beletettem. Ossze van rakva a gep, de valamiert nem indul el. Anikor bekapcsolom a tap kapcsolojat villannak egyet a gepen levo LED-ek, es nem indul el, hiaba nyomom a bekapcs. gombot.
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2013
(#) Gabó válasza Csongi_ hozzászólására (») Júl 24, 2013 /

Új alaplap-proci párosnál, bios reset kell. Legalábbis én szívtam már vele. Ha nem indul, első körbe, hogy jól van e összerakva, és csak minimális hardver legyen a gépbe. VGA se kell, attól még a lapnak el kell indulnia procival és rammal. Ha így se indul, ajánlatos ram nélkül megnézni. Magyarán ilyenkor szépen egyenként kell építgetni.
(#) Csongi_ válasza Gabó hozzászólására (») Júl 24, 2013 /

Videokartya meg nincs benne ameddig nem megy. Minden jol osze van rakva, rengetegszer megneztem. Vegyem le a merevlemezt es ugy probaljam inditani? Es mi az a villanas mikor bekapcsolom a tapot?
Következő: »»   388 / 1157
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem