Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Nem vasárnap esti átadásra gondoltam, akkor kezdem el keresni
Át se kell adni, elég ha belefúrod a menetet
Sziasztok!
Érdekelne , olyan dolog ,hogy kinek van dremmel furója , vagy dremmel furókhoz való multifunkciós tokmánya , mert érdekelne valamenyiknek a menetemelkedése és fajtálya mert van tokmányom dremmel és szeretném ráteni a régi panelfúrómra! Aki tud valamit irjon nyugodtan!
Valaki tudna nekem linkelni egy jobb fajta bevált zegergyűrű fogót?
Ezek nekem beváltak: Fortum
A szerszám "jóságát" a funkcióhoz érdemes igazítani. Nem tudjuk milyen mennyiségű rögzítő gyűrűt akarsz szerelni, ezért csupa ipari szerszámot ajánlanak itt neked. De ha esetleg abból indulsz ki, hogy kimondottan javítási célzattal, és csak viszonylag ritkán használod, akkor talán nem célszerű ilyen drága minőségekből választani. Az enyémek sok éve megvannak, és kb. 30-40 alkalommal használtam őket. Ez is olyan mint a csapágylehúzóm, ami sok év után is újszerű állapotban van.
Igazad van pontatlanul fogalmaztam. Nekem is hobbiszintű (tehát nem napi) használatra kellene, viszont ettől függetlenül nem kínai vacak. Azt hiszem sikerült egyet találnom remélhetőleg ez majd nem törik el.
Nekem ebből van, a lista végéről, az ~1000 Ft-os verzió: Bővebben: Link
Eddig nem volt vele gondom (szintén hobbiszintű igénybevétel), nem spiáterből készült
A "kínai vacak" kifejezést ma már nyugodtan elfelejtheted. A kínai ipar a világ legfejlettebbike -és percenként egyre fejlettebb lesz-. Persze ott is gyártanak silány holmikat, de az "űberprofi" szerszámok jelentős része is ott készül (és egy csomó egyéb dolog is, amiről nem is gondolnánk).
Az EXTOL valóban jó választás, kimagaslóan jó az ár/érték aránya. Imbuszaim vannak tőlük, amik elnyűhetetlennek tűnnek jelenleg.
Úgy pontosítanék, hogy kínában meg van a lehetőség a kiváló termékek gyártására.
Európában sehol nem lehet olyan profi minőségű nyákot és paszta maszkot gyártatni mint kínában. Az árról már ne is beszéljünk.
Többször írtam már itt. Kína azt, és olyat gyárt, amilyet megrendelnek tőle. Ha kell, és megfizetik, űrtechnikát is. Más kérdés, hogy a bótosok (szándékosan nem kereskedők) a minél nagyobb (és gyakoribb) haszon reményében, olcsó silány dömpingtermékekkel árasztanak el minket, ami nem a kínaiak hibája. Más kérdés, hogy ennek előbb utóbb meglesz a böjtje, mindenki számára.
Sziasztok!Érdekelne a fúrumozók véleménye ezekről a gravirozó , másnéven nyákfúró kis gépekről mert beszertnék szerezni egyet de nem tudom milyet vegyek (halotam olyat , hogy pár hónap útán a tengely elfordult , görbült ) mit ajánlatok csak nyák fúrást csinálnék vele!
Nekem ilyen van, a befogópatronjai "ütnek", de találtam itthon bele normálisat (egy régi gépemé, aminek tápegység gondjai voltak), így már lehet vele fúrni. A flexibilis szár eléggé lefogja a gépet, nagy fordulaton már-már tűzforró a szár. Persze alacsony fordulaton ennek is kicsi a nyomatéka. Én még olcsóbban vettem, de hosszútávú tapasztalatom nincs vele, mert ritkán használom. Ja, és még valami: ha a fordulatszám közeledik a maximumhoz, olyan hangja van, mintha mindjárt szétesne. Remélem segítettem. Annyira azért nem rossz, de a jelenlegi árát én kicsit sokallom. (anno 5k körül volt )
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2013
Évekkel ezelőtt vettem egy nyákfúrót és nem csak fúrtam vele. Van egy készletem amiben mindenféle csiszoló, köszörű, kis körfűrész, csapos kövek vannak. Ezeket mind használtam vele. Nem keveset, de nem sikerült tönkre tennem. Azóta is centrikusan fut egy századot sem üt. A csapágyazásával sincs gond. Aztán úgy döntöttem, hogy veszek egy Dremmel mikrógépet ez pedig csak nyákfúró lesz.
Sziasztok!
Ma gazdagodtam két új jövevénnyel: http://www.hestore.hu/prod_10031582.html http://www.hestore.hu/prod_10026087.html Remélem, hogy nagyban elősegítik majd a tanulásomat..
Gratulálok hozzájuk, használd megelégedéssel.
Ha elfogadsz egy tanácsot, SMD forrasztáshoz ruházz be egy tűhegyes weller ETS hegyre. Bár drágább, mint a solomon hegyek (vaterán egyébként nem sokkal), finomabb megmunkálású, és precízebben lehet vele dolgozni. A tartósságról nem is beszélve. Persze csak ha nem kapirgálsz/feszegetsz vele.
Hol tudnék vásárolni ilyet?(újat)
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2013
Ilyen multimeterem van nekem is. Nagyon jó választás, gratulálok hozzá.
Tegnap rendőrlámpát programoztam AVR-be, és tök jó volt méregetni vele..
Nagyfrekit is megméri, kitöltési tényezőt.. Nagyon jó
Volna egy kérdésem erről a multiról:
A linkelt termékfotón ott virít az RS232, de a letölthető doksiban nem találok erre vonatkozó infót, hogy mi a PC kapcsolat módja. Van ilyen rajta?
Semmilyen módja nincs a számítógépes kapcsolatra. Volt egyébként egy harcom a HEstorral, mikor megvettem, mert a képen úgy néz ki, hogy háttérvilágítós a kijelzője. N a most még a doboz hátoldalán is az van hogy LCD wiht backlight, de sehol nem volt benne ez az opció. aztán fél napi netes keresgélés után kiderítettem, hogy Amcsiban kiadtak egy MX-25303B variációt, ami kicsit máshogy néz ki, háttérvilágításos, és rs-232 kapcsolata van. Mindezt megírtam az ügyfélszolgálatnak, megköszönték az infót, és kirakták a terméklapra, hogy háttérvilágítás nélkül..
Mi az a rendőrlámpa? Gondolom "Józsi főtörzs" zseblámpája, vagy egyéb világító eszköze valamelyik hatósági embernek.
A forgalomirányító lámpára gondol.
Régen, amikor még nem elektronika vezérelte a lámpákat, egy magas üvegbódéban volt egy szolgálatos rendőr, aki kapcsolgatott. (AVR főtörzs) Miskolcon, pl. sokáig fenn is maradt ebből kifolyólag, a "villanyrendőr" elnevezés. A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2013
Felénk még mindig villanyrendőr a magyar neve.
(létezhet, hogy törvényben nem így írja, de az nem is magyarul van)
Beismerem, sejtettem ezt. De olyan jópofa szóvicc, amire gondoltam ráfűzök egy körmondatot.
Csak másodlagos szempont, de a saját definícióm szerintem találóbb. A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2013
Jó, jó, jó.. Akkor legyen forgalomirányító lámpa. Vagy Traffic lights vagy mittomén.
Forgalomirányító fényjelző készülék - és ez nem vicc...
Ráadásul "Háromlencsés forgalomirányító fényjelző készülék, merthogy van belőle kétlencsés is (villamos keresztezésénél, pl., vagy tűzoltóság előtt).
Na de ne OFF-oljunk tovább! |
Bejelentkezés
Hirdetés |