Fórum témák
» Több friss téma |
Vedd már a fáradtságot légyszíves, olvass vissza 3-4 oldalt, és értelmezd a leírtakat. Ha neked lenne igazad, most nem működne!
Akkor valamit már moddolt is a csávó, a primeren is, de ezt le is írta. Most azért megy, mert már primer és a szekunder is meg lett cserélve.
A szekundert nem lehetett megcserélni. Írtam, hogy miért.
Na most így van kötve sny kollégának köszönhetően , gyárilag nem volt jó kötve, itt a kép hogy, hogy volt kötve gyárilag.
Ha a szekunder is eszerint van bekötve végülis jó, működik. Fényképet tudsz csinálni a mostani felállásról picit közelebbről a lényegről.
sny Az sem kizárt, hogy a trafó eleve fordítva van tekerve. A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2013
Itt egy rajz most így van bekötve.
Tuti hogy nem jó az egyik kondi. Veszek bele inkább 2db-ott.
Amúgy ezt a rajzot nézted már? 4 oldal. Egy kicsit eltér de csak ezt találtam. Ez ugye szimetrikus tápellátás? Ha nem segítesz meg Doncso, én úgy voltam vele veszek bele 2db kondit be rakom és menni fog a szakember által gondoltam így, közbe ki füstölt volna a kondi megint. Így most már 100% hogy jó a tápegység része? Mert én arra gondolok hogy a 2x64volt is rámegy a panelra meg a 2x17volt is. A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2013
Ez így jó, ez a gyári megoldás. De, amit korábban rajozltál a fényképre, az nem így volt, ezért nem értettem, hogy működhet.
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2013
Igen, most már 100%, hogy jó a trafó és egyenirányítás része. A kondenzátorokat le kellene tesztelni. Szerintem működnek, sokat kibírnak. Ha kisebb feszültségen működnek (pl. 20V), akkor képes az oxidréteg regenerálódni a feszültség hatására. (Persze csak akkor, ha nem csont zárlatos a kondi, de itt erről még szó nincs).
A végfokozaton még kell párat mérni, mielőtt megkapja a tápfeszt, de az sem egy nehéz feladat. Segítek.
Szia! Amikor rá tettem a 2db kondit a 2x13voltra akkor a rossz kondinál 18volt jött ki dc-be a másik oldalon amelyik jó kondi ott 21voltot. Nem sütöttem ki levettem a két kondit és rámértem dc-be a jó kondinál ott 21voltot mértem mint amikor rajta volt,de a másiknál amelyik rossz ott nem volt semmi. meg a fülem mellé téve hülye hangot adott. Szerintem tiszta zárlatos rá mértem szakadás méréssel a piros zsinórt a +ra tettem a feketét a - ra, és mutatot a műszer. A jó kondinál ugyan így jártam el, és ott nem mutatott semmit.
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2013
Rendben Azt leírhatod mit mérjek a végfok résznél. Itt a piac téren találtam 2db jamicon kondit
10000uf 100v. Ezek szerinted jó fajta kondik?
A jamicon nem nagyon jó, g-luxon, rubycon, nippon chemicon.
Én szintén a Nichicon, UCC = United Chemicon, Nippon Chemicon, Rifa, Rubycon, Philips, Aerovox, BC, stb vérvonalra szavaznék. Ha pedig abszolút lényegtelennek tartod a minőséget, akkor mindegy.
Korrekt, de a samwha ami benne volt kerülendő, mert tényleg ennyire szarok.
És ez a fajta jó? A mérete az nem lényeg? Mert ami benne volt az 4cm átmérőjű, 10cm magas.
http://www.hestore.hu/prod_10030632.html A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2013
Jó kérdés, ki a gyártó?
A mérete mindegy, beférjen a helyére. Az olcsóbb elektrolit kondenzátorok mindig kisebbek...
Szia! Nem tudom ki a gyártó csak annyit tudok én is amit az oldalon ír róla.
Szia! Na még nincs kondi addig át kéne nézegetnem a végfok részt. Hol kezdjem?
Sziasztok! Ami a képeken látni rajzot, melyik primert hova kéne köti, hogy szimmetrikus táp legyen belőle? A szekundernél a fekete lenne a közös (GND). A rajzon látni, hogy 2db trafó, és 115volt egy trafó. Ha valaki tudja rajzolja már be.
Köszönöm a segítségeket.
A két nullát kell összekötni, a két 115V-al jelölt primerre megy az AC.
Hello! Ha már két egyforma trafód van, akkor miért nem ábrázolod egyformának. Egyébként a kulcs, a primer helyes sorrendű bekötése. De ha az nincs jelölve, vagy nem azonosítható melyik oldalon van kivezetve (mondjuk egymás mellet jön ki két fekete spárga), akkor csak próbálkozással lehet. Vagy is a szekunderen összekötöd a két feketét, és a két szürke között mérsz. Ha 34V az érték, akkor jól van a primer sorbakötve, ha közel nulla, akkor meg kel cserélni valamelyik trafó két primerköri vezetékét. üdv!
Egyformának van ábrázolva, csak egymással szemben forgatva, mert így vannak az erősítőben, gyárilag vannak így bekötve a trafók, csak összevissza lett kötögetve minden....
Szia! Most így van kötve. Itt a kép, köszönöm a segítséget, ez most csak megerősítésnek kelet nekem.
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2013
Volna egy másik kérdésem. A kapcsi rajz alapján,itt a kép a 4oldal. Ott a kapcsolási rajzba látni a T9,T12,T13,T16. A T12 és a T13-ra megy a 2db fekete ami közösítve lett a szekundernél. A T9 és a T16 oda a greatz hídról megy a +/-, a T9-re megy a +, a - az meg a T16-ra, (greatz hídra megy a 2x56v 2db narancs) Na ez így szimmetrikus? A következő, 2x75v ac ott megy be a 2x64volt ( 2db piros zsinór), 2x18v ac-nál pedig a 2x17v (2db fehér zsinór). Amikor lehúztam a 2x56voltot és csak az 2x17volt ment a panelra meg a 2x64volt akkor a 2x64voltnál kinyomta a biztit, meg a c23 (1000uf/25v-os kondi fel melegedet) Ott van a c19 vagy is a 10000uf/100v-os kondi az ment tönkre (zárlatos lett). Az lenne a kérdésem, hogy mi célt szolgál a 2x64volt? Azért kérdezem ezeket mert, még mindig ott lapulhat a hiba? Meg miért is romolhatott el az egyik 10000uf-es kondi? Köszönöm a segítségeket.
Az a véleményem, hogy ez így egy gyári hibás tervezés... Valószínűleg 120VAC betápnál - amikor párhuzamosan kötik a két primert - nem okoz különösebb gondot, de ha a két trafó sorba van kötve, akkor biztosítani kell a tökéletesen szimmetrikus terheléseket a szekundereken, hogy a két primeren egyenlő feszültség legyen. Itt a graetz-eken keresztül valósulna meg a dolog, ha nem lép fel hiba. Ha lehúzol valamit, akkor borul az egyensúly, az egyik primeren lehet akár 60V, mígy a másikon lesz az innen hiányzó fesz. Ennek megfelelően ott a szekunder fesz is nő ennek arányában. (minden "áttranszformálódik a primerből a szekunderre és viszont)
Én is gyakran használtam sorosan kötött 120V-os trafókat amerikai bontott adapterekből,mert sok volt belőle. Ha terhelés nélkül sorbakötöttem őket, sosem volt a primeren egyenlő a fesz, ám ahogy párhuzamosan kötöttem a szekundereket, azonnal kiegyenlítődött - mégpedig úgy, hogy eközben a szekunderek között nem tudtam mérni "kiegyenlítő" áramot.
Itt van terhelés, sosincsenek terhelés nélkül a trafók ráadásul egyenletes is a terhelés, mivel az egész teljesen szimetrikus..
Szia! Neked mi a véleményed amit leírtam? Amúgy találtam egy gyári bekötést, nézd meg jól a képet hogy, hogy van bekötve a primer.
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2013
Persze. Azért írtam: "amíg nem lép fel hiba". De egy dióda zárlata pl járhat katasztrófával...
Meg a lehúzott csatlakozónál történt anomáliára utaltam.
A 56V AC nélkül nem csoda, hogy fűtöttek a 25V-os kondik, a többi fekete pedig a GND, az rendben van. Ami a 67V AC-t illeti elég érdekes megoldás, no azt nem tudom hova tenni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |