Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tápegységgel kapcsolatos kérdések
Lapozás: OK   52 / 175
(#) sny válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Vedd már a fáradtságot légyszíves, olvass vissza 3-4 oldalt, és értelmezd a leírtakat. Ha neked lenne igazad, most nem működne!
(#) Buvarruha válasza sny hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Akkor valamit már moddolt is a csávó, a primeren is, de ezt le is írta. Most azért megy, mert már primer és a szekunder is meg lett cserélve.
(#) sny válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

A szekundert nem lehetett megcserélni. Írtam, hogy miért.
(#) at22 válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Na most így van kötve sny kollégának köszönhetően , gyárilag nem volt jó kötve, itt a kép hogy, hogy volt kötve gyárilag.
(#) Buvarruha válasza at22 hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Ha a szekunder is eszerint van bekötve végülis jó, működik. Fényképet tudsz csinálni a mostani felállásról picit közelebbről a lényegről.

sny Az sem kizárt, hogy a trafó eleve fordítva van tekerve.
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2013
(#) at22 válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Itt egy rajz most így van bekötve.

Névtelen.png

(#) at22 válasza sny hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Tuti hogy nem jó az egyik kondi. Veszek bele inkább 2db-ott.

Amúgy ezt a rajzot nézted már? 4 oldal. Egy kicsit eltér de csak ezt találtam. Ez ugye szimetrikus tápellátás? Ha nem segítesz meg Doncso, én úgy voltam vele veszek bele 2db kondit be rakom és menni fog a szakember által gondoltam így, közbe ki füstölt volna a kondi megint. Így most már 100% hogy jó a tápegység része? Mert én arra gondolok hogy a 2x64volt is rámegy a panelra meg a 2x17volt is.

Ez így jó, ez a gyári megoldás. De, amit korábban rajozltál a fényképre, az nem így volt, ezért nem értettem, hogy működhet.
(#) sny válasza at22 hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Igen, most már 100%, hogy jó a trafó és egyenirányítás része. A kondenzátorokat le kellene tesztelni. Szerintem működnek, sokat kibírnak. Ha kisebb feszültségen működnek (pl. 20V), akkor képes az oxidréteg regenerálódni a feszültség hatására. (Persze csak akkor, ha nem csont zárlatos a kondi, de itt erről még szó nincs).

A végfokozaton még kell párat mérni, mielőtt megkapja a tápfeszt, de az sem egy nehéz feladat. Segítek.

Szia! Amikor rá tettem a 2db kondit a 2x13voltra akkor a rossz kondinál 18volt jött ki dc-be a másik oldalon amelyik jó kondi ott 21voltot. Nem sütöttem ki levettem a két kondit és rámértem dc-be a jó kondinál ott 21voltot mértem mint amikor rajta volt,de a másiknál amelyik rossz ott nem volt semmi. meg a fülem mellé téve hülye hangot adott. Szerintem tiszta zárlatos rá mértem szakadás méréssel a piros zsinórt a +ra tettem a feketét a - ra, és mutatot a műszer. A jó kondinál ugyan így jártam el, és ott nem mutatott semmit.

Akkor tényleg vegyél újakat.
(#) at22 válasza at22 hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Rendben Azt leírhatod mit mérjek a végfok résznél. Itt a piac téren találtam 2db jamicon kondit
10000uf 100v. Ezek szerinted jó fajta kondik?

A jamicon nem nagyon jó, g-luxon, rubycon, nippon chemicon.

Én szintén a Nichicon, UCC = United Chemicon, Nippon Chemicon, Rifa, Rubycon, Philips, Aerovox, BC, stb vérvonalra szavaznék. Ha pedig abszolút lényegtelennek tartod a minőséget, akkor mindegy.
(#) Buvarruha válasza sny hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Korrekt, de a samwha ami benne volt kerülendő, mert tényleg ennyire szarok.

És ez a fajta jó? A mérete az nem lényeg? Mert ami benne volt az 4cm átmérőjű, 10cm magas.

http://www.hestore.hu/prod_10030632.html
(#) sny válasza at22 hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

Jó kérdés, ki a gyártó?

A mérete mindegy, beférjen a helyére.
Az olcsóbb elektrolit kondenzátorok mindig kisebbek...
(#) at22 válasza sny hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

Szia! Nem tudom ki a gyártó csak annyit tudok én is amit az oldalon ír róla.
(#) at22 válasza sny hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

Szia! Na még nincs kondi addig át kéne nézegetnem a végfok részt. Hol kezdjem?
(#) at22 hozzászólása Júl 28, 2013 /

Sziasztok! Ami a képeken látni rajzot, melyik primert hova kéne köti, hogy szimmetrikus táp legyen belőle? A szekundernél a fekete lenne a közös (GND). A rajzon látni, hogy 2db trafó, és 115volt egy trafó. Ha valaki tudja rajzolja már be.

Köszönöm a segítségeket.

Névtelen.png

(#) Buvarruha válasza at22 hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

A két nullát kell összekötni, a két 115V-al jelölt primerre megy az AC.
(#) proli007 válasza at22 hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

Hello! Ha már két egyforma trafód van, akkor miért nem ábrázolod egyformának. Egyébként a kulcs, a primer helyes sorrendű bekötése. De ha az nincs jelölve, vagy nem azonosítható melyik oldalon van kivezetve (mondjuk egymás mellet jön ki két fekete spárga), akkor csak próbálkozással lehet. Vagy is a szekunderen összekötöd a két feketét, és a két szürke között mérsz. Ha 34V az érték, akkor jól van a primer sorbakötve, ha közel nulla, akkor meg kel cserélni valamelyik trafó két primerköri vezetékét. üdv!

Trafó.png

(#) Buvarruha válasza proli007 hozzászólására (») Júl 28, 2013 /

Egyformának van ábrázolva, csak egymással szemben forgatva, mert így vannak az erősítőben, gyárilag vannak így bekötve a trafók, csak összevissza lett kötögetve minden....
(#) at22 válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Szia! Most így van kötve. Itt a kép, köszönöm a segítséget, ez most csak megerősítésnek kelet nekem.
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2013

Névtelen.png

(#) at22 hozzászólása Júl 29, 2013 /

Volna egy másik kérdésem. A kapcsi rajz alapján,itt a kép a 4oldal. Ott a kapcsolási rajzba látni a T9,T12,T13,T16. A T12 és a T13-ra megy a 2db fekete ami közösítve lett a szekundernél. A T9 és a T16 oda a greatz hídról megy a +/-, a T9-re megy a +, a - az meg a T16-ra, (greatz hídra megy a 2x56v 2db narancs) Na ez így szimmetrikus? A következő, 2x75v ac ott megy be a 2x64volt ( 2db piros zsinór), 2x18v ac-nál pedig a 2x17v (2db fehér zsinór). Amikor lehúztam a 2x56voltot és csak az 2x17volt ment a panelra meg a 2x64volt akkor a 2x64voltnál kinyomta a biztit, meg a c23 (1000uf/25v-os kondi fel melegedet) Ott van a c19 vagy is a 10000uf/100v-os kondi az ment tönkre (zárlatos lett). Az lenne a kérdésem, hogy mi célt szolgál a 2x64volt? Azért kérdezem ezeket mert, még mindig ott lapulhat a hiba? Meg miért is romolhatott el az egyik 10000uf-es kondi? Köszönöm a segítségeket.
(#) Sebi válasza at22 hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Az a véleményem, hogy ez így egy gyári hibás tervezés... Valószínűleg 120VAC betápnál - amikor párhuzamosan kötik a két primert - nem okoz különösebb gondot, de ha a két trafó sorba van kötve, akkor biztosítani kell a tökéletesen szimmetrikus terheléseket a szekundereken, hogy a két primeren egyenlő feszültség legyen. Itt a graetz-eken keresztül valósulna meg a dolog, ha nem lép fel hiba. Ha lehúzol valamit, akkor borul az egyensúly, az egyik primeren lehet akár 60V, mígy a másikon lesz az innen hiányzó fesz. Ennek megfelelően ott a szekunder fesz is nő ennek arányában. (minden "áttranszformálódik a primerből a szekunderre és viszont)
Én is gyakran használtam sorosan kötött 120V-os trafókat amerikai bontott adapterekből,mert sok volt belőle. Ha terhelés nélkül sorbakötöttem őket, sosem volt a primeren egyenlő a fesz, ám ahogy párhuzamosan kötöttem a szekundereket, azonnal kiegyenlítődött - mégpedig úgy, hogy eközben a szekunderek között nem tudtam mérni "kiegyenlítő" áramot.
(#) Buvarruha válasza Sebi hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Itt van terhelés, sosincsenek terhelés nélkül a trafók ráadásul egyenletes is a terhelés, mivel az egész teljesen szimetrikus..
(#) at22 válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Szia! Neked mi a véleményed amit leírtam? Amúgy találtam egy gyári bekötést, nézd meg jól a képet hogy, hogy van bekötve a primer.
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2013

platka.jpg

(#) Sebi válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Persze. Azért írtam: "amíg nem lép fel hiba". De egy dióda zárlata pl járhat katasztrófával...
Meg a lehúzott csatlakozónál történt anomáliára utaltam.
(#) Buvarruha válasza at22 hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

A 56V AC nélkül nem csoda, hogy fűtöttek a 25V-os kondik, a többi fekete pedig a GND, az rendben van. Ami a 67V AC-t illeti elég érdekes megoldás, no azt nem tudom hova tenni.
Következő: »»   52 / 175
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem