Fórum témák
» Több friss téma |
Szevasztok!
Van valakinek ötlete, hogy honnét szerezhető be ócsón ![]() Használtan, akku nélkül. A jó öreg keringető szivíttyú problémához. Válaszokt magánba létszi! Köszönöm! Zoli
Miért mondanám el magánban, hogy a SOS UPS-nél lehet kapni használt korrekt SMART sorozatú színuszos tápokat??
Hogy a többiek ne tudják meg ha ők is ilyet keresnének......?
OKéság!
![]() Úgy gondoltam, ha pl. valaki eldná nekem, akkor nem akarj ország világ elé kürtölni a mobilszámát, satöbbi! ![]() Kössz a tippet! Zoli
Szevasztok,
egy "Long Time, LT300R" nevű 300VA-es UPS-t szeretnék úgy átalakítani, hogy 230V nélkül is induljon. Ehhez keresnék kapcsolási rajzot. Vagy ha pont ehhez nincs, akkor valami hasonlót. 12V-os, 3 relé van benne. Előre is köszi, ha valakinek van konstruktív ötlete.
Sziasztok!
Szeretnék a szünetmentes tápomba egy töltöttség-visszajelzőt, ami az akkumulátor töltöttségét mutatja egy szép nagy led soron. Várom az ötleteket ![]() Üdv
hali!
vettem egy Compaq UPS T1000h - UPS - 1000 VA UPS-t. Szerintetek mekkroa akksit lehetne rákötni amit még el is birna? sajnos én akku nélkül jutottam hozzá de kiprobáltam 2db 12 7,2 Ah-sal azt leszámitva hogy mocskosul melegedtek a rossz kontakt miatt a csatik müködött rendesen. nem tudom mekkora lehet a gyári akkuja de nagyobb tuti mint 7,2 mert még a hely is nagyobb, és nem csuszo sarus hanem csavaros az akksi kábele.esetleg 12v 45Ah auto akkut birná?
Szisztok!
Túrkáltam itthon a cuccok közt és talátam 2db hibás apc smart 600as ups-t. Arra gondoltam hogy mivel ezeknek valami vezérlés bajuk van, érdemes e lehet e olyat csinálni hogy pl 2db 24V100ah akkuról üzemeltetni a 2 db inverter trafót, úgy hogy a meghajtás maradna az eredeti azzal a külömbséggel hogy új panelen rendesen meghütve ventikkel is a feteket és hogy valami avrrel vagy tl494 el hajtani őket a saját nyákja helyett. Szerintetek ez igy müködhet?
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni van egy keringető szivattyúm és áram szünet esetén is működni-e kellene.A szivattyú fajtája GRUNDFOS három fokozat van rajta 35w 45w 50w. Én szünetmentes tápegységet szeretnék de nem tudom hogy milyet vegyek. Ha valaki tudna segíteni előre is köszönöm.
Hali!
Ha a szünetmentes tápokat csak arra szeretnétek használni, hogy áramszünet esetén ne forralja szét a kazán a rendszert, más megoldást javasolnék. Általában a keringető szivattyúval párhuzamosan van egy bypass ág, egy golyóscsappal. Én a golyóscsapot kicseréltem egy NO-s (tehát normál állapotban nyitott) mágnesszelepre. Ha van áram, a szelep zárva, a keringető működik, ha nincs áram a keringető megáll, a szelep nyit, és a keringés pedig lassabban ugyan, de folytatódik tovább a rég bevált gravitációs módon. Kb 4 éve 12ezer forint volt a colos méretű szelep. Állandó fogyasztása pedig 15VA. Egy szünetmentes is megeszik ennyit szerintem, de ott ugye már másodjára kellene cserélnem az akkupakkot, ha két éves a szavatossága.
Nagyon szépen köszönöm segítséged de az a baj hogy az én rendszeremnél a gravitáció nem fog működni mert a vízteres kandallóm magasabban van mint a radiátorok. Nem beszélve a padló fűtésről. Ebből kifolyólag gondolkodom a szünetmentesben csak nem tudom hogy milyet vegyek és hol.Egy ami biztos hogy sin-osnak kell lennie. Az én rendszerem nyitót és ebben az állapotban legfeljebb kiforr a víz a kiegyenlítő tartályon keresztül.
Bármilyen Smart-UPS-t veszel, az már általában valódi szinuszos (persze használtan, vatera...). Ajánlani tudom az APC-ket. 600-700 VA-s olcsón elérhető és még a belső akkuval is órákra ellátja a keringetőt. Külső akkuval meg tetszőleges ideig, csak a külső töltésről is gondoskodni kell.
Sziasztok!
Sikerült beszereznem egy APC 650 és egy 300 wattos szünetmentes tápegységet. Az lenne a kérdésem, hogy tudok e róla üzemeltetni pl. bolhapiacon egy notebookot, kisebb Hi-Fit, mennyi ideig kell tölteni a belső aksiját, be vagy kikapcsolva kell lennie töltés alatt, ill. ha az döglött lenne külső aksiról hogy lehetne megoldani? Buta kérdések, de nem használtam még ilyet. Előre is kösz a segítséget!
Szia! Az a baj a legtöbb UPS-el, hogy leginkább olyan célra készültek, ahol nem követelmény a szinusz jel, ilyen például a PC, laptop, de még a rezisztív fogyasztók is. A kisebb Hi-Fi őrült zajjal fogja díjazni, ha trafó+dióda+kondi+stabilizátor van a tápjában. Egy autórádiót táplálj meg egy PC tápjáról! Azonnal ki fogod kapcsolni.
![]()
Szerintetek az normális ha az LM 317 -s IC -n, ami tölti az akkut cirka 0,2A folyik az akkuba és legalább 300 fokos a hűtőbordájával együtt?
Csak kis kiegészítés a témához: A "több órás" -al szokott leginkább a gond lenni, mert egy szünetmentes áramforráshoz jellemzően maximum 12Ah-akksikat használnak sorbakötve. Emiatt a töltőáram is és az áthidalási idő is kisebb. Ma már létezik (nálam is van) olyan ups, ami akár 30-60-90A-el is képes tölteni. Azaz gond nélkül lehet rá például 280Ah-s solar akksikat tenni. NA ez már kényelmesen képes helyettesíteni az áramfejlesztőt is. Főleg szolár betáppal, ha nincs elég napsütés, a hálózatról folytatja a töltést.
Csak kérdés: biztosan jól van bekötve? ..és biztosan olyan LM317-re cserélted, mint az eredeti? Mert ugye van fix tápfeszes és van állítható is belőle....
Hát már nem először cseréltem benne IC -t, még az SOS UPSnél megsütötték a gyárit és úgy adták vissza hogy javíthatatlan, de megveszik 2 ezerért. Szóval rendeltem 5 db -t, ugyanolyan lm317T -t, abból a csomagból raktam be az újat, amelyikből az előző már 2 évet szolgált. A tegnap viszont kiment, teszteltem a hűtését mert gyárillag semmi nem volt benne, így beraktam 2 db 8 centis ventit(egyik a trafót hűti, a másik a FETeket(irf3205x4)), rá egy relére amit egy tranzisztorral a vezérlésről kapcsol ha beindul az inverter. Mikor rádugtam a tápkábelt kapcsolt is szépen aztán fura szagot éreztem, kis füst is jött ki. Az LM317 IC volt és a füst a vele párhuzamos terhelő ellenállásról jött. Mindkettő tűzforró volt. Kicseréltem az IC -t az akkura 13,8V -t le is adja, de ampermérővel rámentem és csak 200mA -t folytat az akkuba közben nagyon forrón izzik. Valami a töltéssel van, mert ha nincs rajta és csak a vezérlést látja el árammal mondhatni hideg. 200mA -l meg szerintem nem lehet fölfűteni egy hűtőbordát... Végigmentem a diódákon de egyik sem sípolt be, viszont szerintem valamelyik ereszt... A töltő ágon mindeniket kicserélem.
Áramgenerátoros üzemmódban van, tegnap is 200mA folyt rajta és melegedett mint a veszedelem és ma is. Az eredeti akku egy 7Ah -s zselés volt, ez 65Ah-s savas. A töltőfeszültség a szünetmentes kimenetén kikapcsolva 14.4V, bekapcsolva 13.8V. Tehát a feszültségek rendben vannak de miért enged olyan kis áramot mikor legalább 1A -nak kéne ott lennie ezen a feszültségen? Szerintem a többit elégeti ezért izzik, az akku meg egy héten át töltődik. Tehát ezt valahogy jó lenne orvosolni, mert ha 1A -val töltene, és kevésbé melegedne már nagyon király lenne, csak ha feltöltődött ne nyomja tovább 1A -val fölfele...
A szabályzó ellenállás 240Ohmos, de a kimeneten van még két tranyó és tranyónként két ellenállás. Gondolom az egyik a cseptöltés, a másik a gyorstöltés?
Na ezt így most nem értem. Leterheltem a töltő áramkör kimenetét egy 12V 60W -s izzóval, és 1,8A folyt rajta. Tehát le tudja adni csak fogalmam nincs miért nem adja le és miért melegedik annyira...
Replus infó: az IC Bemenetén cirka 20V van, a kimenetén 14,5. Tehát 6V -t elfűt, viszont jó lenne csinálni valamit ezzel a 200mA -s töltéssel.
Bár nem biztos, de a feszszabályzóknál a gerjedés is szokott ilyet okozni.
Abszolút jogos... nagyfrekis gerjedés is okozhat jelentős túlmelegedést. 100nF-ot és 10µF-ot neki..
Ezt hova kéne berakni?
![]()
A bemenetre és a kimenetre is, biztos, ami biztos
![]() A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2013
Azért próbaképp az lm317 bemenetén a feszültséget AC állásban megmérném. Már ha nincs szkópod. Ha nem teljesen egyen, akkor mérsz, akkor bizony nem sima a nyers DC.
Váltó 200V -s állásban 1,5V -t mutat a bemeneten a dióda után.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |
A használat feltételei
• Adatvédelem
• GY.I.K., Használati útmutató és szabályok
• Impresszum
• Elosztó
• Hiba jelentése
K�rlek v�rj...