Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Lapozás: OK   86 / 270
(#) mateatek válasza motyo hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Komolyságos lett a gép.
Ha összeállt, csinálhatnál egy földtesztes videót.
(#) mateatek válasza titilla hozzászólására (») Aug 17, 2013 /

Hali Titilla!
Az általad lerajzolt kapcsolást, és az általad tervezett nyákot már csámcsogják a geón.
(#) deexteer hozzászólása Aug 20, 2013 /

Megépítettem a fél smd tgsl-t,alapból egy kis bronzot (13-14mm körül van,a negyede hiányzik) 15 centiről érzékelt,sörös dobozt ki tudtam szűrni vele,a földkiegyenlítés is jó volt,fémszűrés is,kipróbáltam több apró módosítást is,most a kis bronzot 30cm-ről,egy egyoldalas 5×8cm-es nyákot egy méterről jelez,viszont nem szűrhető ki a ferrit,és kábelmozgatásra reagál,elég fáradt vagyok,de nem emlékszem hogy bármi olyat módosítottam volna ami ezt kiváltja,a kis bronzot próbáltam fadarabra kötve is,tehát kézre nem reagál,mitől gerjedhet a kábelmozgatásra?
(#) mateatek válasza deexteer hozzászólására (») Aug 20, 2013 /

A TGSL-IGSL gépeknél fura dolgot tud művelni néha az U101b műveleti erősítő, Néha gerjed. Nem árt az 1-2 láb közé, a 100K-s ellenállással párhuzamosan betenni egy néhány pF-os kondenzátort. Szkóppal meg kell nézni a kimenetét.
Ha jelez a ferritre, akkor egyértelműen a talajhatás fázistolójánál nem korrekt a beállítás.
(#) nzozz hozzászólása Aug 20, 2013 /

Sziasztok!
Egy működőképes, hatékony fémkereső érdekelne, mert rengeteg féle van az interneten, ami közül sok működésléptelen. De a működőképesek közül se nagyon tudom melyiket célszerű megépíteni.
Melyiket javasoljátok?

Köszönöm
(#) mateatek válasza nzozz hozzászólására (») Aug 21, 2013 /

Építsed meg az SMW3-at. Itt, a fórumon megtalálsz róla mindent. (Valahol a 77-78 oldal körül)
Néhány működésképtelen gépet belinkelhetnél, mert kíváncsi lettem rájuk.
(#) deexteer válasza mateatek hozzászólására (») Aug 21, 2013 1 /

Beraktam egy 10pf-os kondit,ugyanúgy besípol kábelmozgatáskor,lehet hogy a fejnél szúrtam el valamit,ha lesz egy kis időm rakok fel róla videót,ha ráfújok a panelra,akkor is bejelez.
(#) Vackor válasza deexteer hozzászólására (») Aug 21, 2013 /

Szia,

milyen kábelt használsz a fej bekötésére?
(#) Vackor válasza nzozz hozzászólására (») Aug 21, 2013 /

Sokféle fémkereső van, ahogy különböző célú járművek vagy mobiltelók is.
Feltételezem, hogy képes vagy mondjuk hangerősítőt megépíteni.

Én ezt tenném:
Először átgondolnám, hogy hol és mire szeretném használni. Nincs mindenre jó gép, csak az eladónak! ; )

Kedvencem a PI (Pulse Induction Detector), de ezt sokan nem szeretik, mert szinte mindenre csippant.

Egyes helyeken az emberek rituális kötelességüknek érzik a görbe szögeket elhagyni (udvar) és a söröskupakokat, nyitófüleket szétszórni (strand) No, ide a PI nem való...

Belépőnek próbálkozz meg talán a Surf PI-vel vagy a Baracudával. Egyszerűek és könnyű életre villanyozni őket. Aztán lehet más rendszerút, pl. analóg diszkriminációst, digitálisat AVR-rel vagy PIC-kel, de ehhez már programozni is kell tudni.

[off]
Felejtsd el a kincskeresést! Annyiszor és annyian áttúrták már a földet a fémkeresők előtt is, hogy nemigen fogsz kincsesládákat találni... de még mást sem nagyon... leszámítva a sok traktor alkatrészt. Ha nem lennének olyan rozsdásak a talált tárgyak, már rég összeraktam volna egy-két traktort a hozzákapcsolt vetőgéppel vagy bálázógéppel együtt Bakker, lánctalpas traktor hajtó kereket(!!!) is találtam 1960-as öntési dátummal, ezt hogy veszthették el?! Nem hiányzott a DT-ről?

No ezek után talán már kérdezni is könnyebb. A fémkereső építésében az elektronika cca. 25-30%-ot tesz ki és az építés teljesen más jellegű, mint egy esős délután összeütni egy erősítőt a konyhaasztal sarkán.
A munka legnagyobb részét a keresőfej és annak precíz, nagyon aprólékos behangolása teszi ki. Nem véletlenül olyan drágák. Összességében cca. annyi pénzt fogsz az építésre költeni, amiből már egy belépő szintű gépet is megvehetsz egy év jótállással.
[on]
(#) mateatek válasza deexteer hozzászólására (») Aug 22, 2013 /

Tápról hajtod, vagy akksiról, telepről?
A TGSL amúgy is egy zajos gép, ha erre rátesz egy énfajta zajos táp, akkor az már sok neki.
(#) deexteer válasza Vackor hozzászólására (») Aug 22, 2013 /

Négyeres egyszerre árnyékolt,olyan mint az usb kábel.
(#) deexteer válasza mateatek hozzászólására (») Aug 22, 2013 /

Kettő darab 8,5 voltos akku van rákötve egy feszültségszabályzóra,12,5 voltra állítottam be,itt van egy videó róla,nem a legjobb minőség,viszonyításképp a fej hosszában 30cm.
http://www.youtube.com/watch?v=TtnfVQwCBC4

Nem igazán jó az a vezeték.
Az SVHS olcsó, és jó megoldás. igaz, duplán kell fölhozni a fejből, de megéri.
(#) deexteer hozzászólása Aug 22, 2013 /

Van itthon teflonbevonatú ezüstözött kéteres endevco mikrofon kábelem,két kábelt ha leviszem külön külön akkor elmúlhat a gerjedés?

Azt nem tudom megmondani, hogy a gerjedés elmúlik-e, mert nem tudni, hogy gerjed-e valami, vagy nem.
De az mindenképpen jó, ha az adó erős jele nem szórja közvetlenül meg a vevő tekercs zsinórjait.
(#) nzozz válasza Vackor hozzászólására (») Aug 22, 2013 /

Köszi a válaszokat! Hülyeség vagy nem, de majd háborús cuccokat szeretnék keresni. Tavaly olvastam valaki talált a környéken egy zsák ilyen cuccot. Engem pedig nagyon érdekelnek az 1930-1980 körüli dolgok, fegyverek, autók, történelem, szinte minden.
(#) mateatek válasza nzozz hozzászólására (») Aug 22, 2013 /

Idézet:
„fegyverek, autók”

Akkor mélykereső is kellhet.
A fegyveres dolog kissé illegalitásba hajló tud lenni. Nem árt vigyázni vele, és le sem írni ilyesmit.
(#) deexteer válasza mateatek hozzászólására (») Aug 22, 2013 /

Az adókábelt nem árnyékoltam,a vevő árnyékolását meg a testre kötöttem.

nzozz,egyetlen egy éles lőszer is házkutatást okoz.
(#) nzozz válasza mateatek hozzászólására (») Aug 22, 2013 /

Nem azt mondtam, hogy fegyvert, autót akarok keresni, az csak a kerettörténet.
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2013
(#) mateatek válasza nzozz hozzászólására (») Aug 22, 2013 /

Értem én, de fog jönni az is. Mondjuk autó helyett inkább traktor.
(#) deexteer válasza nzozz hozzászólására (») Aug 22, 2013 /

(#) nzozz válasza deexteer hozzászólására (») Aug 22, 2013 /

Köszi az infót. Mint azt említettem szeretnék megmaradni a legalitás talaján!
(#) csepi0101 hozzászólása Aug 22, 2013 /

helo fórum
Mint utolsó reményként tőletek kérdem meg hol lehet részletes paraméterek alapján kábelt vásárolni a neten.

Egy Coiltek wot15-ös fejhez kellene,sajnos mivel többmindennel próbáltam vélhetőleg nagyon kiszámolták és csak azzal lesz tökéletes.

-2 eres/2 rézdrót sodrat,erenként műanyag szigeteléssel/hüvelyben
-egyik érsodrat 48db réz drótocskából áll /sodrat átmérője ~1mm
-másik érsodrat 14db rázdrótocskából áll /sodrat ármérője 0.5mm

Mindkét műanyag hüvelyt/vezetéket árnyékolás veszi körül amit szintén műnyag szigetelés vesz körül

-a 48 szálú érsodrat árnyékolása 48db kis rézdrótból áll
-a 14 száló érsodrat árnyékolása 24db kis rázdrótból áll
-az árnyékolásokon vörös bevonat van,nemtudom mi ez cin e vagy ón?

És az eképpen összeállt 2db vezeték 1 flexibilis gumírozott szigetelésben hüvelyben van.
Kép a mellékletben.

Köszönöm az együttműködést.
(#) jethro hozzászólása Aug 23, 2013 /

Sziasztok!

Koncentrikus keresőfejet szeretnék építeni,de nem találtam leírást( méret menetszám vezeték vastagság stb) .Már vagy 20 oldalt visszaolvastam de sehol.Ha valaki tudna valami közelebbit
oldalszám vagy egyéb nagy segítség volna.
Előre is köszi
(#) deexteer válasza jethro hozzászólására (») Aug 23, 2013 /

84.oldal,Vackor válaszolt nekem,az egy koncentrikus tesoro fej.
(#) jethro hozzászólása Aug 23, 2013 /

Köszi ezt már megtaláltam,de a képre kattintva,bár nagyobb lesz mégsem olvasható.
Lementve nagyítva ua. a helyzet.
(#) mateatek válasza jethro hozzászólására (») Aug 23, 2013 /

Íme.

Coil.zip

(#) jethro válasza mateatek hozzászólására (») Aug 23, 2013 /

Köszi így már olvasható.
(#) Vackor válasza jethro hozzászólására (») Aug 23, 2013 /

Milyen géphez kellene a keresőtekercs?
Mert nagyon nem mindegy! Az általam küldött fej Tesoro gépekhez jó.
Megnéztem a feltöltött képeimet, nálam olvasható.

Ha van induktivitásmérőd (vagy a műszer ezt is tudja), akkor egyszerű, mert a kapcsoláson megadott induktivitást kell belőni a megadott (rendelkezésre áló) huzalból.

Általában, ha semmi műszer sincs, akkor a jól bevált menetszámokat és huzalokat alkalmazzuk.
Ha ez sincs lemérünk, egy gyári fejet a kivezetések között. Ez csalóka, mert kiegészítő elemeket, hőkompenzációt, kompenzációs tekercseket, stb. tartalmazhatnak. Néha az egész adó a keresőfejben van, pl. GD48.

VLF-gépekre -- koncentrikus fejre -- nagyjából a következő tekercsméretek (arányokat kéretik betartani) és menetszámok ,,lehetnek jók'', legfeljebb szükség lehet kiegészítő kondenzátorok bekötésére a fejben. Az adótekercs a nagyobb és méreteiben 2,5-3-szor nagyobb átmérőjű, mint a vevőtekercs.
Vevőtekercs 0,05-0,1mm CuZ 300-500 menet 100mm-es csévetesten.
Adótekercs 0,3-0,4 mm-es Cuz 275mm-es csévetesten 90 menet.
A keresőfejet kiegészítő kondenzátorokkal kell a fémkereső névleges frekvenciájára hangolni, különben csökkent érzékenységű lesz, ha hajlandó beindulni.
Következő: »»   86 / 270
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem