Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2148 / 3614
(#) pjg válasza Gery78 hozzászólására (») Aug 23, 2013 /
 
Jó emberek! Tessék megjegyezni, hogy faárút (tálat, deszkát, kést) nem teszünk mosogatógépbe. Majd 1 órán keresztül áztatni, az elején és a végén nagyon forró vízzel nem bírja a fa. Elázik, deformálódik.
Próbáltam én is asztalos "műgyantával", az a szalmiákos, Pálmával faipari ragasztóval. Sajnos nem lesz tartós.
(#) Gery78 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 23, 2013 /
 
Nem sikerült rájönnöm, hogy mihez nyúlhatnak hozzá a csajok kivételes esetben. Valami mindíg elvonta a figyelmem.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Aug 23, 2013 /
 
Ha már csiszolod, meg fűrészpor: akkor Pálma és fűrészpor. Jól tömít, hézagol, ragaszt. Lenolajkece (firnisz) nem való a konyhába, mindig mellékíze lesz, mindig ereszt, nem ragaszt, viszont összeken, fog mindent. A paraffinolaj sem odavaló. Vágódeszkát nem szokás(nem is kell) 'kezelni', mint ahogy fakanalat, teknőt sem. Nekem van nyárfából is (szép szeletet vágtak a favágók, mikor kigyalázták az egészséges fákat Edericsen). Nem tudom hány éve, de olyan mint újkorában, csak simára csiszoltam és passz.
(#) granpa válasza Gery78 hozzászólására (») Aug 23, 2013 /
 
Hatalmas, gömbölyű, hófehér gyönyörű...
(#) zolika60 válasza Gery78 hozzászólására (») Aug 23, 2013 /
 
Létezik belőle vízálló típus is, de a mosogatógépet az sem bírja. Felület kezelni csak szalonnazsírral kell.
(#) laszlo raduj válasza Gery78 hozzászólására (») Aug 23, 2013 /
 
Egy korfureszel vagjal bele a repedesbe, (szelesizsd ki), majd tejbol csinalj enyvet es keverd osze aval a furesz poral ami kijott a szelesitesnel, egy jo kemeny gyurmaszeru masza lesz , aval tomicsed a hezagot.
Nem karos , tobbe nem oldja a viz.Nagyapainknak nem voltak 2 komponensu ragasztoi , megis olyan butorokat csinaltak hogy inkabb a deszka szakadt de akor sem a ragasztas , es nem is latszott.
(#) Gery78 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 23, 2013 /
 
Így van, de csak a bükkfán füstölt mangalica szalonna zsírja alkalmas felületkezelésre.
(#) laszlo raduj válasza Gery78 hozzászólására (») Aug 23, 2013 /
 
A fabol keszult targyakat rengeteg eljarasal lehet viszhatlana tenni,; felulet egetesel majd csiszolasal, foro fagyuba martasal (mind a bor csizmat bakancsot), fustolesel, gozolesel, stb. Persze erdemes a kezdeteknel a fa tipusat jol megvalasztani mire is akarjuk hasznalni.
Mar talakoztam fa edenyel amiben sult levest keszitetek kemenceben.
(#) zolika60 válasza laszlo raduj hozzászólására (») Aug 23, 2013 /
 
Milyen lehet a sült leves? Olyanról még nem hallottam.
(#) laszlo raduj válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 23, 2013 /
 
Het vegen mikor ossze jon a csalad,esetleg a szomszedok, hevitenek a kemenceben, kenyer tesztat dagasztanak, fa vagy agyag edenyben osszekeszitik a levest, (hus, zoldseg, barmilyen leves amit ebedre szannak), a masadik fogast , legyen barmi, hust, kolbaszt, tyukot, tepsiben, esetleg toltott kaposztat; toltott szololevel;toltott karalabelevel; stb szinten agyag vagy fa edenyben osszekeszitve, mindent egyszere bevetnek. Ebben az esetben sult leves a neve, mire megsul a kenyer , elkeszul egyebb is, lehet teriteni belakni szilvapalinkabol,ebed utan meg johet a bor.
Igazi lakoma , mi is tobszor csinaljuk, a kovetkezo hetre megvan a kenyerunk.
(#) saraha hozzászólása Aug 23, 2013 /
 
Üdv.Nem teljesen off,de fontos lenne.
Ismeri valaki azt a dán vagy svéd (nem tudom de az biztos,hogy valami északi) oldalt ahol abc sorrendben vannak szedve az erősítők kapcsolási rajzai...nem találom sehogy sem.Aki ismeri linkelje be legyen olyan kedves.
(#) laszlo raduj válasza saraha hozzászólására (») Aug 23, 2013 /
 
Nem off-olsz de itt ebben a temaban resztvevok nem ertenek az altalad felvetett temahoz ,
(#) zolika60 válasza laszlo raduj hozzászólására (») Aug 23, 2013 /
 
Szóval a kenyér sül és a leves fő. Így már világos.
(#) granpa hozzászólása Aug 23, 2013 /
 
Természetesen az itt elhangzott hozzászólások zöme Gafly (nem Gery78-nak) mesternek szól, de úgyis megtalálja!
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2013
(#) laszlo raduj válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 23, 2013 /
 
A kemenceben sutnek, , nez utana. , erdemes ki probald egyszer , teljesen mas az ize mind a szetfott levesnek
(#) saraha válasza laszlo raduj hozzászólására (») Aug 23, 2013 /
 
Megtaláltam,benne volt egy régebbi könyvjelzős lementésben.Ez az
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2013
(#) laszlo raduj válasza saraha hozzászólására (») Aug 23, 2013 /
 
Hogy milyen szemfulesek a moderatorok .
Ahogy nezem az oldalt ok is csak "[OFF] Pihenő pákások" par napig
(#) zolika60 válasza laszlo raduj hozzászólására (») Aug 23, 2013 /
 
Alapból sütnek, de a leves fő, mert vízből áll javarészt, tehát 100C° fölé nem melegszik semmilyen körülmények között. Ha mégis nem lesz leves.
(#) laszlo raduj válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 23, 2013 /
 
Ugy latom nem igazan jo a neted.
En ebbol nem nyitok veled vitat, ha egyszer ez a neve hat ez van , megtalalod komolyabb gasztronomia konyvekben is. de megtalalod itt is, kostold meg es meglatod mi a kulombseg.
(#) laszlo raduj válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 23, 2013 /
 
De egy nagyon jo leiras ITT, eleg ha elolvasol 20 sort
(#) Gery78 válasza saraha hozzászólására (») Aug 24, 2013 /
 
Nem ezt az oldalt keresed? Dutch Audio Classic
(#) Gafly válasza laszlo raduj hozzászólására (») Aug 24, 2013 /
 
Idézet:
„tejbol csinalj enyvet”

Laci, ezt tudnád részletezni?
Nekem ez újdonság, nem ismerem...
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Aug 24, 2013 /
 
Az kazein lesz; már nem emlékszem a technológiájára, de billiárd golyókat is csináltak belőle (mert az elefántcsont mindig drága volt). Persze ma már az is műgyantából van.
(#) laszlo raduj válasza Gafly hozzászólására (») Aug 24, 2013 /
 
En sem tudom pontosan az eloalitasat, inkabb keres ra az interneten, de valahogy ugy van hogy , a tejet saval keverjuk, majd ha kivalt belola a megfelelo enzim akor lugos oldatal semlegesitsuk a savat. Peldaul ecetel keverjuk a tejet ha kulonvalt belole a nyulos masza (ami a ragaszto lesz ), hamu le'vel (ami lugos ) kimosod (semlegesited ) a savat.
DE ahogy irtam inkabb google "tejbol ragaszto", "tejbol enyvet" stb.

UI; persze azert irtam ecetet es hamut , mert ebben az esetben nem hasznalhatsz karos savakat es lugokat, mivel szajba kerulhet, normalis hogy egyebb kemenyebb savakal erosebb a ragaszto.
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2013
(#) Kobra02 válasza Gafly hozzászólására (») Aug 24, 2013 /
 
Én is készítettem már vágódeszkát, 10mm-es rétegelt lemezből is és bükkfából is. Mind két esetben egyszerű napraforgó olajjal kezeltem (étkezési étolaj) telítettem. 1-2 nap kenegetés míg el nem telik, a felesleget letörölni és használatra kész. Ez a művelet megismételhető igény szerint nálunk 2-3 havonta szükséges. Mosogatása áztatás nélkül, használat után mihamarabb kézzel, nem géppel. A szét repedt, középen kikopott deszka pedig megy a tűzre, javítása, foltozgatása nem éri meg.
Remélem tudtam ötletet adni.
(#) jani1987 válasza Kobra02 hozzászólására (») Aug 24, 2013 /
 
Nálunk meg egy sima tüzépes deszka van méretre vágva és kész. Semmi kezelést nem kapott. És még egybe van. Illetve volt amíg a csontot a bárddal el nem kezdtem csapkodni. Meg is látszik a nyoma rendesen. Sima mosogatószeres tisztítás, aztán puszi Maris.
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 24, 2013 /
 
Nyárfából kell vágni egy jó centi vastag deszkát. Vágódeszkaként sokáig jó lesz. Bárd alá tönk kell.
(#) Gafly válasza pjg hozzászólására (») Aug 24, 2013 /
 
Szerintem "cuppanjunk le" a vágódeszkáról, már megcsináltam a "kegytárgyat"...

Végülis a csiszolás és az étolaj kombót választottam.
Napraforgó étolaj is ragaszt ám mint a fene
Annó valaki javasolta, hogy a szennyvíz csatorna idomok gumi tömítését azzal kell bekenni és akkor "símán össze csusszannak".
Háát, utána úgy néztünk ki mint a népmesében, akik a répát próbálták kihúzni
(#) zolika60 válasza laszlo raduj hozzászólására (») Aug 24, 2013 /
 
Tehát helyesen kemencés leves. Az íze természetesen más mint a gázon főttnek, de attól a vizet nem lehet sütni, tehát a levest sem. A sült leves elnevezés szerintem helytelen. Majd nagy hoho kolléga eldönti melyikünknek van igaza. Kemencében sütés főzés az ő asztala.
(#) laszlo raduj válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 24, 2013 /
 
Ezt nincs amiert boncolgasuk , ez a neve mind neked zolika, ha teged keresnek zolikat keresik, ha "kemences levest" akor sult levest keresnek. De ha el olvastad volna bar az egyik linket amit feltetem akkor latnad hogy ez a leves nem fo hanem osszeerik.

UI; ez olyan mind a fenyofa szirup es a fenyofa eszenc, mindketohoz ugyan az az alap anyag , csak az egyiket fozik, a masikot csak meleg napon erlelik, igy nem szal el belole a C vitamin, es egyebb nehan hato anyag.
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2013
Következő: »»   2148 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem