Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nagyon jók! Ami a legjobban tetszik bennük - látni, hogy tényleg nem gyári, de mégis van valami kellemes retro feelingjük.
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2013
Szia!
Igényesen kivitelezett készülékek. Az "EZ80+ECH81+E..."-nél ízlésesen ötvözted a gyári erősítők, és a házilag barkácsolt lámpás kütyük formavilágát.
Ha építő kritikát elfogadsz, akkor hálózat (sőt más) vezetéket sem vezetünk csak "úgy" ki a lyukon...
Köszönöm mindenkinek!
Galfy! Teljesen igazat adok Neked! Valószínűleg majd csatlakozót építek be.
Készítettem egy egyszerű 15,5 V-os 350W-os tápot a kísérleteimhez.
Ma ezek szerint építő jellegű kritikáim vannak (vagy bal lábbal keltem fel)
- Mindkét ágba tennék biztosítékot (például testzárlat esetén ne a lakás biztosítékjára hagyatkozzunk). - Bekapcsolás jelző LED-et én inkább a szekunder oldara tenném (érintésvédelmileg is aggályos az a fém foglalat, kevésbé fűt az ellenállás, ráadásul még segítene is kisütni a kondenzátorokat). Mellesleg a nem szereti a záróirányú feszültséget... - Kellene egy kisütő ellenállás a kondikhoz...
Nekem annyi lenne az építő jellegű kritikám, hogy ahol a 220 szaladgál, ott én nézni sem szeretem a csupasz forrasztásokat, alkatrészlábakat - a zsugorcsövet fillérekért mérik.
Köszönöm az észrevételeket, úgyhogy akkor kijavítom még rajta amit kell.
Mondjuk a leddel párhuzamosan van bekötve egy dióda így a záróirányú fesz nem teszi tönkre. Meg van még egy dióda így csak az egyik fél periódus fűti az ellenállást. A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2013
Idézet: „Mondjuk a leddel párhuzamosan van bekötve egy dióda így a záróirányú fesz nem teszi tönkre. Meg van még egy dióda így csak az egyik fél periódus fűti az ellenállást.” Bocsánat, azt nem láttam a képen...
HELLO!
A zoldessarga vezeteket kicserelnem mas szinure , graetz hidat huttobordara szerelnem vagy a doboz hatoldalara szerelnek huttobordat , nem hasznalnam a dobozt huttobordanak mert 350W osztva 15V-al az 23 amper az egyeniranyiton...jelenleg a doboz rezso uzemmodban mukodik.Termeszetesen ahogy elottem leirtak a ledet puffer feszultsegbol kell megtaplalni. UDV.:LACI A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2013
Teljesen igaz, én sem teszem általában, inkább csatlakozót, vagy valamilyen tehermenteítőt, esetleg gumi átvezetőt használok - de - a retrosabb kivitelbe belefér, mert bizony a néprádióknál is csak ki volt vágva a hátlap és azon jött ki a zsinór. Éppen ezek a megoldások azok, amik olyan retróssá teszik ezeket a munkákat. Mivel dupla szigetelésű a kábel, még jobb is mint az eredeti. Lehet, hogy én még megturbóztam volna és szövött vasalózsinórt teszek rá, meg egy régi, barna bakelit villásdugót.
Csakhogy azok a rádiók fa, vagy bakelit dobozban voltak, papír hátlappal.
NTC-FAN4 megépült, a labortápegység ventillátor vezérlője lesz 2 borda csoportot fog figyelni. De a labortáp elkészűléséhez még pár hét kell.
Ez teljesen igaz, Azonban vettem már gyári rack hűtőventillátort, aminek ugyanígy csak a furaton volt kivezetve a kábele. Az a mai kor terméke és acél. Ráadásul még vibrál is. Mint írtam gumi tehermentesítőt, vagy átvezetőt lehet tenni, az nem nagy költség és máris sokkal jobb az optikája.
Köszönöm az információt! Projekt indul!
Elkészült az IV-18-as órám. Az alapjait a kapcsolások között megtalálható mtibi77 által közzétett óra képezte, amelynek a szoftvere továbbfejlesztésre került (és még fejleszteni is fogom, de már nagyon kellett a vas ). Az óra tokozása részben cnc-s alumínium alkatrészekből részben esztergált alucsövekből készült. A burkolat terve a neten fellelhető TC-18 óra (és kínai klónja) nyomán készült, de módosítottam rajta a "házi" kivitelezhetőség érdekében. A megvalósult funkciók: óra, perc másodperc kijelzés, hőmérő, ébresztés. Reményeim szerit ez még kiegészül DCF vétellel és néhány fejlettebb kiíratási móddal. Az óra szabvány telefonos micro usb és 9v-os normál dugasztápról is üzemel, 16F628-as pic-kel (16f648 lesz), ds1629 rtc, HV5812 vfd meghajtó ic-vel működik. (Az építés története az VFD óra IV-6 csövekkel topikban megtalálható)
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2013
Szia!
Gratula, nagyon szépen néz ki. Azt szeretném megkérdezni, hogy a fémrácsot honnét szerezted be hozzá? Előre is köszi! Ballage
Köszönöm! Az "átlátszó fémet" írószerboltból szereztem: egy néhai újságtartó oldalait képezte, amíg a lemezolló nem végzett vele... Köszönet a kivitelezés és tervezés során nyújtott segítségért guliver83, Csupasz és kondorzs kollégáknak!
Nagyon tetszetősre sikerült!
Az alu rudakon azok a kis fekete gyűrűk miből valók?
Mutatós lett, még ha képzavar is. Gratulálok hozzá.
Ha szerzek olyan vfd-t amin "analóg karok" vannak ábrázolva, készíthetek "mutatósabbat".
Ez nagyon szép lett, gratulálok! Nekem kifejezetten tetszik a dizájn, egyszerű letisztul forma, abszolut harmóniában a VFD-vel.
Ha valahol elakadsz szólj nyugodtan! Megvan a nyákrajz a vezérlőhöz ha érdekel el tudom küldeni. 8x48-ra át van írva a progi az is megvan.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |