Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Maga az IC nem tud leadni hangszórókra mért teljesítményt. Ő csak egy meghajtó és ehhez kellenek kiegészítő alkatrészek végtranzisztorokkal.
Szia! Ha a BSS állítja akkor biztos - vagy mégsem?
Komolyra fordítva a szót, terhelt állapotban +/-40V-ot biztosító tápegységgel, 4 ohm hangsugárzóra az előírt végtranzisztorokkal bizonyára leadja. A múltkor még megtaláltad a témáját.
Hali! Van egy barátom,_és ő rendelt ilyen felépítésű egység?csomagot,_össze?rakta,_szólt is rendesen,_de aztán mikor nyúzásra került a sor,_a gyártó által ajánlott feszültséggel,_és a hozzá való terheléssel,_szépen el?halálozott,_és füstgép?effektus lett belőle._Gondold meg hogy bele?fogsz-e!
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2013
Üdv mindenkinek.Rendelt már valaki ilyen erősítőt? Bővebben: Link
Vagy erről az oldalról? Haverom innen akar rendelni de amilyen teljesítmény adatokat közölnek az vicc Szerkesztve! A LINK gombot használhatnád! A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2013
A ledfény effekt biztos nagyon fontos egy erősítőre...
Hát utánanézünk de ha csak számolunk is 420W a hálózatból felvett teljesítmény... Nem szeretnék hülyeséget mondani de olyan 150W per csatorna lehet. (Ne vegyétek kézpénznek)
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2013
Köszi a válaszokat.Tudtam hogy így van,de hát levitatnak
Vannak elég érdekes videók youtube-on ezekről az erősítőkről...
Sziasztok! Van egy házilag gyártott 2x50W-os erősítőm amit autóba szeretnék berakni de sajnos csak RCA bemenet van rajta, az autóban pedig gyári rádió van amin nincs RCA kimenet. A hátsó hangszórókról gondoltam levenni a jelet, de nem tudom hogy oldjam meg hogy az erősítőnek jó legyen. Elég egy sima ellenállást bekötni? Vagy valami bonyolultabb megoldás van?
Bővebben: Link És mint a válasz, a kérdésnek is az autósban a helye.
Ilyet ne vegyél, ez gagyi. Keress valami használt erősítőt az apróhirdetések között, ennyiért találsz normálisat.
Ezt a végfokot felejtsd el szerintem.
Ha PA végfokra vágysz, akkor pl. Crown XLi800. Az nem fog füstgéppé változni a buli közepén. Nézd meg itt: Crown XLi800 Ha bármilyen PA végfok érdekel megvételre (használt is akár), írj magánban! A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2013
Üdv! Ha tényleg szeretnél Pa-zni, esetleg ragaszkodsz a rack mérethez, én még a t.amp e800-at ajánlanám neked. Mérés alapjan kijön belőlle 2x400w 4ohm/ch ugy hogy egyszerre volt terhelve a két csatorna.Igaz hogy a trafó kicsit mintha kicsi lenne benne eredeti tápfeszültsége+/-73V, ami visszaesik +/-55,5re, de a lényeg hogy tudja amit ráírnak.
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne,hogy-hogy kell sima kimenő jelből szimmetrikus jelet csinálni?Ez nem a fázis fordított jel?Üdv,Zsolt.
Köszi a válaszokat.Én nemis akarok venni ilyet nekem van pár nagy Sonym.Csak haverom erősködött hogy ezek mennyire jók,aztán felvilágosítottam hogy mégse
Sziasztok!
Építettem egy erősítőt a fülhallgatómnak, mert már nagyon nem bírtam melóhelyen az alaplapi jelszintet, meg hangzást. Egy otthoni hangfal erősítőjét másoltam le, ami jól is sikerült csak (valahogy eddig sose tűnt fel) ha a fülhallgatómat kötöm rá (van jackes kimenete is), akkor rengeteg fehér zaj jön ki belőle. Nincs valami ötletetek, hogy tudnám ezt csökkenteni? Igazából független a potméter állásától és a bemenettől, ha le van tekerve és kivan húzva a bemenet akkor is megy a 'ssssss'. Vagy ez az erősítő ic sajátossága lenne? A fülhallgató 12 Ohmos, a gyári hangfal 4 Ohmos. A kapcsolási rajzot csatoltam, ez pedig az IC. Segítséget előre is köszönöm. Üdv. A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2013
Szia! Itt írok róla.
Szia! A kiválasztott IC sajnos magas alapzajjal rendelkezik, mely hangszóróban alig észrevehető, viszont fejhallgatóban zavaró tud lenni.
A kialakult helyzeten úgy tudsz javítani, hogy a kimenő jelet leosztod. Ez egy soros 100ohm ellenállással a fejhallgató előtt könnyen kivitelezhető.
Akkor ez röviden egy fázis fordított jel?Mert szert tettem 2db Robson végfok panelra,és irta a srác,hogy szimmetrikus jel kell neki.Sima jelről nem fog üzemelni?
Még annyit szeretnék kérdezni,hogy nem tudsz nekem a Robson dx-1000 turbó-hoz kapcsolási rajzot?nagyon hálás lennék érte.
Aszimmetrikus jellel is működik.
Gondolom a szimmetrikus jel,a hidaláshoz kell.
Esetleg volt már dolgod ezzel a végfokkal?tudnál véleményt mondani?
Nem a hidaláshoz kell hanem a bemenetre kell (1.5V-os bemenő jel) kell neki.
Nincs hozzá kapcsolás, mindenhol kerestem.
Köszi hogy szóltál,akkor nem keresgélek fölöslegesen.
Azért van a szimmetrikus jel, mert ez nem olyan zavar érzékeny, mint az aszimmetrikus! A szimmetrikus jelkábelbe beérkező zavar, az összegzés során kioltódik és csak a tiszta jel marad meg.
Tudom angol, de a képek már magukért beszélnek benne: Balanced vs. Unbalanced
Azért kicsit gáz,hogy nem adtak ki ehhez a végfokhoz egy szerviz manuált.
Így már érthető,nagyon köszönöm.
Nagyon szívesen!
Köszönöm.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |