Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Értem! Annyit tudok most mondani, hogy az ON/OFF részre +5V jön amikor a TV kikapcsol! Ha az 5V eltünik, beindúl!
És az alkatrészek jók , amiket leírtam ?
Tehát ha az +5 volt megjelenik , akkor kapcsol ki .Jó meg kellene nézni azt , hogy az R691 ellenállás egyik lábát kiemeled , akkor a tranzisztorok felől jön e az +5v, ami a kikapcsolást végzi , vagy a processzor felől.Elvileg , ha kiemeled nem kéne , hogy kikapcsoljon a tv. A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2013
Máris kimérem, csak még vártam erre a válaszod4.
Megpróbálom kiemelni! Amug, igen ez az 5V a processzorból jön. De van egy érdekesség is, ha kikapcsol a TV és utána 3 vagy 4-szer visszakapcsolom, megyen folyamatosan és nem áll le, de kép semmi! Néha, de tényleg csak nagyon néha, egy pici vékony és kb 4cm hosszú fehér csík villan meg a képernyő közepén. A másik, ugyebár a kép nem jön be, de gondoltam hogy hangnak legalább lenni kellene! Szóval ha a tuneren nemis, hozzádugtam a DVD-t Scart-on. Ilyenkor automatikusan át kellene kapcsolnia a DVD-lejátszóra, és ha képet nem is ad de hangnak lenni kellene, de csönd van! Ez elég fura! Arra gondoltam hogy valamejik proci vacakolhat, mivel ugye SDA/SCL jelen komunikálnak egymással, és talán az egyikük nem indúlhat be, és beszól a kapcsolgató processzornak hogy gond van, és ez végett állítja le a tápot! Szóval arra akarok kijukadni, hogy miért kapcsolgatná az 5V-ot a processzor ha a táp jó. Valami bajt érezhet! De ez csak tipp!
Vagy nincs meg valami , vagy a processzor rossz .Hangnak igen kellene lennie attól még , hogy nincs kép.
Most úgy állunk , hogy minden a helyén van , csak az égő van rákötve a +155v ra és úgy nézegeted igaz ? A vízszintes csík amiről beszélsz , és ha esetleg az égőt kivetted , és úgy nézted , és akkor villant be a csík , és nem teljes képernyő méret .Akkor azért pedig a vertikális kör lesz a hunyó .Ott is méregetni kellene kondenzátorokat , ellenállásokat stb első körben.
Tudnál akkor segíteni, mit kellene cserélni?
Irtad , hogy összefut a kép ezt , hogy kell elképzelni .Mit látsz ilyenkor a képernyőn ?
A vertikális rész volt először átszedve mikor hozzám került a TV. Mikor még mutatott semmi olyan képhiba nem volt ami a vertikális eltérítés hibájára utalna! Amugy a vertikális kimenetnél 18V megy a képcsőnyaki tekercsre, nemtudom hogy ez megfelelő e. Amúgy az a csík csak annyi méretű teljes egészében mint egy gyufaszál. No, de most jut eszembe, hogy nemrég javítottam egy TV-t aminek ugyanígy nem jött be a képe, viszont nem kapcsolt ki! Kivettem az eltérítő IC-t és bekapcsolásnál szinte azonnal megjelent a fehér vízszintes csík! Megpróbálom ebből is kiszedni, lehet hogy mégis van valami a dologban! De ha meg lenne halva az IC nem volna a kimenetén feszültség, nem?
ÉS Igen, az égő van rákötve!
Igen a 18 volt az jónak tűnik bár a rajz 15 voltot ír.
Mielőtt kivennéd a TDA 8175 öt mérd végig a lábait , hogy az van e rajtunk mint a rajz mutat,ha valahol nincs valami , akkor onnan kell tovább menni , de az is lehet , hogy az ic lesz a hunyó szeretnek tönkre menni .
Méregetés közben nézd csak mit találtam. Ez a 2db szűrőkondi szépen meg van repedve! Ilyesmit ezek nem szoktak csinálni!
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2013
Hát bizony nem , és ráadásul ha még ellenállást is mutat az aztán végképp helytelen.
Ezeknek a kukában a helyük .Máris találtál két hibás alkatrészt , és még lehet nincs vége .Csak most ne hogy feladd ?mert az elején igen csak el voltál keseredve remélem birod még egy kis ideig.
Az igazat megvallva, reggel úgy keltem fel, hogy ha a mai napom is eredménytelen lessz ezzel a TV-vel szemben, akkor ennyi volt! Összerakom és vissza a gazdának!
Node, haladás van! Szóval ez csere, de 1uf-ben csak elektorlit szűrőkondim van így hírtelen, jó lessz az is?
Az nem jó , mert oda bipolár kell , tehát olyan ami nem elektrolit..
Próbára tehetsz bele nem 1uf osat , csak ne elektrolit legyen. A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2013
Igen , de egyébként a kondenzátoroknak ,volt ellenállás értékük , vagy nem mérted ?
Az egyik abszolút semmit nem mutat, a másik szép lassan töltődik felfelé mintha egy elektrolitkondit mérnék.
Akkor az halott.
Azért ha találsz esetleg , és kipróbálod , csak annyit nézz meg , hogy kikapcsol e még a táp . Ha nem akkor bizonyára jó lesz csak utána olyan értékű kondenzátort kellene majd bele tenni, ami a rajzon van .Mert lehet , hogy hatással van a képre , ha más értékű van benne. A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2013
Szóval! Kicseréltem a kondikat! Lemértem az IC lábain a feszt, a 3-as és 7-es lábakon 0V van.
üdv! nem tudom jó helyen járok e. három tv kapcsán kérem a segítséget. az egyik egy VESTEL tv
ennél a tv-nél az a baj hogy a kép eltérítő ic kimegy.ki cseréltem már korábban is kb 2 évig bírta.most viszont megint ki lett cserélve kb 2 napot bírta és kivágta.kihúzom kis idő múlva áram alá helyezem picit szét nyit aztán megint kb 10 cm széles sávra össze ugrik és hátul az a bizonyos tapadó korong szikrázik csattog. forrasztást átnéztem nincs sehol érintkezési és forrasztási hiba. mi lehet a gond? mért vágja ki ezt a bizonyos ic-ét ami tda 8351. Van egy LG tv vele az a gondom hogy készenléti led világit, viszont be kapcsoláskor elalszik, kapcsolja a végfokot és semmi.forrasztási hiba nincs viszont gyanakszom c5250 tranyora műszer szerint mint jó lenne. itt mi lehet a gond? utolsó kérdésem. az egy GRUNDIG. ezt a tv -ét kaptam. nem csinál semmit.viszont a képcső-képernyő közepén belülről egy kis ponton foszfor réteg lejött.arra gondoltam az képcső hiba.ha egy foszfor réteg lejön képcső belsejéről az még használható? vagy kuka? köszönőm a segítséget. Shift gomb, és a megfelelő betű egyidejű lenyomásával tudsz nagy betűket írni a mondatok elejére. mod. A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2013
Szia! Az első TV-re tudok válaszolni, énvelem is előfordúlt ez a jelenség! Ez az eltérítő IC nagyon érzékeny! Ha cserélni akarod újra akkor először a hozzá tartozó összes elektrolitkondit cseréld, lehetőleg újakra és ugyanolyan értéküre! Engem a kondik hibája szivatott meg annó!
De jól össze szedted .Szerintem csináld azt , hogy először , csak egy tévével foglalkozz , mert ,így nem hogy nálad , de szerintem itt is kavarodás lesz belőle.Szóval mindent csak szép sorjában.
A többi lábain megvan a feszültség!
De találtam egy oldalt és ott is egy ilyen TV-vel és ilyesmi hibával küszködtek, és itt is az eltérítés és a standy-ba kapcsolásról van szó Loewe A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2013
Az ic 7 es lábán kapna vezérlést .Az 5 ös láb az kimenet ami a te esetedben 18volt.
a 3 mas láb 1 volt kimenő lenne , de ez lehet , hogy függ a 7 es lábon érkező vezérlő jeltől. a 7 es lábra nem megy neked jel , ha szkóppal nézed fűrész jelnek kell ott lenni. Ez a jel a DPu2553 as ic felől jönne Ennek az ic nek a 26, 27 es lábán lévő R517 , R5156, és C516 68nf kondenzátort kellene megnézni .A kondit lehet cserélném szó nélkül. A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2013
Rendben, ezeket megnézem! Nekem még a C563-as kondi is gyanús, kiforrasztottam és az alja, szóval a fegyverzetnél mintha púpos lenne! Cserélem azt is, mindenesetre.
Persze nyilván , ha észre veszel olyat ami esetleg rendellenes nyugodtan cserélheted abból baj nem lesz.
Ha bekapcsolom, megy 100%ra. Kb 1 perc után hirtelen megugrik a kép, és elkezd oldalvást futni. Ilyenkor a hang elmegy, a távirányítora se reagál. kép
Értem , ezt az áramkör kellene átnézned , és esetleg alkatrész mérés útján helyesek e az értékeik . A potméterek nem kontakt hibásak e stb stb stb .Ezeket kellene végig zongorázni.
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2013
Kis érdekesség: kicseréltem a C563-as kondit, 220uf kellene, de hírtelen csal 470uf-est találtam, a kikapcsolás megszünt, szerintem azért, ugye a 7-es lábra kapná a vezérlést, a 3-as lábon szólhat az I551-nek hogy ittvagyok, működök! Most hogy nagyobb a kondi a pozitív fegyverzet a +27V ra megy, a negatív pedig a 3-as lábhoz csatlakozik! Lehet hogy a nagyobb kondin most átszürődik annyi áram amirből az I551-azt hiszi, hogy beindúlt a TDA, és nem kapcsol ki, de kép nincs!
Amúgy, mértem a két ellenállást és pontosan jók, de a DPU2553-as 26,27 es lábain szinte semmi nincs, csak milovoltok. Érdekesség még, hogy a TDA 7-es lába előtti R566-os előtt 0.44V van, utána, szóval az IC és az ellenállás között már 0.60V! Nemtudom, de nekem gyanús ez a TDA8175. Márcsak abból kiindúlva, hogy bekapcsolom a TV-t várok míg befűtődik a cső, kikapcsolom aztán gyorsan vissza és megjelenik egy pillanatra halványan egy 5cm vastag fehér sáv.
A 7 es lábat csak szóppal tudnád igazán kimérni .Viszont a C561 is megnézném a helyedbe.Ettől még lehet gyanús az ic , de hátha csak valamelyik kondenzátor rossz még.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |