Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A kéménybádogot hozzá kell szegelni a kémény oldalához. A felső erre kiképzett pereme letömíti a hézagot. Nem kell sziloplaszt.
"Nem található a keresésének - kéményszegély - megfelelő kép. "
Érdekes nekem megjelennek a képek, aztán pár másodperc múlva jön a felirat, hogy a keresés eredménytelen.
Azért az ablak csodálatos termék és jó drága, ha nem lopjuk.
Nekem alu van, és sziloplaszt. Arra viszont kíváncsi lennék, hogyan oldják meg hullámpalánál a kéménycső átvetetését?
Szia! Köszi a választ neked is! Valószínű nekiesek ennek az 5 réteges dolognak akkor
Köszi neked is! és mps-nek is.
Holnap megrohamozom azt a szerelvényboltot.
Szia!
Én nem vagyok csőszerelésben jártas, de hozzád jasonlóan barkács hajlamú, és a panellekásunkban simán megoldottam a vízvezeték szerelést, és azóta már nővéremnél is. Én rézcsővel csináltam, 15 mm vastaggal. Spéci szerszám nem nagyon kell, egy 1200 Ftos csővágót meg egy kölcsönkapott hőlégfúvót jasználtam. Meg vettem rézcsőhöz való ónt (keményebb anyagúnak tűnik) meg forrasztózsírt (lötfett). Ezeken kívül csak a rézcső kell, és az idomok, meg menetes csatlakozók a végekre, ahova csapot, csatlakozót akarsz tenni, vagy a meglévő hálózatra kötni. A hőlégfúvó csak 3 forrasztáshoz kellett. Először megnéztem, mekkora darabokban tudom befűzni a csőrendszert a helyére, azokat összeraktam gáztűzhely láng felett kézben / fogóval fogva, és ezeket hőlégfúvóztam össze a helyszínen. Idomból kell annyi 90 fokos ív, ahányszor irányt váltasz, esetleg megkerülő vezetékdarab, ha pont szintben keresztezni egy másik csövet. És persze a megfelelő méretű menetes végződések.
Azt hittem a vízvezeték szerelő új gépe, amin gyakorolta a szakma fogásait...
Úgy nem olyan jó, hogy nincs pedál a kuplungnak .
Szerintem ez meg a régi.
Cucos mind a ketto, bar melyiket elfogadnam)
Csemperagasztó, cement, haj, víz. A kémény feletti hullámvölgyeket fel kell tölteni, hogy ne álljon meg benne a víz. Nekem kibírta 14 évig; akkor lett eladva a tanya. Előtte néhány módszer (és hozzáértő) elvérzett.
Mezei kaszakövön (szürke, sziliciumkarbidos a legjobb). A nagyon sima márványosok nem annyira jók. A magnezites, finomszemcsés is jó, csak nagyon bekopik. Amúgy a horgászboltban árulnak horogfenőt; van jó is köztük. Nálam van ~tucat törött kaszakő, csak már nem pecázom, mert q... drága lett.
Draga a pecazas?Akkor gyere hozank, napi 20lej=1300ft (maga'n tavakon engedely nelkul) , egesz napi peca. Este elvihetsz 1 halat amekorat akarsz(persze amit fogtal), ha tobet akarsz fizeted, kb 20lej/Kg.
En mehetnek ingyen, de inkabb megfulyom a batyam motorjat es adig nyuzom a hegyen amig a benzin tart benne. Szepen viszateszem a helyere majd azon szorakozom ,hogy batyam tolja az utcaban mert benzin hianyaban nem akar begyulni.
Idézet: Annyiért a boltban veszem inkább, még pucolni sem kell. A fene se ücsörögjön a tó partján. A bátyád motorjába pedig illene tankolni is, ha már egyszer elcsórod. „ha tobet akarsz fizeted, kb 20lej/Kg.” A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2013
Hi!
Van egy pár elnyűtt mérőzsinórom, amit ki szeretnék dobni. Hova kell szabályosan kidobni/leadni az ilyen dolgokat? (PVC-s a mérővezeték, ha minden igaz).
A legtobb pecas nem a halert pecazik , hanem az elvezetert , ha latnad mekora halakat engednek vissza , persze miutan megjelolik.
Ha neked a bolti hal megfelel csak rajta , jo etvagyat hozza, ezek szerint nem etel pisztrangot (peldaul) , frisen kifogva es sze'nen megsutve , esetleg kemenceben talcan zoldseg koretel, majd citromal . A batyamat meg ne sajnald , szivat engem is eleget, ha itt van nalunk akor me'g a sze'kemre is csak ovatosan merek leulni, tele rakja tuvel a parnat. elcsorja a dugi cigimet stb. En meg tele rakom krumplival az autoja kipufugo csovet, leeresztem a kerekeit, esetleg szeget teszek a kerekek ala, ha nincs beriasztva akor bekenem az ules huzatott csirizel, de egy ket tasli utan akar komolyabb atvereseket is alkalmazok, egyszer tokere tetem az autojat es a haveromal haza vituk hozza a kerekeit. A legelkepesztobb atveres az volt amikor nyar kozepen lefujtam az autojat mühoval, vagy 5 percig alott szotlanul, majd egy oras testedzes kovetkezett, en elol o utanam.
Látom jó testvérek vagytok.
Úgy az igazi, ha zajlik az élet
Nincs baj , jo testverek vagyunk .Ezek csak ilyen kisebb csinytevesek.Soha nem verekedtunk vagy ilyesmi, igaz csak veres lett volna belole mivel ö akora mind egy ketajtos ruhas szekreny .
Atol me'g segit ha raszorulok es en is ha tudok ; volt hogy megkert fogjam meg neki a vasat mert hegeszteni akar es kiderult hogy nagyon forro volt, , de volt olyan is ,hogy en kertem meg segitsen kifesziteni egy zsinort aminek a masik vegen vilanypasztor volt . Azt tudni kell hogy öt ma'r megra'za a 24V is =)).
Milyen hajlékony és szép.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |