Fórum témák
» Több friss téma |
Vannak kondik (100µF elko. és 100pF filmkondenzátor) és már programoztam áramkörön kívül és az áramkörben is. Az áramkör próbapanelen van. A VDD és MCLR között van egy 10K-s ellenállás, ha erre gondolsz. Eddig kvarc nélkül próbálkoztam vele. Készítettem egy ultrahangos távolságmérőt, ami működött rendesen,bár nem volt tökéletes, mert időnként kihagyott, mintha nem lenne stabil a belső órajel. Az LCD panelen pedig a szöveg első karakterei nem jelentek meg. Most gondoltam nekiugrok az USB HID elkészítésének, de amióta beletettem a 20Mhz kvarcot és mellé a két 22p -os kondit, illetve a Vusb-re a 470nF kondit, azóta teljesen instabillá vált. Már arra is gondoltam, hogy esetleg a próbálkozásaim kezdetén tönkretettem a PIC-et.
LCD táp lábainál -minél közelebb- is legyen 47-100nf szűrés. Szkóp ha van, megmondja ha esetleg gerjedés van.
Az LCD panelt leszedtem, most csak két LED van az áramkörben 1-1K-s ellenállással, illetve az ultrahang modul (HC-SR04).
Ha a feszültség 4.8V körül van és rádugom az USB-re akkor megjelenik mint ismeretlen eszköz, de nem küldi el az adatokat, tehát nincs VID/PID azonosító. Ha viszont nincs feszültség csökkentés, akkor megjelenik, hogy ismeretlen eszköz és azonnal le is csatlakozik. Sajnos szkópom nincs.
Be van kötve mindkét VDD és VSS láb? Külön-külön van mellettük egy-egy 100 nF a VDD és VSS között? Bővebben: Link
Próbapanelon gondot okozhat a kétoldali tápfesz és föld sín közötti összekötés bizonytalansága. Nem árt két-két dróttal összekötni. De a legbiztosabb egy próbanyákon összeforrasztani.
A 18F2550-en csak egy VDD van és ott van 100nF kondi. Mindkét VSS be van kötve.
Szerintem a bekötéssel nincs gond. Valami a PIC-el lehet vagy az égetővel. Sajnos még nem sikerült megépítenem a PicKit2 klónt, de már rajta vagyok. Addig is ezt a K150-es olcsó programozót használom, ami tudom, hogy nem tökéletes. Ráadásul azt is észrevettem, hogy a programban beállított config értékek nem egyeznek a microbrn által kiolvasott értékekkel. Tehát, be van állítva a programban a XINST=OFF illetve a VREGEN=ON, de ha megnézem a Fuses értékeket, akkor "XINST enabled" és a "VREGEN disabled". Hol találom a config értékeket a .hex fájlban? A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2013
Sziasztok!, valaki nem tudna segíteni nekem is egy kicsit hogy előbbre jussak én is, ezzel a projekttel?. Vagy jobban járnék ha meg építeném a lenti kapcsolást?.
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2013
Ennél a hozászolásomnál le maradt a program, most fel teszem hogy hogy is néz ki. Amúgy watt kollégánk programja volna.
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2013
Szia!, és ehhez a rajzhoz mit szólsz amit most tettem fel?, ez is a pickit2-ön alapul!.
Az előző hozzászólásomat töröltem, mert nem figyeltem, hogy már megépítettél egy programozót és nem akar működni Én pedig csak az utolsóra próbáltam vólna válaszolni.
Azt én is látom, hogy azon alapul, de sajnos nem tudom megitélni, hogy mennyire jó. A Watt által készítettről már sokat olvastam és tulajdonképen már elkeztem megépíteni is, azaz az alkatrészeket beszereztem.
Melyiknek fogtál hozzá, melyik kapcsolásnak?.
Amelyik itt van a cikkek között PICKit2 klón építése
Azt hiszem amit te feltettél kapcsolást az nem tudja a 3.3V-ot, de lehet hogy tévedek.
Itt van egy régi hozzászólás, ami azt támasztja alá, hogy nem tud csak 5V-os PIC-et programozni.
Hp41C válasza tib12 hozzászólására Ja és azt hiszem nem a furatszerelt cikket csatoltam: Furatszerelt PICKit2 Klón
Többnyire a HEX állomány végén, a 0x0030xxxx kezdőcím magas bitjeit beállító sor után. Például:
Az Intel HEX formátumról bővebben: Link A fentemlített sor a 04-es rekord típusról és az azt követő 0030 számról ismerhető fel. A 00 típusú rekordok 16 bites relatív címet tartalmaznak. Utóirat: a pirosítást nem én csináltam, hanem a fórummotor. Nincs jelentősége... A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2013
Na ez nem semmi, ez elég bonyolult ahogy látom, és ez tudja a 3,3V-ot?. Másik kérdés, te SMD alkatrészekkel akarod meg csinálni?, mert én nem azokkal csinálnám meg. Az oldalon nem leltem egy rendes nyák tervet, igazából nekem Lay formátumban volna nekem a legjobb!. Nem tudnád fel tenni nekem ide a nyák terveket ehhez a rajzhoz?, már ha ez jobb mint az a rajz amit én tetem fel?.
Ne azt nézd amit először linkeltem be, hanem a furatszereltet. A .lay ott van a cikk végén.
Köszi a segítséget. Meg is találtam a bejegyzéseket a .hex végén, de mikor betöltöm a programba, majd lementem új néven a .hex fájlt, akkor megváltozik a vége.
ilyen volt és ilyen lett:
egy kicsit majd tanulmányozom, hogy most akkor mi is történt...
Köszi a segítséget!, na ez már jobban tetszik, el olvasom a cikket, és lehet meg is építem!.
Sziasztok!
Az hogyan valósítható meg, hogyha belépek az interruptba a wreg status és bsr ne törlődjön az interrutpba keresgettem de a (pic18f14k22) adatlapján csak azt találtam, hogy az interruptból ki lépve hogyan lehet vissza rakni az adatokat, mint mondtam nekem arra lenne szükségem, hogy maga az interruptban tudjam használni wreg... adatokat. Ez megoldható ?
Szia!
Jó helyen olvasgatsz... A 18F a megszakításba belépve menti a PC valamint a WREG, STATUS és BSR regiszterek értékét. A retfie FAST (retfie 1) vissza is állítja a mentett értékeket. A 18F -eken kétszintű lehet a megszakításkezelés. A magas szintnél jó ez a mentési - visszaállítási eljárás. Mivel az alacsony szintű megszakítás kezelő rutint egy magas szintű kérés félbeszakíthatja, ez a módszer itt nem használható. Az alacsony szintű kiszolgáló rutinnak programból kell mentenie a regiszterek értékét és programmal kell visszaállítani azokat, a kilépést retfie 0 -val kell végezni.
Sziasztok! meg építettem EZT a kapcsolást is, mert a régi amit építettem nem működöt, és most ez sem akar működni!, nem ismeri fel a PIC-et. Egy PIC 16F690-est akarok vele fel programozni a lenti programmal (lásd kép), már próbálkoztam egy olyan programmal is ami a párhuzamos portot kezeli (parallel port monitor program) , de csak annyit tudtam el érni vele hogy most világítanak a leddek, zöld és a piros. Nem tudom, lehet nem jól kötöttem be a PIC-et?, le írom hogy kötöttem be, tehát PIC16F690-ról van szó 1 láb-VDD +5V, 4 láb-VPP +13V, 10 láb-SCK, 12 láb-SDA, 20 láb-VSS. Ha véletlenül rosszul kötöttem be a PIC-et akkor kérem jelezzétek, és írjátok le nekem a helyes láb bekötéseket. Köszönöm!.
Valóban nem jól kötötted be a 16F690 -t. Mindig meg kell nézni a programozási leírást is: 16F690 Programming specification.
Vdd - 1, Vpp / MCLR - 4, PGC / SCK - 18, PGD / SDA - 19, Vss - 20.
Üdv Mindenkinek. Építettem egy lcd-s termosztát kapcsolást, amihez ezt a progit kell beégetni. Nekem 16f628a pic-em és ds18b20 szenzorom van. Ezekkel viszont hibás értékeket mutat. Tudna valaki segíteni, hogy mit mire kellene átírni hogy működjön?
Mert a b-s verzió, így nem jó hozzá. Vagy szenzor csere, vagy program átírás.
Átírásban tudnál segíteni? Vagy esetleg át írnád?
Esetleg valaki a PICbasic topicban.
Köszönöm a segítséget!.
Szia!, most be kötöttem rendesen a PIC-et, de most sem ismeri fel a program a PIC-et!. Próbából az égetőt ki próbáltam a BSS elektronikán javasolt programmal is, és egy epromot (24C02) próbáltam fel ismertetni vele de azzal sem működöt, most már lassan tényleg nem tudom hogy mit csináljak az égetőmmel, se a PIC-et nem ismeri fel se az epromot. Most nem tudom hol lehet a hiba, pedig a programon mindent helyesen állítottam be ahogy azt le írták!, vagy nem helyes a be állítás a programnál, vagy az LPT portnál nem stimmel valami. Ha tudsz kérlek segíts még egy kicsit, vagy ha tud valaki meg oldást a problémámra azt is szívesen fogadom!. Teszek képet fel a másik programról is, és az LPT port vezérlő programról is. Valamit azért nagyon furcsállok!, ha el indítok valami programot, bármilyet, az égetőn a zöld és a piros ledd meg meg vibrál mind a kettő, ez miért van?. Ja és még valami ha a programot el indítom a BSS elektronikásat, egy ablak be ugrik ezzel a felirattal- Privilinged Instruction-ez mit jelent?.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2013
Szia! Nekem rémlik valami, hogy kell egy driver, nem ugrik be a neve Az lpt a biosban jól van beállítva, talán ecp kell neki.
Találtam közben leírást is: Bővebben: Link, nincs is messze |
Bejelentkezés
Hirdetés |