Fórum témák
» Több friss téma |
Ilyen váltószelep van a Hermann-, Qvadriga és a Wolf régebbi kazánkaiban is.
Szia!
Nem. Nyitva vannak. Csak a fűtés tekerőjét tekertük le teljesen a kazánon. Most azt tekertem újra fel, de nem akar beindulni.
Sziasztok!
Van egy Westen Quasar D kombi cirkóm és az a probléma merült fel, hogy 2 hete csináltam egy próbafűtést. Minden remekül szuperált és most, hogy bejött a hideg újra rákapcsoltam a fűtésfunkciót. A termosztát hallhatóan bekapcsol, ugyanakkor a kazán meg sem moccan. Melegvíz hibátlanul jön belőle, de a fűtésre nem reagál. Mi történhetett???
van egy junkers ceraklass komb kombi kazánom amelyik nem működött fehívtam aszerelőt ö azt mondta ha a ventillátor csak megmoccan de nem forog akkor alaplap hibás lesz.Szerintetek is ez a helyzet?Tudja valaki mennyi az alaplap?ceraklass 24 ae kombi cirkó
Sziasztok!
Westen 20i típusú kazánban fél perc után felforr a víz fűtés és melegvíz készítés esetén is. Kisavaztam mind 2 hőcserélőt alaposan, ugyan rengeteg mocsok kijőtt belőle, de változás semmi. Amúgy hibátlanul csinálta a melegvizet, egészen egy tömítéscseréig(a membránház alsó tömítését cseréltem ki mert csöpögött), azóta fél, maximum egy perc. Automata légtelenítőt lecseréltem, hatha az a bibi, de ez sem segített. 5let? Előre is köszi!
Ha mechanikus a termosztátod - akkor poros az érintkező és nem "visz át", ha digitális, akkor gyenge az elem. A kijelzőn látszik, hogy működik, de a relé nem húz meg.
Pedig az még tele van kosszal avagy levegős!
Mily szakmával rendelkezel, hogy megnézheted?
Szivattyú forog egyáltalán?
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2013
Köszönöm toro, hogy próbálsz segíteni! Elvileg hallom, ahogy kattan a relé.... erre gondolsz?
Szivattyú? Az egész kazán csendes, meg sem mozdul, semmit nem reagál... Más ötlet? A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2013
a fernox cleaner f3-at találtam erre a célra alkalmasnak. Ha jól vettem ki, ez a kazánon is átmehet és benne is maradhat a rendszerben, miközben az iszapleválasztóval lehet csapolni az iszapot.
A tengely végén van egy nagy csavar. egy széles pofájú csavarhúzóval lazítsd meg, egy kisebbel forgasd meg a szívattyút. Valószínűleg letapadt.
Igen, de ahhoz, hogy hasson, 50 fokon kell fűtened 5-6 napon át.
Majd átmosva az összes radiátort F1-el passziválni. A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2013
Keresgélek. Köszönöm!
Ariston elindul, majd mikor csökkenti a lángot, lángleszakadással megáll.
Ha 35 fokról magasabb hőfokot adunk neki akkor van hogy megy, de nem automatán. Mi lehet a baj?
Megtettem, nem segített. Könnyedén forgott, de most sem indul el...
Más?
Szia!
Ezeket a szereket hogyan kell "beadni" a zárt fűtésrendszerbe? (injektorom nincs amit a pdf-ben említenek)
De nem röhögsz hangosan ugye?Kőműves a szakmám de most a bkv-nál dolgozom!Amúgy nem én állapítottam meg a hibát hanem a szerelő mondta h ha bekapcsoláskor csak megmoccan a ventilátor de nem forog tovább akkor valószínű alaplap amúgy én rákötöttem a ventilátorra a
220-at akkor forgott tehát az működik!
Nem, nem röhöglek ki!
Azért kérdeztem, hogy mi a szakmád. A motort 230V-ot rákötve - kipróbálható. Megtetted, a motor jó! Ámbár lehet a panelen a ventillátor indító relé rossz!
Van-e törölköző szárító radiátorod a fürdőszobában?
Ha van, zárd ki az előremenő és a visszatérő vezetékét. Engedj le annyi vizet belőle, mint a beöntendő F3 mennyisége (0,5 liter). Ha nem törölköző szárítós, a másik is ugyanígy megoldható - csak nehezebb a beöntés. Majd engedd rá a rendszerre a nyomást és fűts vele, hogy tisztúljon.
No ehhez tényleg szerelő kell, műszerrel megmérni az induló és a felső érték nyomását, ill beállítani. Az induló érték 2,0 mbar, a felső 10,0 mbar. Ha sárgás a láng képe, koszos az égőd!
Mint amatőr, én úgy csináltam, hogy fürdőszobai törölközőszárítóba (mert azon felül van hozzáférés) öntöttem bele. Elször elzártam a két csapot, kivettem a felső dugót, az unokám öreg vízipisztolyával kiszívtam egy jó fél liternyi vizet, és tölcsérrel beleöntöttem az F1-et. A dugót visszaraktam, a csapokat kinyitottam, légtelenítettem, indulhatott a fűtés szivattyú, evvel kész. A lé bele fog keveredni a fűtőkörbe.
Ps: most látom, hogy megelőztek, amíg a hsz-t írtam. A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2013
Szia!
Van esetleg valami ötleted a problémámra? Köszi!
Nincs nyári állasban (letekerve a fűtés potméter) az előlapon?
Milyen szoba termosztátotok van?
folyamatosan?
De ez a kazánt is tisztítja, ugye?
Igen folyamatosan!
Azért kellene -4,-6 fok alatt csinálni, mert akkor állandóan fűt a kazán. A lényeg - minden legyen nyitva a rendszerben! |
Bejelentkezés
Hirdetés |