Fórum témák
» Több friss téma |
Lehet hogy a vezérlése meg a motorja(meg még jó néhány alkatrész)
![]()
A Te masinádra.Rákerestem a neten ill. egyből feltűnt hogy siemens/bosch ra épül.Mint írod a lényeg különbözik(motor elektronika.....stb.De szerintem naggyából ugyanaz lehet.
Mondjuk ebben nincs beton, minden szép fekete öntöttvas. Ajtaján nincs nyítóka hanem elektromosan nyít.
Persze.Valószínűleg nem tudod hogy melyikre gondolok mert Magyarországon nem forgalmazták külföldről meg elég keveset hoztak be belőle.
Amugy Igaz! A belseje ugy néz ki mint a régi Boschok "Vajon jól irtam le" Még a beengedő szelepeg formája is az, meg a belső elrendezése a gépnek. Még a vas is stimmel csak barna szinben szokott lenni.
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2013
Elhiszem, biztos úgy van ahogy írjátok. Tényleg igazatok van, csapágyaznom kellett pár éve egy ilyen Bosch-t.
De miért nézegetitek a beengedő szelepeket amikor a gép centrizni nem akar? a kettő igencsak kevés összefüggésben van egymással.
Azért mert a centri nem megy, én egy progin nem tudtam még a főmosás tartójából kimosatni a mosóport. Mindíg az előmosásét nyítja ki. És mivel folyamatosan villog a kijelzőjén az összes karakter, így arra gondolok, hogy az valami hibajelzés, ami a mágnesszelepre utal, előszőr azt kéne rendbe tenni. Utána meg a centri rész jönne, a frekiváltójával. F20 -ra kiáll egy idő után.
Jó bénán fogalmaztam, bocs.
Igy már értem, de f20 hibakódot csak Whirlpoolnál találtam.
Telefonommal csináltam egy 5 perces videót, hátha ér valamit a szemetekben. Csak ki kell találnom hová tegyem a telóról. Kis türelmet kérek. Köszönöm.
Szia Zolibá! Hogyan lehet ide videót feltenni? Üdv: Gyuri
Mindjárt kitalálok valamit, és jó lesz. Csak attól félek addigra mindenki elmegy alukálni. Felnyomom Zippyshare.com-ra. És belinkelem. 200Mb ig enged. A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2013
20 perc mire a Zippyre felmegy. Megvárom. Zoli este 7 ig dolgoztam, hogy nem tudtam befutni pestre a maroknyi tranyóért, de lehet, hogy holnap lazább napom ,lesz. Amiket ajánlottál mindegyikből veszek egy 5-10 darabot.
http://www.youtube.com/watch?v=_PQvQR4undM
Ez így felesleges, mindenki látja, hogy alacsony fordulaton mindkét írányba megy. Itt az érdekes, hogy 7 prc lenne a centri idő, lemegy 6 vagy 5 re, és visszaugrik 7 re. Ezt ismétli, míg ki nem írja az F20-at.
Érdekes hogy váltakozó ütemben villog a kijelző.Azt a két füstös ellenállást(ha az) azt cserélted a panelon?
Szia! Te hol látsz füstös ellenállást? Nem, nem láttam. Jelöld be légyszíves.
Talán az L1-L2 gondolsz? Azon nem látom. A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2013
A videón 3:06 nál.De most jobban megnézve valószínűleg a triac árnyéka volt és azért tűnt füstösnek.Egyébként a fénykép és a feltöltött videón szereplő panel nem egyezik.a videón (ha jól látom van 2 triac viszont a fotón sehol nem találom őket.Ha mégis benéztem akkor bocs!
Köszi. Valóban nem stimmel, mert az MKP tranyókat is kicseréltem új darabokra, az elkók nagyrészét is, de semmi változás. A kijelző villogására én sem jöttem még rá. Az hibakod kivillogás vagy mi a misztikum.
TOP224Y a képen egy hűtőbordás alkatrész a videón nem tettem még rá a bordát, de azt is kicseréltem. Nem volt olcsó. A 2 db Trik azért nincs a videón, mert ott ép valami nagy végfok tranyóval próbálkoztam, és nem akartam leégetni magam, hogy miket csinálok. Ott 3 db BD250 akasztottam a panelre. Próba volt. Ha a frekiváltó hibás lenne nem csinálná így a motorforgatást szerintem. A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2013
Megvan a hibakód:Frequency converter error
Frekvanciaváltó hiba(ha minden igaz) Túrtam a google-t ,megtaláltam.Szerintem service manual szóval be is linkelem.Bővebben: Link
Drága Botond köszönöm. Akkor most már biztos az útja a MÉH telepre. Tiszta SMD alkatrész egy kettő kivételével.
Most már csak azt kéne tudni, hogy mit írnak rá megoldásnak. Google fordítóm meg közben eltünt.
Azért a MÉH be ne vidd.Attól azért többet ér mégha rossz is.Pl: kollégától hoztam 1 hete egy egérjárta ajtózárhibás mosó-szárító zanussit.A méh be akarta vinni rongyos 2 ezer ft ért.Elkértem tőle és meg is csináltam és már működik.(valahogy így lehet csinálni 2 ezerből 22 ezer Ft-ot.)Ki dobni ne dobd ki ez kb max 5 éves lehet.
Nem fogom. Csak nagyon mérges vagyok rá. Ez még 10 évet elmenne. Ha menne. Egy rozsda de semmi nincs rajta. Enni lehet minden alkatrészről.
Beszéltem valami Pongrác névre hallgató céggel, palival 1 hónapja. Ők állítólag szervizelik ezeket a gépeket. Mondom, nincs véletlen egy gépük amibe belepróbálhatom a paneleket hápogás ígérgetés. Sartam rájuk. Nem foglalkozom velük, ennyi erővel egy kőművesnek is szólhattam volna. A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2013
Azért a teszt módot kipróbálhatod rajta.Google ezt fordította:A kiválasztás a tesztprogramok indul egyszerre megnyomja és nyomva tartja a két gombot "P (1)" + "95 ° C (5)", és pressin g a "Fast futás (15)" gombot kétszer aftter 5 másodpercig.
Kicsit olvass bele az sm be a többit leírja részletesen.
Hát mindjárt besarok ezen. Videót csináltam. Privben küldsz nekem egy tel számot. Köszi
Sziasztok!
Van egy Miele w 1714-es mosógépünk.Egy hete vettük észre rajta hogy mosáskor kevés vizet enged a gépbe,büdösek a ruhák mosás után.Öblitésnél megfelelő mennyiségű viz van benne.Mitől lehet ez a kevés vizmennyiség?
Szia!
Ez egy eléggé újfajta gép szóval nem hiszem hogy mosószer lerakódás miatt lenne.Azért van benne kevés víz mert víztakarékos vagyis úgy is jól fog mosni ha nem látod a vízszintet.Nyomd rá a "wasser plus"-t és akkor lehet hogy jó lesz. Ezeken be lehet állítani hogy mennyi vízzel mosson és hogy mennyivel öblítsen.A használatijában benne van.Illetve nem kell olyan olyan öblítőt venni aminek olyan a szaga.
Már próbáltam a plus viz opciót de akkor is kevés a viz benne.Mosáskor szinte csak annyi vizet enged bele a gép hogy csak nedvesek lesznek a ruhák és annyi,ezért büdösek a ruhák.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |