Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Te is meg próbálhatod a tiéddel igaz , hogy az nem színes de , hogy is lehet na ?
Szerinted én tudom te ?
"Ezt a három színű rajzolatot pdf ben egymásra helyezni "
Ezt hogyan gondolod?
Nos akkor leírom neked .Három feketét nem tudsz csinálni , mivel a nyomtató a kép leképezéskor azt egynek venné , így ugyan az lenne , mint egy szeres fedéssel.
De ha mondjuk a fekete árnyalatait , mondjuk a sötétebb szürke színeivel csinálod , azt már külön színnek , és és nem egyező színnek veszi , amit aztán ki is nyomtat .És így szépen kapsz mondjuk három rétegű nyomtatást egy időben.
Színes nyomtatóknál valóban előfordul, hogy van amolyan "szebb fekete" módjuk, amikor a fekete mellett a színes festéket is használják.
Mellékesen két PDF összeillesztése Linux alatt, pdftk segítségével: pdftk egyik.pdf background masik.pdf output eredmeny.pdf Ezt lehet ismételni akár többször is - hogy a kérdésre válaszoljak. Én ezzel a megoldással szoktam több, apró NYÁK-ot nyomtatni egy szuszra /egy lapra/ a lézerrel (az anyagot Eagle-ből nyomtatom PDF-ként, eltérő pozíciókra), tökéletesen használható.
Igen, ezen már jobban látszik, hogy szürke, de gondoltam, hogy dryhoz még jó lehet.
Én egyenlőre P20-azok, még nem volt időm dry-t rendelgetni, meg megszoktam a pozitív filmkészítést is, negatívra átszokni nincs most affinitásom. Meg ahhoz kéne egy jó kis laminátor is. Eyess: Ez a szürkeárnyalat jó ötlet. Ki fogom próbálni.
Ez 0,5 vagy 0,8mm lábosztású?
Nekem is egy hasonlót kéne készítenem (tqfp64 adapter), de még nem nagyon csináltam ilyen vékony vezetőt. Kb. 0,3mm a vezető és a köz is,ha 0,5mm-es a lábosztás, bár remélem fotózva sikerülni fog.
Köszi.
Neked is lenne egy jó kis tanácsom p20 hoz bár írod , hogy nincs laminálód. Hm kár. Sokan panaszkodnak p20 nál is , hogy hogy kellene egyenletesen rá fújni a lakkot nos sehogy. A lényeg az lenne , ha lenne laminálód egyszer átengedni rajta , amikor le van fújva P20 al.Persze egy fólia kíséretében , és utána lehet félre tenni száradni na meg már a por sem tud bele menni utána a fólia megvédi .Sőt egész levílágításig maradhat rajta a fólia .Tuti siker , és egyenletes felület mindenhol.
Nos igen, az egyenletes ráfújás nálam is gond. Van egy laminálóm, csak meg kellene buherálni hogy megegye a 1.5mm-es nyákot, a második hengernél elakad annyira szoros. Milyen fólia kellene rá? A folpack gondolom nem jó. Ráadásul, ha gyorsan akarom szárítani akkor olyan kellene ami elbírja az 50-60 fokot.
Lehet, ha nagyon felhúz egyszer a P20 akkor nézek valami laminálót amin keveset kell buherálni, és átállok dry-ra. Simpi, nekem is ugyanez a méret kell, szintén PIC--hez. Kipróbálom, legfeljebb ujrafotózom párszor, mert elsőre ugysem fog menni.
Nem kell szuper fólia a lényeg az , hogy vékony legyen , és valamennyire azért legyen tartása., hogy ne tudjon meggyűrődni a hengerek közt.
Ja és nem kell hőfok sem hidegen is jó ennek a lényege , hogy a még meg nem száradt lakkot el tudja egyenletesen teríteni a nyákon . Utána lehet félre tenni a teljes száradásig a további teendő ugyan az . És még egy én , így gondoltam persze minden szín egymáson full pontosan , és az árnyalatok variálhatók. A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2013
Értem, köszi.
Ha sikerül összehozni a laminálót akkor kipróbálok 1-2 fóliát. Kiváncsi leszek az eredményre. A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2013
Szia!
Az lenne a kérdésem,hogy a még meg nem mszáradt P20-ba nem fog beleragadni a fólia ha átengeded?Illetve fólia levételekor nem visz magával a P20-ból?
Igen festékkel is , lakkal is .Persze annyit még hozzá tennék , hogy a réteg vastagság függ attól , hogy a hengereknek milyen a szorító erejük , de ha valaki állíthatóra csinálja , akkor már a vastagság is változtatható. Bár P20 nál nen annyira jó , ha vastag a lakkozás.
Nem mert a fólia elválik , de ha esetleg valakinek mégsem , akkor kicsit be kell tenni a hűtőbe .Ettől rideg lesz , és máris lejön.
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ.
Szóval akkor ha átengedtem akár mehet kicsit a hűtőbe és kész is van. Vagyis akkor nem kell erősre állítani a hengereket átengedésnél. Elegendő lakk marad rajta átengedés után ha leveszem a fóliát?
Ezt majd neked kell látnod , hogy a te laminálód milyen eredményt produkál , hogy kell e változtatni valamit is.Első körben csiálj egy próbát mondjuk egy sima akrill lakkozással.
A menet lefújod a nyákot vársz mondjuk elszámolsz 5 ig fogod a fóliát , és a nyákot .Mehet a laminálóba egyszer elég hideg lamináló is megteszi sőt az a jobb , hogy a lakk nehogy buborékos legyen a meleg miatt.Aztán félre teszed száradni ahogy szokás itt már a fólia meg is védi a portól , de a fényre itt is vigyázni kell vele. Amikor vélhetően megszáradt , akkor kicsit valamelyik sarkát megnézni , hogy mutatja magát , ha jön , akkor nem kell hűtőbe tenni , ha kicsit nehezebben mutatkozik érdemes betenni kicsit a hűtőbe biztos ami biztos alapon.Innentől minden ugyan az. A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2013
Köszi a magyarázatot!
Idáig ugyan a hagyományos laminálással gyártottam a nyákokat,de gondolkozom rajta,hogy ismét megpróbálom a P20-at régebben azt használtam!
Te tudod bár ma már nem nagyon van különbség végeredményben a technikák között , ha ügyes valaki , és jól csinálja.
Idézet: „Sokan panaszkodnak p20 nál is , hogy hogy kellene egyenletesen rá fújni a lakkot nos sehogy.” Ebben meg kell, hogy cáfoljalak. Én bizony sima egyenletes, levilágításhoz abszolút megfelelő felületet tudok fújni. Ez csak gyakorlás kérdése. A fóliás laminálós megoldás is biztosan jól működik, nem akarom kétségba vonni, bizonyára ki van taposva ez a technológia is.
Mégpedig , hogy ki , de ha valaki ilyen jól tud fújni , akkor annak természetesen nem kell ilyen kitérőket tennie.
Kösz a linket, ezt nem láttam még. A furatok is nagyon pecízek a videon, nekem nem sikerül így kifúrni általában.Ami a méretproblémát illeti azt tapasztaltam, olyankor a film sem stimmel ha kettőt kell egymásra rakni.
Zoli_bácsi: Az milyen fólia volt a filmen? Sima írásvetítő vagy valami más? Az én nyomtatóm nem nagyon komálja az írásvetítő fóliát, de lehet, hogy csak a tonerpor a xar.
Mivel a vizualitásban jobban hisztek , mint magában a szövegben , így készítettem egy videót amin megmutatok egy technikát. Igaz nem P20 al , hanem Akrilan lakkal , azt , hogy P20 esetén, ha valakinek nem sikerülne egyenletesen fújni a nyákot , és egy laminálóval egyenletes felületet kapjon.
Nem vártam meg a teljes megszáradást ez néhol a széleken majd látszódni is fog a videó méret miatt . És a végén lehúzható a fólia róla minden hiba nélkül , majd belenyúlok az ujjammal , és ráragasztom az ujjamra azért , hogy látható legyen a lakkréteg tapadása , hogy van ott lakkréteg.Persze P20 nál rendesen kell eljárni , és meg kell várni rendesen a száradási időt. Ime
Megnéztem, figyelemre méltó. Ki fogom próbálni. Erre rááldozok egy flakon P20-t. Mert mindig is az volt a problémám, hogy mi lesz, ha elfogy a DRY-fólia és nem tudok szerezni, tehát biztonsági tartaléknak. Elméletileg akár kézzel is lehetne egy gumi hengerrel? Csak azért mert az én laminálóm meglehetősen feszes és nem állítható. DRY és lötstop rendben, de itt a szuszt is kinyomja belőle.
Persze , hogy lehet kézzel gumi hengerelve annyi , hogy talán a lamináló egyenletesebb , de ha ügyes valaki simán lehet gumi hengerrel is.
Ne áldozz rá , azért először egy flakon p20 at , inkább te is ilyen nem annyira fontos , és drága dologgal , mint én az akrilan lakkal mutattam ezt be.Amíg nem megy kellő biztonsággal , utána aztán küldheted neki a p20 at.
Most sírhatnékom van. Pedig már, hogy megörültem.
Azért nem maradt rajta , mert a lötstopnak , több idő kell , és nem vártad meg , hogy valamennyire megkössön.
A nálam látható festék nyomat ami a fehér lapon látható az azért van , mert előtte más dologra volt használva .Ja és nem árt , ha valaki ilyesmi dolgokat csinál , hogy legyen csak erre mondjuk nyák készítésre egy laminákló.De mint írtam lehet hengerelve is.
Azért írtam , hogy előtte akrilan lakkal , ha szépen begyakorlod utánna rutin szerűen el sem fogod tudni rontani.
Fogod tudni az időt meddig várj , amíg rá teszed a fóliát , és amikor már megszárad majd , és leveheted a fóliát stb stb stb . Ezen a videón nagyon is gyors voltam én is , de ennek ellenére is majd tökéletes lett a széleket kivéve , mert ott még nem száradt meg. Különösen festékeknél főleg várni kell többet , mert akkor valóban kinyomja a lamináló , persze ha túl erősek a hengerek , akkor pláne. A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2013
Anno 5 1/4-es floppy meghatómotorjára szerelt tányérra rögzítettem a nyákot. Lefújtam, majd megforgattam. 300 vagy 360 fordulat per perc? Tökéletesen elterült a P20.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |