Fórum témák
» Több friss téma |
Indisd el üresen a gépet és nézd meg hány cm magason áll benne a viz.
Én ilyenkor sziloplasztot szoktam használni.Kend be vele a tömítést és úgy rakd a helyére.
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy az új felültöltős mosógépeknél a dobrögzítő lemez levétele után a 2 csavart hátul vissza kell tekerni? 2-2 fogta a 2 szélén (ezek egyben az oldallemezt is rögzítik) és 1-1 középen a téglalap alakú 'lyukban'. A használati utasításban benne is van, hogy a 4 szélsőt vissza kell tekerni, de a két középsőről nem tesz említést. Vissza lett tekerve a 2 belső is, használva volt a gép és nem volt gond vele (hangos se volt és egyáltalán nem rázkódott). A belső csavarok egy lemezt fognak az üsthöz, ami az egész üsttel együtt mozog-rugózik.
Üdv!
Electrolux ewt 1015-höz(prod.N 913202741 02 ser.nr. 443 00385) szeretnék vezérlő panelt szerezni. Nem tudja valaki, hogy honnan tudok szerezni? Mi a pontos neve, azonosítója?
wh- awe2214es mosógépnél a tachogenerátoron mennyi feszt kell mérni, ha kézzel megforgatom?
Állandóan ezzel a hibával áll le, most kiszereltem, belül a mágnes és a tekercs sértetlen. Se kopás, se súrlódás nyom nincs.
Meg se moccant. Jól megforgatva olyan 1,5-2V körül adott.
Szerintem az jó. Talán a csatlakozóban, vagy a panelen lesz a hiba. Forgasd meg és a panelnél mérj feszültséget.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2013
A motort most kiszedtem, atomjaira kaptam, kitakarítottam + összes érintkező takarítása-átmozgatása, összeszereltem és vissza. Eddig megy. Legalábbis ilyenkor már lekapcsolt előtte. De viszont egy kiló szénkefepor jött ki. Lehet, ez okozta a hibát? Áthúzott, és a motor nem bírt felgyorsulni? Elindítottam üresen, szikrázás a kommutátoron sehol.
Bízzunk benne, hogy jó lesz. A szénkefék elég hosszúak? (1,5-2cm már rövidnek számít.) Ha határesetes inkább most cseréld, mint egykét hónap múlva.
![]()
Azok igen. Cirka 3cm, de lehet több. Az írt intervallumon kívül esik szerencsére
![]() Még mindig megy. Előtte indulás után leállt. De nem merem azt mondani, hogy jó, mert akkor úgyse lesz. ![]() ![]()
Megpucoltam alkohollal, utána szép egyenletes felülete lett. Kopásnak nincs nyoma. Az egész motort kis kefével átpucoltam +kifújtam a port. Meg áttörölgettem.
Sziasztok!
Van egy Whirlpool AWT 2250/1-500 mosógépünk, kb. 10 éves. Az alábbi hiba jelenséget produkálja: Elindul a program, majd egyszer csak leáll, kb fél programnál. Kikapcsolom, majd tovább tekerem 1 kattanással a program kapcsolót és elindul újra. Kikapcsolás nélküli tovább tekerés esetében NEM indul el. Majd a centrifugázás előtt ugyanígy leáll. Valakinek ötlete esetleg? Átolvasva a fórumot, hasonló hiba jelenségek esetéből következve az alábbiakra gyanakszom: triak, tranzisztor, kondi. Szétszedés előtt azért jól jönne egy kis megerősítés ![]() Köszönöm előre is! A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2013
Valami hibakódot nem ír ki, vagy jelez ki a ledekkel?
Ezen csak egy db ledecske van, a ki- be kapcsolást jelző
![]() ![]()
Nekem 800 asall volt ilyenem ott légsűrítő pucolása után végigvitte a progit.
Elegendő lenne csak kifújni, porszívózni a programkapcsolót és környékét?
![]() ![]()
A légsűrítőt írta, az nem ugyanaz. A légsűrítő az üst oldalán lévő vastag gumicső amire a szintszabályozó vékony csövecskéje csatlakozik.
Látszik, hogy nem vok mosógép szerelő
![]() ![]() THX!
Én meg aztán pláne!!!Csak hobbiból csinálom....
![]()
Ez lenne a ludas? pucolás mit jelent? Szét kell szednem?
Köszi!
Whirlpool nál ha szembe állsz a géppel akkor a bal oldalát levéve az üsthöz van rögzítve.Átlátszó és egy kis fekete cső megy rá.
Ha jól emlékszem 1 csavar fogja.Kicsavarod lehúzod a csövet és mehet a csapba....dróttal mosogatószerrel.Ha ezek után sem lenne jó akkor nem szivattyúz ki rendesen.Akkor az van hogy amikor megáll akkor lehúzod a csövet a légsűrítőről.ha úgy továbbmegy akkor az lesz a gond.
Üdv.!
Whirpool AWT5100-hoz jó éenne ez a vezérlőpanel? http://haztartasigep.vatera.hu/alkatresz_tartozek/haztartasi_nagyge...0.html Külsőre totál úgy néz ki az utolsó milliméterig.. Előre is köszönöm a segítséget!!
Sokszor az is elég, ha a nyomáskapcsolóról lehúzod a csövecskét és belefújsz. Persze ha alapos munkát akarsz végezni akkor ahogy botesz írja ki is moshatod.
A panel az jó lenne, de ha a régiből átrakod az eprom-ot akkor a saját programmja fog benne futni, meg még valami, ha a panel forditva van gépedben mint a másikban akkor a felső részt lehet alakitani kell, pontosabban a vizsugár állitó nagy kék karikát, de az is lehet ha a tiedet rárakod akkor rendben lesz erre már nem emlékszek pontosan, a lényeg hogy bele lehet rakni.
Üdv
Köszönöm szépen a segítséget!!Sajnos pont az eprom (és környéke),ami szétfüstölt..
![]() Egyébként nincs fordítva semmi!Minden 100%-ig megegyezik(az eprom programozásán kívül persze..)!Másik.. Létezik valami kép,vagy rajz a csatlakozók visszadugásához?Sajnos nem jegyeztem meg, hogy mi hol volt,mikor szétkaptam.. (A hibától kapott idegbaj hirtelen következményeként..) |
Bejelentkezés
Hirdetés |