Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Hali!
Az első csatorna 2*140w, a hátsó 2x100w VF2. A center 60w. A gyári rendszerek nem reflex mélyel vannak szerelve?
Sziasztok ! Házimozihoz szeretnék egy új erősebb mélynyomó szerkezetet készíteni. Szóval ez egy szubcső lenne függőlegesen felállítva, a hangszóró a padló felé nézne. A lényeg tehát, hogy jobb-e a hengeres forma mint hangszóródoboz, vagy a szögletes forma a nyerő? Lehet-e zárt egy ilyen henger formájú "hangdoboz"?
én hallottam már 30centis sub"csövet", hát sztem nagyon csúnyán szól! nem ajánlom senkinek! nem is az a baj, hogy nem szól, de csak egy bizonyos tartományban, és ott is csúnyán.
Mélyládának nem ajánlom, esetlge frontnak. Ajánlom a WinISD progi használatát! nekem olyan dobozt számolt ki, hogy csak úgy ámultam, hogy milyen szép frekiátmente van a ládának :eek2:
Üdv mindenkinek
Szeretnék csinálni 1 pár hangfalat 2 utast SAL SXA 3050-s hangszóróval. És ehez kellenének nekem adatok ,hogy melyik oldala hány cm-legyen,hány liter miegymás ami fontos. Az adatokat mellékeltem a fájlba. Előre is köszönöm a segítséget.
2 utasba nem fog nenni.. 3 útban esetleg...
Hát most is 2 utasban van.
Szal jólenne nékem a 2utas is. Vagy végülis mennyi lóvéba kerülne +1 közép hangszóró?
milyen magasod van hozzá?
pár freki biztos hiányzik
Az lehet
De eléggé jó szól most is.(csak nemtom hogy elég e ez a láda neki ) KHS 311M
hy
A WinISD nevű progit hogyan kell használni? Hogyan kezdjek hozzá?(eggyáltalán nemértem)
Helló!
Tudnátok segíteni hogy egy subládába mi kell mert sokhelyen néztem és nemigazán tudom hogy most mi is kell bele mer valahol azt írták h keresztváltó valahol meg csak az írták hogy maga a sugárzó hátmár nem tom. És az is jólenne hogyha azt is megtudnátok mondani hogy hogy rakjam össze hogy az jó legyen és adja is a basszust előrre is kössz a választ.
Ja és ha kell bele hangváltó akkor baj-e ha nagyobb vagy az legjobb ha megmondjátok miet tegyek bele meg mivel vonjambe kívűlről? kössz!
Sziasztok!
Nekem lenne egy olyan tiszteletteljes kérésem, hogy segítsetek lécci régi (20 éves) Fisher hangfalaim rendbeszedésében. Az történt ugyanis, hogy teljesen szétmállottak a basszus körül a tömítő gyűrűk. Már megvettem őket, a hangfalat is szétszedtem, az egyiket meg is ragasztottam (Palmatexel), mégis zizeg, illetve néha nem is szól. Teljesen el vok keseredve, mert szép hangzású cuccos volt ez valaha, nem szívesen dobnám ki. Viszont nőci lévén nem tudok mást tenni, mint segítséget kérni, hátha kapok jó tippeket, és aztán akkor majd menni fog. Bár félek, hogy már el is rontottam... Bocsi a szakszerűtlen leírásért, nem tom, minek mi a korrekt megnevezése Köszönet
Isten hozott a fórumon!!! Mi csak örülni tudunk ha a gyengébbik nem is képviseli magát!
Egyébként a kérdésfelvetés számomra kicsit zavaros, sokkal könnyebb lenne, ha láthatnánk valamiféle fényképet a cuccról. Peti.
Hello!én szívesen megcsinálnám,de nem hiszem hogy erre felé laksz. :no:
Halihó Urak!
Tettem fel képet, hátha így esetleg nektek is világossá válik, amit én látok ugyan szememmel, de nem tudom elmondani úgy, hogy ti is megértsétek Szóval remélem, így már tudtok nekem valamiféle tippet adni, bár így a vaku fényénél nekem erősen úgy tűnik, aléggé elszabtam a dolgot.
Hello!
A hangszórót sztem vagy vidd el egy szakemberhez, aki megjavítja jópénzért, vagy vegyél bele újat, ugyanis, ha jól látom, a membránnal bajok vannak (amit nem javít ki a palma tex) Én a helyedbe vennék bele egy ugyanilyen hangszórót, csak vadiújat! bekötni sem nehéz.
Helló!
itt próbáld: Microhm Alkatrészbolt 7621 Pécs Rákóczi út 46. 06 72 327 759 ui: így ne használd :no: ezekkel a hangszórókkal van szerelve: (fenti címen megvásárolhatóak valószínű, de lehet h csak rendelni lehet..) STE 186 mély: HA20/1138 (-484) közép: HB10/0828 (-446) magas: HD6,5/1138 (-494) esetleg írj shalafi66 -nak. Üdv
Ezek videoton gyártmányú hangszorók.Van is itthon belőle 2db felesleg.Még én peremeztem újra. :yes:
Hello!
Az a gondom, hogy van egySony MHC-RG40-es hifitornyom, 5-6 éves és 3 utas(két egyforma átmérőjű(úgy emlékszek d=14cm)de a membránja az egyiknek nagyobb és egy magas és csak egy kondi van a mgassnál, semmi hangváltó). Tönkre ment benne a magas, a gyári 7200ft és találtam egy hasonlót 600-ért. Kipróbáltam és teljesen szimmetrikusan szól a másikkal, a bibi csak hogy egy kicsivel nagyobb és így már nem tudom rárakni a műanyagot. Arra gondoltam, hogy építek neki új dobozt, talán még többet is ki lehetne belőle hozni. A SAL katalógusban találtam olyan hangfaltervet, amit ilyen házimozihoz írják és ilyen magass, álló 3 utas. Ez jó volna, csak pár centivel nagyobb hangszóróhoz van. Ha a doboz méreteit egyenes arányban csökkenteném a hangszóró átmérő különbség miatt, akkor jó volna?? Vagy ezeközött nem líneáris az összefüggés? Hangfaltervező progit használni nem nagyon tudok, mert nem tudom a hangszótóim adatait. Ez jelenleg egy reflex hangfal, de nem nagyon tudom milyen tulajdonságokat/eltérést eredményez a zárt és reflex hangdoboz.
Sziasztok! Találtam egy hangfaltervet ... szerintetek ez a láda hogyan szólna ? szarul vagy jól?nagy mélyet adna le vagy kicsit? várom a válaszokat . köszike
ja és a link lemaradt Bővebben: Link
A linket javítottam, miért nemhasználjátok az URL gombot?????? --vicsys
A doboz csak a hangszóró paramétereitől függ, ilyen összefüggés amit te írtál nincs. Ha nemtudod a hangszóród adatait akkor szerintem felejtős, mert csak találomra tudsz építen.... Esetleg megméred a gyári doboz belső méreteit meg a reflex csövet és utángyártod kicsit másképp, de ennek nemsok értelme van
Sziasztok!
Azt hogy tudom összehozni hogy 3 hangszóróból(mély-közép-magas) kijöjjön h 8Ohm legyen? De persze a mélyhez lenne szürő, a magashoz meg nemtom h kell-e. köszi előre is
Gondolom hiába keresnék számot rajta, a SONY nem teszi közzé az alkatrészek adatlapjait. Egyébként csak azért jutott eszembe, mert a SAL tervezőben is egy hangdobozba több hanszórót is ajánl azonos átmérővel.
Nagyon köszönöm a segítséget, télleg veszek bele újakat (ez magamtól nem jutott volna eszembe).
Üdv mindenkinek!
Hello!
Hidd el, nem tudsz saját kézzel olyan jól szóló dobozt építeni, mint amit a Sony több év alatt kifejlesztett (persze sok tapasztalattal tudnál, de ha ennyire értenél hozzá, akkor inkább építenél egy normálisabb hangfalat, normálisabb hangszórókkal)! Inkább keress kisebb magashangszórót, de ha az egyiket cseréled, akkor már a másikba is vegyél ugyanolyat, hogy tényleg 100%-ig szimmetrikus legyen a hangzás. Az nem probléma, ha a magasnak nincs hangváltója, mert a kondival szűrik meg a zenét!
Hi. Ha mégis javítani szeretnéd én szívesen megosztom veled, hogy van esélyed arra, hogy sikerüljön. Üdv.
Sziasztok!
Azt hogy tudom összehozni hogy 3 hangszóróból(mély-közép-magas) kijöjjön h 8Ohm legyen? De persze a mélyhez lenne szürő, a magashoz meg nemtom h kell-e. köszi előre is
Pl. ugy hogy mindharom hangszoro nevleges impedanciája 8 ohm es egy 3 utas hangvaltot hasznalsz a valtashoz. Egyebkent a teljes hangfrekis savban ugysem lesz fix 8 ohm az impedancia, de ez ne zavarjon. Mindharom hangszoro ele kell megfelelo szuro, ezt hivjak hangvaltonak. Ezt megfeleloen kell meretezni az adott hangszorokhoz es doboz konstrukciohoz. Egy ilyen hangvalto megakadalyozza, hogy pl. a magassugarzora alacsony frekis osszetevok jussanak illetve ez forditva is igaz azaz a melysugarzora ne keruljenek magas hangok. Roviden ennyi
|
Bejelentkezés
Hirdetés |