Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   191 / 578
(#) VIM válasza Vanekvanek hozzászólására (») Okt 26, 2013 /
 
Szia! Akkor kezdjük mindjárt EZZEL és ha meglesz akkor vélhetően megszűnnek a panaszok. A csúnya sárga vizet majd kezelni kellene ezzel!
(#) Vanekvanek válasza VIM hozzászólására (») Okt 26, 2013 /
 
Rögvest buta kérdés: ugye áramtalanítani kell? Nincs szükség ennél a műveletnél a frontpanel működéséhez.
(#) toro válasza Vanekvanek hozzászólására (») Okt 26, 2013 /
 
Tágulási tartály ellenőrzése!
Ha kicsi a nyomás benne - pumpálás a rendszer víznyomásának lecsökkentésével.
A villás pöcök kihúzásával a biztonsági szelepet kellene megtisztítani.
Röviden, sok sikert.

Ám elgondolkodtató, hogy hogyan csöpöghet a kádba a biztonsági szelepből a víz, mivel ezt a kazánt nem SZABAD a kádtól 60 cm közel vinni! Na szabvány szerint (MBSz).


A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2013
(#) toro válasza VIM hozzászólására (») Okt 26, 2013 /
 
Imi!
Ha vissza gondolok, kb. 15 alkalommal már becsatoltad a tágulási tartály töltési rajzot.
Vissza kellene olvasni a problémákkal küzdőknek!
Bocs, így ebéd előtt! Jó étvágyat!
(#) Vanekvanek válasza toro hozzászólására (») Okt 26, 2013 /
 
Jujj, ez a sok sikert elég irónikusan "hangzik"...
Egyébként a leírásokban lehet kád fölé helyezni a gépet, azért is mertük oda tenni. Itt a neten is így hirdetik több helyen. Máshova nem is tudtuk volna, ezért ajánlották nekünk akkor ezt a masinát.
Szerintetek ez a művelet akkor házilag elvégezhető?
Ha nem merném magam megcsinálni, menyit kóstálhat ez egy szerelőnél?
(#) Vanekvanek válasza VIM hozzászólására (») Okt 26, 2013 /
 
Köszönöm a segítséget! Őszintén szólva saját magamnak hozzáfogni elég összetettnek látszik, viszont arra pontosan jó, hogy tudjam, mit kell vele csinálni, mielőtt valami hókuszpók 5lettel áll elő egy szerelő.
Nem, mintha azt hinném, minden szerelő olyan, de mivel ritkán hibásodik meg egy cirkó, ki tudja, kit lehet találni.
Mellesleg itt a fórumon tudtok olyan szerelőt, akire ezt rá lehetne bízni? Budapesti vagyok. Mivel a garancia, pont 2 hónapja lejárt, így mindegy, hogy kit hívok.
(#) asdf12345 válasza Gyu hozzászólására (») Okt 26, 2013 /
 
Termosztáttal nincs baj. Comfort funkcio nincs.
Azt az ötletet kaptam, hogy a váltószelep (HMV) lehet a hibás. Ki kell tisztítani. Remélem ez megoldja. Egyéb ötletek?
(#) toro válasza Vanekvanek hozzászólására (») Okt 26, 2013 /
 
Lásd alant.
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2013

idézet.txt
    
(#) toro válasza asdf12345 hozzászólására (») Okt 26, 2013 /
 
Amit privátban küldtél képet, azon bitermikus hőcserélőjű a kazánod!
(#) Vanekvanek válasza toro hozzászólására (») Okt 26, 2013 /
 
Aha, értem. Akkor ezt most a szerelőn kell levernem, aki bizonygatta és hivatkozott is, valamint az eladót, aki állította és esküdözött, valamint a tervezőt, aki megnyugtatott.

Mindenesetre a kérdésem még mindig a régi: mennyibe kerülhet ennek a javítása, ha magam félek elvégezni (és mint a mellékelt ábra mutatja, joggal)?
(#) toro válasza Vanekvanek hozzászólására (») Okt 26, 2013 /
 
Keress egy olyan szerelőt-, tervezőt, aki az érvényben lévő MŰSZAKI BIZTONSÁGI SZABÁLYZAT szerint DOLGOZIK. Természetesen a régi szerelő a költségeidet fedezze!
Van olyan kazán is, amely felszerelhető a kád kifolyási oldalán, de nagyon sok tényezőnek meg KELL FELELNIE!
Elvileg, ha tervező adta a nevét a tervhez a balhé is az övé.
Ámbár egy belesettől ez nem véd meg!

Képzeld el: törölközöl a kádban-, a víz folyik le-, s a kazán zárlatos lesz-, épp megcsúszol és az első kapaszkodásra alkalmas valamiben (pl. a kazán) próbálsz megkapaszkodni...
(#) Vanekvanek válasza toro hozzászólására (») Okt 27, 2013 /
 
Ezt megértem, bár most egy nagy átalakításba, sajnos nem tudok kezdeni. Mivel ez az egész procedúra sok időbe telne, meg sok veszekedésbe, ezt a fűtési szezon utánra kell hagynom.
Viszont a kérdésemre, miszerint mennyibe kerülhet ennek a hibának a megjavítása, még nem kaptam válasz.
(#) VIM válasza Vanekvanek hozzászólására (») Okt 27, 2013 /
 
Szia!
Idézet:
„Viszont a kérdésemre, miszerint mennyibe kerülhet ennek a hibának a megjavítása, még nem kaptam válasz.”
Ez a fórum nem erről szól és az árak sem konstans értékűek. Így szimultán javítgatni, tanácsot adni elég bizarr dolog és még nem is biztos a siker. Talán örülnöd kellene a tanácsnak amit felajánlottak javításként, nem panelcsere és más nagyobb kiadás így fűtési idény kezdetén. Kerül amibe kerül, szerintem ki fogod fizetni ha nem akarsz fagyoskodni és ráérsz később is elgondolkodni az ezt megelőzendő teendőkről békeidőben. ui.: (kb. 8-10 000Ft)
(#) janman hozzászólása Okt 27, 2013 /
 
Sziasztok! Segítséget kérek Renova Mini C12-es kazán légtelenítése kapcsán, mert már megőrülök! Onnan indult a problémám, hogy a melegvízkészítés során a kazánom ki-be kapcsolgatott. A "szakszervíz ?!?" embere kijött, megnézte a kazánt, kicsit kitisztogatta, aztán mikor látta, hogy úgyanúgy ki-be kapcsolgat, rábökött két csőre a kazán és az indirekt tároló között (ezeken megy a fűtővíz a kazánból a tárolóba), és közölte, hogy ezeket ki kell cserélni, mert valószínűleg dugulás van valamelyikbe, és mindezekután otthagyott a megoldatlan problémával együtt. Ezekután vettem két új csövet, kicseréltem a régieket. Természetesen nem volt semmiféle dugulás a régi csövekbe, és az új csövekkel is ugyanúgy kapcsolgat ki-be a kazán, viszont most meg nem tudom légteleníteni normálisan a fűtövíz körét. A kazán indulásakor, mikor a szivattyú kezdi keringetni a fűtővizet, csúnya, kavitációs jellegű hangok jönnek a szivattyú felöl ami aztán egy kis idő elteltével elmúlik, és normális, csendes lesz. Azt gondolom, hogy még mindig van levegő a fűtőkörben, de sehogy sem tudom onnan eltávolítani.Tudja valaki, hogy mi a légtelenítés pontos menete? A kazán 2003-as üzembehelyezésű, tehát nem a most kapható, újabb kivitel. Köszönöm.
(#) VIM válasza janman hozzászólására (») Okt 27, 2013 /
 
Szia! ITT van a készüléked doksija. A 26. oldalon van a leürítés és a 19. oldalon a feltöltés leírása. Ha mindez még nem volna elegendő, akkor vedd figyelembe EZT a leírást, csak NE a biztonsági szelepet használd, hanem a leürítőt, mert a Te típusodnál van ilyen csap!
(#) janman válasza VIM hozzászólására (») Okt 27, 2013 /
 
Szia! Köszi a linkeket, de ezeket már én is megtaláltam. A leírások az újabb kivitelről szólnak, bár a korábbi kivitel - ami nekem is van - is hasonlóan néz ki. Ez alapján próbálkoztam eddig, de nem sok sikerrel, eddig. Az alapproblémám viszont még mindig megvan. Ez pedig a melegvízkészítéskor tapasztalható ki-be kapcsolgatás. Amit eddig innen-onnan olvastam az egy típushibára utalhat. Attól tartok nálam is ez lehet.
(#) VIM válasza janman hozzászólására (») Okt 27, 2013 /
 
A ki-be kapcsolgatás az előremenő és visszatérő ágban elhelyezett NTC-k méréseiből adódik, ha túl nagy az eltérés, vagy az előremenő nem hűl megfelelő mértékben, akkor lemodulálja a lángot és ha ez sem segít akkor a biztonsági termosztát fog majd megszólalni. Talán a bitermikus hőcserélő lehet kissé elvízkövesedve, vagy az előremenő NTC lehet elfáradva?
(#) janman válasza VIM hozzászólására (») Okt 27, 2013 /
 
Ez lehet. Igazából a ki-be kapcsolgatás akkor jön markánsan elő, mikor komoly melegvíz elvétel történik. Ezt követően ugye sokat megy a melegvíz készítő rész. Na ekkor jön elő a nem kívánt ki-be üzemmód. 2003 óta üzemel a kazán, eléggé kemény felénk a víz, a kazán meg eddig nem volt kivizkövezve. Megoldás lehet a hőcserélő kivizkövezése?
(#) toro válasza VIM hozzászólására (») Okt 27, 2013 /
 
Vanekvanek!
Iminek igaza van! Húzd ki a telet javított készülékkel.

Jövőre - lassan - rád kerül a sor a minősítő-felülvizsgálatra (is), mivel KÖTELEZŐ megcsináltatni! Akkor a kolléga, aki majd papírozza a dolgokat, köteles lesz jelenteni a vezetékes elosztónak (gázszolgáltató) s akár a gázmérőt is leszerelhetik!!
(#) toro válasza janman hozzászólására (») Okt 27, 2013 /
 
A kazán víztelenítés után kösd le a tároló fűtőkörének új beszerzésű csöveit a kazánról.
Kösd rá a hidegvíz rendszerre és nézd meg milyen az áramlás a másik csövön. Közben kimosod a vasiszapot is a csőkígyóból.
A víz keménység a tárolóban keletkezik, nem a fűtőcsőben. 5-6 év után, elkezd büdösödni a víz, amolyan záptojás "illatú". Ez az aktív anód tönkre menetele.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2013
(#) holusoft válasza toro hozzászólására (») Okt 27, 2013 /
 
Üdv.
A semia c24 (2. sávban szabad elhelyezni,tehát kád síkján kívül) viszont a semia f24 (1. sávban is lehet ,tehát kád fölött is elhelyezhető).A biztonsági szelep ára üzlettől függ, de a kérdés hogy miért kezdett el csöpögni.Ezt viszont egy páran szerintem már minden oldalon kitaglalták.
(#) toro válasza holusoft hozzászólására (») Okt 28, 2013 /
 
Köszi a segítséget. A Semiával kapcsolatban nem tudtam.
De a kád kifolyási oldal és az ÉV relés megoldás akkor is előírás!
(#) Vanekvanek válasza VIM hozzászólására (») Okt 28, 2013 /
 
Köszönöm a tanácsokat és a türelmet!
(#) holusoft válasza toro hozzászólására (») Okt 28, 2013 /
 
Ez így van.
Ez pont tartalmazza ezt:
Bővebben: Link
Nekünk is sok gondunk szokott lenni ebből beüzemeléskor.
(#) btoti hozzászólása Okt 28, 2013 /
 
Szevasztok!
Kis segítséget kérnék. Van egy Beretta CIAO 24 C.A.I. kombi kazánunk, ami remekül szolgált ez-ideig. Minden előjel nélkül nem hajlandó begyulladni sem fűtés (szoba termosztát kéri), sem HMV (víz elvétel) módban. Víz hiány nincs, piros LEd nem világít, nem villog, keringtető szivattyú mindkét esetben elindul. Meg sem kísérli a gyújtást. Gázt sem enged az égőre (szerencsére).
Tippeket is szívesen vennék, de főleg kapcsolási rajz kellene, hogy legalább a hiba jellegét be tudnám határolni.
Előre is kösz minden segítséget!
(#) VIM válasza btoti hozzászólására (») Okt 28, 2013 /
 
Szia! Azt ugye tudod, hogy fázisérzékeny a készülék? A nyomásérték is megtévesztő lehet ha nem ott és annyi a nyomás amennyinek lennie kell (a ballonban). Az a fura, hogy ezt nem jelzi egyik LED sem. Nem csepegett víz a vezérlőpanelra valahonnan? Az is lehet, hogy a víznyomás kapcsolója rossz vagy elkoszolódott.
(#) flambaar hozzászólása Okt 28, 2013 /
 
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Adva van egy SD Thema classic F AS 25 kazánés egy Honeywell motor (a 3 utas szelephez) és ezt nem tudom a vezérlőpanelre csatlakoztatni, mert a csatlakozó nem passzol. A panel képét mellékelem. Előre is köszönöm a segítségeteket!

20131028.jpg
    
(#) holusoft válasza flambaar hozzászólására (») Okt 29, 2013 /
 
Üdv.
H5 (V3V) csatlakozó.
(#) toro válasza holusoft hozzászólására (») Okt 29, 2013 /
 
Köszi a segítséget és a megerősítést!
Ehhez jön még az MSZ 172 1-2.
(#) btoti válasza VIM hozzászólására (») Okt 29, 2013 /
 
Kösz! Ez a víznyomás irány máris egy lehetőség. Igyekszem leellenőrizni. Kapcs. rajz nagyon hiányzik. A meglevő telepítői "kézikönyv" blokksémája ehhez sajnos nekem kevés, de a semminél több. (Elektrotechnikai tapasztalattal nincs gondom, de kazánok elektrotechnikájával soha nem foglalkoztam néhány hálózatra csatlakoztatás, termosztát bekötésen túl - bár ezekkel ipari viszonyokban is.)
Megbontva, belepiszkálva nem volt, semmi nedvesedésnek sincs nyoma, panel, vezetékek, csatlakozók szemre vételezéssel rendben vannak. Az üzemkészséget jelző lassan villogó zöld LED is pislog. Este működött, reggeli langyosításhoz már nem indult, csak a szivattyú megy.
Megpróbálom az érzékelőket (amelyiket tudom) megtisztogatni, átnézni. További ötleteket, RAJZOT változatlanul szívesen vennék.
Következő: »»   191 / 578
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem