Fórum témák
» Több friss téma |
De alapvetően az a baj, hogy nem is a változók címét kapja meg a függvény!
Míg az rl, gl, bl a 807,808,809 címet kapja, addig az r,g,b a 810, 812, 814 címet. A képet összevágtam: A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2013
Ha úgyis mindegyik változó értékét növelni kell akkor felesleges átadni a függvénynek, hiszen globális változókról van szó. Csak akkor kell átadni ha növelősdi funkciót akarsz létrehozni.
Char esetében pedig pedig felesleges nézni a túlcsordulást mert úgyis 0ba tér vissza.
Hívni szerintem a címe operátorral kell, ahogy a hozzászólás szövegében írtad: novel(&rl, &gl, &bl);
A precedencia vajon jó ezeknél a kifejezéseknél: *r++ ? Nem lehet hogy először pointert növel, és aztán történik az értékre hivatkozás? Én megpróbálnám zárójelezve is: (*r)++; Szerk: Ez az oldal szerint egy szinten vannak és jobbról balra lesznek kiértékelve, tehát kell a zárójel. A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2013
A csillagokat hagyd békén, kellenek.
novel(&rl, &gl, &bl); // így a változók címét adja át. Idézet: „Ha úgyis mindegyik változó értékét növelni kell akkor felesleges átadni a függvénynek, hiszen globális változókról van szó.” Csak megírtam ezt a kis programot, mert a "Nagy" programban sem működött, természetesen ott nem globális változót használnék. Idézet: „A csillagokat hagyd békén, kellenek. novel(&rl, &gl, &bl); // így a változók címét adja át.” Sajnos így sem a változó címét kapja meg, az a felállás marad, amit az előbb képen mutattam ![]() Az r++ és *r++-nak ugyan az a hatása! Idézet: „Sajnos így sem a változó címét kapja meg, az a felállás marad, amit az előbb képen mutattam Az r++ és *r++-nak ugyan az a hatása!” Próbáld ki amit írtam, jónak kell lennie. Annyit pontosítanék, hogy nem is egy szinten vannak a precedencia táblázatban, mert a prefix increment -et néztem a suffix helyett ami még magasabb precedenciájú. De ez a lényegen nem változtat, ez a hiba a programodban szerintem.
Megpróbáltam zárójellel is! Úgy nem növel semmit.
novel(&rl, &gl, &bl);
Idézet: „[quote]novel(&rl, &gl, &bl);” Sajnos így sem a változó címét kapja meg.[/quote] Valamit félrenéztél, mert nálam működik!
C30 fordítóm most nincs, de ezt kipróbáltam AtmelStudio-ban és működik:
De szerintem ez annyira alap c, hogy minden fordítóval ugyanúgy kell mennie. Ha végképp nem megy, akkor próbáld ki a *p = *p +1 -el
Sima gcc-vel is rendben van (pc-n).
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2013
Köszönöm mindenkinek! Valamit elnéztem! Tényleg az (*r)++; a helyes megoldás!
![]()
Üdvözlet mindenkinek!
Ha esetleg valakit érdekel és szeretne PC égetőt csinálni nyomtató portra akkor szerintem érdemes ezt a kapcsolást megépíteni. Én most fogok neki az építésnek épp ma jöttek meg az alkatrészek.Annyiban változott a kapcsolás,hogy az eredeti nyák számomra nagynak bizonyult ezért átterveztem kisebbre ill a PIC ek-számára terveztem adapter kártyákat. Sok sikert az után-építéshez!!!
Üdv.
Nap kérdése. Adott egy pic16f628a, ami LCD-t vezérel meg 2 tranyón keresztül relét meg piezzo zümmert. Ez kvarc oszciról megy. 4MHz. Adott egy 16f690is. ez ULN2803-at hajt meg, ez belső rc-ről megy. Feszt egy 7805 stab látja el. Mi az oka annak, hogy ha bekapcsolok az áramkörben egyszerre 9 relét meg 4 pc ventit, akkor a 628 mindíg kiresetelődik a 690 meg egyszer sem. Még egy 2200µF-os kondi sem segített közvetlenül a táp lábán.Még esetleg egy diódát tudok betenni a táplábhoz a kondi leszívását védendő, de már kész az áramkör nem tudom, hogy tudnám beleeszkábálni. A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2013
Hibás vonalvezetés, a 100nF-os hidegítő hiánya, antiparallel dióda hiánya, gyenge táp, tranziens szűrés hiánya (a nyagy puffer nem az!), stb...
Sziasztok!
Programozni szeretnék egy PIC32MX150F128B mikrovezérlőt, sajnos sikertelenül. A PicKit 2 más típusúnak ismeri fel, így nem tud bele írni. Attól tartok, nem is lehetséges. Valakinek sikerült ilyen PIC-et programozni PicKit 2 programozóval?
Sziasztok!
Tudnátok javasolni 33 vagy 36 I/O poprtos PIC-et? Semmi extrát nem kell tudnia Csak ledeket villogtat, kettő "be" a többi "ki" port MAx a program mérete lesz egy kicsit nagy! ( Ha sikerül a PWM-et megszülnöm ![]() ![]() Előre is köszönöm!
Sok LED vezérlését multiplexeléssel szokás megoldani (lásd LED cube projektek). Sok I/O kivezetés igénye esetén portbővítőket (pl. MCP23017, MCP23S17), vagy shift regisztereket (74HCT595) is lehet használni. Vannak speciálisan LED-ek vezérlésére készített IC-k is, amelyek beépített PWM-mel a fényerő (pontosabban a LED teljesítmény) szabályozását is lehetővé teszik.
HP41C fórumtársunk dolgozik a PICkit2 továbbfejlesztésén.
Idézet: Erről kérhetnék valami konkrét infót? Olyasmit keresek ami többcsatornás és buszon (1wire, I2C, stb..) vezérelhető. „Vannak speciálisan LED-ek vezérlésére készített IC-k is, amelyek beépített PWM-mel a fényerő (pontosabban a LED teljesítmény) szabályozását is lehetővé teszik.”
Pickit3 -mal megy. Nekem sikerült módosított PICKit2 -vel is.
Sziasztok! HEX ügyben szeretnék érdeklődni (mert én egyáltalán nem értek hozzá), erről lenne szó:Bővebben: Link és megépítettem, itt Bővebben: Link felraktam a kérdést a megépítéssel kapcsolatosan,minden lehetőséget már kipróbáltam mint amit le is írtam ott (újraforrasztás,próba más táppal stb) most már csak a HEX-re gyanakodom ezért is írtam ide hátha valaki meg tudná nézni nem e abba van valami probléma. A válaszokat előre is köszönöm!
Hidegítő megvan, antiparallel megvan, táp elég erős, vonalvezetéssel nem tudok sok mindent kezdeni, a hely sajnos adva van ahová be kell férnie, és ezen belül elég sok vonalnak kell elférnie,tranzienssel még tudok kezdeni valamit de miért csak a 628 resetelődik? A 690 jobban körbe van fonva áramkörökkel és meg sem kottyan neki a lökés. Külső/belső oszcinak lehet szerepe? Esetleg BOR? A 690-et én progiztam fel a 628-ba innen letöltött hex-et töltöttem be.
Ez szuper. Ilyesmit már én is kerestem.
Texas Instruments TLC5940/TLC5941/TLC5942/TLC5943
Maxim: konkrát típus helyett itt a választék: Bővebben: Link
Szia!
Igen tudom hogy olyannal szokás de sajnos nem értek annyira a programozáshoz hogy egy mátrix vezérlést meg tudjak írni, így sajnos marad a sok pines PIC! Ahogy a projektet elnéztem a mit szeretnék másolni marad a szoftveres PWM ( persze csak ha rájövök hogy kell ![]() Amúgy erről lenne szó
Jól sejtem hogy ezt címzéssel lehet vezérelni ? Esetleg tudnál nekem erről egy kicsit írni?
Köszönöm!
Nem kell megijedni, a multiplexelt megjelenítés csak annyit jelent, hogy csoportokba osztod a LED-eket (pl. 8 LED egy csoport), s ha a port kimenet a LED-ek anódját vezérli, akkor egy-egy külön vonallal (és tranzisztorral) csak az aktuális csopor LED-jeinek összekötött katódját húzod le a földre. A LED cube projektekben is láthatsz erre példákat.
Sziasztok!
Vettem két PIC16F716-os mikrovezérlőt, és tanácstalan vagyok, mert még a portjaira sem tudok feszültséget adni... 16F690-nel nincs ilyen probléma, ott megjelenik a feszültség, de ennél 0V-ot mérek mindig. A kód itt van:
Ugyan ezt a kódot töltöttem a 690-esre is (persze az elején kijavítva 716-okat 690-re) és azon minden rendben volt. Data sheet-ben sem találtam semmit hogy mi lehet az oka ![]() Bővebben: Link
Ja és mindkettő uC-rel kipróbáltam, egyik sem szólal meg.
Sziasztok!
Most szeretnék pickkel foglalkozni először. Pickit2 clonom már van. Valami ilyesmit szeretnék létre hozni. : http://www.elektronika.ba/687/triac-regulation/ Az a lényeg hogy lépésekkel tudjam növelni az értékét. Fel felé és lefelé is. Újabb elérhető Picbe be lehet a mellékelt hexet tölteni?????? Vagy tudtok valami hasonlót amit letudnák én is tölteni a vezérlőbe? Köszönöm a segítségeteket. Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |