Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tranzisztoros előerősítő
Lapozás: OK   3 / 3
(#) szbalint25 hozzászólása Jún 30, 2013 /
 
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni a mellékelt kapcsoláshoz. A kérdés az, hogy hogyan van hozzákötve a C3-as kondi a VR1 potihoz?(ha egyáltalán hozzá van)?

A válaszokat előre is köszi!

Az előerősíő linkje
(#) kadarist válasza szbalint25 hozzászólására (») Jún 30, 2013 /
 
Szia!
Az egy speciális középleágazásos potméter. Ha nincs szükséged külön fiziológiai hangerőszabályzásra, akkor hagyd ki és használj normál potmétert.
(#) hotau hozzászólása Júl 25, 2013 /
 
Szép napot!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy megépítettem ezt az erősítőt egy 2 N 2222 A tranzisztorral és egy BC 109 C tranzisztorral illetve kondit nem tettem bele és működni működik csak halkan hallom a zenét a fangfalba, amit rákötöttem illetve mp4 lejátszót kötöttem rá nem tudom az valamit befolyásol-e és azt max hangerőre vettem. Nem tudom, mi lehet a gond.
A válaszokat előre is köszönöm.
(#) tda7294 hozzászólása Nov 17, 2013 /
 
Helló sziasztok. tudnátok nekem adni egy olyan előerősítő rajzot amit lehetne járatni +/- 40-60v feszültségről?? Ilyen 2-3 tranzisztoros egyszerű előerősítőre gondolok. Jobb lenne a szimmetrikus, de ha nem az akkor az se baj. előre is köszi szépen a segítséget.
(#) pucuka válasza tda7294 hozzászólására (») Nov 17, 2013 /
 
(#) tda7294 válasza pucuka hozzászólására (») Nov 17, 2013 /
 
köszi pucuka, de én kicsit összetettebb válaszrra vártam, ugyanis én is már megnéztem a google barátunkat. am 30 volt nekem kevés.
(#) pucuka válasza tda7294 hozzászólására (») Nov 17, 2013 /
 
Nem szokás a bemeneti fokozatokat magas tápfeszről járatni, no meg nem is lehet. A bemeneti fokozatoknak többszörösen szűrt tápfeszt kell kapniuk, és minden szűrés feszültség veszteséggel jár. Ha megnézel egy BEAG -os erősítő konstrukciót, a meghajtó fokozatnak már volt egy további tápfesz szűrése, és ezek után az előfokozatnak mégegy. A kíváló szűrést áteresztő tranzisztoros fokozatokkal készítették. Ez ugyanúgy néz ki, mint amit a tápegységekben használunk, csak épp nincs stabilizálva. Használhatsz egyszerű ellenállást is a feszültség csökkentésére, a bemenő fokozat áramának figyelembe vételével. A jó hidegítésről, szűrésről gondoskodni kell.
A másik ok az alacsonyabb tápfeszre, hogy az előfokozatokban kiszajú félvezetőket használunk, amiknek a tápfesz tűrése nemigen megy a 30 V fölé, inkább 21 - 30 V közé esnek..
Megoldhatod a kérdést úgy is, hogy a bemeneten kaszkád kapcsolást használsz, így a két tranzisztoron fele fele tápfesz alakul
Használhatsz diferenciál erősítős megoldást, (így teljesül a szimmerikus bemenet óhajod) és az emitterbe, kollektorokba áramgenerátort (áramnyelőt) teszel. Erre láthasz példát a műveleti erősítők kapcsolás technikájában.
Végül is használhatsz kiszajú műveleti erősítőt is.
(#) tda7294 hozzászólása Nov 17, 2013 /
 
Köszi szépen a választ. Szerintem a diferenciál erősítős megoldás az jó lessz. Én megakartam kerülni a müveleti erősítős megoldást, bár nincs vele semmi bajom. Egy áram bufferhez kellett volna az előerősítő ami kap pl 2*50 voltot. És ha ilyen 12 voltos feszültségerősítőt teszek elé akkor a kimeneti teljesítmény kicsi lessz. Szóval ezért kell nekem nagy tápfeszültségű előerősítő.
(#) pucuka válasza tda7294 hozzászólására (») Nov 17, 2013 /
 
Attól függ, hogy szeleteled a nudlit. A rendes rendszertechnika az úgy néz ki, hogy előerősítő - meghajtó erősítő - végerősítő.
A meghajtó erősítővel semmi akadálya 10 - 20 szoros erősítés mellett +/- 60 V tápfesz alkalmazásának. Ez minden valószínűség szerint elég lesz a végfokozat meghajtására. A hangfrekis erősítőkben is ez a rendszertechnika, csak ott a meghajtó, és a végfokozat többnyire egybe van építve.
(#) tda7294 válasza pucuka hozzászólására (») Nov 17, 2013 /
 
És nincs véletlenűl ilyen meghajtó fokozat rajzod??
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem