Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bluetooth adatátvitel
Lapozás: OK   2 / 5
(#) Ghoost válasza freechat hozzászólására (») Okt 4, 2013 /
 
Idézet:
„...hogy felvegyem a régi zenéimet...”
Vedd fel szamitogeppel.
Alakitsd at MP3-ra vagy barmire es utanna masold at a telodra.
ez a legegyszerubb szerintem.
(#) nedudgi válasza freechat hozzászólására (») Okt 4, 2013 /
 
Létezik. Ilyesmire gondoltál?
Ez olcsóbbnak tűnik.
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2013
(#) balukapitany91 válasza freechat hozzászólására (») Okt 4, 2013 /
 
Hello,

esetleg egy bluetooth-os headset-tel próbálkozz.
(#) Kovabe hozzászólása Nov 18, 2013 /
 
Sziasztok
Rég jártam erre, ismét felvetödött egy kérdés amire lehet hogy ti tudjátok a megoldást. Van egy bluetooth eszköz ami csak az egyik irányba kommunikál egy telefonnal és ez most jelen pillanat 50m-es táv maximum, viszont én szertném akár 200 de minimum 100m-re felvinni a hatotávot. Erre van valakinek valami ötlete hogy mit is kéne ehez készitenem hogy jó legyen?
(#) pucuka válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 18, 2013 /
 
A Bluetooth eszközöknek három kategóriája van.
CAT1 100 mW ~100 m
CAT2 10 mW ~10 m
CAT3 1 mW ~1 m

Választhatsz közülük, más lehetőség nemigen van.
(#) Kovabe válasza pucuka hozzászólására (») Nov 18, 2013 /
 
Én csak azt irtam amit olvastam de ezt a részét én nem teljesen fogom. http://carpinfo.hu/pdf/turabeszamolok/deeper-bluetooth-halradar.pdf" target="_blank" rel="nofollow" >Itt olvastam az 50m-t de lehet hogy csak ovatosak?
(#) pucuka válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 18, 2013 /
 
Ha 100 mW -osat veszel, az a víz felett jó messzire elmegy, de a partig biztosan. Hacsak nem a Balaton túlpartjáról van szó.
Mindezek ellenére nem értem a távolság hajszolását. Egy focipálya hosszában 60 m. El sem látsz odáig, és nem hiszem, hogy tudnád irányítani a párszor 10 cm -es hajódat. Hacsak nem raksz rá kamerát is, hogy lásd merre megy. De ez már más kategória.
A linked pedig nem működik. A jót pedig rakd a link gomb alá.
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2013
(#) GPeti1977 válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 18, 2013 /
 
Irányított antennával az egyik vagy mindkét oldalon ha van rá lehetőség.
(#) Kovabe válasza pucuka hozzászólására (») Nov 18, 2013 /
 
Nem 10cm-es hajó hanem 83cm-ről van szó és a bolond pecások probálgatják magukat illetve a hjójukat hogy mit birnak, nem egy hajót hoztak vissza hogy valami nagyobb világitás kell mert 200-250m-en már nem látszik jól. Na mindegy, a link gomb ezt csinálta de megprobálom mégegyszer.
http://carpinfo.hu/pdf/turabeszamolok/deeper-bluetooth-halradar.pdf
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2013
(#) pucuka válasza GPeti1977 hozzászólására (») Nov 18, 2013 /
 
A Bluetooth -nak nem lehet irányított antennája. Nomeg hogyan is nézne ki egy modell (eteto) hajón.
(#) Kovabe válasza GPeti1977 hozzászólására (») Nov 18, 2013 /
 
A linket megnézed akkor kiderül miröl beszélek, itt nincs helye sufni megoldásnak.
(#) pucuka válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 18, 2013 /
 
Szerintem egy pecás pecázzon, és ne halásszon. Ez így teljesen sportszerútlen. Dehát a lehetőségekkel együtt kell élni. És igen 100 - 200 m -re ellátni sem könnyű. Még jó, hogy nem a panel tizedik emeletéről akar távpecázni a Balatonban.
(#) Kovabe válasza pucuka hozzászólására (») Nov 18, 2013 /
 
Pedig ha lehetne megtenné a bolond
A viccet férretéve, mi gyártjuk a hajokat és szeretnénk kielégiteni az igényeket mert az van böven (GPS,radar,kétirányu kommunikáció,stb) és ezért kérdeztem mi a lehetöség. Haszonszerzés céljábol készülnek a hajók de van rá kereslet mert sok olyan tó van ahol etetöhajó vagy csonak nélkül nem is érdemes nekiállni horgászni.
(#) pucuka válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 18, 2013 /
 
A legális lehetőségek ezekben az engedély nélkül használható a sávokban eléggé korlátozottak. Ha gyártmányról van szó, akkor kritikus is, csak úgy nem lehet beépíteni, pláne nem átalakítva. Nem fogsz rá kapni forgalombahozatali engedélyt, csak ha bevizsgáltatod. Anélkül árulni pedig elég rizikós. Csak össze kell akadni egy roszindulatú ügyféllel.
(#) GPeti1977 válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 18, 2013 /
 
Etetőhajóra van rendes modell távirányító 1km hatótávval és NEM irányított antennával 2.4GHz-en. Az megfelel?
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2013
(#) Kovabe válasza GPeti1977 hozzászólására (») Nov 18, 2013 /
 
És azon hogyan is kommunikál a telefonom mert ugyebár pont az ado van a vételhiányos telefonom alatt, a vevő meg kapja a nagyteljesitményű adatot. De ha megnézed nem is erről van itt szó, hanem a halradar hatotávját kellene kiböviteni. De ez a legális dolog eléggé akadályozhat ha valoban belefutok valami rosszindulatu boldog etetöhajó tulajdonosba.
(#) Kovabe válasza pucuka hozzászólására (») Nov 18, 2013 /
 
És legális létezik?
Különben ez az egész ország illegális, szoval miröl is beszélünk. Csak nézz végig néhány topikot mit is készitenek itt az emberek, tisztelet a kivételnek de ha egy kicsit is ambiciozusabb valaki akkor csinálnak csodákat. De ebbe ne menyünk bele mert már nagyon off igy ebben a formában.
(#) GPeti1977 válasza GPeti1977 hozzászólására (») Nov 18, 2013 /
 
Van kétirányú telemetria átvitelre is lehetőség, a varázsszó frysky telemetry, ha jól tudom nyilvános a protokoll így speciális etetőhajóra is használható.
(#) Kovabe válasza GPeti1977 hozzászólására (») Nov 18, 2013 /
 
Persze de még mindig nincs megoldva a problémám illetve nem tudják értékelni az ügyfelek a minöséget csak azt lája hogy megy vagy sem, világit vagy nem és igy tovább. Nem egyeznek az elképzeléseink mit is szeretnék.
(#) GPeti1977 válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 18, 2013 /
 
Mit szeretnél nem értem összekavarodtam kicsit. Hatótáv növelés az adóteljesítmény növelésével, irányított antennával, vagy a vevő érzékenységének növelésével, másodlagosan a vevő körüli zavarforrások csökkentésével (amik csökkentik az érzékenységet látszatra) lehet.
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2013
(#) Kovabe válasza GPeti1977 hozzászólására (») Nov 18, 2013 /
 
Nem, a linkelt eszöznek szeretném a hatotávját növelni nem a távvezérlését.
(#) Peti.Janka hozzászólása Feb 28, 2014 /
 
Üdv!
Napok óta kínlódok egy olyan problémával, hogy Bluetooth modullal ki szeretnék váltani egy soros kábelt. Adott egy műszer amiből rs232-n lehet adatokat kiolvasni a programjával. Az elképzelésem, szintillesztés SP3238EEA ic-vel utána egy HC-05 típusú Bluetooth modul. A gépben virtuális soros port beállítva. Állítgattam már össze vissza a modult, de sehogy nem akar jó lenni. Ha a szintillesztőt egy USB/RS232-re dugom, és így össze kötök 2 gépet akkor docklight-al gyönyörűen kommunikál oda-vissza a modul. Mi lehet a bibi? Próbáltam egy ADM3202AN típusú szintillesztőt is, ugyan ez volt a szitu. Az eredeti kábeles kiolvasásnál csak gnd, rx, tx, van használva. csak ez a 3 pont van bekötve a 2, 3, 5, ös pontok a csatiban. Esetleg olyan program létezik-e aminek ha elküldöm a kiolvasó programból a kérdést megmondja a port beállításokat?

Előre is köszönöm a választ!
Peti
(#) hvrobi hozzászólása Márc 11, 2014 /
 
Sziasztok lenne egy ötletem aminél iíváncsi vagyok hogy lehetséges e vagy csak álomkép.
A következő lenne a dolog, mostanság hanyagoltam a laptopom és inkább a tabimat használom de sajnos ahoz hogy usb-én pl pedriveot használjak kábelt kéne venhi amivel folyton vesződni kellene, és arra gondoltam hogy mi lenne ha készítenék egy olyan usb olvasót ami nem kábellel komunikálna az adott ezközzel ha nem bluetooth-on keresztül csatlakozna a tabi az eszközhöz és képes lenne a rà csatlakozott pendriveval komunikálni (olvasni, írni) az adatokat.
Lehet ez valóságos??
(#) cupika97 válasza hvrobi hozzászólására (») Márc 11, 2014 /
 
Veszel kábelt, vagy megosztod a kulcsodat valamilyen hálózati programmal.
(#) hvrobi hozzászólása Márc 11, 2014 /
 
De én nem csak itthon akarnám használni ha nem utcán és iskolában
(#) Barbár hozzászólása Ápr 30, 2014 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni:
Szeretnék építeni, egy olyan modult ami DC (várhatóan MAX 12V) áramforrásról üzemeltetve tud vezértelni több egymástól független PWM csatornát, mindezt bluetoothon keresztül okostelefonról táviránytva.

A végcél egy okostelefonnal (android) vezérelhető RGB-led meghajtó lenne, esetleg még plusz 1-2 I/O kimenettel (amire később akár relékkel bármit mást rá lehetne kötni, hogy a rákötött eszközök ki-be kapcsolása /áramtalanítása/ is bluetoothon távvezérelhető legyen.

Android-ra történő fejlesztésben /többé-kevésbe/ otthon vagyok, tehát ha az elektronika oldalon tudnátok segíteni a telefon-oldaláról a "távirányító" alkalmazás elkészítése már a könnyebbik fele lenne a dolognak..

AVR-rel minimális szinten foglalkoztam már, de az a baj, hogy ha a Bluetooth UART modul használatáról szóló cikk alapján próbálnám megtervezni, megcsinálni magam akkor (a barkácsolásra fordítható szabadidőm keretei miatt) nagyon-nagyon sokára készülne el bármi működőképes eredmény, ezért kérem a segítségeteket!

Előre is köszönöm az ötleteket / segítséget!

Üdv,

András
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2014
(#) nedudgi válasza Barbár hozzászólására (») Ápr 30, 2014 /
 
Nekem nem világos, milyen segítségre van szükséged.
A PWM jelent gondot, vagy az adatátvitel, a Bluetooth, vagy a mikrokontroller oldalán kell támogatás?
(#) Barbár válasza nedudgi hozzászólására (») Ápr 30, 2014 /
 
Először is köszönöm a gyors reakciót!

A PWM jelenti talán a kissebb gondot, AVR-rel 3 PWM csatornás LED meghajtót már építettem, a fő gond a Bluetooth és az azon érkező "utasítások" kezelése mikrokontroller oldalon.
Ha már ez megoldódott (tehát van egy mikrokontroller minek 3 lábán a 3 pwm csatorna vezérelhető a bluetoothon keresztül + van még néhány + láb aminek az állapotát szintén bluetoothon kereszül már lehet vezérelni (kiküldöm hogy pl IO-láb 1-es legyen magas szinten és úgy is marad amíg más utasítást nem kap) akkor onnantól már nyert ügyem van.
Onnantól már azt, hogy a 3 pwm-es lábról akár több amper terhelést jelentő led-sorokat vezéreljek már megoldom, és az IO-lábbal/lábakkal is már megoldom a továbbiakat.
(#) Barbár válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 30, 2014 /
 
Köszönöm a segítséget (bár szerintem inkább bluetooth-mikrokontrolleres használata a fő gondom, amihez nem találtam létező témát ezért nyitottam újat, de ha szerintetek ide való a hozzászólásom akkor nekem oké
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2014
(#) Barbár válasza Barbár hozzászólására (») Ápr 30, 2014 /
 
Igazából jobban átgondolva, odáig kellene segítséggel eljutnom, hogy az AVR-en a bluetooth-on kaptt utasításokbl már "legyen összerakva" 3 egész szám (pl 0-255 közötti értékek), hogy melyik csatornán milyen kitöltési tényezőt kell beállítani + szintén bluetoothon kapott utasítások alapján lenne 1-2-3 egész típusú változó amibe belekerült, hogy az IO-kimeneteknek milyen szinten kell lennie, és onnantól a "kivezérlést" már megoldom
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2014
Következő: »»   2 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem