Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » HEED canopus, obelisk /HTA-30/
Az eredeti lay terven nincs fólia anno én is ezt épitettem de semmi gond mert egy darabka vezeték megoldotta az ügyet.
Vagy úgy. Akkor ezek szerint nem itt van a problémám, mert nekem is úgy van összekötve mint Lacinak, 27K-ról megy a 2k2-re, csak épp annyi különbséggel, hogy nekem a fólia oldalon van összekötve egy huzallal. Akkor kutatok tovább, a hiba továbbra is fennáll.
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2013
Mértél áramfelvételt ?
A pici trnazisztorok pozicioja rendben van ? Így kellene lenni ! A jobb oldalon a BD139 is forditottan kell legyen , : A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2013
Igen, a kis tranyók pontosan így állnak, erről lestem le. Ezzel nincs gond. A váltó tápágba betettem egy 10 ohmos ellenállást, ezen 8V esett, ez ha jól számolom, akkor 800mA. Elég sok, és a cső felett lévő 150ohm melegszik, és szép lassan szineződik is. Valami nem jó. Folyamatosan nézem a beültetésit, és a panelomat, forrasztási hibákat keresve, de eddig nem látok semmit. Mind a két oldal pepitába ugyanezt produkálja.
A 150 ohm akkor izzik, ha a felette lévő diódákat rosszul ültetted be, vagy van köztük hibás.
Akkor lehet, hogy itt romlottak el, mert beépítés előtt (mostmár) mindent megmérek, de csatolok képet a beültetésről, Laciéhoz nézve szerintem jó. Bővebben: Link De azért rámérek a diódákra. De mind a két oldalon rosszak lennének?
Laci, ha szemből nézed a panelt, akkor a jobb oldali BD139-es van fordítva beültetve ugye?
A 150 ohm egy mezei áramgenerátor része, egy P/N átmenetnyi feszültség eshet rajta.
Valóban, csak a két soros dióda nyitja a 150 ohmmal soros tranyót. Nem bonyolult. Na máris megnézem mi ott a téma.
Mester. Jó helyre böktél! Az egyik dióda szakadt volt, kicseréltem, és helyre is jött, a másik oldalon pedig felfedeztem egy forrasztási hibát, összefolyt két forrszem, a két hibát javítottam, és tökéletesen működik minden. 50mA-re állítottam a nyugalmit. Indításkor semmi pukkanás nincsen, nem brummos, nem zajong. Pár szám erejéig meg tudtam hallgatni, hát nagyon szép, kristálytiszta hangja van, hiába na, tudtam én hogy jó ez a HT-A.
Holnap nekilátok a fűtés panelnek, aztán valami doboz után kellene nézni. Köszönöm mindenkinek a segítséget!!
Megépítettem a kapcsolást a fűtésnek, szerintem teljesen jó, a soros ellenállás eléggé melegedett, így tettem be 15w-osat, igaz ez csak 15 ohmos, de ez is fűt rendesen. A stab melegedése szint elhanyagolható, olyan 30-40 fokosnak mondanám. A kimeneten üresen 6,3 terhelten 6v jelenik meg, de szerintem ez nem akkora probléma, mivel a fűtő áram a lényeg itt, nem a fűtőfesz, de ezt meg majd megmérem, 300mA nek kellene lennie. Köszönöm a rajzot. Pár kép : Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2013
Nem mertem mondani amikor emlegetted az 5W-os ellenállást hogy az meg fog izzadni , gondoltam majd rájössz magadtól /minek is okoskodjak én itt még azt hiszik csak okoskodni akarok ! /
Szép lett és várom a dobozolást !
Elloptad a borda megoldásomat. A csövet kár volt beletenni, de szerintem meg leszel majd elégedve a végeredménnyel.
Hát, az inkább csak kérdés volt, vagy inkább első blikk, de hát igen, kissé meleg volt a srác De ez a 15w-os szerintem elbír majd vele, bár dolgozik ez is, dehát az a dolga nemigaz?
Hát mester, ez a borda akadt a kezembe . A csővel mi a baj, nem szereted, vagy miért kár beletenni? A hangja szerintem rendben van, igaz normális hangfal híjján, csak egy RFT3010-es párral majd egy Tesla két utassal próbálgattam, hát a dobozok hiányosságait leszámítva térrel, hangzással nincs gond, brumm csendbe van, mit kivánhatnék még?
Szép lett a HTA-d, neked mekkora rajta a brumm? Ha letekered 0-ra a potit és odarakod a füled közvetlen a hangszóróhoz, akkor hallasz valamit?
Csinálj majd egyszer belőle még egyet áramkorlát és uborkás üveg nélkül, és hasonlítsd össze a kettőt.
Áramkorlát ebben sem nincs és az uborkás üveg 10 másodperc alatt kiiktatható . Ha gondolja az Doncso máris ki lehet próbálni a felvetésed!
Mit kell tennem Laci?
Szerk. Ja, hülye kérdés... persze. Kiveszem a csövet és átkötöm A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2013
Kipróbálom, szeretek kisérletezni. Bár nem nagy durr a hangdobozaim, dehát a különbséget azért meghallom.
Igazából efelől dobozolás után nyilatkoznék, a fülemet még nem tapasztottam oda, de eddig nem tapasztaltam letekert potinál brummot, ha megfogom a poti házát, akkor kicsi van, de ezt majd a dobozolás, földelések rendberakása megoldja, ezzel nem szokott problémám lenni. De így egyenlőre nincs zavaró brumi.
Sziasztok!
Végig olvastam a 40(!) oldalt , hogy minél több infót tudjak meg canopusról. De alig írtok róla. Csupa-csupa hta30 remake. Én az előbbit terveztem első művemnek, de ezt most nem tudom mire vélni. Ennyivel jobb lenne hta? Na de mindegy is, akkor is az lesz első. Ja igen, eredetileg az iránt érdeklődtem volna, hogy canopusból vannak átdolgozások, vagy mindenki csak az alap kapcsolást csinálta meg? Valamint monitor erősítőnek lehet-e, hogy ez a jobb választás? (Sterilebb, precízebb, azt adja ami a lemezen van - az én értelmezésemben.) Köszi.
Szia! Darlingtonos változat.
Idézet: „Csupa-csupa hta30 remake.” Üdv , ezzel mindent el is mondtál , a canopus az más világ inkább azt mondanám . Személy szerint én mind kettő erősítőt megprobáltam a fellelhető rajzok után utánépiteni és és a HTA-30 az kiütéssel győzött ...
Mennyit tudhat az asszimetrikus tápos kimenőkondis változat 55V tápról 8 ohmra kb?
Csatlakozom CIROKL kollégához. Volt mezei és darlingtonos canopusom is, mindkettő kb. addig volt egyben amíg elkészült és meg lett hallgatva.
Nem szereted őket? Vagy nem nyerte el a tetszésedet a hangjuk?
Legyen elég annyi, hogy az én fülem szerint az még a Quad hangját sem éri el, a HTA meg egy picivel jobb is tőle.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |