Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   901 / 1274
(#) Digitalpimp hozzászólása Nov 29, 2013 /

Sziasztok!

Egy katódos Grundig tv-vel van olyan problémám, hogy időnként elmegy róla a kép, teljesen sötét lesz, de a hang meg minden működik tovább. Ilyenkor megmozgatom picit a hátulján valamelyik csatlakozón át a panelt és egyből visszajön a kép. Valami gonosz kis kontakt hiba van valahol, de sajnos nem tudtam rájönni hogy hol. Próbáltam azt is, hogy levettem a hátsó borítást és próbáltam mozgatni a vezetékeket meg a panelt, de nem sikerült sajnos behatárolni, hogy mi nem érintkezhet rendesen. Aki tud segítsen ötletelni, mit nézzek meg.
Ilyen készülékről van szó: http://www.jofogas.hu/csongrad/Grundig_televizio_12762677.htm#xtor=...2696-1[olcsohasznalt]

Köszi!
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2013
(#) eyess válasza Digitalpimp hozzászólására (») Nov 29, 2013 /

Ez tág fogalom .Meg kell várnod , hogy jelentkezzen megint a hiba .Bár jobb lenne ha nem lenne rajta ilyenkor a hátulja , és egyenként nem kézzel !!!! mozgatni dolgokat , és ahol visszajön a kép azt a környéket kell átnézni.Forrasztási hiba stb stb stb .
(#) Digitalpimp válasza eyess hozzászólására (») Nov 29, 2013 /

Köszi, jelentkezik mindig. Természetesen nem kézzel fogdosom a dolgokat. Gondolom valami képernyőre menő dolog szórakozik. Az a poén, hogy elég csak egy nagyon picit hozzáérni és máris megjavul. Csak hogy mi mozog az a kérdés?
(#) gubík gábor válasza kadarist hozzászólására (») Nov 29, 2013 /

Akkor holnap "kapálgatok" kicsit. A zöldes szín termisztor problémára utal?
(#) Zoli1974 hozzászólása Nov 29, 2013 /

Sziasztok!
Van egy Grundig viszonylag fiatal képcsöves TV-m amiről elment a kép. Megnéztem: a fűtés ment el a képcsövön. Mivel még ilyet nem javítottam előkerestem a rajzát amit csatolok is.
Mekkora és melyik pontokon kéne feszültségeket mérnem?
(#) Nanok válasza djakos hozzászólására (») Nov 30, 2013 /

Szia!

Szerintem le van esve az eltérítő feszültség, lehet, hogy csak kondit kell cserélned. Nézd át az eltérítés körüli kondikat.
(#) Nanok válasza gubík gábor hozzászólására (») Nov 30, 2013 /

Szia!

Én azt gondolom, hogy a színeknek a feszültsége is megváltozott, így újra kell hangolnod őket. A szervizmenüben lehet állítani rajtauk azt hiszem. Felül a csíkok, pedig arra utalnak, hogy kicsi az eltérítő feszültség, talán csak kondi hiba.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2013
(#) soos csaba hozzászólása Nov 30, 2013 /

Sziasztok! Van egy ELITE KLX-UCTOP32X kis sport tévé nálam ami működik tokéletesen, csak annyi a baja hogy csak 6 csatornát tud be fogni kábel tévéről (RDS), holott 45csatornát kellene be fognia!, eddig be fogta ezt a 45 csatornát, de történt vele valami, és már nem fogja be őket. Szerintetek mi történhetett vele?, hol keresem a hibát?, a szelektorral volna a probléma?. A processzora TDA11105PS/V3/3 . Teszek egy képet fel a tévé paneljáról.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2013
(#) kallaci válasza soos csaba hozzászólására (») Nov 30, 2013 /

Szia! A 6darab csatornára, be tudod programozni bármelyik adót, ami eddig volt?
(#) soos csaba válasza kallaci hozzászólására (») Nov 30, 2013 /

Szia! Sajnos nem, mindig ugyan azokat a csatornákat keresi ki. Cseréljem le a programot az EPROM-ban?.
(#) gubík gábor válasza Nanok hozzászólására (») Nov 30, 2013 /

Szia. A csíkok megoldódtak. Teljesen hiányzott a 46 Volt, mivel kiment a dióda és az egy ohmos ellenállás is de azért két kondit is frissítettem igencsak lemerültek. Ami a zöldességet illeti termisztor nélkül és a demagnetizáló tekercs nélkül is ugyanolyan. Rendelek egy T2O5 tipusút remélem azzal megoldódik. Próbáltam a színeket állítani de nem segített.
(#) kallaci válasza soos csaba hozzászólására (») Nov 30, 2013 /

A programot ne,csak az epromot, videotonnál már sikerül ez a megoldás.
(#) soos csaba válasza kallaci hozzászólására (») Dec 1, 2013 /

Szia! Már le cseréltem az epromot, és rá újra fel tettem a programot is de csak ugyan ennyi adót fog! Nem értem hol lehet a hiba?.
(#) tomii hozzászólása Dec 1, 2013 /

Sziasztok!!
Zúgó tv, nincs kép, már írtam.
Találtam egy zárlatos (minden irányból rövidzáras) BU2508DF-t (hűtőbordán van), ez okozhatja a tv zúgó hangját?? Köszönöm a segítséget előre is.
(#) kadarist válasza tomii hozzászólására (») Dec 1, 2013 /

Szia!
Vedd ki és megtudod.
(#) gubík gábor válasza gubík gábor hozzászólására (») Dec 1, 2013 /

Szerviz menuben levettem a pirosat és a zöldet a kék viszont nem reagál remélem nem képcsöves
(#) gubík gábor válasza gubík gábor hozzászólására (») Dec 1, 2013 /

Szürke alapon fehér átlós csíkok mire utalnak?
(#) ayurveda hozzászólása Dec 1, 2013 /

Hello
Segítséget kérek . Van egy Orion tv és egy SET TOP BOX ha a SET Boxot bekapcsolom a TV távszabályzó nem müködik . a Boxot scart kábel köti össze. A scart csatlakozónak van adat kimenete lehet hogy ez tiltja a TV kezelőjét. ha a SET TOP BOXOT kikapcsolom a TV távkapcsolója ismét müködik. Lehet , hoby a scart csatlakozó data lábait le kellene kötnön?
(#) kadarist válasza gubík gábor hozzászólására (») Dec 1, 2013 /

Ha kékes árnyalatúak a csíkok, akkor a kék videó végfok a rossz, esetleg maga a kék ágyú. Persze mindez megfelelően beállított G2 feszültség esetén.
(#) BarnaPili válasza tomii hozzászólására (») Dec 1, 2013 /

Ha az a BU a sorvégtranzisztor,akkor zúghat a TV.Ha zárlatos lett,akkor annak oka van.Vagy a táp nem megfelelő,vagy a bázis nem kap megfelelő jelet,vagy valami impulzuscsökkentő tag nem megfelelően működik.
Milyen TV ez egyébként?
(#) tomii válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 1, 2013 /

panasconic.. (nem panasonic)
(#) BarnaPili válasza tomii hozzászólására (») Dec 1, 2013 /

Akkor gyomláld ki a tápjából a két kis elkót (47uF,10uF),aztán cseréld ki a BU-t is.
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2013
(#) gubík gábor válasza kadarist hozzászólására (») Dec 1, 2013 /

Meglett az egész nyitja a képcsőpanelre jövő 2OO volt teljesítmény ellenállása nyúlt meg illetve meg is szakadt ettől lett szürke. Megvan az összes szín és a G2-t is beállítottam szerviz módban addig tekerve amíg az OK feliratot nem láttam. Egy alapos szerviz kellett neki, kidobáltam pár fáradt alkatrészt. Köszi mindenkinek a segítséget
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2013

kép 4.jpg

A mindenki nevében: szívesen!
(#) eyess válasza gubík gábor hozzászólására (») Dec 1, 2013 /

Azért van ott még hiba.A bal oldali torzulás az mi ?Vagy csak ilyen lenne a látószög ?
(#) gubík gábor válasza kadarist hozzászólására (») Dec 1, 2013 /

Neked külön köszönet
(#) gubík gábor válasza eyess hozzászólására (») Dec 1, 2013 /

Megnézem még a trapézméret beállítást

Óh, zavarba hozol
(#) elektroncso hozzászólása Dec 2, 2013 /

Sziasztok, tegnap kaptam egy Junost 402B típusú Szovjet tévét. Akitől kaptam azt mondta működig, ma kipróbáltam és tényleg, viszont nem tudom hol kell kikapcsolni. Kol van ezen a főkapcsoló, van e egyáltalán rajta, vagy az oroszok lespórolták?
(#) reddot válasza elektroncso hozzászólására (») Dec 2, 2013 / 1

Szevasz!
Ha jól emlékszem, az oldalán találsz egy potit, amivel ki kehet kapcsolni!
Következő: »»   901 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem