Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ha jól értem akkor az S és D mindig zár,de a G sosem zár egyikkel sem ha persze jól működik. Akkor gondolom abban az esetben hibás hogy ha a G zár az S-el vagy D-vel.
Üdv!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy egy erősítőben milyen típusú hiba okozhat olyan hibát, hogy az egyik hangszóró halkabban szól egy picit mint a másik az eltérés kb 5-7decibel, a bemenőjelben nem lehet gond sem a hangszórókban és a audio kábelben sem. Gyanakszom az előerősítőre és ott is konkrétan a hangerő vagy balansz potméterekre, de azoknak a kábelezését működés közben jól átmozgattam és semmi sem történt, szétszedni eddig kedvem nem volt.
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy szerintetek elég-e ez a hűtőborda 3db 1w-os ledhez? http://www.hestore.hu/prod_10024201.html Köszönöm
Üdv.Azt halottam egy villanyszerelő tanulótól hogy ha az óránál 3 kismegszakitó van akkor bent van az óráig a 3 fázis.Van benne valami?Vagy hülyeség?3x220v?Ezt hülyeségnek tartom.
Mi is akar lenni a konkrét kérdésed mert elég kusza nekem amit írtál.
Szia!
Van villanyszerelős topik is. De ha a fogyasztásmérőnél három kismegszakító van, akkor az azért van úgy, mert tényleg be van vezetve a háromfázis. háromszor 230V vagy ha úgy tetszik 3x400V. Viszonyítás kérdése.
Szép estet!
Találtam egy relét, vagyis talán csak az, van a környéken pár alkatrész (ellenállás ,dióda , tranyo) , de nincs kapcsoló része , mintha egy szén rudacska mozogna egy keveset a tekercs belsejében, persze ha kezel nyomom nem tetem arám alá mert nem merem , nehogy elrontsam, milyen alkatrész?
Képet kellene csinálni róla, mert ez így...
és át kellene menni az Ez milyen alkatrész? topikba, mert inkább oda való kérdésed
Idézet: „egy szén rudacska” Nem túl esélyes. A szén nem a legjobban mágnesezhető
Így hogy írtad megnéztem, mágnes az a rudacska, tehát a tekercs bele üres, és normál reléknél amit közel kenne huzonn nyelvecskét, itt azon log a tekercs belébe a mágnes. 2 tekercs van rajta .
Ha két tekercs van, az lehet bistabil relé
Inkább egy erősítős topikot kéne keresned.
A leggyakrabban az elkók száradnak ki, és ezek okoznak kisebb-nagyobb galibákat. Mindenképpen méregetni kellene benne, anélkül sose lesz jó! A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2013
Átnézek akkor egy olyanba, elkók nemhiszem két éve volt építve.
Négy csatlakozója van a kütyünek, kirajzoltam de nem az igazi alkatrészekel, a tranyo bc327 .
Na persze én megint nem tudok valamiért feltölteni, elküldöm mikor sikerül.
Szia,
Így látatlanban akár vasútmodellezők által használt váltóállító mágnes is lehet... én anno láttam hasonlót PIKO cuccban... ha az, akkor 16 V váltófesz kell neki, de az sem tartósan, hanem impulzusszeűen.. Üdv: t
Valami ilyesmi, mint a képen?
Meg mindig nem tudok feltölteni képet.
Lehet, hogy túl nagy a kép... max 2 MB lehet...
Nem , tehát úgy képzeld el mind egy kerek relét , autókban van inkább olyan . De ez nem húz meg semmilyen érintkezőt , esetleg más relét és ez a kütyü tényleg csak érzékeli a mágneseseget.
19kb , tinabol exportáltam 8 alkatrész van , meg is dupláztam így lett 157kb, de így sem megy.
Próbáld meg elküldeni az emailemre, felteszem én... cím az adatlapomon.
Elküldtem .
Igen . Így néz ki az áramköre.
És a készülékről nincs fotód?
Sziasztok.
Van egy Samsung LED tv-m, 6000-es széria, 107cm-es!? a kép sajnos csíkos, képet ad de függőleges csíkok vannak rajta. Szerelő azt mondja, hogy kb 70e lenne a javítás mert a panelen nem cserélhető a hibás rész, komplett csere. Átvételre 10ezret ajánlott, ez reális ár érte!?
Szia,
Ha még garanciális, inkább vidd vissza a boltba. Szerintem... A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2013
Hááát gondolom valami BGA ment tönkre...Vagy hazudik, és olcsón megcsinálja, vagy pedig tényleg annyit ér. Szerintem vidd el máshoz is, hogy mit mond rá.
Attól függ honnan nézed.
Ha azt veszed, hogy egy kb 350ezer forintos TV, (erősíts meg, nem tudom a pontos típust így az árat sem) akkor messze van a reálistól. Ha viszont azt veszed, hogy javítás nélkül nem tudsz vele semmit kezdeni, és nem akarsz rá költeni akkor számodra nem jó semmire. Mindezektől függetlenül, szerintem csak a kijelzője többet ér 10e-nél. Egy vacak laptophoz nem lehet kapni 10-ért kijelzőt, nem még egy 109cm-est. A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |