Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 3D LED CUBE építés

Témaindító: prst14, idő: Máj 11, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   25 / 30
(#) zufall hozzászólása Júl 31, 2013 /

Értem.
Akkor 2 lábú ledet vegyek a ledkockához!?

1 db Atmega16 AVR)
8 db 220R ellenállás (az összes ellenállás 0,6W-os!)
4 db 2k2 ellenállás
1 db 10k ellenállás
2 db 100nF kerámia kondenzátor
2 db 22pF kerámia kondenzátor
1 db 14.7456 MHz-es kvarckristály
4 db BC337 NPN tranzisztor
1 db 7805 stabilizátor IC
1 db 1000µF 25V-os elektrolit kondenzátor
1 db 100nF-os kerámia kondenzátor
1 db dugasztáp + csatlakozó (8-18V névleges feszültségű)
1 db MAX232 IC
4 db 100nF fólia kondenzátor
1 db RS232 csatlakozó

Én eddig ezeket a cuccokat vettem meg a 3d led kockához!
Ha valaki leírná,hogy mégmikell vagy mi a teljes felszerelés hozzá azt megköszönném.
Köszönöm szépen,
(#) kirally válasza zufall hozzászólására (») Júl 31, 2013 /

Esetleg egy link arról led kockáról, amit megszeretnél építeni sokat segítene..
Üdv:Bence

http://mickey5.x3.hu/led_cube.htm#A_kocka

Ez van csa,
Üdv,Zsolti
(#) kirally válasza zufall hozzászólására (») Júl 31, 2013 /

Ehhez 2 lábú led kell.
64db extra fényű led (bármilyen színű).
Meg persze lyukraszteres nyák-lap.

Üdv: Bence

Nagyon szuper köszönöm a segítséget.
Ezt a lyukraszteres nyák-lapot kell is kell maratni?

Még annyi lenne a kérdésem a vásárlással kapcsolatban,hogy 200x100 as nyák lap elég a kockának meg a vezérlésnek?!?!
Üdv,
(#) kirally válasza zufall hozzászólására (») Aug 1, 2013 /

Nem, ezt nem kell maratni, de a boltban olyat kérjél, amilyen a fényképeken van, mert van többféle mintázatú is!
Igényesebb kockatervezők csinálnak egyedi nyák-tervet, azzal egyszerűbb dolgozni is.
De ehhez neked az előre kifúrt, szaggatott forrszemes, ez a fajta kell. (3-as furatcsoportokkal.)
A leírás szerint elég egy 100x100-as is.
Persze ilyet csak akkor kell venned, ha pontosan követed a leírást.
Üdv: Bence
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2013
(#) zsoltkis100 hozzászólása Aug 1, 2013 /

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni valakitől aki nagyon ért ezekhez a led cube-hoz, lenne egy tervem amit meg szeretnék valósítani, szükségem lenne valakire aki megcsinálná nekem, természetesen kifizetem. Olyan valakit keresek aki a hozzávaló programozáshoz is ért.
Köszi
(#) Moderátor hozzászólása zsoltkis100 hozzászólására (») Aug 1, 2013

Ejnye! A topicban tilos hirdetni! Arra ott van az apróhirdetési rovat.
(#) zufall hozzászólása Aug 8, 2013 /

Hello Mickey5.
Hozzád fordulnék segítségért,mert a te 4x4x4 -es led kockádat akarom megcsinálni amiről felraktál alkatrész listát.Segítségedet kérném a kezdéshez szeretnék kérni képet vagy rajzot,hogy mit hova kell forrasztanom.Ha lyukacsos nyáklapra forrasztom (amit ugye bár nem kell maratni) az ic-t,kondenzátort és társait akkor nem fogja elvezetni nekem a nyáklap az áramot rendesen fog működni?Lehet nem fogalmaztam meg rendesen,de remélem érted majd
Előre is köszönöm a segítséget ha tudsz bármiben is!
(#) zufall hozzászólása Aug 8, 2013 /

Sziasztok.
Megrendeltem a 4x4x4 -es kockához a cuccokat,de Atmega16 AVR helyett ilyet rendeltem Atmega168PA-MU ez is jó helyette?
(#) olahtamas válasza fredee4444 hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Hello,
Nagyon szép munka, egy kapcsolást és egy nyákrajzot tudnál nekem adni? Az osztálytársammal szeretnénk egy ilyet épiteni.
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2013
(#) kirally válasza zufall hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Szia!
A két AVR más típusú.
Lehetséges, hogy a programban kell ezt-azt változtatni.
De majd megmondják a hozzáértők.
(#) usane válasza kirally hozzászólására (») Szept 27, 2013 /

Idézet:
„extra fényű”

Ez biztos jó?
Ugy értem ok, hogy működik, de valahol azt olvastam, hogy a LEDek közelsége miatt átlátszik a fény az alatta levőből, ha víztiszta, az extra fényű pedig az, hátmég ha jobban is világít. Igaz sokkal szebb mint a diffuz.
(#) kirally válasza usane hozzászólására (») Szept 28, 2013 /

Én is abból építettem, de nem volt vele semmi baj.
Ha mégis nagyon átlátszik, meg kell csiszolni picit a tetejét.
Videó
Én Ebből csináltam az enyémet.
De kinek mi tetszik.

Üdv:Bence
(#) fortu hozzászólása Okt 6, 2013 /

Sziasztok! Egy 6*6*6os led kockát szeretnéj építeni avr-el ehhez kapcsolási rajzot és programot tud valaki???
Ha igen, akkor előre is köszi
(#) klmnszabolcs hozzászólása Dec 11, 2013 /

Üdv, mindenkinek!

Megkérlek benneteket, hogy segítsetek, ha tudtok. Bővebben: Link Az előbbi link, leírás alapján elkészítettem a kockát, de nem úgy müködik ahogy szeretném a mellékelt videóban nem tudom, hogy mennyire látszik de mikor fel akarok kapcsolni egy ledet, akkor a többi led is felkapcsolódik halványabban illetve a felette levő szint is világít halványabban.

A válaszokat előre is köszönöm, Szabi.
(#) geri303 válasza klmnszabolcs hozzászólására (») Dec 12, 2013 /

Hali!
Én a helyedbe kimérném a kockát LED-enként, hogy nincs-e valahol zárlat a vezetékezésben.
Az eredeti programot használod? Bár gondolom abban jók az időzítések.
(#) klmnszabolcs válasza geri303 hozzászólására (») Dec 12, 2013 /

Persze, ami módosítás van az egészben az annyi h az 5v-ot egy 7805-el oldottam meg és egy 12V 1,25A táppal. És a szintek közötti vibrálás erősebb volt ezért egy barátom tanácsára a tranzisztoroknál a betettem az emiter és a bázis közé 1-1 1k-os ellenállást illetve a +, - között van egy 10v 1000u-s kondit. mellékeltem egy videót is amin eggyessével megy végig itt még jobban látszik, hogy mi a problémám.
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2013

Pedig a szinteket vezérlő tranyók kapnak valami zavart, és egyesével is a LED-ek.
A kábelek talán túl hosszúak. A párhuzamos portról jövőket próbáld szeparálni a többitől, ha lehet árnyékolt kábellel.
De lehet valami időzítési hiba is a progiban. Jártam már úgy, hogy XP alatt ment valami W7-alatt már nem. És ez fokozottan igaz a soros és párhuzamos portra.
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2013
(#) klmnszabolcs válasza geri303 hozzászólására (») Dec 12, 2013 /

Komolyan mondom tanácstalan vagyok. Egy kisebb vagyont költöttem az egész játékra, mivel én nem tudtam olyan olcsón ledeket beszerezni. Gondoltam arra esetleg, hogy a szintvezérlő tranyókat kicserélném vlmi erősebbekre, illetve a ledek előtétellenállásai 100ohm-osak és ezek 25mA-os ledek...Nem hiszem, h ez akkora gond lenne... Nem vagyok nagyon témában az elektronikával csupán hobby szinten csinálom, de egy-egy ilyen kudarc úgy lelomboz még jó,hogy nem vettem rá magam vlmi EEPROM vezérléses menetre .

A képeken kuszák a kábelek, ami az lpt-ről jön arra kellene árnyékolás. Próba cseresznye.
(#) Kovidivi válasza klmnszabolcs hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Nálam akkor történt hasonló dolog, mikor a LED-eket meghajtó tranzisztorok bázisai között Mohmos nagyságrendű átvezetés volt. Ez már elég arra, hogy pl. 0.0001mA folyjon be a bázisba, azt felerősíti a tranzisztor 200x, és már pislákol is a LED. Annyit megtehetsz, hogy a tranzisztor bázisát kösd le a 100k-val arra a potenciálra, ahol a tranzisztor zár. Így ez a kicsi áram szépen elfolyik arra, és nem nyitja ki a tranzisztort kicsit sem.
Kíváncsi vagyok az eredményre!
szerk: Köszönöm automatikus mentés!
(#) maria hozzászólása Dec 20, 2013 /

Eltudna valaki kuldeni az alkatreszeket!
En meg kezdo vagy ok ezert egy 2*2*2-est akkarok csinalni ehhez hany volt kel?
(#) krissz555 hozzászólása Ápr 30, 2014 /

Sziasztok! Erről szeretnék véleményt: Bővebben: Link Azért gondolkodok KIT-ben mert nincs lehetőségem mostanában nyákmaráshoz stb. És ebből a pénzből itthon a ledeket sem tudnám megvenni. Szóval érdemes megvenni?
(#) pinvik válasza krissz555 hozzászólására (») Máj 1, 2014 /

Az biztos, hogy időbefektetés és árban ez viszi, ha csak úgy dísznek a polcra szeretnéd.
Nem tudom, hogy a vezérlő IC STC12C5A60S2 (with code) például felprogramozottan van-e küldve, vagy valami hex-et adnak hozzá és égesd fel magadnak, vagy esetleg valami normálisabb átírható kód van hozzá, gyanítom nem az utóbbi, így az animációk is kérdésesek, hogy milyenek vannak rajta, mert újat nem lehet rátenni pluszba. Az a baj, hogy elég kis méretű lesz, a nyák méretéből ítélve PCB size: 11.1*12.7CM, nekem az 5*5*5-ösöm nagyobb volt, még a LED is átlátszós és így sokaknak az a problémája, hogy megvilágítja az egyik a másikat. Másik para, ha 1-2 LED nem működne, vagy elforrasztanád, 512 db nagyon ki van számolva és nehéz ugyanolyan ledet találni.

Az árakat nézve időbefektetéssel viszi, a vezérlő ic maga 1000ft ebayországból is, és nem kell megszerkeszteni a sok animációt és valószínűleg a kínaiak már letesztelték a fent említett problémákat piacra dobás előtt, szóval ha nem akarsz nagyon belemélyedni, akkor tökéletes.

Egyébként, ha ebay-ről rendeled a ledeket meg a meghajtó IC-t, akkor ki lehet hozni 8000ft-ból már saját fejlesztést is, csak az idő megy vele. Én azt javasolnám, ha nem sürgős, a munka oroszlán részét a ledek összeforrasztgatását, hajtogatását, megcsinálhatnád egy valamilyen fa szerkezetre ha már ígyis úgyis meg kell csinálni mindenhogy, ami már kicsit mutatósabb és kivezetnéd tüskesoron, és pl kezdetnek valami netes vezérlőt hozzáillesztenél, akkor később is bele tudsz nyúlni a dolgokba, pl ha akarsz vmi spektrum analizátoros effektes dolgot, vagy PWM-ezni, és ez is megvan kb 8000-ből ebayről és 8x8x8 as szabad forráskódú projektből meg van sok. Kompromisszum kötésben az ár-idő-minőség sose voltam jó, szóval a termékről a fentieket tudom mondani.
(#) H2opok válasza pinvik hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

Üdv
Én is szemezgetek egy ilyennel már régóta, és tényleg, árban nagyon jó ez a kit. Viszont abban igazad van, hogy a nyák mérete és az egész kocka elég kicsi lenne. Viszont egy nagyobb "adapter panelt" ,amire a led kocka menne, és a vezérlőre csatlakozna, egyszerűen meg lehetne csinálni a kívánt, nagyobb méretre.
Led Cube

A linken Le is tölthető hozzá egy effect program és a többi szükséges cucc, hex is. Igaz azt nem értem hogy az effekteket "hogy viszem bele a kockába".....? Gondolom meg kell szerkeszteni a mellékelt progiban, és a forrásba beírni....?
Véleményetek?
(#) mythbuster hozzászólása Szept 17, 2014 /

Sziasztok!

Megépítettem én is a Ledkockámat!

mérete: 9x9x9
felhasznált regiszterek: 6 x Texas Instruments TLC5925 IDWR
felhasznált ellenállások: - 9 x 1K 1% SMD0402(fetek lábai között, ami a képen már nem látszik )
- 6 x 1K2 1% huzalellenállás(IC -khez)
felhasznált FET -k: 9 x TSM2301 cx

Nyákterv: Eagle 6.5 OSX, vasalásos technika.

Egy jó tanács azoknak akik most kezdik: SMD -s forrasztásnál NE spórolj a fluxal, mert a gányolt gyanta NAGYON nehezen jön le, és míg le nem szeded vagy teljesen meg nem köt, nem tudod vezérelni!
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2014

1.jpg

2.jpg

(#) mythbuster válasza mythbuster hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

Kapcsolási rajz és nyákterv...

Meghajtása 5V 10A -s kapcsolóüzemű tápról, mivel az első és utolsó emelet még nincs bekötve anyaghiány miatt, 1.7A -t fogyaszt.

Programozása folyamatban RaspBerry PI -ről, C# nyelven Mono környezetben.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2014
Következő: »»   25 / 30
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem