Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   21 / 3562
(#) zoz11 hozzászólása Dec 17, 2007 /
 
Sziasztok
Sikerült szereznem egy kis Fujitsu Siemens gyári konfigurációt, 2,4 Pentium Procival meg 512 RAM-mal. Ezzel az a problémám hogy nem találok hozzá hang és hálókártya drivert, a típusa a kártyáknak 82801DB ICH4 Azért írok ide ilyet nert akinek van laptopja az megnézhetné hogy nem-e ilyen kártya van benne, laptopoknál eég sokba van ilyen azt tudom, de nincs a közelembe egy se. akinek van az elküldhetné nekem E-mail-be, vagy esetleg honnét lehet letőlteni ilyet, mert én nem nagyon találtam!!! Válaszaitokat előre is köszönöm
(#) vicsys válasza tatabike hozzászólására (») Dec 17, 2007 /
 
Nem bántásból írtam! Az nem lehet, hogy talán a hw rosz és nem az oprendszer? :smoke:
(#) tatabike válasza valve hozzászólására (») Dec 17, 2007 /
 
Szia valve,

rendben, jó fejek vagyunk... Azért használjuk ezt, mert nincs más, vagy mert a mást nem ismerjük, vagy mert a más nem elérhető, pl. anyagi okokból, vagy más okból. Olyan ez, mint a Beatles. Nem azért szerették anno annyian, mert olyan jó volt, (szerintem nagyon tré volt ), hanem mert új volt, és egyedi, nem volt miből választani nagyon abban az időben. Így vagyunk mi a windows-zal, elérhető, megszokott, van ugyan más, de maradunk a "beváltnál", mert más is ezt használja, stb.

TaTa
(#) Lucifer válasza zoz11 hozzászólására (») Dec 17, 2007 /
 
Nézd meg az eszközkezelőben az utolsó fülön a legördülő menüben keress olyat, hogy VID, PID mint Vendor Id iletve Product ID ez két darab 4 jegyű szám. Ha ez megvan akkor tudok mondani több okosságot. (Csak tipp az utolsó fül. rég használtam már windózt. Keresgélj.)
(#) Norberto válasza tatabike hozzászólására (») Dec 17, 2007 /
 
Idézet:
„vicsys, nekem sem volt vele gondom, és én sem tudom, mikor telepítettem uccsóra, de ez a bagatell dolog, egy fostos USB kártya jól megdolgoztatott, pedig azt hittem, ez alap dolog. Erre tele van buktatókkal.”


Nálam most egyébként ugyanez a helyzet az ICD2-es égetőmmel/debugger-emmel...lehet, hogy eladom a sajátomat...szívjon vele az, aki ráér és mazochista
(#) tatabike válasza vicsys hozzászólására (») Dec 17, 2007 /
 
vicsys, ugyan, ez fel sem merült...(mármint a bántás).

A gép baja annyi, hogy Powered by Microsoft
(#) valve válasza tatabike hozzászólására (») Dec 17, 2007 /
 
Remelem nem veszed sertesnek es mas sem,.. (csak megvitassuk a dolgokat,..)
Na szoval, meg mindig nemtudom, hogy honnan veszed 100% -ra hogy az op rendszerrel van a baj? Lehet a kartyaval, vagy a softjaval, esetleg alaplap, olyan irq -t hasznal, amire allergias,.. Mittudom en,.. Nathas, megvan hulve,.. Nem az xp -t vedem, csak nemtudom miert vagy meggyozodve arrol, hogy az op rendszer a hibas,..

Amgy egy kis okossag, hogyan hozhatod elo a ghost deviceokat,..

Nonpresent or Ghosted Devices:
System Properties/Advanced/Environment Variables/System Variables/New
Variable name: devmgr_show_nonpresent_devices
Variable value: 1
System Properties/Hardware/Device Manager/View/Show hidden devices

No es akkor itte elejonnak azok az eszkozok amik a gepbe voltak dugdosva az elete soran, ugyertem amiota az az op van rajta,.. Es itten kiszedheted az osszeset, es akkor ugy fog viselkedni 98% -ban, mintha akkor dugtad volna be eloszor a gepbe azt az eszkozt,.. Ez legtobb esetben segitett amikor ilyen problemam volt,..

Udv,..
(#) tiggersoft válasza zoz11 hozzászólására (») Dec 17, 2007 /
 
Talán itt...FJ
(#) Lucifer válasza valve hozzászólására (») Dec 17, 2007 /
 
Dejó. Megint tanultam okosságot. Mondjuk mostmár mindegy.
Mennyit szívtam én emiatt. Mikor nem volt hajlandó felismerni a hálókarit, mert már volt olyan egyszer benne azonos MAC címmel.
(#) Gery hozzászólása Dec 17, 2007 /
 
Hellosztók
Ennyierővelnyithatnánk egy pc-s topikot is Bár ide csak olyat lehet írni ami egyébként nem való a fórumra. Kb ezis ilyen és ha már a pc-knél tartunk nekem is lenne egy kérdésem:
Van egy kis gépem egy másik szobába. Celeron 333Mhz 160MB SDRAM 2.38GB vinyó 5200rpm, és valami 1MB videókártya. Win 98-at nemhasználok mert mindig rakok bele valamilyen hordoszható winyót, meghajtót pendrájvot és nincs kedvem vele szívni. Szóval xp -> baromi lassú Tudnátok mondani valamit hogy hogyan gyorsíthatnám némíleg? Pl szoftveresen? Mondjuk milyen virtuális memóriát álítsak be hogy jó legyen? Vagy valami trükk van erre?

Szerk: Vagy közbe gondoltam arra is hogy mondjuk ha a winyó 7200rpmes vinyót használok akkor gyorsabb lehet? És ha nagyobbat (pont van egy 80gb-os) rakok bele akkor lassab vagy gyorsabb lesz? Esetleg ez lényegtelen?
(#) tatabike válasza valve hozzászólására (») Dec 17, 2007 /
 
Szia valve,

Persze, hogy nem veszem sértésnek. Azért tartom oprendszer hibának, mert a Microsoft közleménye, amit kissé hanyagul idéztem, az hivatalos közlemény, és nem légbőlkapott. És a neten találtam több száz hozzászólást, ami szintén erről regélt, és a végén mindig kisült, hogy az oprendszer a ludas... Igen, az alap XP nem kezeli az USB 2.0-át, ezért (is) készült hozzá az SP1, legalábbis ez volt a legfontosabb javítás abban a csomagban. És tényleg azért nem kezeli, mert a Microsoft szerint nem állt rendelkezésre akkor még kiforrott USB 2.0 kompatíbilis eszköz, amivel vagy amihez képest tesztelhették/fejleszthették volna.

TaTa
(#) valve válasza Gery hozzászólására (») Dec 17, 2007 /
 
A vizualis effecteket kapcsold ki, a system restore -t is kapcsold ki, aztan meg a virtualis memoriat nem kell allitgatni, de annyi bizonyos hogy a memoria duplaja kell legyen kb,.. Amgy az xp is annyira allitja be azt, nemhiszem, hogy atkellene allitani,.. Akkor meg ikonokat torolni az asztalrol, a tuzfal, update, ilyeneket kikapcsolni, es a Temporarykat tolroni, meg a windows\prefetch konyvtarbol az osszes filet,.. Neha egy scandisc is joljon neki,.. Meg ilyen aprosagok,..

TaTa; a 2.0 -as USB -hez ma mar tul faradt vagyok de holnap utannanezek, igerem,.. Ma mar csak az 1.1 -es menne el,.. De azt mar latom hogy a 2.0 -as usb specifikaciok mar 2000 tajt megvoltak, es az xp lemezek mar 2002 es verziokat gyartanak,.. Majd meg tajekozodom,..
(#) Lucifer válasza Gery hozzászólására (») Dec 17, 2007 /
 
A winyó lényegtelen ez esetben.
RAM, proci számít.
333 Mhz mellett karcos az XP.
Van egy jó cucc nLite a neve. Ki lehet górálni minden felesleges dolgot a telepítőből. Különböző számodra felesleges szolgáltatások, sok sok minden. Nekem 192 Mb Ram 500 Mhz Intel proci mellett ketyegett egy ilyen OS. Na nem ment mint a nyíl, de futott. Persze web negatív, egyedül word, access, excel, php, mysql meg apache volt használva rajta nagyjából gond nélkül.

Szvsz. vele próbálkozz.
Bár én kevéslem azt a 333 Megát. Na de mindegy próba cseresznye


De én azért is valami kisebb Linuxot raknék rá. mondjuk XFCE ablakkezelővel. Azzal már lehetne netezni is

(#) valve válasza Gery hozzászólására (») Dec 17, 2007 /
 
Te most latom a hdd -t,.. Legalabb legyen 10Gb -os, kell neki az a szabadterulet,..
Nekem is futott xp 200Mhz es pentiumon 192Mb SDram -al es eleg jol ment,..
(#) Gery hozzászólása Dec 17, 2007 /
 
Áá köszönöm a gyors válaszokat Amiket leírtál valve mingyárt csinálom is meg, ha valameik nemmegy majd írok még Lucifer az nLite-ot is megszerzem, ez a linuxos ötlet se rosz, lehet meggondolom még de jelenleg annyit nemakarok vacakolni vele
Viszont visszatérve a viruális memóriára. Most 96/256MB-on van de a win dobja a táblá hogy a minimuma túl kicsi! MEnnyire állítsam? 128/256 már jó vagy feljebb mennyek?
(#) valve válasza Gery hozzászólására (») Dec 17, 2007 /
 
Azt irtad hogy 160Mb memoria van benne,.. Akkor tegyel kb 300-350Mb -ot,..
(#) Gery válasza valve hozzászólására (») Dec 17, 2007 /
 
OKé köszi a segítséget
Most ép a temporarykat törölgetem, de nemengedi minden, azoknál átugrást nyomtam.
Akkor mingyárt beállítom a memóriát is , és azt mondod több hely kell neki Hát mostanába nemigazán akarok wint telepítgetni de akkor egyszer arra is sort kerítek :yes:
(#) valve válasza Gery hozzászólására (») Dec 17, 2007 /
 
Inditsd ujjra s akkor kezdj el torolgetni mielott barmit elinditanal, net program barmi, es akko engedi,..
(#) Gery válasza valve hozzászólására (») Dec 17, 2007 /
 
Az egyiket még ígyse engedte kitörölni. De mind1 mert ezzel a pár dologgal is már dupla olyan gyors lett!!! Köszi mégegyszer! (ezért már járhatna akár pont is :yes
Majd még Lucifer progiját is beszerzem, és hogy még telhetetlenebb legyek a system restore az mit takar és hol keressem, mert ezt viszont nemtaláltam?
(#) szamóca válasza tatabike hozzászólására (») Dec 17, 2007 /
 
Köszi tatabike!
Ezt a fura USB 2,0 inicializálást akkor találtam ki, amikor a 6230-as teló telepítőlemezt raktam fel. Ott is ez volt a baj.
Valamiért hiába tartalmazza az SP2 a megfelelő illesztőt, csak akkor hajlandó hasznosítani ha így"megkéred" rá.
Az XP érdekessége még a 131GB feletti vinyó formázás is.
3 napom ment rá mire sikerült rájönnöm mit csináljak.

Szép egy ámítástechnika.
(#) valve válasza Gery hozzászólására (») Dec 18, 2007 /
 
Szia; Belinkeltem, hogy hol kapod meg a System Restore -t, az magyar winben es az angol winben;
hu; Sajatgep/Tulajdonsagok/Rendszer Visszaallitas,..
en; My Computer/Properties/System Restore,..
Ezt a pipat tedd be, es ez kikapcsolja azt a lehetoseget, hogy ha valamit elrontassz a gepen akkor innen vissza tudod allittani, de ugysem hasznalja altalaban senki, legalabbis en nem,..
Aztan meg van egy tucatnyi megoldas mievel fellehet tuningolni az xp -t,..
(#) Collector hozzászólása Dec 18, 2007 /
 
Bővebben: Link
Ha problémás a tartalom, akkor elnézést.
(#) valve hozzászólása Dec 19, 2007 /
 
"szemét rohadékok" mire mondott ilyet Pafi ficsur?
Köszi Norberto -nak a javításért,..
(#) Lucifer válasza Collector hozzászólására (») Dec 19, 2007 /
 
Csak nem más is olvassa itt bombagyárat ?
(#) Moderátor hozzászólása Dec 19, 2007
 
Szerintem rossz ötlet volt az a külön Pafi-s OFF-topik!

Nagyon rossz! Megérdemli egyáltalán, hogy egy szót is pazaroljunk rá? Hmmm, még különtopik is szólna róla...az lenne csak az igazán szép...

Képzeljétek el, hogy milyen sok percet, órát elvett eddig is az időnkből, amíg vele foglalkoztunk"...helyette mindenki okosodhatott volna egy kicsit, vagy olvasgathatott volna, vagy segítő válaszokat adhatott volna mások problémájára a fórumon...

Egyszerűen nem is érdemes Pafival/róla tárgyalni semmit, az egész egy nagy időpazarlás, és a vége úgyis az lenne, hogy Pafi bebizonyítaná a hihetetlen magyarázó képességével, hogy szent és sérthetetlen, ő maga a tökéletes agyrobbanás...(képes lenne szerintem a sz*rt is kimagyarázni a kacsa s*ggéből)...

Nem kérek belőle, és ahogy többen kifejtették már korábban is, úgy érzem, többen se kérnek belőle!

Ennyi. Pont. Pafi hozzászólásait ezek után valóban törölni fogom. Bárhova-bármit-bármikor ír a fórumra.

Ezek után bárki észrevesz egy gyanús felhasználót a fórumon (egyedi stílusjegyek alapján), aki mögött Pafi "bújhat meg", az jelezze nekem privátban, intézkedünk a moderátor-kollégákkal...
(#) valve válasza (») Dec 19, 2007 /
 
Pafi2 a színvonalon, most regisztrált 20:59 perckor,.. Sztem nembírja abbahagyni,..
(#) Gery válasza valve hozzászólására (») Dec 19, 2007 /
 
Lehet rájött hogy csakjó ez az oldal Vagy esetleg nemtudja valamire a választ
(#) Topi válasza Gery hozzászólására (») Dec 19, 2007 /
 
Csitt mááár! :smoke:

Tudnék sorolni itt az oldalon kb. 20 olyan felhasználót aki már egyszer közölte hogy soha nem jön vissza és mai napig itt van és élvezi a társaságot.
(#) sound.man válasza Topi hozzászólására (») Dec 19, 2007 /
 
Vannak azé olyanok akik megjavultak Vagyis próbálkoznak
(#) Topi válasza sound.man hozzászólására (») Dec 19, 2007 /
 
Úgyvan.
Következő: »»   21 / 3562
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem