Fórum témák
» Több friss téma |
Próbálok közelebbi kapcsolatba kerülni a pwm lelkivilágával.
Ez egy egyszerű kétgombos fényerő szabályzó akar lenni! Mi a véleményetek? Jó az elv?
Egyenlőre csak látótávolságra vagy tőle enyhén szeles időben.
timerban timer .... stb ?
Szia.
Majdnem ugyanaz,de nem teljesen... Mivel én most sajátítom el ezt a fajta programozást, ezért nem biztos, hogy elsőre mindig a legegyszerűbb és e legideálisabb úton jutok el az elérni kívánt célfeladathoz. Simpi nagyon sokat segített, és persze mások is. Több (minden) út vezet Rómába, rajtunk áll, melyik utat választjuk További szép napot.
Sziaszotk
Szenvedek egy 18F14K50-el, nem tudom beállitani az osscon regisztert. Az elképzelésem belsö orajel, max sebesség (16MHz). Probáltam már szinte mindent de nem akar müködni vagy legűhet hogy az LCD zavarja be?
Szia!
A konfigurációs bitek nem jók, lehet külső Hs van beállítva.. AZ LCD nem zavarhatja be. üdv.
Nem találom mi a hiba illetve a projekt opciók se tiszta, Kérhetnék valami konkrétabb segitséget mert mosmár ott tartok hogy idönként resetelödik az LCD.
Kicsit konkrétabb segítséget akkor tudunk adni ha látjuk mit hoztál össze , ha nem látjuk a programot mit tudjunk javasolni???
Hát itt van a csucs program (csak szárnybontogatás)
Szia..Szegény lcdnek nincs ideje kiírni semmit..
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2013
Az LCD kiíró rutin után tegyél be vagy 300ms késleltetést.
Csak költői kérdés, miért nem valami egyszerübb PIC-el próbálkozol?
másik az osscon: helyett jobb lenne osccon =
A költöi kérdésre a válasz: merr jelen pillanat ilyen van itthon illetve a kedvem is elment a vásárlástol igy karácsony elött másra. : kontra =, akkor ezekszerint rosszul emlékeztem. De most valami hibát talál a fordittó a C kodban???
Különben idáig 16F690-sel büvészkedtem és kisebb nagyobb küzdéssel de minden sikerült. A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2013
Egy pici változtatás....
osccon = 0xvalami;
nem két ss, hanem két cc A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2013
Ok csak mert amit kaptam vissza programot abban mindenhol :-t van de hiszek neked.
Viszont ha = jellel probálom fordittani akkor hibát jelez a C kodban. Lehet hogy nálam van a probléma? A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2013
Ok, közben lefordult az osccon=0xF2 de valami már alapbol nem jó. Tudom hogy ez már nagyobb volumenü PIC de valaki ezt ajánlotta pont itt ebben a topikban, gondoltam hogy kezdö révén akkor ez is jó lesz nekem de a chip konfiguráció meghaladja a tudásom, nem kicsit, nagyon.
osccon értéke miért F2 ? Mit kapcsolsz be még a 16MHz mellett ?
Idézet: „1 = Device enters Idle mode on SLEEP instruction, ha jól értelmeztem ez kell 1x = Internal oscillator block mert ugyebár belsöröl szeretném járatni” Angol tudás illetve tudás hiányban ezt sikerült kiötölnöm.
Igen erre sajna rájöttem és igazábol ez is a problémám, reménykedtem hogy nem lesz sok különbség és akkor sokat nyerek de idáig csak éjszakákat vesztettem. Nem adom fel és küzdök illetve a segitségeteket kérem hogy tovább léphessek.
Rendben köszönöm, az F2-es osccon jó igy elsöre? A PLL-t átállitottam illetve az USB részt is de nem tudom mire van szükség még. A CPS system clock selection bits-re szükségem van mert nem teljesen tiszta mit is csinál söt homály.
Valami nem stimm, nem akarja lefordittani " A flowcode nem tudja leforditani az ASM file a következö miatt: (és egy nagy semmi)", én csinálok valamit rosszul? A verzioval nem lehet probléma mert 5.5-ös.
Itt lefordul, de nincs is benne semmi amitől kétséges lenne a fordítás.
Igazad van, rosz helyre mentette de, egy ideig számol és eltünik az LCD, olyan mintha instabil lenne a cucc. Kontakthiba nem lehet mert minden stabil és a táp is clone pickit2-röl megy vagy épp ez a probléma?
Azért mert a változód int es és tovább számol mint 255, na meg persze hiányzott a kurzor , a kijelző törlés, a változó nullázása...
Nem sajna vagy sem de most stabil egy külön táprol simán megy. Az hogy int, még idáig nem okozott problémát. Most megy stabilan de a sebesség még mindig nem stimmel. Esetleg ha visszaveszem 8MHz-re és bekapcsolom a PLL 4-es osztoval?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |