Fórum témák
» Több friss téma |
Hozzáértő a trafó fele áráért is szívesen megoldja az átalakítást...
Azért gyanús nekem a hűtőbordán lakó TO220: ez triac lesz - bár semmilyen trükkel nem tudtam leolvasni róla csak pár betűt. Ez csinálja szerintem a ki-be kapcsolgatós szabályzást, a relék pedig kiválasztják csak a fűtőszálakat.
A hűtőbordán valóban egy triac van: BTA16 600BW jelöléssel
A fűtőszálakat bogarászd ki, az a lényeg! Lehet-e sorbakötéssel operálni a nagyteljesítményű trafó helyett. (én 25 évig használtam az amerikai mikrómat trafóval - azt nem lehetett megoldani másképp)
Ha nem megy a soros kapcsolás, akkor még mindig kicserélheted a triac-ot tirisztorra, akkor félhullámú módban fog menni - csak cicereg majd a kismegszakító tőle. Zavarszűrős hosszabbító ezt kivédi. A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2013
Köszönöm az ötletet. Megnézem tudok-e vele valamit kezdeni, ha nem, akkor marad a trafózás. Legalább jó lesz majd más 110V-os géphez is.
Nem tudom megnyitni a képeket így nem latom az elektronikát , de esetleg nem lehet úgy megoldani , hogy az elektronika működik egy kis 220/110Vac trafóról ,(mintha láttam itt az apróban) a triak meg a fűtőszál 220Vac-rol de úgy hogy a táriak maxon is csak 110V engedjen át mint egy dimer.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2013
Helló. Egy olyan alkatrészt találtam ami hasonlít egy stabilizátor kockára,de nem találok rá a neve alapján. Ez a felirat áll rajta: TAG LO 224 X500 . köszönöm a válaszokat.
Idesüss mit találtam! TAG gyártja, TAG224-500 néven ezt találtam.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2013
Ez lessz az,akkor ez alapján rákereshetek a lábkiosztására. Köszönöm a választ.
Ez lehet jó ötlet lenne, csak nem tudom hogy tudnám kivitelezni. Mert akkor a kis 60W-os Step Down is jó lenne hozzá.
Holnap megpróbálom kinyomozni, hogy a fűtőszálak hogy vannak bekötve. A felső burkolatot már leszedtem, ott találtam egy tirisztort (annak nézem), mellékletben kép. Tettem fel dropboxba nagyobb felbontású képeket: https://www.dropbox.com/s/ykxhdworzhltt9k/panel.rar
Bocsánat hogy fárasztottalak a kepekel, nem azért nem tudom megnyitni mert te rosszul csináltál valamit , hanem mert lassú a netem
![]() A hozzam került kidobott kütyüket szoktam tanulmányozni , alkatrészeket felfedezni , kezdő vagyok. De azt mar tudom hogy a triakok általában külön áramkörben vannak az általuk meghalytot dolgokkal. A legtöbb esetben meg galvanikusan le is vannak választva a vezérlő áramköröl (( kis rádiós trafók, opto kapcsolok, stb) . Tanácsom (én legalábbis így szoktam csinálni ) kövesd le az áramkört (esetleg rajzold ki), az ismeretlen alkatrészekről keres adatlapot, ha nem találsz kérdez itt a fórumon. Az is meglehet hogy a benne levő alkatrészek mind működnének 220V-rol is csak a fűtőszálak nem (esetleg kondik), ebben az esetben le limitálod a triak vezérlését így mehet neki a kakaó . Az is lehet hogy tirisztorral van vezérelve a triak, vagy összefügg, de inkább légy biztos abban hogy az mi a kapcsolásban. Ha pontos leírást adsz esetleg ki is tudnád rajzolni a kapcsolást , az itt "tudásukat villogtatni szerető" szakik (idéztem az egyikük hozzaszólásából ![]() ![]() Igaz ami igaz nekik sincs acélból az idegrendszerik ![]()
Pálinkás jó estet !
CA3140, mivel tudnám helyettesíteni?.
No de miért kéne helyettesíteni, mikor egy könnyen hozzáférhető típus? Bővebben: Link
Van helyette az NTE gyártmány , úgy 4x-es áron...
Mert nálunk a boltban nincs , amúgy próbanyak sincs , nem is feltűnő ha nem létezik egy ilyen IC.
![]() De nem is ez a fontos hanem hátha van a bontott alkatrészeim közt.
Én értem hogy nincs, mert itt a városban nálunk sincs.
De Romániából gondolom ugyanúgy rendelhetsz mint én itthon . Vagy ott annyival magasabb lenne a posta? Nekem is 1200-1500 a postadíj, sajnos össze kell szedni pár alkatrészt rendelésre, hogy "megérje". Mert itt is van 3 elektronikai üzlet, de ami nem fogy naponta, azt ők sem tartják a polcon hanem rendelik .
Szóval egy kicsit komplikáltabb, 10.000ft-ig ha innen küldök külföldre pénzt, 5 euró kezelési költség.
A posta elég sz..ul áll nálunk , vannak a magán futár szolgalatok , amelyek drágábbak. Itt a posta nem visz házhoz csomagot , egy levelet küld hogy a megyeszékhelyen levő hivatalba csomagod jött , majd könyörgök valakinek hogy vigyen 30KM vegyem ki a csomagot.
Hello! Nem arról kell beszélni mi nincs, hanem hogy mibe kell. Mert lehet nincs is rá szükség ott. üdv!
Szia mester!
Egy akku töltött szeretnek építeni , vagyis meg van csak bővíteni szeretnem egy itt talált kapcsolasal. Bővebben: Link Egy utal meg kérdeznem , mekkora akut tölthetnek ha az amper merő csak 4 A-ros?
Gábor ismét jól sejtette: ebben a kapcsolásban szinte mindegy milyen műveleti erősítőt használsz. Akár a 747-es is mehet bele. Akkora áramot vehetsz ki belőle, amit a trafó, graetz és a tirisztor elbír. Ha a műszered végkitérése 4A, akkor a leolvasás egyszerűsítése érdekében olyan söntöt kell mellé tenni, ami 8 vagy 12A végkitérést eredményez (leolvasás: skála x2,x3). Akkut akár 100Ah-st is tölthetsz 4A-rel, csak soká fog tartani... a 4A egy 40 Ah-ás akkuhoz biztosítja az 1/10C töltőáramot.
off (Remélem nem sértődsz meg, ha most pár szót helyesen leírok... Szép magyar nyelvünkben apró különbségek esetén mást jelenthetnek szavak. "egy akku töltött" = feltöltve, töltés véget ért, "egy akku töltőt szeretnék" ezt akartad mondani - tudom hogy nincs hosszú Ő, de az kevésbé gond, mint a múlt idő - két T - és a tárgyeset - egy T. Általában hagyatkozhatsz arra, ahogy kimondjuk a szót. "egy utal meg kérdeznem" = egyúttal megkérdezném. "tölthetnek" = többes szám 3. személy - ŐK tölthetnek, tölthetnék = egyes szám 1. személy - ÉN tölthetnék. Hazai fórumtársaink is gyakran írnak hibásan: leggyakoribb pl: "nem akarok ujjat venni" - ami a kezén-lábán lévő testrészre vonatkozik és talán mind meg is van neki. Az ÚJ szavunk párja a régi, ósdi...)
Hello!
- Mint ahogy többször-többen leírtuk, ebben a kapcsolásban a töltőáramot igazából nem határolja semmi, csak az eszközök (legfőképpen a trafó) belsőellenállása. Ettől még működhet megfelelően a töltés. Az áramkör, csak a töltési végfeszültséget korlátozza. Ha ez így megfelel, akkor rendben. Egyébként a kapcsolás itt több formátumban, kivitelben megtalálható.. - Ha az eredeti töltődön 4A-es árammérő van, akkor vélhetően annyi a maximális terhelhetősége is. De tölteni ezzel az árammal, bármekkora kapacitású aksit lehet, hiszen csak a töltési idő fog növekedni. Mert a betöltött mennyiség az áram és az idő szorzata, így lesz belőle akár töltéskor, akár kisütéskor amperóra (Ah). Mivel az akkumulátor töltés hatásfok nem 100%, kb. 20%-al több töltést kell bevinni a feltöltéshez, mint amennyi majd a tárolt kapacitás lesz. üdv!
Az akku tölő pedig helyesen - szép magyar nyelvünk szerint - egy szó -> akkutöltő. Általában 6 szótagig mindent egybeírunk.
Jó reggelt!
Először is köszönőm a választ. Persze hogy nem sértődöm meg , főleg ilyen esetben mikor latom hogy segíteni akarnak nem beszólni. Jogos ha kijavítanak , legtöbb esetben a figyelmetlenség és a szepletés a hibás , kevés esetben az opera mert nem talál megfelelő magyar szavat ékezettel . Védelmemre legyen szólva lassacskán csiszolódok , megteszek mindent hogy ne ilyennel töltsük a fórumot ![]() További szép napot !
Örülök, hogy így látod, ez a szándék vezérelt. De: ezt a szót nem értem: "szepletés"
Ez egy régi töltő , hatalmas trafóval (négyszer nagyobb mind egy üzleti noname töltőben).
A diódák, az eredeti autós gomb diódák a hűtőbordában, az is biztosan bírja a gyűrődést, majd egy égő és kész a régi felállás. Ezt szeretnem felturbózni , valami normális egyszerű (olco) kapcsolással.
![]() ![]()
Aki sokat szepetel úgy nevezik ,hogy "fuzsitus".
![]() Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2013
Köszi! Volt egy gyerekelőadás, aminek címe "Muzsikus Péter és fuzsitus Pál" most már értem...
Én mar nem merek írni mert borzalmasan elcsángáltunk a témától
![]()
Én is így csináltam. Rákerestem megtaláltam azt a rajzot, jónak láttam csak zavart az IC , megkerestem az adatlapját és ott láttam hogy bipoláris QUT-ja van .
Zavart mert más műveleti erősítőnél nem láttam ilyent , így döntöttem hogy ez a megfelelő téma a kérdésemnek. Aztán jobban belemerültünk a témába így jutunk el a töltőig. Persze aszt meg mindig nem tudom mit jelent " Input/Bipolar Output". CA3140 pdf A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2013
Sziasztok!
Ez a kondenzátornak mi az értéke nekem nem egyértelmű. Egy Graetz hid előtt van sorba kapcsolva egy ellenállással és úgy kapcsolódik a 220v~ hálózatra. ez van ráírva: 1.70 MKP 250V~ .68/10 A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |