Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Én meg nagyon. Az imént ettem két tányér csirkepaprikást makarónival.
![]() De sorra fog kerülni a húsgombóc is. Nagyon jól mutat a tányéron. A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2013
Tudjátok hogyan készül a makaróni? Kétféleképpen.
1. A hosszúra sodort tésztából kihúzzák a spagettit. 2. A lyukat és körbeveszik tésztával és méretre húzzák. ![]()
Sziasztok! Konyhai ablakom nyugati fekvésű. Így sajnos elég sötét van a konyhában egész nap. Azt tervezem, hogy LED csíkot ragasztok a felső konyhabútor aljára. Ezzel megvilágítva a konyhapultot és a mosogatót. De még mielőtt megvenném kikérném a véleményeteket. Szerintetek mennyire lesz ez praktikus? Nem fogja kisütni a szemünket?
![]()
Használj alumínium csempeélvédőt, annak van egy kis pereme, ez testmagasságtól, távolságtól függően takarja a LEDeket. A hideg/meleg fehér vallásháborúba nem szállok be.
Hideg/Melegfehérről:
A hidegfehér sokkal fehérebb, jobb nála dolgozni, élesebbek a kontúrok. A melegfehér az kicsit sárgás, természetesebb(lámpafény) árnyalata van. Mint nedudgi is írta, ez mindenkinek egyéni "vallása". Nálunk pl a konyhában/garázsban hidegfehér van. Fürdőszobában, szobákban melegfehér.
Alumínium csempeélvédő! Nahát micsoda ötlet és még a hűtés is meg lenne olda. Én először ilyen (fotó) díszléces takarásra gondoltam. A web-en találtam az alábbi képet. Egész jól néz ki. Szerintem ennél a megoldásnál maradok. A többieknek is köszönöm a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2013
Nem minden boltban kapható, nem mindenki ismeri, de létezik az úgynevezett szögletes típus is. Más a keresztmetszete, kisebb szöget takar. Több méretben kapható, de keresni kell...
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2013
A ledes (energiatakarékos) világítással kapcsolatban olvastam régebben ezeket a cikkeket:
Bővebben: Link Bővebben: Link Szüleimnél vettem észre, hogy ez tényleg működik. Amíg az olvasólámpában ledes szpot volt, és este elkezdtek olvasni, úgy felélénkültek, hogy néha hajnal 3-ig sem bírtak elaludni. Mikor megmutattam ezt a cikket nekik, kicserélték halogén izzóra, és megszűnt az elalvási probléma. A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2013
Sziasztok!
Szeretném egyedi építésű készülékeimet feldobni "márkajelzéssel". Olyan logót szeretnék készít(t)e(t)ni kis mennyiségben, mint ami pl. a VoiceKraft hangfalakon van. Oldalról nézve valahogy úgy készülhet, hogy van egy alumíniumlemez, erre rányomtatják a logót, erre jön egy műanyagréteg. A műanyag ilyen gumiszerű inkább és a széleken "le van kerekítve". Remélem értitek mire gondolok, sajnos nem nagyon tudom elmagyarázni. Képet mellékelek.
Annyit sikerült még kiderítenem, hogy angolul crystal bubble logo névre hallgat.
Gondolom joggal vetődik fel a kérdés, hogy a kezdő villanyszerelőket hova veszik fel? Mit tudtok erről? Március végén végzek, utána már menni kell, de hova lehet?
Sok helyre. Villanyszerelőből hiány van. Persze az nem árt, ha értesz is hozzá.
![]() Idézet: „Villanyszerelőből hiány van.” Hááát nálunk pár éve állnak a villanyszerelő vállalkozások. Nincs munka.
Zoli, szeretnék ilyen matricát csináltatni, no nem köbükiset, megadod az ismerősöd elérhetőségét PÜ?
Sajnos ez a legnehezebb,a kezdés.Én saját tapasztalatból úgy látom,hogy végig kell járni egy bizonyos utat.Először mindent el kell vállalni,hogy legyen tapasztalatod,mert anélkül nem kellesz majd senkinek.Bármilyen helyre is kerülj tarts ki és közben ráérsz keresgélni.Nekem is évek kellettek mire megtaláltam azt amit szeretek tényleg csinálni.
Én az első munkahelyen kb 2 hónapot melóztam nettó 65ért unszimpatikus emberek között.Aztán 1év szünet munkanélküliként(soförködtem meg bármit elvállaltam).Aztán meguntam és felköltöztem pestre.Ott az első helyen 1 hetet bírtam,de 4óra alatt találtam új munkahelyet az építőiparban.Aztán rá 3évre költöznöm kellett a család miatt és fél évig megint minimálbérért dolgoztam,de közben keresgéltem.Most CNC és egyéb gépeket javítok,karbantartok már 2éve.
Arra van Doctor Who
![]()
Trailer alapján jónak ígérkezik, de mire szinkronosan láthatjuk, addig lefolyik egy-két liter víz a Dunán.
![]() Hamár SciFi: tegnap egy kicsit a TV elé kerültem, és pont valami időutazós műsor volt a Spektrumon. Azthiszem azt mondták, hogy 60 (vagy 80?) évig kell folyamatosan gyorsulni egy úrhajóval, hogy a fénysebesség közelébe érjünk. Tegyük fel, elérjük a majdnem fénysebességet, de ha nekimegy az űrhajó egy kis kavicsdarabnak, akkora sebességnél kb. atomjaira hullik szét az űrhajó az ütközés miatt... Vagy "csak" simán átmegy rajta. Bár ugye bonyolítja a dolgot az is, hogy az űrhajón kívül sokkal gyorsabban telik az idő ekkora sebességnél. Amit én kicsit szkeptikusan látok még. Szóval nem hiszem én azt teljesen el, hogy ha megközelítjük a fény sebességét, akkor lelassul az idő. Bár elvileg ezt bebizonyították a CERN-ben, de hiszem ha látom! ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |