Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elektroncső
Létezik, úgy hívják, hogy EM83
Mindhárom jó. Vízüveg (esetleg adalékkal) , pillanatragasztó, Araldit. Ami van Talán még jobb minőségű szilikon is! (ha a gk hengerfejen kibírja, talán itt is megfelel..)
Bocsi, nem mentem vissza annyira, hogy észrevegyem CIROKL hozzászólását.
Köszönöm mindenkinek a segítő hozzászólásokat, majd elkísérletezgetek.
Ez szép, és jó, de hol lehet ilyet beszerezni? Praktikus, és kompaktabb, mint 2db EM84 vagy 87.
Nem lesz egyszerű a beszerzés, keresgélni kell.
Nem nekem van rá szükségem, nekem volt egy EMM801 -em, de már azt is elajándékoztam.
Sziasztok!
Ezek a csövek újak lehetnek, vagy használtak? Remélem ezzel már nem sértek szabályt Üdv! Justice
Szia!
A papíron is ugyanaz a szám szerepel, mint a csövön, tehát új. Kicsit megküldték a beégetés közben a csövet és az anódáram egy kevés fémet sodort az üveg belső felületére.
Szia,
újnak tűnik Felirat, getter jó, lábak is.
Szia !
Csak olyan apropóból kérdezem, mivel egy magát "hozzáértőnek" nevező ember szerint ezek a csövek "agyonhasználtak", mivel még nem látott ilyen csövet, aminek az oldalán getter van. Elvileg HM készletből származnak a csövek. (Ami furcsa, mivel nem látni rajtuk a HM valamilyen jelzés/ét/eit.) Köszi a hozzászólásod. Üdv! Justice
HM készlet? Van még belőle?
Szia !
Itt most nem erről szól a dolog. A készlet 10db, de nem képezi eladás tárgyát. Üdv! Justice
Tranzisztorokra meg IC-kre nyomtatták rá a HM feliratot, csöveken nem láttam még ilyet.
Gondoltam, esetleg van több is. De nem gond. Köszönöm a választ!
Szia !
Nekem van pár darab. Egy részén, "HM" vagy "Honvédség", és a régi Magyar cimer is van. Főleg kisteljesítményű csövek pl:ECC82, 1S4T stb. De van pl: 1949-es OS12-500-am, amin papír címke van. Üdv! Justice
Börzén ezek mennyire fordulnak elő? Mert amúgy is a varázsszemek egyre ritkábbak.
(Amit Kínából rendeltem, 1 nem ért ide, majd megint megrendeltem, de még az sem, és az csak EM87...)
Mostani börzén is láttam 'varázsszem' csöveket, pl. Csernus Lacinál, de szokott lenni másnál is.
És milyenek szoktak lenni, s milyen árban? Egyszer el kell mennem oda.
Mivel engem nem érdekelnek (de azért felismerem őket), nem tudok se típust, se árat.Lesz január 11-én megint(és két hetenként; ott a naptár, a börze topikban).
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2013
Nagybörzén biztosan lesz. Olyan 500Ft-től 3-4000-ig is. Jót már kapsz 1000-1500 körül, ha szerencséd van, akkor ennél kevesebbért is.
Sziasztok!
Van néhány 6p15p-ev elektroncsövem. Ha ugyanolyan push pull végfokot szeretnék építeni, mint a 6p14p csövekkel, akkor milyen változtatásokat kell egy kapcsoláson módosítanom, hogy a fenti csöveket használhassam? Mi a lényeges különbség a két cső között?
Szia! Hasonlitsd össze az adatokat. üdv pali
És még itt a két cső bekötése.
Még egy kis adalék.
EF86 az elektroncső atlasz-ból .
Az adatlapról minden leolvasható és egyértelmű a cső beállításához tartozó erősítési tényező. Remélhetőleg ez hasznos lehet mások számára is , most ebben az esetben egy ismerősnek mutatnám az adatokat. Magyari Béla Elektroncső atlasz 1972 A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2013
Ez megvan nekem is, eredetiben, csak már nem jó állapotú. Az írás jól látszódik, de már szétesik az egész.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |