Fórum témák
» Több friss téma |
az nincs ráírva legalább is én nem látom csak annyi hogy acid battery azaz savas akksi
egyébként ha szabad megtudni mi készül ott mellette?
szabad el is árulom reméltem hogy szemetszúr
az az STK463-as végfok utánépítésére szolgáló végfok ha savas akkor mivel töltsem ?
köszi megpróbálom beszerezni
és ha nincs megtöltve akkor az állapota nem romlik?
Hi
Ha megnézed az akksit akkor ott alul van az úrahasznosítás jele(a háromszög) és alatta oda van írva hogy 'pb' vagyis az ólom vegyjele. A zselés akksi is ólomból van csak a kénsav felvan itatva egy anyagba és igy nem párolog el belőle a víz. Ezeket nem kell feltölteni semmivel.
nem biztos hogy zselés ezért mondtam hogy lehet hogy elpárolgott a víz
akkor ha rátöltök kiderül?
ha változik akkor ok han nam akkor jó lessz ledekhez....
szerintem ha zselés lenne nem lennének rajta töltő nyilások mert abból nem tudna elpárologni a víz
hy
Idézet: „Ezeket nem kell feltölteni semmivel.” ezt a zselés akkura mondod vagy az én akkumra? mert számomra elég kétes a hozzászólásod
A zselés akkura mondtam, hogy nem kell tölteni semmivel csak feszültséggel. . Egy pár óráig töltsd 2-300mA-rel és utánna próbáld ki.
ez már volt töltve de ezt a töltőáramot csak !!24v!!-on veszi ez mire utal?
Ha csak 24V-on vesz fel töltőáramot akkor az már régen rossz. 24V-on mennyit vesz fel? Szerintem töltsél bele desztillált vizet mivel ennek már ugyis mind1.Utánna nézd meg a töltést. Ha a kupakok huzamosabb ideig levoltak véve akkor elpárologhat belőle valamennyi víz, de ha nem volt levéve akkor szerintem rossz az akksi.
a töltő kupak levétele nélkül is eltűnik a víz ha meleg van (tapasztalat )
De ez zselés akku ami le van zárva nincs szellőző lyuk, amin keresztül eltud párologni a víz. És ez nem is töltőkupak(elvileg) mivel a zselés akksit nem kell semmivel feltölteni.
az oké hogy a zseléset nem lehet/kell de honnan tudod hogy zoly15-é zselés?
Csak nézd meg a képen a kupakokat. A sima savas akksinak csavaros kupakjai vannak, ezek meg kis gumikupakok vannak. Nekem is van egy ilyen zselés akksim, csak az 6V-os. Majdnem ugyanígy néz ki. Azon is ugyanilyen kupakok vannak. Csak sajna multkor leesett és azóta nem megy, mert eltört benne valami.
akkor töltsek bele vmit vagy vágjak vki toldalba?
igen tényleg csavaros van a simán csak én nem láttam hogy ez milyen
ha benézel a kupakon látsz benne löttyöt? egyáltalán le lehet szedni a kupakot?
Töltsél bele desztillált vizet és utánna próbáld meg tölteni, de csak max 14V-tal. Ha így sem tölt akkor szerintem rossz az akksi.
oké és mennyi desztillált vizet tegyek bele?
lehet hogy keletkezzet ilyem szulfát réteg a lemezeken és azért nem működik
igen le lehet szedni a kupakot (gumiból van)
és én nem látok semmi filyadégot
Ha látod a lemezek tetejét akkor addig kell feltölteni amig teljesen be nem lepi a lemezeket.
levii: Ha már szulfátréteg van a lemezeken akkor az akksinak annyi.
hát igen ezt én is tudom . de lehet készíteni/venni ilyen kis szerkezetet ami leszedi
De az is csak késlelteti a szulfátosodást. Egy pár hónapig még lehet jó lesz, de utánna megint elszulfátosodik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |