Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Tulajdonképpen bemegy a jel egy relébe és van 2 opció
1: kimegy simán (ekkor a relé nincs meghúzva) 2:A jel bemegy a relén keresztül fázisfordítóba és úgy ki a végfok felé( Ekkor van a relé áram alatt)
Koppanásgátló relén kb mekkora áram , feszültség folyik? 50W-nál?
Hogyha pár alap képletet megtanulsz és megjegyzel, hasznos lesz később is. Még hobbi szinten is alap pl. a P=I négyzet X R
Ebből durván számolva is 3A X 3A X 8 = 72W közelítőleg. Bár mint megbeszéltük, a híd esetén 16 Ohmmal kéne terhelni az STK-kat, akkor 100W esetén valamivel 3A alatti árammal számolhatsz. De nem árt rendes nagy pogácsás relét használni, mert könnyen összeéghet(beragad) a kontakt ha elkap egy teljesítménycsúcsot kapcsoláskor. 50W-ra sem árt min. 2A-es.
A transzformátor primer egyik ágába iktass be egy 40-60W-os 230V-os izzót, hogy a túláram azon tudjon feszültséget ejteni. Így helyezd áram alá a tápegységet! Mit tapasztalsz?
Ha szépen feltöltődnek a pufferek, akkor túl gyors biztosítékot használsz.
Bővebben: Link
Ilyen relét találtam itthon kettőt
Majd kipróbálom, köszi az ötletet! Bár kétlem, hogy egy T -s biztosíték túl gyors lenne...
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2013
Szia Ő nem a gyors bizti kiégésre gondol hanem arra hogy az izzon látod ha zárlat van,ha szinte kialszik az izzó akkor valóban gyors,vagy kicsi a bizti,ha égve marad akkor baj van.
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2013
Ez elvileg max. 2A, még oda jó lesz talán.
Bár 20-25V -ot úgy is méretem a táp kimenetén, hogy mindig kiégett a biztosíték.
A pufferek polaritására továbbra is gyanakszom. Az elvi lehetősége annak is megvan, hogy az egyenirányításban valamelyik dióda záró irányú letörési feszültsége túl alacsony. Az izzóval korlátozott áramnál nyugodtan tudsz majd mérni
Kicsi az a bizti. T2,5A kellene bele rakni. Előtte nem árt reloop által említett izzós kisérletet elvégezni, biztos ami tutti.
Csak mellékesen jegyzem meg, hogy az ökölszabály szerint ~400VA és efelett használjunk lágyindítót. Na már most itt ebben az esetben is előjön az a probléma, hogy a nagy induló áram miatt kénytelenek vagyunk olyan értékű primer biztit betenni, hogy már köze nincs ahhoz, hogy a trafót túlterhelés okozta károsodástól meg tudja védeni: 230 x 2,5 = 575W -> a trafó tőle aztán akár szénné is éghet...és hol vagyunk még az ajánlott 400VA-től...
Látom hogy még aktiv vagy ilyenkor BUÉK Szükségem lenne egy igazán megfelelő kapcsolásra amely ezekkel az MJL21193-94 el mükodik 400W környékén. Az az ST151 megfelelő lenne ? Megbizható kapcsolás amit muatattal nekem hogy a tranzisztor kollektorkörében be van épitve egy ellenállás remélem tudod melyiket mondom Vagy volna jobb is amit megépithetnék?
Van már néhány üzemelő példány ebből a tuningolt ST151-ből.
Persze tudok jobbat is ajánlani. Ezt említettem korábban. A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2014
Megbizhaó ez a tunningolt ST151? Jómagam is rendelkezem egy 100W ossal. Nagyszerüen megy s meg sem lehet gyilkolni. Nyákrajz ehez van-e neked mert annyi időt elvesz tőllem egy ilyen terv készitése de ha nincs sebaj (Elnézést hogy nem vettem észre)
Üdv:Levente A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2014
Az ST151 témában keress, vagy kérj információt! Csak elméleti síkon vettem részt a fejlesztésben, ebből a megemelt tápfeszültségűből nincs saját példányom.
Üdv,
Ha egy előerősítő kimenetén 12mV DC van, azt is mindenféleképp kondival kell csatolni a végerősítőhöz?
Szia! Nem árt a csatoló kondenzátor. Ha a végfok DC erősítése nem egységnyi (úgy emlékszem nálad ez az eset forog fenn) akkor egyenesen kötelező.
Itt is vagy egy ebből a dúvadból
Szia,bizony ez reggelig üvöltött minden hiba nélkül,és nagyon jó a hangja.A mélyei azok fantasztikusak.
Megmértem multimáterrel szakadásvizsgálattal
az stk0029 től oké a kimenetig irták valahol hogy az an7060 at nézzem meg a jobboldali oké az an7060 tol a kimenetig a bal viszont nem semmi reakció an7060 at hol lehet szerezni?
Akkor csak ajánlani tudod te is a tuningolt ST kapcsolást?
Szia,nekem bejött nagyon,most 2x75vDc vel megy,4pár MJL tranyó/oldal, és szerintem jó lett.
Ha gondolod módosítgasd,nekem ez van megépítve. Még annyi hogy a visszacsatolásnál nem 820R van hanem lementem 220R ig de ez rád bizom. A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2014
2 db 400W os 250 literes mélyhangládához kellene nekem. Na meg is van ami kellett Köszi .
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2014
Persze azért küldtem el,55vDc vel nem fog 400w szólni.A rajzon az emitternél az átkötésre figyelj.Én 2mm tömör rézdróttal kötöttem össze a kimeneteket az emitteren.
Így teljes.
Köszönöm a linket
ha beviszem valami szervizbe itt debrecenben akkor ők megtudják csinálni? helyettesiteni nem lehet valamivel ? ami itthol is kapható?
Meg mindig tanácstalan vagyok hogy melyiket építsem. 2 variánson gondolkodom még mindig. Csatolom őket.
Értem, köszi. Akkor nem próbálkozok.
Van egy újabb problémám (mindig felvetődik egy újabb ), mégpedig az, hogy készítettem egy digitális hangerőszabályozót, és kidobtam az erősítőből a potmétert. Így viszont van egy állandó alapzaja az erősítőnek, gondolom a bemeneten lévő ellenállás hiánya miatt. Készítsek egy fix ellenállás osztót a bemenetre olyan értékekkel, ahol már nem zavaró az alapzaj?
Szia blasz! Érdekelne a véleményed hogy hogy tetszik neked ez a végfok ITT, hogyan szól, és milyen hangsugárzókat hajtasz vele?. Lehet hogy meg építeném én is ha bevált a végfok!. Amúgy ez a végfok melyik végfoknak a modifikációja?. Egy rajzot nem teszel fel a rajzról?. Ja igen és a végfok bemeneti érzékenysége érdekelne még!. Köszönöm!.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |