Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Újrahasznosítva egy régi fadobozos tv alkatrészeit, megépítettem a Mayan féle két tranyós végfokot Gyufásdoboz méretűek lettek
Az STK az végülis tranyók összeválogatva! Én építettem STK -ból erősítőt és sokkal különb hangja van mint egy IC -snek!
Nincs rossz hangaj csak az a bajom vele hogyha egyszer javítani kell akkor az stk elég drága és nehezen beszerezhető. Az eredeti technics végfok 20.000huf .Az azért egy kicsit sok.Ez ami most van benne 3000huf körül van és nem nagyon kapni. A javíthatóság miatt szeretnék tranyósat. :yes: De gondolkoztam Fet-es végfokon is. :yes:
Szia!
Gondolom+-52V tápfeszről van szó. Legyen olcsó, kis helyigényű jó hangú, könnyen szervizelhető. Akkor ez a VF2 végfok +-60V-os verziója. Vagy a HQ-nál a STK412-040 NF+POWER AMP. ą84V 2x120W 2322,63+FA
sziasztok!
szereztem 1 TELEFUNKEN RR100-as erősítőt SKT 463-jár bele de én ezt utánépítettem szép hangja van csak a kopvédő nem húz me ha áll kb fél napot behúz kb 3mp-re utána semmi SEGÍTSETEK rajtam a érdekel vkit a végfok akkor teszek fel fotót ezt építettem az STK helyett csoda szép hangja van
Sziasztok!
Építettem egy 2x50w teljesítményű tranzisztoros erősítőt Csináltam az egészhez egy dobozd itthon !! van benne hangszóróvédelem , még rakok bele egy előerősítőt is majd . Az egész 100w erősítő 2 db 160VA trafóról megy!! Itt van néhány kép
Nagyon szép! Honnan voltak ilyen szép nagy nagyfeszültség tábláid? Ötletes a doboz... A kapcsolását láthatnánk? Csak mert engem rettentően emlékeztet egy nem túl jó emlékű erősítőre, annyi különbséggel hogy abban nem volt tekercs, és TIP142-147 tranyók voltak benne... (Bővebben: Link)
Üdv, Tom
Tényleg nagyon jól néz ki. Jó nagy fajin hűtőborda van rajta!
Bár a trafókat nem értem... Akkor most két külön tápja van a két erősítőnek, vagy egyik trafó, az egyik másik a másik szekunder?
Hello itt a kapcsrajz, tényleg hasonlít egy kicsit a másikra
de teljesen más tranzisztorok vannak benne meg egy már plusz kondi meg ellenállás.
Lehet hogy én tudom rosszul de az STK -k nem Japán gyártmányok?
valaki át rajzolta, amit tom025 belinkelt csak 1 picit van rajta finomítva
Szépen összedobtad! Kár, hogy ez így legfeljebb 4 W-os, de majd a következő talán jó is lesz.
Azta rooney, ez a rajz borzalmas....
Csoda hogy elfogadhatoan szol! Nincs meghajtotranyo, az elofeszitest 1db szilikondioda adja igy a nyugalmi aram erosen nulla, nincs dominans polus, stb... Becsulom az igyekezetedet, de ez a rajz kritikan aluli, nem is neveznem erositonek. Ahogy Spafi is irta max. par W-os (akkor meg minek tobbszaz W-os erositohoz valo tapegyseg?), es a hangja is nagyon rossz lehet a magas torzitas (harmonikus es keresztezesi) miatt. Meg gerjedhet is. Dobd ki gyorsan ezt az eroitot, es hasznalj fel a jo kis tapodhoz es dobozodhoz pl. egy ST151-et... Uristen, aki ezt a rajzot neked odaadta hogy epitsd meg annak letornem a kezet az biztos!!!
van kb 100mV de azt nem tudom levenni róla sehogy semm
tegnap este behúzott kb 12-óra álás után 20mp-re de utána elengedett pedig nagyon szép hangja van és nem megy Idézet: „van kb 100mV” Akkor ott van a hiba! A kimeneti ofszetet kell beállítani. Van trimmerpoti a panelon?
szia!
a végfok panelon vagy az erősítő penelján? mert a végfokot én építettem a honlapon írta a szerző hogy a 2k2-es ellenállás helyére timmert kell tenni hogy lemenjen az egyenfesz de nekem nem megy le
Milyen értékű trimmerrel próbálkoztál? (4,7K)
2k2 és a másik oldalon 10K amit azetőtt beállítottam 2k2-re
Tehát ,mindegyik végfok kimenetén, vagy csak az egyikén mérhető a100mV?
A hibás végfok kimenetet leválasztod a védőáramkörről rákötöd a multid majd a 2,2k helyére berakod a 4,7k timmert. 2,2k-ra állítva. ráadod a tápfeszt és a multit nézve beállítod aaz ofszettet a trimmerrel.(20mv már jó)
mind a 2 oldalnál van 100mV
de akkor most a 2.2k OHM ot növelni kell ugye? mert ha lehúzom akkor a tápfesz kerül a tranyára
Lassan kezd el növelni az ellenállást és nézd a multit merre változik a fesz.
bocs hogy csak ugy idekarcolok ,de vki egyszer témaként dobta fel hogy:hogyan épitsünk fm-rádiobol erösitöt?(nagyonhüje ötlet),de azt hiszem igy...és müködik...a rádiot elrontottam,elvégre az ugysem jo semmire.
szia!
z eggyik oldalon csökkenteni kellett így sikerült max 1.9mV-ra állítani mikor a mások oldalra átcsíptettem a multit (nem ért hozzá semmihez amihez nem kellet volna) egyszer csak a BC303 elkezdett fűteni de úgy hogy az ujjamat meg is égette a másik oldal nem megy leljebb 50mV-nál mi lehet a priobléma? és azt mivel lehet magyarázni hogy ha áll kb fél napot behúz? a BC303-at mivel lehet helyettesíteni? hátha van itthon
szia!
hát ez elég brutál lett főleg az a hangfal (ne sértődj meg ezen) a magas hangszró kívülre csavarozva
jól látom hogy ezen a rajzon a BC303-at lehet helyetteíteni 2N2905-el?
mert ha igen van itthon belőle 1
nálam elöször van az elmélet,aztán meg van? a pénz.ha érted mire gondolok.egyébként gondolkodj el azon hogy egy zárt magassugárzonak mi keresni valoja van a mélyközép légterében?.és látod alatta azt a gumi elválaszto csikot?azt nem is értékeled?.végülis a hangot nem a kárpit adja,ugye ebben egyetértünk.de ha lenne pénzem akkor vennék egy martin audio hangositási szettet 20milláért és nyitnék egy discot...amugy tényleg nem tul design-os a cucc.
Igen lehet!
Egyébként ha kérdése van vkinek ezzel az erősítővel kapcsolatban akkor szívesen állok rendelkezésére akárkinek ugyanis én megépítettem és eléggé szépen szól . Ez a rajz az RT Évkönyv 80' ból van és talán még én linkeltem be a zolee-elektrós fórumra.
Sziasztok!
Van egy AKAI AM-U03 típusú erősítőm. STK0040II végfokokkal és eredetileg STK de helyettesítőnek THK13042C2-3 tipusú meghajtóval. Ezek hibásak voltak, amikor vettem, de kicseréltem és a hangszóróvédelem ledje állandóan világított, de szólt a cucc. Aztán látszólag ok nélkül kiment a bal végfok, valószínű vagy a meghajtó mégsem teljesen azonos, vagy valami egyéb lelki problémája van. arra gondoltam kiszórom a belsejét és építek egy sima STK végfokot. Ha valaki tudna segíteni kapcsi rajzzal, megköszönném. |
Bejelentkezés
Hirdetés |