Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Egy egyszerű, mini ff. tévére szeretnék egy cmos térfigyelő kamerát rákötni, de nincs a tévén csak antenna bemenet. Tudna valaki megoldást? A hang nem is olyan fontos, legalább a kép jöjjön át.
Üdv: Peti
Bármilyen roncs videóból kiveszed a modulátort, arra rá tudod kötni a képet is és a hangot is aztán feldugod a TV antenna bemenetére. Vagy összedobsz hozzá egy 12 Voltos tápot, vagy kihozod neki a TV-ből a 12 Voltot, sőt ha a kamera 12 Volt-os akkor azt is használhatod annyira kicsi a fogyasztása.
Helló
itt egy rajz egyszerűen megépíthető, csak az antenna helyére kell kötni a tv bemenetét és a vhf sávon megkeresni.Bővebben: Link
tetszik a kapcsolás. Van itt valaki, aki már megépitette, vagy készül rá?
Csak nézd meg az oldalon alul a hozzászólásokat. Abból kiderül hogy egy páran már megcsinálták és megy is.
qr89!
Az ötlet tetszik, meg is csinálom, ha nem lesz más - de muszáj egy adó hozzá? Nem lehet a videójellel valamit varázsolni, valamivel illeszteni az antennabemenetre? (Fery: momentán egy rtoncs videóm sincs a pincében.)
Ha a tv-n nincs scart akkor csak ezzel lehet. Nem bonyolult megcsinálni, van ennél ezerszer bonyolultabb rajz is.
hi!
ha nincs kedved nagyon építdetni rendeld meg ezt. nagyon kedvező áron van most táppal mindennel.annyi a dolgod, hogy veszel még hozzá az RF antenna kimenetre egy RCA-koax átalakítót és kész. remélem tudtam segíteni. üdv: uli
helló. ennek a kapcsolásnak, mindegy hogy milyen jel megy be? pl: hagyományos antennabemenet, chinch, ..
ott van benne az a 470 ómos potméter. Ahelyett lehet egy 500 ohmos potméter is?
jaj, na jó na. láttam, de azt irják, hogy nagyobb hatóttávot lehet elérni aval, ha egy XY nevű tranzisztort használok. Na és a potméter az jó a 500 ohmos? És milyen jel mehet neki? pl: a dvd-ből kijövő chinch lehet?
Heló,
Az említett áramkörbe veszel egy BC547-es tranzosztort (igazából tök mindegy milyet, én már vagy 4-5 félével megépítettem, egyikkel sem volt gondja ), és az antenna helyett ráteszel egy olyan csatlakozót, ami illik az antenna-csatlakozóba a TV-n, és összedugod őket. A kedvedért kipróbáltam ezt a megoldást, és tökéletes a célra. És ennél egyszerűbben tényleg nem tudod megoldani.
hát ha a bc 547-es is jó bele, akkor nincs gond. De ha azt mondtad, hogy neked emgvan ez a ketyere, nem tudnál egy képet küldeni róla? és neked milyen a hatótáv? és a rádióból egyegyszerű teleszkópos antenna nem jó?
egyébként ha jol olvastam, a rajzot lehet akár 9 voltos elemmel is működtetni nemigaz?
Lehet, ha tényleg annyi az áramfelvétel, amennyi ott írva van.
na jó. De mégis mijen jelet köthetek rá? pl- a DVD-ből kimenet? (chinch()
Sziasztok lehet hogy hülyén hangzik a dolog de nem lehetne a webkamerámat rákötni a tv re valamien uton módon nagy szükségem lenne mert megfigyelő rendszerként müködne nekem a tv van scart benet meg van tv antenna bemenet
nem lehetne valahogy megoldani mert a kamerát kintre tenném a kapuba magyarul én azt látnám aki épp a kapum előtt áll sürgős lenne a kérdés ja mégvalami van egy siktapadó mágnesem 12 voltos nem lehetne valahogy számitógépről vezérelni erre a két ötletre várák sürgős választ hogy mihamarabb megtudjam csinálni mindenkinek kellemes ünnepeket és sikerekben gazdag 2008 as évet kivánok
nemsokára megépitem azt a TV adót, és ha fog működni, akkor megirok róla egy cikket. Mit szóltok hozzá?
Kamerában nem tudok segíteni, az elektromágnesben igen, csak mondd meg mekkora az áramfelvétele meghúzott állapotban!
jdani miért ne működne??? Ha megépíted és mégsem működik, akkor te szúrtál el valamit, vagy pedig működik, csak nem tudod behozni a TV-n... Ennél hülyebiztosabb kapcsolás ilyen témában szerintem nincsen. Hugom kezébe odanyomom a pákát, meg a rajzot, akkor előre fúrt, maratott próbapanelen szerintem 20 perc múlva hozza a kész adót.
Hogy nálad mi tart ennyi ideig? :S hihetetlen vagy. Egyébként teleszkóp antenna miért ne lenne jó? Édes mindegy milyen antenna, a lényeg, hogy vezető anyagból legyen, és legyen valami értelmes hosszúsága. Ez nem egy olyan adó, aminél nagyon foglalkozni kellene az antenna milyenségével. Másrészt pedig írtam, hogy simán vezetékkel is rákötheted az antennabemenetére a TV-nek, és működni fog. Így még antenna sem kell... Bocs ha nem vagyok túl türelmes, de egyszerűen kiborít, hogy milyen türelmetlen vagy, miközben ha tényleg szeretnéd, már vagy 50db-ot készíthettél volna belőle...
Halihó! Majdnem ideillő kérdés: egy adott tv-n nincs antenna bemenet, csak SCART. Egy egyszerű videomagnó elég-e ahhoz, hogy földi csatornákat lehessen rajta nézni? Köszi előre.
Igen, kevés kivétellel. Az ókorban ugyanis voltak csak lejátszó videók és azokban nem volt tuner.
Mi van olyankor, ha van egy feleslegessé vált webkamerám ... és szeretném azt rákötni az LCD TV-re (afféle térfigyelő rendszer-ként)
A webkamera (Logitech V-UAP9) kimenete USB-s. A tévének hátul mindenféle bemenetei vannak (HDMI, SCART, USB, kompozit, stb.), ám egyik USB-je sem látja a kamerát. Gondolom valami szoftver is kellene hozzá a TV-re. (számítógépes üzemhez pl. kellett a kamera telepítő drivere) A TV-re hogyan lehetne rávarázsolni a kamera szoftverét? Gyárilag sajna nincs rajta ilyesmi, holott külső HD-ről, memóriakártyáról és pendrive-ról bármely filmet képes lejátszani, tehát a közhasználatú videólejátszó-szoftverek rajta vannak mind. Hogyan lehetne a TV-nél utólag ezt az "okosítást" megoldani? Valami ötlet? A TV egyébként Samsung UE32D5000PW.
Szia!
Sajnos nem lehet megoldani ezt a problémát. A webkamerát számítógéphez találták ki. |
Bejelentkezés
Hirdetés |