Fórum témák
» Több friss téma |
De miért működik a rátekerős módszerrel, ahol kisebb feszültséget kap szerintem ?!
Steve
Biztos, hogy sokkal nagyobb feszültséget kap, hiszen az a pár menet egy kondi egyik fegyverzete, de minden a bemeneti ellenállás értékén múlik, ami végül is meghatározza a bázisáramot. Ezen a gondolatmeneten elindulva hatásos lehet a bázisellenállás csökkentése is-bár mint előzőleg írtam az eredeti értékkel is működnie kellene. Beleszólhat még a primer, és a szekunder közti jelalak eltérése is, mindenesetre az 555 elég meredek negatív irányú tüskét igényel az indításhoz.
Szia!
Idézet: szerintem is és az a 100 kohm kevés, hogy egy szonda elérje a primer tekercsen megjelenő nx100V-ot.„de minden a bemeneti ellenállás értékén múlik,” Én úgy emlékszem, hogy építettem ilyen bemenetű fordulatszámmérőt kb. 25 éve és működött a megszakító bemenetről ( persze a konkrét értékekre nem emlékszem!) és úgy gondolom, hogy a megszakító nyitása elég meredek lefutóélt kell, hogy csináljon az 555 2-es lábán! Meg kellene mérni a jelalakokat! Steve
Ilyesmire nincs lehetőségem. Megpróbáltam csökkenteni a 100k-t, kb 20k nál elkezd szikrázni, de nem mutat semmit, azt hiszem van itthon 100n kondim, úgyhogy megpróbálom a mex által javasoltakkal is.
Üdv!
Megpróbáltam egy fix 22k-s ellenállással + 10k a zenerrel párhuzamosan, egy másik topicban írtak mintájára, és így ugynézki működik, noha az első indításnál valahol elpattant egy szikra... :S
Sziasztok!
Találtam egy digitális fordulatszámmérőt kapcsolási rajzzal, de miután megnézegettem az alkatrészeket elszomorodtam. AVR-es vezérlő van benne (AT89c2051) sajnos nem értek hozzá, de még az elektronikában is nagyon kezdő vagyok pedig nagyon szeretnék egy ilyen kijelzővel rendelkező ford.sz. mérőt a kocsimba.
Sziasztok!
Úgy vettem észre,nem is olyan egyszerű ez az egész ford.mérős dolog. A "Josepino" féle mérő tökéletes lenne,mert kevés alkatrészt tartalmaz, de - olvasgatva a hozzászólásokat - még mindig vannak hibái. Nem lehetséges,hogy az ULN2003-as zavar be a mérésbe? Zsolt
Dízel autó W kivezetéséről szeretnék egy digitális fordulatszámmérőt. Valaki tudna erre valamilyen megoldást.
Üdv
Lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy marógépem ennek a hajtott tengely fordulatszámát szeretném mérni.Ha lehet akkor PIC nélkül, elég lenne 3-4 karakter. Tudna ajánlani valaki müködő kapcsolást? Köszönöm
Valami cég csinált egy ilyesmit interneten láttam de lemásolni nem lehetett mert fizetős volt a terv de ha tévedek javíts ki
Varga Gyuri csinálta. Úgy látom már megszűnt a honlapja. Tévedsz.
Janimester:
Jól néz ki a műszerfalad. Napfénynél milyen? A sebességfokozat kijelzésre egy ötlet: A motor fordulatot úgyis méred, mérd a lánckerék fordulatát is egy mágneses hall jeladós módszerrel. A 2 fordulatszám hányadosa ad egy fix értéket minden fokozatban. Annyi a dolgod, hogy ha ezek közül valamelyik kijön, kiírod a hozzá tartozó fokozatot a kijelzőre.
Szia köszönöm, lehet nem hiszed el de tökéletesen látom nagyon kontrasztos kis kijelző ha telibe süti a napfény is 130 fokba körbe le lehet olvasni Amúgy azt terveztem hogy a kapcsolódob helyzetét érzékeltetném valamiképpen de ez sem rossz ötlet
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget......megépítettem ezt a fordulatszámmérőt http://www.josepino.com/?tachometer2 mindent úgy kötöttem ahogy a rajz is mutatja... a PIC égetése is sikeresen megtörtént egy ismerősöm által , viszont amikor adok neki tápot akkor csak lefuttat egy úgy mond teszt szerűséget majd az össze led világít a kijelzőn...csak a 10s kijelzőt kötöttem be hogy egyáltalán működik e.....tudtok valami tanácsot adni vagy esetleg van valami ötletetek hogy mi lehet a gond? Sajnos a PIC programozása nekem nem megy ahoz nem értek és az a hex fálj van bele égetve ami az oldalról is letölthető... Előre is köszönöm a segítséget! Üdv CD
A PIC 3-as lábával állítod, hogy közös anódos, vagy közös katódos kijelzőt használsz.
"Pin 3 defines the Display type: Common Cathode or Common Anode. Connect this pin to GROUND if you are using common cathode 7-segment led displays. To use common anode displays, connect it to VCC (positive)". Tehát a 3-as láb testre, vagy Vcc-re. A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2014
Na igen ezen ment a gondolkodás keményen mert egy Kingbright DC56-11EWA használnék és próbáltuk a 3-as lábat testre kötni de semmi változás úgy hogy nem tudom most mi van mert én meg a pic programozáshoz nem értek és nem tudom ellenőrizni a hex fáljt hogy jó e vagy sem :/
A program jó, leszimuláltam. A 10MHz-s kvarcod vagy valamelyik kondenzátora lehet hibás, így nem indul el a program. A RB0-7 lábakra illene tenni áramkorlátozó ellenállásokat, minimum 270 ohm-t. Így hirtelen ezeket nézném meg először.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2014
értem...köszönöm a válaszod de sajnos most pihi van mert 12 voltot kapott a pic :/ nem kapcsoltam vissza 12V-ről 5V-re a tápot.....(kezdők szégyene) úgy hogy most a PIC tuti reppent mert azóta semmi....szóval van még vagy 8-10db PIC-em csak azok 84-esek (16F84) és nem tudom hogy azok is jók e ehhez a projekthez......
Üdv CD
Sajnos, az nem alkalmas rá.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2014
vagy esetleg 16c84 vagy mi nem tudom rendesen leolvasni....még megkérdezem egy ismerősöm aki égette a PIC-et nekem hát ha neki akad ha nem akkor érdekelne a tied....pest megye páty...
Gondoltam átviszem, de 200km...
rendes vagy köszönöm kedvességed de valahogy megoldom azon gondolkodok hogy mivel lehetne esetleg még beüzemelni egy dc56 11ewa kijelzőt fordulatszám mérésre mert nekem elég lenne elvileg csak a 1s ,10s fordulatszám kijelzése...
Szevasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Építek egy szalagcsiszolót magamnak, ilyet: http://www.wilmontgrinders.com/Pages/Products.aspx és ehhez szeretnék egy szalagsebesség mérőt tenni valami kijelzővel a vezérlő szekrénybe ahol a frekiváltó is van. Van valami ötletetek, hogy mivel lehetne megoldani? A lényeg, hogy méter/sec-ben mutasson (0-30m/s), mert a különböző anyagokhoz jó lenne pontosan beállítani a motor fordulatot. Köszi előre is. Üdv: gaben
Sziasztok
Egy kis seggitseget kernek.Van koztetek valaki aki bevallalna egy fordulatszam keszitest?ket utem ket hengeres motorhoz kellene.500/perc fordulatonkent kellene led es 7000 lenne a max fordulatszam 12v.en beepitenem egy oraba, csak a belsejet kellene elkesziteni.Ha esetleg valaki elvallalna mennyiert?vagy esetleg tudtok eladot, barmilyen opciot ? elore is koszi
Sziasztok.
2 ütemű motorra melyik kapcsolást ajánljátok? 10ezer fordulat felett is mérjen és jelezze.
Sziasztok!
Egy oszlopos fúrógépre szeretnék egy fordulatszám kijelzést generálni. Nem vagyok egy árambubus (én a forgácsok világában szeretek elmerülni), ezért valami olyan szett kellene amit felrakok a gépre, rákötöm a feszültséget és kész. Nem akarok forrasztgani mindenféle kondi/poti/proci dolgokat kilyuggasztott műanyag lapokra. Ha nincs ilyen szett készen akkor esetleg valaki elvállalná egy ilyen elkészítését? Köszi! Üdv. Ádám
Ebben az esetben vegyél készet.
DT-2234c Csak felragasztasz/festesz egy csíkot és ennyi. Néha elemet kell cserélni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |