Fórum témák
» Több friss téma |
Ja igen, meg a fél nyomtató toner kifogyott. Mellesleg nekem 44*15-ös a lemez, szóval ilyet nem fogok csinálni, az tuti. Esetleg a kis feliratokat kinyomtatom fehér lapra, és felragasztom, miután körbevágtam őket.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2014
Most fejeztem be a feliratozást. Végül Vicsys-ből kiindulva, Paint-ben fekete hátterű fehér betűkkel írt feliratot készítettem. Minden feliratot, pl: Áramerősség-A külön-külön kivágtam, felragasztottam a helyére, s már 1 réteg lakk rajta is van. Alig látszik, hogy így van ragasztva, bár nem mindenhol lett a legszebb a pozicionálás. Mit tehetek vele, csak az én kölköm,ezt kell szeretni...
Sajnos képeket nem tudok küldeni, mert a teraszon száradnak, viszont ha minden kész lesz, akkor ígérem mindent bepótolok. Üdv!
Sziasztok!
Most szerelgettem az előlapot, de azt vettem észre, hogy újjal ha simogatom, akkor megmarad a nyoma, tehát megkopik a lakkréteg. (van rajta pár réteg, kb. papírvastagságnyi.......) Érdekes, hogy a fekete festék nem kopik, ami közvetlen az eloxrétegen van rajta. Mit tegyek, hogy szép maradjon az előlap?
Szia!
Szerintem nem kopik az.., csak vastagon festetted, ez nem előny.
Szerintem sem kopik, csak az ujjadról a zsír kenődik el...
Képeket kérünk! A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2014
Szerintem mégiscsak kopik az, mert ha ronggyal érek hozzá, akkor is... Bocsi a rossz képért, épp indulok itthonról, a nagy gépet sokáig tart előkotorni. Remélem a lényeg ebből is látszani fog!
Sziasztok!
Ezt a transzfer géles technikát használta mát valaki? Tegnap láttam a madarasteszkóban, s rákerestem, hogy mégis mifánterem... A videók/képek alapján jópofa dolognak tűnik, csak 100ml anyagért 1600Ft-ot kísérletezésre kiadni nem feltétlen a legjobb ötlet (s még valami trenszferpapír is kell hozzá, ami meg megint nem két fillér, de kitudja lehet-e azt helyettesíteni sima papírral). Ami a képek/videók/leírások alapján tetszik benne, az az, hogy a vasalásos technikához hasonlóan lézerrel kinyomtatott ábrát lehet átvinni vele a felületre, azonban nem kell vasalni, csak meg kell várni, míg megszárad a gél. Így viszont műanyag dobozra is át lehet vinni elvileg, vagy tévednék? Na meg utána mivel szedem le, ha véletlenül nem sikerült elsőre?
Ezt csak próba útján lehetne megtudni. Kérdéses a kopás-vegyszerállóság is. Na meg hogy fémfelületen működne-e?
Kérdés, hogy a felesleges gélt mivel lehet leszedni, hogy az ábra ne jöjjön le, de ne is kelljen mikroszkóp alatt sebészkedni hozzá...
Szia.Szerintem a ragasztó átlaátszóra.szárad, mint a PalmaFa. Csak az a lényeg,hogy a transzferpapiron ne ragadjon a ragasztó, így csak a mintát kebelezi be. A transzferpapirról a lézernyomat egyébként is nagyon könnyen lejön! Én Ebay-ről vettem, pár $ több lap. Transfer papir néven megtalálható.
Fémfelületen működik (legalábbis youtube-on láttam videót, ahol rézlemezre nyomta át az újságpapír mintáját). A videók és képek tanúsága szerint átlátszóra szárad, de nagy kérdés, hogy milyen réteget hagy maga után...
Első körben feltettem ezeket a kérdéseket a forgalmazónak, aztán meglátjuk mikor és mit válaszolnak. Ha azt mondják műanyagon is anélkül működik, hogy megégetné/elolvasztaná/vegyi reakcióba lépne vele, akkor feliratozni lehet, hogy jó lesz. Sőt, akkor ha nem látom nyomát a nem fekete részeken papírmradványoknak, akkor kipróbálom, hogy a vaskloridos fürdőhöz mit szól De első körben a válaszukat megvárom, s csak utána kísérletezgetek vele.
Aztán majd írj beszámolót, hogy vált be. Én elsősorban sasszéfeliratozásban gondolkodom, ha bírná az utólagos lakkozást.
Sziasztok!
Hogyan kell USB csatlakozót beépíteni? Kivágtam már neki az 5mmx9mm-es lukat, ez a csatlakozó mérete, de van neki ugye füle is. Bővebben: Link Ha behajtom, utána nem tudom ugyanolyan szépre visszahajtani. A másik oldalról nem lehet bedugni, mert ott még vastagabb, egy műanyag rész is ott van. Köszönöm a tippeket!
MAga az USB-dugó 4,5 x 12 mm, az aljzat ennél nagyobb, az 5 x 9 mm kevés, nem elég széles a luk.
Azonfelül a csatlakozó a képen szépen mutatja, hogy a műanyag rész kisebb, mint a fém, tehát ha azt a fém részt leméred és 0,1 mm plusz ráhagyással kiigazítod a likat, akkor jó lesz. Csak ne az aljzat bedugási oldalát - ahova a dugó jön majd bele - mérd, mert az rugalmas, hiszen tágulnia kell, de emellett még érintkeznie is. A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2014
Bocsánat, rosszul írtam, 12x5mm-es lyukat vágtam, aljzatról van szó. Pontosítok, a bal oldaliról van szó: Bővebben: Link, nálam a műanyag rész 1mm-rel vastagabb.Lehettem volna pontosabb is az előző hsz-ban.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2014
Van az a kihajlított perem a csati elején, annak a külsejét mérd meg, annak kell átbújni a dobozodon (így, ahogy most van, nem kell hajlítani semmit).
BIG: Idézet: „Csak ne az aljzat bedugási oldalát - ahova a dugó jön majd bele - mérd, mert az rugalmas, hiszen tágulnia kell, de emellett még érintkeznie is.” Tévedés, jól látszik, hogy a csati kerete fix, és csak 2-2 nyelvecske mozog benne rugalmasan!
Hm, ez kicsit fogósabb, de ha van egy hulladék lemezdarabod, ami olyan vastag, mint a dobozod, lepróbálhatod: akkora lukat vágsz, mint az aljzat külmérete a dugófogadó oldalon, plusz a hossz- és vastagságméretet megnöveled 1 fülmérettel. Ha a fül pl. 1 mm minden irányba, akkor aljzatvastagság+1 és aljzatszélesség+1. Így belepróbálhatod a dugót az egyik sarkától kezdve, ferdén betolva, valahogy úgy, mint amikor egy ajtószélességnél nagyobb asztalt mégis átviszünk az ajtón.
De mondom, ne a dobozon próbáld meg először. A dobozon meg az aljzat helyzete akkor marad meg, ha ezt a plusz méretet elosztva minden irányba adod hozzá, azaz fél-fél méret minden irányba. Ha csak az egyik irányba bővíted, akkor elcsúszik.
Igazad van, hirtelen nem tudom, miért, de a lengőaljzatok kialakítása jutott eszembe... Kicsit késő volt már
Köszi a válaszokat, qvasz2-ek is!
Megpróbálom akkor kicsit nagyobbra vágni a lyukat, aztán srégen hátha beférne az aljzat... Egyébként annak a fém résznek biztosan kívül kell lennie? Ha belül hagyom, akkor csatlakozó kihúzásakor nem húzom ki az aljzatot sem. ? Nézegetek még pár gyári megoldást, hátha segítenek. Azért elég komoly probléma szerintem, de nem sokszor hallottam még róla. Sőt, láttam olyan gyári beépítéseket, hogy az aljzattól nagyobb volt a lyuk...
Kipróbáltam, a kis fülek a dobozon belül maradtak. Az anyagvastagságom 2mm, bedugtam egy usb kábelt, és még maradt kb. 1mm szabadon a doboz, és a kábel műanyag része között. Szerintem így marad. Nem tudom, hogy kellene, de így legalább nem csúnya.
Az aljzat hozzá van forrasztva valami nyákhoz (gondolom), az meg rögzítve van valahova, ha igaz... Hogy tudnád kihúzni?
2 mm-es doboz? Ha óvatosan befelé tágulóra reszeled, úgy, hogy a luk körvonala kívül ne sérüljön, akkor tán át tudod dugni. De ahogy neked tetszik
Sziasztok!
Ti mit kezdenétek ezzel a fa dobozzal? Először, még a munka legelején, kezelőszervek nélküli előlapra pákával ráégettem néhány betűt, de csúnyák lettek, plusz oda fúrtam lyukat, ahova nem kellett volna, így utólag lecsiszoltam a hibás részt. A maradék U I feliratot is le fogom még csiszolni, a két alsó sarokban levő szerintem marad, azok elég tűrhetően néznek ki. Papírt nem szívesen ragasztanék az előlapra, szép ez a fa. Alfaset esetleg? Vagy kinyomtatom a szöveget transzfer papírra, és talán át tudom "vasalni" valahogyan. Bár elég kevés a hely. Ti mit kezdenétek ezzel az előlappal? Köszönöm a tippeket!
Szia!
Most látszik az eredmény, hogy sikerült az USB csatlakozó. Elég erős lett, meg jól is sikerült szerintem.
Én betűsablonnal előrajzolnám a feliratokat, aztán egy pirográffal beégetném. Rendszeresen kapható 3-4 ezerért a L..l illetve A..i áruházakban. Sokkal könnyebb vele feliratot égetni, mint pákával. A folyamat eredménye nagyjából látható a mellékelt fotón.
Ja és a végén én lakkoztam az egészet. A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2014
Szia!
Égetni nem szeretnék, mert nem vagyok elég ügyes. A sarkokban levő felirattal is szenvedtem jó sokat, pedig még elő is karcoltam, így csak a vájatban kellett a pákát végighúznom. Megpróbálom simán Letraset-tel, igaz még nem dolgoztam vele. Aztán egy kis lakk neki, és örök élet A dobozom belsejében olyan kupleráj van a sok kábel miatt, hogy kedvem lenne az egészet kiönteni műgyantával
Tervezd meg az előlapot , nyomtasd ki lézerrel és egyszerűen vasald rá , azután már lakkozhatod ..
De most hogy jobban megnéztem inkább egy komplett előlapot javasolnék : kinyomtatod öntapadós lapra a tervezett előlapot , lelaminálod (laminálófóliával ) majd egyszerűen felragasztod és ha nagyon szépet akarsz lecseréled ezeket a "fura tekerőgombokat" Ha kell segítség gyere át ....
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2014
Pákával nekem se ment. A pirográfnak jelentősen rövidebb a hegye, a használata sokkal jobban közelít a ceruzához. De egy kis ügyesség azért nem árt így se. Lehet, hogy tényleg jobban jársz a nyomtatott fehér matrica, plusz áttetsző fólia párosítással.
A gombokat én is lecserélném kisebbekre, úgy sokkal jobban nézne ki. |
Bejelentkezés
Hirdetés |