Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Dobozolási technikák, műszerdobozok
Lapozás: OK   51 / 88
(#) janikukac válasza vicsys hozzászólására (») Jan 12, 2014 /
 
Ja igen, meg a fél nyomtató toner kifogyott. Mellesleg nekem 44*15-ös a lemez, szóval ilyet nem fogok csinálni, az tuti. Esetleg a kis feliratokat kinyomtatom fehér lapra, és felragasztom, miután körbevágtam őket.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2014
(#) janikukac hozzászólása Jan 14, 2014 /
 
Most fejeztem be a feliratozást. Végül Vicsys-ből kiindulva, Paint-ben fekete hátterű fehér betűkkel írt feliratot készítettem. Minden feliratot, pl: Áramerősség-A külön-külön kivágtam, felragasztottam a helyére, s már 1 réteg lakk rajta is van. Alig látszik, hogy így van ragasztva, bár nem mindenhol lett a legszebb a pozicionálás. Mit tehetek vele, csak az én kölköm,ezt kell szeretni...
Sajnos képeket nem tudok küldeni, mert a teraszon száradnak, viszont ha minden kész lesz, akkor ígérem mindent bepótolok.
Üdv!
(#) janikukac hozzászólása Jan 24, 2014 /
 
Sziasztok!
Most szerelgettem az előlapot, de azt vettem észre, hogy újjal ha simogatom, akkor megmarad a nyoma, tehát megkopik a lakkréteg. (van rajta pár réteg, kb. papírvastagságnyi.......) Érdekes, hogy a fekete festék nem kopik, ami közvetlen az eloxrétegen van rajta. Mit tegyek, hogy szép maradjon az előlap?
(#) CHZ válasza janikukac hozzászólására (») Jan 24, 2014 /
 
Szia!
Szerintem nem kopik az.., csak vastagon festetted, ez nem előny.
(#) vicsys válasza janikukac hozzászólására (») Jan 24, 2014 /
 
Szerintem sem kopik, csak az ujjadról a zsír kenődik el...
Képeket kérünk!
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2014
(#) janikukac hozzászólása Jan 24, 2014 /
 
Szerintem mégiscsak kopik az, mert ha ronggyal érek hozzá, akkor is... Bocsi a rossz képért, épp indulok itthonról, a nagy gépet sokáig tart előkotorni. Remélem a lényeg ebből is látszani fog!
(#) bbb hozzászólása Jan 26, 2014 /
 
Sziasztok!

Ezt a transzfer géles technikát használta mát valaki? Tegnap láttam a madarasteszkóban, s rákerestem, hogy mégis mifánterem... A videók/képek alapján jópofa dolognak tűnik, csak 100ml anyagért 1600Ft-ot kísérletezésre kiadni nem feltétlen a legjobb ötlet (s még valami trenszferpapír is kell hozzá, ami meg megint nem két fillér, de kitudja lehet-e azt helyettesíteni sima papírral).
Ami a képek/videók/leírások alapján tetszik benne, az az, hogy a vasalásos technikához hasonlóan lézerrel kinyomtatott ábrát lehet átvinni vele a felületre, azonban nem kell vasalni, csak meg kell várni, míg megszárad a gél. Így viszont műanyag dobozra is át lehet vinni elvileg, vagy tévednék? Na meg utána mivel szedem le, ha véletlenül nem sikerült elsőre?
(#) szamóca válasza bbb hozzászólására (») Jan 26, 2014 /
 
Ezt csak próba útján lehetne megtudni. Kérdéses a kopás-vegyszerállóság is. Na meg hogy fémfelületen működne-e?
(#) _BiG_ válasza bbb hozzászólására (») Jan 26, 2014 /
 
Kérdés, hogy a felesleges gélt mivel lehet leszedni, hogy az ábra ne jöjjön le, de ne is kelljen mikroszkóp alatt sebészkedni hozzá...
(#) Kovidivi válasza _BiG_ hozzászólására (») Jan 26, 2014 /
 
Szia.Szerintem a ragasztó átlaátszóra.szárad, mint a PalmaFa. Csak az a lényeg,hogy a transzferpapiron ne ragadjon a ragasztó, így csak a mintát kebelezi be. A transzferpapirról a lézernyomat egyébként is nagyon könnyen lejön! Én Ebay-ről vettem, pár $ több lap. Transfer papir néven megtalálható.
(#) bbb válasza szamóca hozzászólására (») Jan 26, 2014 /
 
Fémfelületen működik (legalábbis youtube-on láttam videót, ahol rézlemezre nyomta át az újságpapír mintáját). A videók és képek tanúsága szerint átlátszóra szárad, de nagy kérdés, hogy milyen réteget hagy maga után...
Első körben feltettem ezeket a kérdéseket a forgalmazónak, aztán meglátjuk mikor és mit válaszolnak. Ha azt mondják műanyagon is anélkül működik, hogy megégetné/elolvasztaná/vegyi reakcióba lépne vele, akkor feliratozni lehet, hogy jó lesz. Sőt, akkor ha nem látom nyomát a nem fekete részeken papírmradványoknak, akkor kipróbálom, hogy a vaskloridos fürdőhöz mit szól De első körben a válaszukat megvárom, s csak utána kísérletezgetek vele.
(#) szamóca válasza bbb hozzászólására (») Jan 26, 2014 /
 
Aztán majd írj beszámolót, hogy vált be. Én elsősorban sasszéfeliratozásban gondolkodom, ha bírná az utólagos lakkozást.
(#) Kovidivi hozzászólása Feb 5, 2014 /
 
Sziasztok!
Hogyan kell USB csatlakozót beépíteni? Kivágtam már neki az 5mmx9mm-es lukat, ez a csatlakozó mérete, de van neki ugye füle is. Bővebben: Link Ha behajtom, utána nem tudom ugyanolyan szépre visszahajtani. A másik oldalról nem lehet bedugni, mert ott még vastagabb, egy műanyag rész is ott van. Köszönöm a tippeket!
(#) _BiG_ válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 5, 2014 /
 
MAga az USB-dugó 4,5 x 12 mm, az aljzat ennél nagyobb, az 5 x 9 mm kevés, nem elég széles a luk.
Azonfelül a csatlakozó a képen szépen mutatja, hogy a műanyag rész kisebb, mint a fém, tehát ha azt a fém részt leméred és 0,1 mm plusz ráhagyással kiigazítod a likat, akkor jó lesz.
Csak ne az aljzat bedugási oldalát - ahova a dugó jön majd bele - mérd, mert az rugalmas, hiszen tágulnia kell, de emellett még érintkeznie is.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2014
(#) Kovidivi válasza _BiG_ hozzászólására (») Feb 5, 2014 /
 
Bocsánat, rosszul írtam, 12x5mm-es lyukat vágtam, aljzatról van szó. Pontosítok, a bal oldaliról van szó: Bővebben: Link, nálam a műanyag rész 1mm-rel vastagabb.Lehettem volna pontosabb is az előző hsz-ban.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2014
(#) qvasz2 válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 6, 2014 /
 
Van az a kihajlított perem a csati elején, annak a külsejét mérd meg, annak kell átbújni a dobozodon (így, ahogy most van, nem kell hajlítani semmit).

BIG:
Idézet:
„Csak ne az aljzat bedugási oldalát - ahova a dugó jön majd bele - mérd, mert az rugalmas, hiszen tágulnia kell, de emellett még érintkeznie is.”

Tévedés, jól látszik, hogy a csati kerete fix, és csak 2-2 nyelvecske mozog benne rugalmasan!
(#) _BiG_ válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 6, 2014 /
 
Hm, ez kicsit fogósabb, de ha van egy hulladék lemezdarabod, ami olyan vastag, mint a dobozod, lepróbálhatod: akkora lukat vágsz, mint az aljzat külmérete a dugófogadó oldalon, plusz a hossz- és vastagságméretet megnöveled 1 fülmérettel. Ha a fül pl. 1 mm minden irányba, akkor aljzatvastagság+1 és aljzatszélesség+1. Így belepróbálhatod a dugót az egyik sarkától kezdve, ferdén betolva, valahogy úgy, mint amikor egy ajtószélességnél nagyobb asztalt mégis átviszünk az ajtón.

De mondom, ne a dobozon próbáld meg először.
A dobozon meg az aljzat helyzete akkor marad meg, ha ezt a plusz méretet elosztva minden irányba adod hozzá, azaz fél-fél méret minden irányba. Ha csak az egyik irányba bővíted, akkor elcsúszik.
(#) _BiG_ válasza qvasz2 hozzászólására (») Feb 6, 2014 /
 
Igazad van, hirtelen nem tudom, miért, de a lengőaljzatok kialakítása jutott eszembe... Kicsit késő volt már
(#) Kovidivi válasza _BiG_ hozzászólására (») Feb 6, 2014 /
 
Köszi a válaszokat, qvasz2-ek is!
Megpróbálom akkor kicsit nagyobbra vágni a lyukat, aztán srégen hátha beférne az aljzat... Egyébként annak a fém résznek biztosan kívül kell lennie? Ha belül hagyom, akkor csatlakozó kihúzásakor nem húzom ki az aljzatot sem. ? Nézegetek még pár gyári megoldást, hátha segítenek. Azért elég komoly probléma szerintem, de nem sokszor hallottam még róla. Sőt, láttam olyan gyári beépítéseket, hogy az aljzattól nagyobb volt a lyuk...
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 6, 2014 /
 
Kipróbáltam, a kis fülek a dobozon belül maradtak. Az anyagvastagságom 2mm, bedugtam egy usb kábelt, és még maradt kb. 1mm szabadon a doboz, és a kábel műanyag része között. Szerintem így marad. Nem tudom, hogy kellene, de így legalább nem csúnya.
(#) _BiG_ válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 6, 2014 /
 
Az aljzat hozzá van forrasztva valami nyákhoz (gondolom), az meg rögzítve van valahova, ha igaz... Hogy tudnád kihúzni?
2 mm-es doboz? Ha óvatosan befelé tágulóra reszeled, úgy, hogy a luk körvonala kívül ne sérüljön, akkor tán át tudod dugni. De ahogy neked tetszik
(#) Kovidivi hozzászólása Feb 13, 2014 /
 
Sziasztok!
Ti mit kezdenétek ezzel a fa dobozzal?
Először, még a munka legelején, kezelőszervek nélküli előlapra pákával ráégettem néhány betűt, de csúnyák lettek, plusz oda fúrtam lyukat, ahova nem kellett volna, így utólag lecsiszoltam a hibás részt. A maradék U I feliratot is le fogom még csiszolni, a két alsó sarokban levő szerintem marad, azok elég tűrhetően néznek ki. Papírt nem szívesen ragasztanék az előlapra, szép ez a fa. Alfaset esetleg? Vagy kinyomtatom a szöveget transzfer papírra, és talán át tudom "vasalni" valahogyan. Bár elég kevés a hely. Ti mit kezdenétek ezzel az előlappal?
Köszönöm a tippeket!
(#) Kovidivi válasza _BiG_ hozzászólására (») Feb 13, 2014 /
 
Szia!
Most látszik az eredmény, hogy sikerült az USB csatlakozó. Elég erős lett, meg jól is sikerült szerintem.
(#) _BiG_ válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 13, 2014 /
 
Örvendek
(#) blaci válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 13, 2014 /
 
Én betűsablonnal előrajzolnám a feliratokat, aztán egy pirográffal beégetném. Rendszeresen kapható 3-4 ezerért a L..l illetve A..i áruházakban. Sokkal könnyebb vele feliratot égetni, mint pákával. A folyamat eredménye nagyjából látható a mellékelt fotón.
Ja és a végén én lakkoztam az egészet.
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2014
(#) Kovidivi válasza blaci hozzászólására (») Feb 13, 2014 /
 
Szia!
Égetni nem szeretnék, mert nem vagyok elég ügyes. A sarkokban levő felirattal is szenvedtem jó sokat, pedig még elő is karcoltam, így csak a vájatban kellett a pákát végighúznom. Megpróbálom simán Letraset-tel, igaz még nem dolgoztam vele. Aztán egy kis lakk neki, és örök élet A dobozom belsejében olyan kupleráj van a sok kábel miatt, hogy kedvem lenne az egészet kiönteni műgyantával
(#) kaqkk válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 13, 2014 /
 
Tervezd meg az előlapot , nyomtasd ki lézerrel és egyszerűen vasald rá , azután már lakkozhatod ..
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 13, 2014 /
 
De most hogy jobban megnéztem inkább egy komplett előlapot javasolnék : kinyomtatod öntapadós lapra a tervezett előlapot , lelaminálod (laminálófóliával ) majd egyszerűen felragasztod és ha nagyon szépet akarsz lecseréled ezeket a "fura tekerőgombokat" Ha kell segítség gyere át ....
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2014
(#) blaci válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 14, 2014 /
 
Pákával nekem se ment. A pirográfnak jelentősen rövidebb a hegye, a használata sokkal jobban közelít a ceruzához. De egy kis ügyesség azért nem árt így se. Lehet, hogy tényleg jobban jársz a nyomtatott fehér matrica, plusz áttetsző fólia párosítással.
A gombokat én is lecserélném kisebbekre, úgy sokkal jobban nézne ki.
(#) Kovidivi válasza blaci hozzászólására (») Feb 14, 2014 /
 
Köszi a tippet. A potigombok le lesznek cserélve, tényleg elég viccesen néz ki
Következő: »»   51 / 88
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem