Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!
Tipikus forrasztáshiba. Nézd át a forrasztásokat az alaplapon!
Szia,
a plazma tv-n cseréltem a kondikat a nagy feketéken kívül, mert olyat sajna nem kaptam. DC-DC, X és Y paneleken mind. Összeraktam bedugtam, hogy pórbálom, amit írtál ha nem indul, de az óta eddig hiba nélkül ment kb. 15 órát. Előtte max 5 óra üzem után már csak a hibajelenséget produkálta. Üdv: Gábor
Üdv mindenkinek!
Egy kis képernyös Hyundai 14"tv-vel kapcs lenne kérdésem.Hibája ugy kezdödött,hogy lentröl felfelé ment összébb kicsit,aztán fentröl le majd összement középre kb 10 centisre aztán ki kapcsoltam majd be szintén középen a kép csikban aztán kb 5-10 perc mulva kiszélesedett ami 1-2 oráig ugy volt aztán minden kezdödött elölröl.Szét szedtem két kondit kicseréltem mert puklisak voltak ezeket megjelöltem az egyik képen.A kép fix lett nem huzodi semerröl össze,viszont most meg szin problémák adodtak.A kék szinek lilás rozsaszin jellegüek lettek,ill zöldes árnyalatok vannak még pl. az arcoknál látható jobban.Ezek nem durva eltérések,de zavaró.A kérdésem h most merre,mit kellene tovább csinálnom mely részén keresgéljek a panelon a hiba után ha egyáltalán ez javitható. Köszi a válaszokat elöre is!
Szia!
Az elszíneződött képről készíts képeket, mert úgy könnyebben el lehetne eldönteni, hogy mi a gond vele
Üdvözlet!
Ma leteszteltem az opto csatolót sajnos teszt közben elkövettem egy hibát így már biztos hogy kicserélem, de alapvetően rendben volt. Van még esetleg ötleted mit lehetne megvizsgálni ha a csere után mégsem kapcsolna be a TV? A segítséget előre is köszönöm.
A tirisztorral szoktak gondok lenni meg a sortranzisztorral. Esetleg még a kimeneti elkók kapacitásvesztése is okozhat indulási gondot.
Köszönöm a segítséget, még megnézem a sortranzisztort azután ha megveszem az optót ismét kipróbálom a TV-t.
szia!
Csináltam képeket remélem látszik rajtuk a probléma.Ami adás nélküli az lenne a kék háttér...szép szines..
Sziasztok!
Van egy Samsung 40' 5500-as led tv-m. Azt szeretném kérdezni hogy Standby módban bekapcsol a kijelző. Képet nem mutat de világit. Be kell kapcsolnom újra kikapcsolni. Ha esetleg valaki találkozott ilyennel és tudja rá a válasz azt megköszönném. Előre is köszi!
Na, tehát a jelenség egyértelműen a lemágnesezés hibáját mutatja. Cserélj PTC ellenállást! Az a fekete bakelitkocka a hálózati részen.
köszönöm a gyors választ!
A 220 melletire gondolosz?
Szia
Elnézést nem voltam itthon Igen Scart- rol is, fótóztam 3db képet sajnos az asztalon van kivan véve a dobozából csak a középsö csöröl készitettem képet .
Árnyékolólemezek nem lettek eltávolítva?
Ez jó kérdés, már igy került hozzám a jobb oldali eltéritő panelon én vettem le az árnyékoló lemezt mérésre de akkor is ilyen volt
Köszönöm a segitséget!
Üdv. Endre
Akkor most kondizás után jó lett , és majd kis idővel megint nem ?
Vagy most mi is a helyzet ?
Nekem egy Orionban volt ugyanez a panel..
Csak a 470µF 25V cseréltem ki.(bogumil13 hozzászólás képein látható) Nem felpuffadva volt hanem csak maga alá rondította a beleit. Ujjnyira összeugrott kép hibajelenség azonnal megszűnt. Nagyfesztrafóra menő +14 -14 valamelyik ágán hidegítenek ezek a kondik.(asszem) 63v os kondit találtam itthon helyette az életbe nem megy tönkre. A szín hibát pedig a nagyfeszen a G2 tekergetése okozza ha állítgatod akkor visszaugranak a színek.
A kép helyén van már,a szineket már én is probáltam tekergetéssel de nem javult.Meg probálom amit (kadarist)javasolt csak most nincs itthon nekem majd jövö héten szerzem be remélem akkor jó lesz.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2014
Segítséget szeretnék kérni!
Van egy Videoton TS6354-TXT-OSD 72 cm-es TV-m. Most volt kicserélve a sorkimenője az ajánlott utángyártottra, Classic- FBT 4010-re. Beindúlt, működik, de elég gyenge a kép. Megvan mindene, de nem lehet a kontrasztot 47-fölé emelni, mivel akkor már jobbra elkezd húzni a piros a széleken. Az előző tekercs is ilyen volt - 5 évig húzta - , de ott rendesen volt kép. Jelenleg én a képcső fűtésre gyanakodok, hogy nincs felfűtve rendesen, mivel a 9-10 pontokon a képcső nyakán mérve 11.8 V-AC-t mérek. A test és az LV 80 fojtótekercs előtt 22 V-ot, de ez is van jelezve - 22 Vpp. Mit tanácsoltok, mi volna a megoldás. A képcső nyakán mérve nem 22 V-nak kellene lenni? Mennyi a fűtőfeszültsége ennek a Thompson képcsőnek? Úgy nézem, hogy A.66JMZ 30X01 28" a tipusa. Várnám szives válaszotokat, mit tudnék tenni. Üdv. Pibácsi A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2014
Szia!
Tekerd feljebb a G2 feszültséget. Ha vannak a sortrafón tekerők, akkor az alsón állíts. Ha nincs, akkor a képcsőpanelen lévő potmétert állítsd.
Szia!
Nehéz a képcső fűtőfeszültséget mérni ,ha nincs RMS mérő műszered, legyen az oszcilloszkóp vagy multiméter. 6,3Veff ,22Vpp. jani
sziasztok!
van egy philips 20pt135a típusú készülékem, ami egy viszonylag hosszú időt állt a sarokban, használatlanul. nem vagyok egy nagy elektro-szaki, így fogalmam sincs a különböző jelenségek okáról és miértjeiről, de az első bekapcsolásokkor úgy vettem észre, hogy mintha valami probléma lenne a készülék főkapcsolójával, mert nem mindig kapcsolt be, csak a sokadik próbálkozás után, de utána rendben működött. 2-3 órás használat után csinált olyat, hogy elkezdett vibrálni a kép, majd pedig az egész zöld lett, ilyenkor kikapcsoltam a főkapcsolóján, majd egy kis idő múlva vissza, utána megint minden ok. később egy ilyen attrakció után, már nem kapcsolt be többet a készülék, így szétszedtem és kipucoltam az egészet, főkapcsoló kapott egy kis kontakt 60 spray-t is. Összeraktam, utána ment minden pengén. Azonban pár nap múlva, mikor megint használatra került volna a sor, (TV stand by állapotban volt, kis piros led világított az alján), bekapcsoltam a távirányítójával, minden rendben működött, viszont egy 15-30 másodperces működés után kikapcsolt úgy, hogy már a stand by led sem világított az alján. Pár perccel később ugyan úgy képes bekapcsolni, és ugyan úgy ki is egyből, ugyan ezt a hibát produkálva... Magával a tv képével semmi probléma nincsen, színhelyes, nem torz. Az lenne a kérdésem az uraktól, hogy mi okozhatja ezt a problémát és mennyire általános az ilyen? Rossz forrasztás valahol? Érintkezési hiba?
Szia!
Forrasztáshiba okoz ilyen hibákat. Ilyen és ehhez hasonló forrasztáshibákat keress.
köszönöm szépen a gyors és szemléletes válaszod!
Sziasztok.
Szóval adott egy samsung (cw25m064) tv jobb és bal oldalra elhajlott a széle nagy mértékben csak a tv közepén volt jó a kép kb 20cm sávban. A hibát sikerült megtalálnom s kijavítanom. A hibás alkatrész CR404-es 33nF kondi zárlatos lett, ami egyébkén egy dupla dióda (FMP-3FU) mellett található a nagyfeszültség környékén .A jelenlegi problémám az az , hogy a kép jobb és bal oldalt túlnyúlik, állítólag ezt lehet befolyásolni valamelyik kondenzátorral ha valaki csinált már ilyet vagy halott már ilyenről kérem írjon. Előre is köszönöm.
Én sajnos nem segíthetek, de "halott"-am már ilyenröl! Részvétem...
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |