Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   996 / 1387
(#) pilotitalia válasza dib hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

Szia!
Nekem egy Ilyen gyári gépem van! meg vagyok vele elégedve,szerintem más is használja itt az oldalon.Nagyon masszív belső felépítés,több féle állítási lehetőség stb...Igaz nem az olcsó kategória!
(#) papus51 válasza dib hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

Szia!
Én egy ilyen laminálót vettem fillérekért. Nem emlékszem pontosan, de 3-4 ezer forint körül volt, és talán az Office Depot-ban.
Kiválóan lehet vele laminálni. Én eddig A/5-ig használtam.
Annyi hiba volt vele induláskor, hogy szinte rögtön bedöglött, de ez csak egy SMD biztosíték alulméretezése miatt volt. Átkötöttem, eléggé el nem ítélhető módon, azóta remkül érzi magát.

Üdv.
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2014
(#) efraim hozzászólása Feb 4, 2014 /

(#) janimester hozzászólása Feb 5, 2014 /

Először próbáltam ki a panel beültetési tervet rávasalni a nyákra de nagy megdöbbenésemre egész jól sikerült pedig nem adtam neki sok esélyt hogy a toner megmarad a nyákon
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2014
(#) pleso válasza janimester hozzászólására (») Feb 5, 2014 / 1

Szia!

Ha le fújod lakkal akkor jó kontrasztos fekete marad, nem világosodik ki száradás után sem.
És gratulálok szép lett!
(#) janimester válasza pleso hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Szia, köszönöm szépen, esküszöm pont ezen gondolkodtam most próbáltam folyékony szappannal ledörzsölni a papírt de egyszerűen lehetetlen 100%-ig leszedni róla. Van flux sk10-em egy rétegben lefújom utána csak nem mattul ki.
(#) pleso válasza janimester hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Nem fog hidd el én is fluxos védőbevonós sprayt használtam.

Biztos vagy benne? Most száradt meg és nekem nagyon tetszik

Ahol vastagabban megmaradt a toner por ott szép fekete a többi helyen ahol halvány már jobban lekopott a tisztítás miatt a por.
Amit én csináltam annál csak felületesen leszedtem a papírt és már le is fújtam és olyan lett mit a képen.
Ja és teszem hozzá én Reál-os szórólapra nyomtattam, mert nem volt műnyomó papírom, ha megnézed jobban néhol látszik a szórólap színei is.

Értelek ha nincs más az is jó, én A4-es könnyű félvastag műnyomópapírt használok ezzel a vasalások 99%-a mindíg tökéletes.

Hú most látom hogy azt írtad hogy teszik és meg azt olvastam hogy "nagyon nem tetszik" azért kezdtelek el győzködni, bocsánat érte!
(#) kirally válasza pleso hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Én személy szerint úgy csinálom, hogy kinyomtatom műnyomóra/fotópapírra ami éppen itthon van, laminálóval rálaminálom leáztatom róla, majd valami "puhább" fogkefével óvatosan megdörzsölöm, és még csak le se lakkozom. Így is tökéletes marad.
A többi képen a laminálóm, és a vele készített első nyák.
(#) gordonfreemN hozzászólása Feb 7, 2014 /

Sziasztok!
Adobe Illustratorban invertálok, mert muszáJ... és a konvertált PDF nem olyan fekete mint az eredeti. Nincs valami ötletetek véletlen, mit rontok el?

A "muszáj"-t muszáj "J"-vel írni...
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2014
(#) Szpisti válasza kirally hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

A mintát vasalás után egy pillanatig sem kell sikamikálni semmivel!
Egyszerűen egy puha ecsettel átsimogatod, de előtte mártsd bele 30%-os sósavba az ecsetet Másodpercek alatt koromfekete lesz, sisteregve eltűnik a papirmaradvány.
(#) kirally válasza Szpisti hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Köszi a tanácsot, legközelebb kipróbálom.
Csak a 30%-os sósavval leszek gondban. Így marad a 15-20%-os
(#) gaspar_zsolt válasza Szpisti hozzászólására (») Feb 8, 2014 / 1

Amióta vasalok, én mindig megdörzsölöm műanyag körömkefével és semmi bajt nem okozott eddig. Ahol leszedné, azt a fürdő is elintézi.
(#) rockersrac válasza kirally hozzászólására (») Feb 8, 2014 /

A laminálót hogy csináltad, ezt elárulod, ha szépen megkérlek?
(#) Birs Alma hozzászólása Feb 8, 2014 /

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni! Szeretnék egy nyákot maratni. Ami van:

- Fóliázott nyák lap. Valami kék színű fólia van rajta. Nem is tudom, hogy ez csak valami védőréteg-e, amit le kell húzni levilágítás előtt, vagy ezt kell megvilágítani?? Tök kezdő vagyok!)
- Átlátszó fóliára kinyomtattam a rajzot.
- NaOH.
- Vasklorid oldat.
- Üveglap.
- UV Lámpa (8 watt).
- Lelkesedés!

Szóval hogyan fogjak neki?

- A nyákról azt a kék fóliát le kell húzni a levilágítás előtt?
- Kb. mennyi ideig és milyen távólságból világítsam?
- Mennyi vízbe mennyi NaOH-t kell oldani?
- És egyáltalaán...????

Köszönöm a segítséget.
(#) kirally válasza rockersrac hozzászólására (») Feb 8, 2014 /

Vettem egy tuskós lamináló gépet ami volt vagy 3000Ft, és leszedtem a burkolatát.
Kivettem a belsejét mindenestül, fogtam egy fát, rácsavaroztam.
a hőbiztosítékot egy az egyben kivettem, a hőrelét nyáklapdarabokkal távolabb vittem a hengerektől.
A kis sárga dobozban meg összekötöttem az eredeti "elektronikájával" ami igazából a két ledet vezérelte csak. (Power, Ready)
(#) Bakman válasza Birs Alma hozzászólására (») Feb 8, 2014 /

A kék színű fóli a fényérzékeny réteget védi, azt csak közvetlen a levilágítás előtt vedd le. A kinyomtatott fóliából két példányod legyen, egyet átvilágíthat az UV lámpa.

Ezt nézd meg, érdemes: Bővebben: Link

Egy-két apró tanács: Az előhívó és a va-klorid oldat legalább 25 °C-os legyen! A levilágítást kezd 15 perccel. Ha a két fólia jól fedik egymást, akkor baj nem lehet.
(#) Bucdarov hozzászólása Feb 8, 2014 /

Halihó!

Segítséget kérnék, hátha valaki már belefutott....
harminconsok éve gyártok nyákot, (kezdetben kézzel rajzolva, alfasettel, tussal, később nyomtatóval és úgy 15 éve fotózással.) P20-at használok, TN140 előhívóval, és sósav-hidrogénperoxid combóval. A héten elfogyott a p20 és mivel hirtelen nem volt más, a Conradban vettem gyári fotó nyákot. Még azt is megnéztem hogy pozitív-e. (Véleményem szerint rohadt drága móka így, de a szükség nagy úr) Otthon fekete fólia leszed, (sötétben), a megszokott módon világítás 3 perc, (4 db Philips Clevo csővel), zutty a hívóba....és semmi.... nagy sötét felület. Gondoltam, én vagyok a fakezű, kevés volt a világítás, nosza másik lemez, 15 perc fény, előhívó....és semmi. Eredmény ugyanaz. Elővettem egy kisebb darabot a p20-al kezeltek közül, hátha az előhívó öregedett meg, levilágít 3 perc, előhívó zutty és 1 perc múlva ott vigyorgott a rajzolat. (A maszk ugyanaz volt). Van még 2 ilyen "gyári" lemezem, időközben vettem p20-t is, de kíváncsi lennék mi lehet a bibi......
Köszönöm.
(#) Orbán József válasza Bucdarov hozzászólására (») Feb 8, 2014 / 1

Szia!
Csak részvétet nyilvánítani jövök, én ugyan máshonnét vettem anno előlakkozott lemezt, de abszolúte nem jött be. Azóta nem próbálkoztam ilyennel...
(#) Bucdarov válasza Orbán József hozzászólására (») Feb 8, 2014 /

Azt hiszem én sem nagyon fogok....
(#) sprofan válasza Bucdarov hozzászólására (») Feb 8, 2014 /

Nincs azzal a nyákkal semmi gond, de a gyárinak jóval több idő kell, ellentétben a házival. Csak hogy szemléltessem a házi nyákokat én 9 percig világítom, a gyári 20 perc alatt semmit sem csinál.
(#) Bucdarov válasza sprofan hozzászólására (») Feb 8, 2014 /

És akkor mennyi az annyi? Sajnos semmilyen információt nem találtam erről. Se optimális levilágítási idő, se előhívási idő....Semmi. Az én 3 perc körüli világításomhoz képest a 15 perc irdatlan mennyiség. Mennyi idő alatt sikerült nálad?
(#) Prendick válasza Bucdarov hozzászólására (») Feb 8, 2014 /

A Conrados nyákot nem ismerem. Olyat használok, amit épp kapok kék fólia alatt. Aranyszínű, tán német gyártmány. A levilágításban nincs különbség: 10-12 perc egy db. tízéves, leharcolt, fekete végű, 15W-os BLB csővel. (12 akkor, ha már több éve rohad a fiókomban a nyák).

Viszont legalább 2-3-szoros töménységű előhívó kell, különben tényleg nem jön elő a rajzolat.

Ezzel nekem is voltak problémáim. Azért megérte, mert megszabadultam a P20 összes nyűgeitől, mint a nyáksúrolás, beragadt szöszök vakarászása, az oldalsó huplik miatt rosszul simuló film gondjai, a fújás, szárítás, vakarózás, stb. Simán megéri azt a pár buszjegyet, amivel többe kerül.
(#) Prendick válasza Prendick hozzászólására (») Feb 8, 2014 /

(#) Bucdarov válasza Prendick hozzászólására (») Feb 8, 2014 /

Köszönöm. Akkor ezek szerint a levilágítási idővel nem tévedtem sokat, de az előhívó jelenlegi töménységét (1:9) emelnem kell. Holnap megpróbálom hátha. A P20 már napi rutin szerint működik. Egy két alapszabály betartásával és némi kézügyességgel nagyot lehet alkotni vele
(#) Bucdarov válasza Prendick hozzászólására (») Feb 8, 2014 /

Kinézetre valami hasonló....Morogtam miatta sokat, mert a fekete fóliát nehéz volt leszedni....De alatta arany
(#) Prendick válasza Bucdarov hozzászólására (») Feb 8, 2014 /

Ha ragadt a fólia kis darabokban a panelhez, akkor pár éve aszalódhat a Conradnál.
Az a legjobb előhívó, aminél kb. 15s után barnán "lerobban" a felesleges lakk. Érdekes látvány, de utána gyorsan ki kell kapni, mert előhívja a nyomtató pixelhibáit is.

Én utáltam a P20-at, mert volt két macskám és bármit csináltam, minden nyákomon három-négy vezetősáv macskaszőr nyomán keletkezett, ami elég előnytelen. Persze minden technikát meg lehet tanulni és be lehet gyakorolni, de azért szép az élet, mert nem mindig muszáj.
Következő: »»   996 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem