Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Arduino
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Lapozás: OK   22 / 850
(#) Collider válasza icserny hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

A magas szint a logikai 0?
(#) icserny válasza Collider hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

0 V (vagy alacsony szint) a logikai '0'
1,8 V (vagy magas szint) a logikai '1'.

A logikai szintű UART kimenet alapállapota hagyományosan a magas szint (vagy '1'), s amikor először alacsonyra vált ('0'), az a START bit. Tehát nyugalmi helyzetben (amikor nincs adás) a magas szinten illik lennie, s ezt javasoltam megmérni, hogy biztosra menj.
(#) Collider válasza icserny hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Értem, köszönöm.
(#) danjoz válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Feb 11, 2014 /

Szia!

Nem tudom, hogy sikerült-e már megoldanod a problémádat, de azért leírom. Én is belefutottam ebbe a problémába, hogy Kínai Uno-t vettem. Egy picit utánaolvastam és ezt találtam, Bővebben: Link, itt jó le van írva, hogy mit kell beállítani, hogy működjön. Nekem sikerült. Azt próbálta már valaki, hogy ha veszek hozzá egy atmega 328-as procit úgy is működni fog?
Link javítva.
Használd a link gombot!
-moderátor-
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2014
(#) TavIR-AVR válasza danjoz hozzászólására (») Feb 11, 2014 /

Igen, működik, ha a diecimila/duemianove bootloaderrel programozott.
(#) danjoz válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Feb 11, 2014 /

Köszönöm a gyors választ. Még azért lenne egy kérdésem, mert nem teljesen értem, amit írtál. Arra gondolsz, hogy az Arduino fejlesztőkörnyezetben az Alappanelnél az Arduino Dielicima or Duemianove /w Atmega168 -at kell kiválasztani? Még most kezdtem el foglalkozni Arduinóval. Most az Arduino Optiboot8 van kiválasztva, mert Kínai clone arduinot vettem sajnos.
(#) TavIR-AVR válasza danjoz hozzászólására (») Feb 11, 2014 /

Olyan chipet vegyél amiben van bootloader.
Mega328 javasolt. Ebben Diecimila/328 bootloader legyen.
(#) kit6263 hozzászólása Feb 12, 2014 /

Üdv
Atmel procikat, elfogadható áron hol lehet venni ?
A TME majdnem annyiért ad egy procit, mint a Vaterán egy Arduino kártya.
(#) Kera_Will válasza kit6263 hozzászólására (») Feb 12, 2014 /

Mennyi az elfogadható ár?
Lessé rá a HEStore.hu ra is például.
Ha már ezen a portálon regeltél .
(#) kit6263 válasza Kera_Will hozzászólására (») Feb 12, 2014 /

Hát ez az !
Lesek...lesek...majd kipottyan a szemem...de inkább ne tenném !
ATMEGA2560 proci HESTORE 2886 Ft
Arduino Mega 2560 ATmega2560-16AU Modul + USB kábel Vatera 4200 Ft
STM32F107RCT6 TME 1800 Ft - ami azért mégiscsak 32 bit-es.
(#) icserny válasza kit6263 hozzászólására (») Feb 12, 2014 /

Esetleg itt: MSC Budapest.
(#) danjoz válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Feb 13, 2014 /

Szia!
Köszönöm a linket. Még egy olyan kérdésem lenne, hogy ha ATMega328-at veszek Uno bootoaderrel vagy Optiboot bootloaderrel működni fog-e? Nem teljesen értem mi a különbség a bootloaderek között.
(#) TavIR-AVR válasza danjoz hozzászólására (») Feb 13, 2014 /

Az Optiboot:
- névleges 115200 bps sebesség feltöltéskor (valójában az ami a 16 MHz-ből előállítható), az UNO alappanelhez találták ki. A Flash feltölthető, az EEPROM tartalom nem. A bootloaderben nincs a feltöltött kód visszaellenőrzésére megírva a rutin. 0,5k méretű (31,5k marad a chipben).

Diecimila/duemilanove Bootloader:
- névleges 57600 bps sebesség feltöltéskor (valójában az ami a 16 MHz-ből előállítható), az FTDI illesztőchiphez (szabványos sorosporti USB illesztőchiphez)találták ki. A Flash feltölthető, az EEPROM tartalom szintén. A bootloaderben mind az eeprom, minda flash feltöltött kód visszaellenőrzésére megírva a rutin. 2k méretű (30k marad a chipben).

A Hamis UNO laphoz (M8-as chippel) a Diecimila/Diemilanove bootloader a javasolt.
(#) adamkat válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Feb 13, 2014 /

Sziasztok ismét Én!
Sikerült megoldani a hibát egy új NYÁK-kal, viszont most megint nem jutok tovább.
A problémám:
Építettem egy robotkart amit szervók mozgatnak, viszont a vízszintes tengely körüli forgást szeretném meglassítani egy kicsit, mert akkora sebességgel 'csapkod', hogy belesajdúl a szívem a szervó reccsenéseibe. A program amit használok az az alap 'knob', annyi kiegészítéssel, hogy több szervó van a panelhez csatlakoztatva.
A segítséget előre is köszönöm.
(#) icserny válasza adamkat hozzászólására (») Feb 13, 2014 /

Idézet:
„mert akkora sebességgel 'csapkod'”
Kis lépésekben vidd egyik helyzetből a másikba!
(#) adamkat válasza icserny hozzászólására (») Feb 13, 2014 /

És azt hogyan tudom definiálni a programban, hogy mennyi a kis lépés?
(#) icserny válasza adamkat hozzászólására (») Feb 13, 2014 /

Idézet:
„És azt hogyan tudom definiálni a programban, hogy mennyi a kis lépés?”
A motorodat figyeld, hogy mekkora lépést visel el normálisan (pl. 1 fokos szögelfordulás), s ha A - ból B-be viszed, akkor ekkora lépésekre osztva küldd ki a servo.write() parancsokat, s ha szükséges, a lépések között tarts egy pici szünetet.

Ez természetesen azzal jár, hogy be kell vezetned egy változót, amelyikben mindig eltárolod az utoljára kiadott pozíciót.

Tudnál esetleg példát írni arra, hogy hogyan tudom bevezteni a változót?
(#) icserny válasza adamkat hozzászólására (») Feb 13, 2014 / 1

Bevezetni?
  1. int regival;

A használatát nagyjából úgy képzeld el, hogy a mostani myservo.write(val); helyére valami ilyet írj (nagyon hevenyészett kód, van még mit csiszolni rajta):
  1. if(val>regival) {
  2.    for(int i=regival; i<val; i++) {
  3.       myservo.write(i);
  4.       delay(valameddig);   //10 ms, vagy ami épeszűnek látszik
  5.   }
  6. } else {
  7.    for(int i=regival; i>val; i--) {
  8.       myservo.write(i);
  9.       delay(valameddig);   //10 ms, vagy ami épeszűnek látszik
  10.   }
  11. }
  12. myservo.write(val);
  13. regival = val;

Megjegyzés: itt egyesével, azaz 1 fokonként történik a léptetés.
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2014

Köszönöm szépen a segítséget. A holnapi nap folyamán mindenképpen kipróbálom a programot (finomítás után).
További szép estét!
(#) airwalker hozzászólása Feb 15, 2014 /

Sziasztok!
Lassan rendelném az mp3 lejátszóhoz az alkatrészeit, azt tanácsoltátok, hogy Arduino Megát vegyek, ezt találtam is. Viszont egy neten talált projektben (Bővebben: Link) emellé még egy mp3 shieldet is haszál az illető. Kerestem ezt is Bővebben: Link). Ez megfelelne hozzá?
(#) TavIR-AVR válasza airwalker hozzászólására (») Feb 15, 2014 /

Közvetlen shieldet vegyél, ne demopanelt....
(#) flocsy hozzászólása Feb 16, 2014 /

Megjött a posta! Van benne egy arduino kit. Elkezdeném építeni az első áramkörömet, de hopp... A rajz alapján 470 Ohmos ellenállásokat kéne tennem, abból viszont egy sincs a kitben. Szerintetek jó lesz a 220 Ohmos ellenállás az Arduino digitális kimenete és az 5161AS számu 7-szegensű számjegy kijelző benenetei közé?
(#) TavIR-AVR válasza flocsy hozzászólására (») Feb 16, 2014 /

Igen.
(#) icserny válasza flocsy hozzászólására (») Feb 16, 2014 /

Én itt vettem egy 1/W 1% Metal Film 20 Values készletet (400 db ellenállás, 20 féle érték a 10 Ohm - 1 MOhm tartományban).
(#) Unfi hozzászólása Feb 16, 2014 /

Sziasztok.
Saját építésű arduino panel, több éve kiválóan működik. Nem csak arduinos programokat teszteltem már rajta. A régebbi verzióval 0018, 0023, semmi gondom nem volt. Át akartam térni az 1.0.5 verzióra. Hibaüzenetet kaptam. Vajon miért? Nem kínai ft232! XP, és WIN7 alatt is! Próbáltam M168, és M328-al is.
Köszönöm a segítséget: Zoli

Hiba.gif

(#) TavIR-AVR válasza Unfi hozzászólására (») Feb 16, 2014 /

1.5.5: BÉTA verzió, tele hibákkal!
1.0.5-t tedd fel. Azzal megy.

Processzorod? bootloadered (melyik arduino verióból beégetve)?
0023 alatt mit választasz ki programozáskor (panel/chip/sorosport)?
(#) Unfi válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Feb 17, 2014 /

Szia
Én a diecimila panelt építettem meg, kiegészítve a FET-es táp átkapcsolós áramkörrel, ami a 2009 néven futott panelba volt használva. Abba a kapcsolásba be volt építve az ft232 3-as lábára egy 100 ohm, amit nem kellet volna beültetni. Ezért nem működött az újabb verzióval. a 0023-as verziót ez nem zavarta!!
Köszönöm.
(#) Hurka hozzászólása Feb 17, 2014 /

Sziasztok!

Immár közel 8 éve foglalkozok AVR programozással, leginkább Bascom nyelven. Körülbelül fél éve vásároltam egy MEGA2560 -al szeret Arduino panelt (azthiszem MEGA r3 a panel neve).

Sok kísérletezgetés és ismerkedés után (az egyetemen tanultam C-t és C++-t is, gyorsan ment szerencsére) már születtek olyan projektjeim, amiket szívesen öntenék önálló készülék formájába.

Szeretném kérdezni, hogy van-e lehetőség arra nézve, hogy az Arduino nyelven/platformon megírt programokat önálló AVR-be égessem (rendelkezésemre áll még egy STK200-as letöltőkábel)? A bootloaderre ez esetben nem lenne szükségem...

Illetve azt szeretném még kérdezni, hogy milyen MEGA chipeket lehet ilyen formában programozni, és ezeknél hogy alakul a portláb-Arduino név hozzárendelés (például a portb.3 az az A0)?

Segítségeteket és válaszotokat előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Hurka
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2014
(#) TavIR-AVR válasza Hurka hozzászólására (») Feb 17, 2014 /

Arduino:
Mega8/168/328/1280/2560
ATMega32U4

Ennyi. Több chip nincs.

Wiring (Arduino ez alapján készült), a Arduino0023 egyenértékű:
ATMega644/1284/128/1281/2561

Ha nem kell bootloader:
Tools-programmer alatt kiválaszt a STK200 (vagy a programmers.txt állományba beszerkeszted)
File-Upload via programmer (1.0.0 utáni Arduino keretrendszertől).

Fontos!Az Arduino _nem_ támogatja a 7/24-es üzemet, a kódok nem alkalmasak rá (pl. milis() túlcsordulás, watchdog hibás kezelése, stb.
Következő: »»   22 / 850
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem