Fórum témák
» Több friss téma |
Ha esetleg szeretnéd kipróbálni a pirográfot, akkor privátban egyeztethetünk egy időpontot. A 6725 nincs túl messze tőled
Szia! Köszönöm a lehetőséget, de sajnos már nem Szeged a főlakcímem
Sziasztok!
Nyákból dobozt szeretnék készíteni. Mivel lehet házilag legszebben darabolni, ha nincs itthon lemezolló? Köszi!
Eddig a dekopír csak "rángatta" azt a vékony lemezt, amit vágtam vele. A helyi barkácsban még a legfinomabb dekopír fűrészlap is túlságosan beleakadt, nem tudtam tartani a lemezt.
Akkor inkább lénia mellett bekarcol, eltör. Esetleg léc közt fémfűrész(lap) A dekopír rojtoz; a flex büdös, zajos, porol.
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2014
Ha nem üvegszálas a lemezed, kemény rajztűvel mélyen bekarcolva szépen törhető.
Hátránya, hogy a széle nem lesz sima, után kell munkálni, ez csak villás tárgyasztalú köszörűgépen egyszerű. Textil- vagy papírműgyanta (vagy bakelit) lemezek akár lombfűrésszel (fonálfűrész) is szépen vághatók. A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2014
Nincs egy bádogos ismerősöd? Bejelölnéd a méreteket és karos ollóval pillanatok alatt levágná ..
Eddig a dekopír csak "rángatta" azt a vékony lemezt Fogasd le egy vékony falapra a NYÁK-ot, és asztalon vágd. HSS-el (esztergakés, vagy bármilyen kemény anyaggal) lehet mélyen bekarcolni, és asztal szélén letörni. Csak előtte köszörüld vékony horgasra a kést, majd ~100-as csisz.vászonnal eltávolítható a sorja.
Én hokedli szélén, kézbentartott (!) fémfűrészlappal szoktam még üvegszálasat is. Utána csiszolóvaszonos kozmetika.
Nekem nincs hokedlim ezért vettem a vásárban karos ollót ..
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2014
Ha nem lesz túl nagy a dobozod, vagyis nem lesz 190x140-nél nagyobb oldala, akkor tudok segíteni az elkészítésében.
Köszönöm a felajánlást, ma már "kikarcoltam"
Üdv. beszereztem 1 végfokot igen viseltes állapotban.na most én újra szeretném festeni az egészet,tudna valaki segíteni abban,hogyan lehetne a gyárilag hasonlóan,rá festeni,vagy írni,a márka típust+a jeleket a csatlakozó aljzat mellé. -vagy nyomtatni lehetne? vagy Fóliázni? nem tudom mert a neten nem nagyon találtam,aki elkészítené.
Elsőként egy új klaviatúrát szerezz be a gépedhez, mert a mostaniról hiányzik (vagy meghibásodott rajta) a Shift (nagybetű-váltó) gomb, és a Space (szóköz) is eléggé hektikusan üzemel.
Sziasztok!
Egy hangerősítőt és egy keverő-hangszín szabályozó egységet (röviden:keverőt) külön-külön két egyforma alumínium készülékházba építenék. A két fémház egymás mellett lenne, ezért összeérhet egymással. Nyilván mindkét doboznak kell tápellátás. Mivel azonban az erősítő dobozában nincs hely, ezért oda nem tudok tápegységet tenni. Így az a helyzet állt elő, hogy a fő transzformátort is a keverő házába kell beszerelnem. Az erősítő dobozába már csak a szimpla DC tápfeszültség menne, a keverő dobozából. Az erősítő dobozába tehát (+) és (-) tápvezeték megy csak. A (-) tápvezetéket a dobozon belül rá akarom kötni a fém készülékházra, hogy a doboz árnyékolja az erősítőt. A (-) tápvezeték gyakorlatilag azonos a jelfölddel, de az RCA csatikat azért szigetelten szerelem be. A keverő házában vannak a tápegységek, főtáp és 12V táp. Arra gondoltam, hogy a keverő dobozán belül a 230V-os részt elkülöníteném műanyag borítással, hogy fizikailag képtelen legyen hozzáérni a készülékházhoz. A műanyag borításon ismét fém borítás lenne ami leárnyékolja a trafót. A keverő dobozán is a (-) táp vagyis GND lenne. Vagyis ugyanaz mint az erősítőn, így nem gond ha összeér a 2 doboz. A trafó műanyag borítása miatt nem kellene védőföldelést alkalmazni. (Már csak azért is gondolkodok ezen, mert a gyári hifi készülékek nagy-részén sincs földelés.) Szerintetek a kép alapján összerakva biztonsági és árnyékolási szempontból jó lenne így? (Gyakorlatilag csak a szekunder kerül kapcsolatba a készülékházzal, így csak akkor tudna rázni, ha a transzformátor huzal lakkrétege megsérül, amire elég kicsi az esély) A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2014
Összerakod és kiderülBárki mondjon bármit..Ha nem ráz akkor már fél siker De az hogy milyen lesz a hang környezet függő szerelés függő stb...próba.
A kettős szigetelés kialakításának megvannak a szabályai, amit be kell tartanod életvédelmi szempontok alapján. Igen sok vesződségtől kíméli meg magát az ember, ha a nagyáramú részt nem építi össze az előfokozattal. Ennek nagy áramfelvétele, szórása, vezetékezése, a legkülönbféle képen tudja elrontani a produktumot.
Végül is a táp lehetne akár egy 3. dobozban az erősítő és keverőtől távolabb. Gyakorlatilag olyan lenne, mintha "adapterről" menne. Manapság egy csomó készülékbe nem építik bele a tápot, hanem külön van tőle. Igaz nem ekkora kW-os táp
Az meg nincs kizárva hogy fém készülék házhoz muszáj a földelés. Eleve a legtöbb hifi, dvd lejátszó nem földelt aljzatba csatlakozik, kettős szigetelésű. És ráadásul az RCA csatlakozók egytől egyig azonosak a készülékház fém oldalával, tehát ha pl a dvd lejátszó tápja meghibásodik, és rákerül a 230 a kimenetére, az egy az egyben rákerül az RCA árnyékolására és a készülékházra is.
Sziasztok!
Nemrég lettem kész ezzel a kis fél dobozzal. Az egész egy tenyérnyi nyáklemezből, és kb. másfél méter rézhuzalból készült. Nem találtam megfelelő méretű ventilátor rácsot, ekkor jött az ötlet, hogy saját kezűleg fogom elkészíteni. A szellőzőnyílást körbefurkáltam 1,5-ös fúróval 24 helyen, és a kis furatokon keresztül 0,5-ös rézhuzallal hálót szőttem. Így feketére lefestve elég retrós hatása van.
Szép!
Tisztára olyan mint egy cérna kép. Ilyeneket még akkor készítettem, mikor sorkatona voltam.
Sziasztok!
Építek egy erősítőt, csak azon gondolkodok, hogy furnér, vagy acéllemez legyen. Olyan 160W fogyasztással számolok, tehát melegedni fog rendesen. A csövek bent lesznek a dobozban, nem látványerősítő lesz, mert úgy nem lehet ide-oda vinni, meg ha ráesik valami... Ventilátor természetesen szóba se jöhet, nem erősítőbe való, csövesbe meg főleg nem. Legyen furnér, vagy ez már ebben az esetben tűzveszélyes?
Fém fa kombinácio szerintem gondos tervezéssel elfogadható !
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2014
Nekem egészen más hisz egy erősítőt szeretne az illetékes dobozolni .
Igazából az is jól mutat, ha az oldala rétegelt lemez, az alja furnér, a teteje, hátlapja meg acéllemez szépen lefestve, és biztosítva a szellőzés alul, felül. Az is fontos, hogy az elkók ne kapjanak meleget, mert tönkremennek. (Néha direkt csinálnak elkószárogatókat, hogy hamarabb ki lehessen dobni a cuccot. )
|
Bejelentkezés
Hirdetés |