Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VIDEOTON RT (RA) 6380S

Témaindító: tatabike, idő: Jún 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   22 / 45
(#) Pytzoure válasza scooby_ hozzászólására (») Márc 6, 2014 / 1

Gratula, scooby, kitartásod meghozta gyümölcsét
(#) sityu válasza scooby_ hozzászólására (») Márc 6, 2014 / 1

Hello,scooby!
Az érdem a Tiéd,úgy gondolom én csak a ,,rárepülésben"segítettem,egyben kíváncsi voltam,hogyan érzel rá a dolgokra,pl. az utolsó fázisban a gyári csatolótekercs cseréjére.Ez nem egy egyszerű ,,RIAA korrektor" volt!Gratulálok és
(#) sityu válasza Pytzoure hozzászólására (») Márc 6, 2014 /

Szia Pytzoure!
A neten keress rá az 1KHz-es oszcillátorra,olcsó 3-4 tranzisztorral már összedobható,ami használható.Sok esetben nagyon jól jön egy ilyen segítség,kettő db.ceruzaelemmel már működik!A kivezérlésjelzőtöl sokat ne várj,mert az inkább indikátor,mint műszer!De,ha zavar a lustasága,próbáld meg a 2,2µF-os kondit kicserélni kisebbre pl.1µF-ra.Vagy a keretre való csavarozáskor elcsavarodhat és ebben az esetben már elég,hogy észrevehetetlen szorulása legyen.Próbáld ki!
Üdv.sityu.
(#) sityu válasza sityu hozzászólására (») Márc 6, 2014 /

Pontosabban:jelgenerátor.
(#) Pytzoure válasza sityu hozzászólására (») Márc 6, 2014 /

Kösz, sityu, Péter említett egy programocskát, ami a hangkártyán keresztül kiadja a kívánt hangfrekvenciát. Rá is leltem a neten, ingyenes. Little SineGen a neve. Még nem próbáltam, de ami késik...
Amúgy adott esetben lehet, hogy egy ilyen kütyü jól jöhet. Kösz a tippet. A kondicserét megpróbálom, de azt hiszem ez lesz a legutolsó a sorban . Hozzáteszem, hogy már nincs sok hátra addig .

Üdv:
Pytzoure
(#) Pytzoure válasza sityu hozzászólására (») Márc 6, 2014 /

Amúgy már annak is nagyon örülök, hogy az elhangolódásos hibát sikerült megfogni, rég állt már a polcon a jó öreg Cleó emiatt. Mármint az átépítetlen Cleó, mert a másik Cleóm át van építve egy autórádióból kitermelt RDS tuner és kijelző stb lett beépítve. Az ISOSTAT gombsor ki lett herélve, így nyomógombként működnek, a rádió legfontosabb funkcióit ezekre kötöttem. A csatornaváltást az eredeti tasztatúra szolgáltatja a gombok mögé szerelt nyomógombsor pöcögtetésével. A frekvenciahangolás is az eredeti állomáskereső gombbal történik 2 rossz egérből kitermelt mikrokapcsoló segítségével. FM kapcsoló maradt, ez kapcsolja neki a tápot. Érdekes retró-koncepció lett . És nem utolsó sorban a kijelzőn óra is van és mivel egy külön tápról megy a rádió a csatornamemória miatt, így a Cleó kikapcsolt állapotában is mutatja az időt. Hasonló módon van átépítve egy AIDÁ-m is, de abban csak frekvenciakijelzés van, RDS és idő nincs, stílszerűen, mint a Cleó kistestvére, kevesebbet tud . Ez van a garázs/műhelyben. Bocs a litániáért, de gondoltam megosztom Veletek ezt a kis szösszenetet .

Üdv:
Pytzoure
(#) sityu válasza Pytzoure hozzászólására (») Márc 6, 2014 /

Nevezzük el Cleopátramániának!Yes?Hát,igen ez a hobbielektronika,nagyon egyedi,ügyes vagy!
(#) Pytzoure válasza sityu hozzászólására (») Márc 7, 2014 /

Köszi
(#) scooby_ válasza sityu hozzászólására (») Márc 7, 2014 /

Köszönöm!
Hát nem volt egyszerű menet, az fix! A hajszárítós melegítés jó ötlet volt!
(#) scooby_ válasza Pytzoure hozzászólására (») Márc 8, 2014 /

Szerintem megérte.De ez valójában az Én buzgóságom is, hiszen 4-5 évig ültek felette a technikusok, nem tudtak vele mit kezdeni. Engem mint "szakmunkás" lenéznek, mert "csak szakmunkás"... Hát ennyit erről. Sokszor elmondta, nem a papír teszi a "mestert", hanem a kitartása, meg némi elhatározás, meg akarat.
(#) sityu válasza scooby_ hozzászólására (») Márc 8, 2014 /

Az a lényeg,hogy Te követted el,a többi meg prttty...
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2014
(#) Pytzoure válasza scooby_ hozzászólására (») Márc 8, 2014 /

Nyugi, én is így vagyok. Papír nincs, de csinálok mindent, amit kell. Ha megnézed a két képet az átépített Cleómról és Aidámról, látszik, hogy ezek tuti nem hangolódnak el . Tudom, nem eredeti, de mentségemre legyen mondva, hogy van egy-egy érintetlen is mindkettőből. Persze, felújítva, tökéletesítve és mostmár -hála Nektek- az elhangolódásos hibák is megszüntetve. Elhiheted, hogy az átépítettekben nem kevés munkaóra fekszik. A Cleónak a skálalapja is el volt törve azt is gyártani kellett másik lapot, hogy ne csúfoskodjon. Lényeg, hogy valami egyedit akartam összehozni, valamit, ami nem mindennapos, ami retró és meghökkentően (pozitív értelemben) ötvözi a modern technikát a 30-35 évvel ezelőttivel. A Cleó doboza át is lett fóliázva öntapadós fekete famintással. Eredeti le lett húzva, mert borzalmas állapotban volt. Arra akartam csak célozni, hogy ha érdekel és akarod, akkor rohadtul nem a papíron múlik, hogy meg tudod-e csinálni. Max kicsit tovább tart, de ehhez kell a kitartás .

Üdv:
Pytzoure

És,akkor most,mi lesz a Cleo phono modullal?Örökre elfelejtetted?Az akkori HI-FI magazinban elkövettek egy MOD-ot,csak alkatrész cserékről van szó.Nem izgat a dolog?A neten is megtalálható.
(#) scooby_ válasza sityu hozzászólására (») Márc 8, 2014 /

Szia!
Nem felejtettem el, és érdekelne is! Hogyan keressem?

Pillanat mindjárt megnézem,mert nekem meg van papíron
(#) sityu válasza sityu hozzászólására (») Márc 8, 2014 /

Sajnos a papíron nincs rajta az évszám,de keresd úgy,hogy ,,hifimagazin.hu" Ez egy MOD a sok közül.Ha valami oknál fogva nem találnád,beszkennelem!Ez az EA 6383s típusról szól,de érvényes az EA6380S,RA6380S,stb készülékekre is.

Nem ez volt az? Dankó Emil rovatából? Bővebben: Link

Közben én is megtaláltam!Igen ez volt az!

Rendben! Na ezt ki fogom próbálni!

Nem nagy meló,én annak idején elkövettem,de nekem nem jött be.Nem tetszett.

Valóban nem! Az eredeti állapotban jobbnak tűnt?
(#) Pytzoure hozzászólása Márc 8, 2014 /

Figyelemmel kísértem a társalgást, scooby, kíváncsi vagyok a végeredményre! (A cikkben is utal rá, hogy esetleg megoszlanak majd a vélemények.)

Én is kíváncsi vagyok rá. Mondjuk szimulációban láttam már jobbat!

VT RIAA.png

Igen,az én füleimnek nem tetszett!Úgy emlékezem,hogy,fojtott,bágyadt,magashiányos volt a hangja,de mint tudjuk,ezek a fülek különbözősége sok vitára adott okot,de ebbe,szerintem értelmetlen beszállni.Felőlem mérhetnek rajta csodát is,ha én mást hallok.

Hát, a szimuláció és a valóság nem mindig van összhangban, majd kiderül .

De sajnos, eléggé valósághűen szimulál a program, többször tapasztaltam.
(#) Pytzoure válasza sityu hozzászólására (») Márc 8, 2014 /

Ha ez így van, ahogy mondod, akkor az enyémeken tuti nem alkalmazom ezt a modot

Hát, ez nem áll nyerésre...
(#) sityu válasza Pytzoure hozzászólására (») Márc 8, 2014 /

Egy kisérletet szerintem mindenképpen megér,már csak kíváncsiságból is.Max.1 óra alatt megvagy vele,ha kéznél van minden!Meg kell hallgatni,ha nem tetszik,vissza a cumó a helyére és vége a kísérletnek.
(#) Pytzoure válasza sityu hozzászólására (») Márc 8, 2014 /

Igen, ezért szeretném megvárni scooby tapasztalatait.
Következő: »»   22 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem