Fórum témák
» Több friss téma |
Gratula, scooby, kitartásod meghozta gyümölcsét
![]()
Hello,scooby!
Az érdem a Tiéd,úgy gondolom én csak a ,,rárepülésben"segítettem,egyben kíváncsi voltam,hogyan érzel rá a dolgokra,pl. az utolsó fázisban a gyári csatolótekercs cseréjére. ![]() ![]()
Szia Pytzoure!
A neten keress rá az 1KHz-es oszcillátorra,olcsó 3-4 tranzisztorral már összedobható,ami használható.Sok esetben nagyon jól jön egy ilyen segítség,kettő db.ceruzaelemmel már működik!A kivezérlésjelzőtöl sokat ne várj,mert az inkább indikátor,mint műszer!De,ha zavar a lustasága,próbáld meg a 2,2µF-os kondit kicserélni kisebbre pl.1µF-ra.Vagy a keretre való csavarozáskor elcsavarodhat és ebben az esetben már elég,hogy észrevehetetlen szorulása legyen.Próbáld ki! Üdv.sityu.
Kösz, sityu, Péter említett egy programocskát, ami a hangkártyán keresztül kiadja a kívánt hangfrekvenciát. Rá is leltem a neten, ingyenes. Little SineGen a neve. Még nem próbáltam, de ami késik...
Amúgy adott esetben lehet, hogy egy ilyen kütyü jól jöhet. Kösz a tippet. A kondicserét megpróbálom, de azt hiszem ez lesz a legutolsó a sorban ![]() ![]() Üdv: Pytzoure
Amúgy már annak is nagyon örülök, hogy az elhangolódásos hibát sikerült megfogni, rég állt már a polcon a jó öreg Cleó emiatt. Mármint az átépítetlen Cleó, mert a másik Cleóm át van építve egy autórádióból kitermelt RDS tuner és kijelző stb lett beépítve. Az ISOSTAT gombsor ki lett herélve, így nyomógombként működnek, a rádió legfontosabb funkcióit ezekre kötöttem. A csatornaváltást az eredeti tasztatúra szolgáltatja a gombok mögé szerelt nyomógombsor pöcögtetésével. A frekvenciahangolás is az eredeti állomáskereső gombbal történik 2 rossz egérből kitermelt mikrokapcsoló segítségével. FM kapcsoló maradt, ez kapcsolja neki a tápot. Érdekes retró-koncepció lett
![]() ![]() ![]() Üdv: Pytzoure
Nevezzük el Cleopátramániának!Yes?Hát,igen ez a hobbielektronika,nagyon egyedi,ügyes vagy!
Köszönöm!
Hát nem volt egyszerű menet, az fix! A hajszárítós melegítés jó ötlet volt! ![]()
Szerintem megérte.De ez valójában az Én buzgóságom is, hiszen 4-5 évig ültek felette a technikusok, nem tudtak vele mit kezdeni. Engem mint "szakmunkás" lenéznek, mert "csak szakmunkás"... Hát ennyit erről. Sokszor elmondta, nem a papír teszi a "mestert", hanem a kitartása, meg némi elhatározás, meg akarat.
Az a lényeg,hogy Te követted el,a többi meg prttty...
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2014
Nyugi, én is így vagyok. Papír nincs, de csinálok mindent, amit kell. Ha megnézed a két képet az átépített Cleómról és Aidámról, látszik, hogy ezek tuti nem hangolódnak el
![]() ![]() Üdv: Pytzoure
És,akkor most,mi lesz a Cleo phono modullal?Örökre elfelejtetted?Az akkori HI-FI magazinban elkövettek egy MOD-ot,csak alkatrész cserékről van szó.Nem izgat a dolog?A neten is megtalálható.
Szia!
Nem felejtettem el, és érdekelne is! Hogyan keressem?
Pillanat mindjárt megnézem,mert nekem meg van papíron
Sajnos a papíron nincs rajta az évszám,de keresd úgy,hogy ,,hifimagazin.hu" Ez egy MOD a sok közül.Ha valami oknál fogva nem találnád,beszkennelem!Ez az EA 6383s típusról szól,de érvényes az EA6380S,RA6380S,stb készülékekre is.
Nem ez volt az? Dankó Emil rovatából? Bővebben: Link
Közben én is megtaláltam!Igen ez volt az!
Nem nagy meló,én annak idején elkövettem,de nekem nem jött be.Nem tetszett.
Valóban nem! Az eredeti állapotban jobbnak tűnt?
Figyelemmel kísértem a társalgást, scooby, kíváncsi vagyok a végeredményre! (A cikkben is utal rá, hogy esetleg megoszlanak majd a vélemények.)
Én is kíváncsi vagyok rá. Mondjuk szimulációban láttam már jobbat!
Igen,az én füleimnek nem tetszett!Úgy emlékezem,hogy,fojtott,bágyadt,magashiányos volt a hangja,de mint tudjuk,ezek a fülek különbözősége sok vitára adott okot,de ebbe,szerintem értelmetlen beszállni.Felőlem mérhetnek rajta csodát is,ha én mást hallok.
Hát, a szimuláció és a valóság nem mindig van összhangban, majd kiderül
![]()
De sajnos, eléggé valósághűen szimulál a program, többször tapasztaltam.
Ha ez így van, ahogy mondod, akkor az enyémeken tuti nem alkalmazom ezt a modot
![]()
Egy kisérletet szerintem mindenképpen megér,már csak kíváncsiságból is.Max.1 óra alatt megvagy vele,ha kéznél van minden!Meg kell hallgatni,ha nem tetszik,vissza a cumó a helyére és vége a kísérletnek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |