Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   937 / 1273
(#) deccser válasza roymen hozzászólására (») Márc 9, 2014 /
 
Szia roymen! Én is ugyan ilyen tv-t javitok, ugyanezzel a hibával. Én is az eltéritő tekercsre gondolok. Te mire jutottál ?
(#) roymen válasza deccser hozzászólására (») Márc 9, 2014 /
 
Szia! Meglett a hiba oka.A tda8358j volt a rossz,mert közben néztem az itthoni szerelési jegyzetemet,és amelyik készülékből kiépítettem a próba ict,Táphibás volt,ezért nem volt lepróbálva a vertikális ic-je.Kiváncsi voltam nagyon,és ki akartam zárni mindenképp az ic hibát,ezért kiépítettem az apósék panájából,ami történetesen,Cp-521F sasséval szerelt,és a hálószobályukból hoztam ki,mert azt használják.Ebből beépítve az ic-t,megjött a teljes kép.
Üdv.:Roymen
(#) bogumil13 válasza roymen hozzászólására (») Márc 9, 2014 /
 
szia
Megkérdezhetem hogy a CP003,CP004,CP005,CP009,CP0039 alkatrészeket hogyan tom kimérni jók e?Az ellenállások mérésénél mennyi a türés határ 2.2k helyett 1.8K ez még belefér?
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2014
(#) roymen válasza bogumil13 hozzászólására (») Márc 9, 2014 /
 
Szia!Kapacitásmérővel,vagy ESR mérővel tudod mérni a kondenzátorokat.Ez utóbbi megbízhatóbb.
(#) deccser válasza roymen hozzászólására (») Márc 9, 2014 /
 
Nagyon köszönöm a válasz, mert én már leakasztottam az eltéritő tekercseket, és semmi hibát nem találtam. Köszi még egyszer. Nálam is ic csere lessz! Nagyon köszönöm a segitséget.
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2014
(#) roymen válasza deccser hozzászólására (») Márc 10, 2014 /
 
Nincs mit.Az ic környezetéhez tartozó kondenzátorokat mérd,ha kell cseréld. R444,407 -et is ellenőrizd ,nem nyúlott vagy szakadt-e meg.D367 diódát is sasold meg,nem drót-e? Én ezt cseréltem benne,bár mérésre jónak tűnt.Azt még nézd meg a mostani ic-n hogy a 7-8 láb között zárlat van-e?Ha csak ez a két láb van zárlatban,akkor van rá egy egyszerű megoldásom ha érdekel.
(#) Pityu9 válasza Pityu9 hozzászólására (») Márc 10, 2014 /
 
Üdv!
Sikerült beállítani a samsung TV-n a focust és a screent, viszont maradt két probléma: bekapcsolás után az első félórában villog a fényerő (ezt ha jól hallottam/láttam a sorkimenőn lévő screen poti okozza, eléggé sziszeg, utána abbahagyja), a másik probléma, hogy a képcső öregedése miatt nem egyformák a színek mennyisége (utána tudnék tekerni a képcső nyakánál a potikkal). Az a kérdésem, hogy a screen poti kontakt hibáját csak sorkimenő cserével orvosolhatnám és ha igen, megéri-e egy halódó képcsöves samuban, vagy amíg megy, addig használjam így?
A segítséget előre is köszönöm!
Üdv!
(#) bogumil13 válasza roymen hozzászólására (») Márc 10, 2014 /
 
Rosszul kérdeztem!Az elkokat ha mérem ott vannak értékek ezeknél viszont semmit nem mutat a müszer.Multival mérem.Nincs ESR méröm.
(#) GGigi hozzászólása Márc 10, 2014 /
 
Üdvözlet.Szeretném a segítségeteket kérni.Volna egy philips 29PT5407/21 tipusú tvm amivel bajlódok egy kis ideje.A problemám az hogy a harmadik ide oda kattogás után bekapcsol de sípoló,zavaró hangokat hallani a sorkimeno trafó felol.a kép pedig összenyomott majd ahogy melegszik a tv úgy kezd helyreálni a kép is de a geometriája akkor sem jó.a sarkai a képnek pedig színfoltos mintha mágnesek lennének a sarkai körül és az húzná a képet. a forrasztásokat áttnéztem,javítottam is egypárat az elkók meg ránézésre okésak.szeretnék tanácsot kérni hogy hol keressem a hibát.a tippem a sorkimeno cseréje volna de mivel van nagyfesz nemvagyok biztos benne.a válszokat elore is koszonom
(#) BarnaPili válasza GGigi hozzászólására (») Márc 10, 2014 / 1
 
A sorvégfokozat tápszűrő elkóját ellenőrizd le.A primer oldali kis elkókat a tápban cseréld kapásból.Meg egy PTK-t is tegyél bele újat.De az elszíneződésből ítélve lehet hogy ez a TV pofáraesett valamikor?
(#) feri971 hozzászólása Márc 11, 2014 /
 
Sziasztok!

Van egy Thomson 25dh89hl típ. tv-m, ami eddig tökéletesen működött, a garázsban használtam meló közben...
A napokban azt produkálta, hogy a képernyő fekete lett és a felső részén vízszintesen lett egy csík.
Hang van, csatornát vált, menü előjön csak kép nincs!
Leszedtem a hátulját esetleges kontakt hibát keresve, hátha....
Nem találtam, viszont azt vettem észre, hogy ha a sortrafón a screen-t feltekerem, újbóli bekapcsolás után előjön a kép halványan és zöldes árnyalatban, de szépen fokozatosan rövid idő /2-3mp / alatt el is tűnik.
Jól gondolom, hogy a cső elgyengült, vagy esetleg még javítható a lelkem...

Hozzáértők tanácsát előre is megköszönöm, Üdv!
(#) Hurka válasza Hurka hozzászólására (») Márc 11, 2014 /
 
Nincs esetleg valakinek valami ötlete? Óriási segítség lenne! Köszönettel: Hurka
(#) kadarist válasza Hurka hozzászólására (») Márc 11, 2014 /
 
Szia!
Diagnosztizáltad a kontakthibát, tehát erre menj rá! A tápfeszültség meglétét, vezérlést, kimeneti kört kellene átnézni nyákrepedés és forrasztáshibák szempontjából.
(#) jdani hozzászólása Márc 11, 2014 /
 
Hali. Van egy 100Hzes Thomson 21MX170-es TV. Bekapcsoláskor hallani ahogy a képernyő megkapja a magasfeszültséget. De hang szerint olyan, mint amikor megkapja a magasfeszültséget, majd utánna 1-másodperc múlva magától ki is kapcsol a TV. A LED visszajelző sem világít. Hol keressem a bajt?

CAM00538.jpg
    
(#) ttindian válasza kadarist hozzászólására (») Márc 11, 2014 /
 
Újra itt , sikerült beszereznem a TDA3653 -at , kicseréltem 10 másodpercet működött aztán megint semmi, a tapfesz 9lab 28.8- 29.2 kozt ugrál, 6lab 1V kevesebb ugrál, a jel 4.1V az is ingadozik.
(#) ttindian válasza ttindian hozzászólására (») Márc 11, 2014 /
 
Kicseréltem az új , 1000µF 50V kondit egy használt 2200µF 40V kondira , megszűnt az ingadozás, stabil 28.5 es 27.5 volt van , a vezér IC jele 2.9 V ,
Be merjem e tenni az utolsó TDA3653 -at , 40 KM hoztak az utolsó 2 darabot?
Vagy meg cseréljek ki valamiket ?
(#) jdani hozzászólása Márc 11, 2014 /
 
Találtam a TVhez szervizkönyvet, ha tud valaki segíteni benne..
(#) kadarist válasza ttindian hozzászólására (») Márc 11, 2014 /
 
Az elkók cseréje vagy kimérése mindig ajánlott a függőleges eltérítés körül. Építsd be, de rendesen erősítsd fel a hűtőbordára!
(#) ttindian válasza kadarist hozzászólására (») Márc 11, 2014 /
 
Na itt van egy kis bibi, olvastam itt a fórumon ajánlott tenni foglalatot a kőnyű cseréhez , amit szinten nem lehet kapni nálunk az üzletben , így hat én vágtam ki egy más típusú IC foglalatját , na mar most nem fér el (magasabban ül az IC) a kialakított helyen.
A szűk hely miatt ki kenne szedjem az egész hűtőbordát hogy tudjam csiszolni mi tevő legyek?

Meg egy kérdés , elcsavargattam a nagyfesz trafón a potit , menyire nagy baj? De csak így lett csík a képernyőn.
(#) kadarist válasza ttindian hozzászólására (») Márc 11, 2014 /
 
Teljesítmény IC-hez nem teszünk foglalatot, mert az érintkezők nem biztosítanak megfelelő érintkezést nagy áramoknál.
(#) ttindian válasza kadarist hozzászólására (») Márc 11, 2014 /
 
Beüzemeltem , csak ott van a csík talán annyi hogy most színes, de nem nyílik ki .....?
(#) jdani hozzászólása Márc 11, 2014 /
 
Már egy jópár órája játszok vele, nem jöttem rá semmire. Mi okozhatja azt hogy a TV bekapcsol, majd kikapcsolja magát, és a visszajelző sem világít?
(#) BarnaPili válasza jdani hozzászólására (») Márc 11, 2014 /
 
Ha nem indul el a függőleges eltérítés,akkor letilt a gép.Biztos nagyfeszt hallod? Nem kavarod a lemágnesezéssel?
(#) jdani válasza BarnaPili hozzászólására (») Márc 11, 2014 /
 
Előbb a mágnesezés, és rá a nagyfesz, ami rögtön le is kapcsol, és hallalni a szokásos TV kikapcs. hangot, amikor a képernyő/tekercsek pattognak.
(#) kadarist válasza ttindian hozzászólására (») Márc 11, 2014 /
 
Minden alkatrész bent van? Tápfeszültséget is kap az IC, az eltérítőtekercs nem szakadt? Nézzél szét ott egy kicsit jobban.
(#) Pongó hozzászólása Márc 11, 2014 /
 
Szia Roymen most volt megint egy kis időm szórakozni a tv-vel.Kivettem a sorkimenőt és a 2sc3795 C-E láb helyére bekötött égő nem világít.Az mennyire jelent gondot, hogy 2sc3795B volt benne de már csak B jelzés nélkülit tudtam venni(elvileg kisebb feszültséget tud) amiről a múltkor írtam, hogy elszállt.
(#) jdani válasza BarnaPili hozzászólására (») Márc 11, 2014 /
 
TDA8177 eltéritő tápfeszültséget mérek. Miután áram alá helyezem a TV-t, multiméterrel mérve a feszültség megugrik kb 15V felé, de rögtön le is esik a fesztültség, mert a TV kikapcsol. Azt figyeltem még meg, ha lehuzom a panelt a képcsőröl, akkor ugyanott a feszültség megmarad több ideig. De hallania tápot, hogy mindig megszakad, és ujraindul, tehát mindig próbálja ujrainditani magát..
(#) roymen hozzászólása Márc 11, 2014 /
 
Sziasztok!Van-e valakinek ötlete a Tda8358j helyettesítésére?Van itthon 8350,8357j.Ezek közül a 8357j lenne a befutó szerintem,kiegészítve egy fettel.Kipróbálta már valaki hogy ez így működik-e?
Üdv.:Roymen
(#) ttindian válasza kadarist hozzászólására (») Márc 11, 2014 /
 
Mar csillagokat latok de nem találok semmi hibát, a kép ott van csak nem nyílik ki.
Ha van kép , akkor az IC jó ?
(#) BarnaPili válasza jdani hozzászólására (») Márc 11, 2014 /
 
Mindkét tápja megvan az IC-nek?
Következő: »»   937 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem