Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » RIAA korrektor
Témaindító: Ghost Rider, idő: Aug 25, 2006
Jól gondolom hogy ezek a kivezetések? Csak próbálom megérteni
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2014
Hibásan számoztad, több helyen is, nézd meg a doksiját a csőnek.
Előző amcsi oldalas linkelt shematic-ról néztem. Ott lehet a gubanc.
Próbálom végigkövetni amit rajzoltál. Értem is, kezd összeállni a kép. A RIAAával van még gondom. Amit rajzolnál azzal nagyon jóljárnék. Csak mivel azt irta, hogy a riaa korrektor részére a 0,03UF ot 3*0,01UF kell összeraknom+ még egy a C2 helyére. Igy lesz stereoba 8 darab belőle, és a lábtávolsága 8mm. Hogyan tudnám széthúzni ezt, hogy maradjon a 10 centi szélesség? R4, R9 hűtéses elenállás lenne. Mivel nem kaptam 220-as tokozásba, így felfűzném zászlóra. 20K+10K mindez 2*2oldal. De ahogy nézem elfér Nem szeretnék mohó lenni... De ahogy nézem el is forgathatnám a rajzot. A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2014
Kondikat a korrekcióba pontos műszerrel válogatni kell, 29n5 a kritikus, többi nem, mert szabvány érték. Talán 22nF+ 6n8 kondikból összejön, a szórásuk miatt, de sok kell, hogy találj megfelelő párost. Persze 3db 10nF is esélyes lehet. STYROFLEX kondikból próbálnám összeszedni ezeket.
R4/R9/R12 2W ellenállás, nem kell hűteni, csak elemelni a paneltől, nem fog nagyon melegedni.
Csak egyik oldalát módosítottam a kondikhoz, nézd meg, ha ok, másik oldalt meg tudod csinálni. 30k helyett rakhatsz 33k-t 2W ellenállást, nem fog gondot okozni
Keresem ezeket a fránya kondikat. B@ssza meg, hogy nem vettem a multkor 10et belőlük. Én lehetek csak ilyen buta. de midíg abból van több amiből most nem kellene.
Egyelőre az új ellenállások között néztem szét. 20K+10K adtak a HQ-ban helyette. Meg sem néztem. Egy fiatal srác válogata össze nagy kínnal( miért nem szoltam előbb maillben, mennyek vissza 30 perc múlva).. Asszem oda többet nem megyek, csak rászoktam a CCFL trafók miatt..
Lehet ez a végleges?
Az gondot okoz, ha a C3 nem fekszik fel tejesen a PCBre? Át kell hidalja a vezetősávokat a riaa mellet.. 1,5cm a lábtávja. A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2014
Lehet, csak figyelmesen nézd át, nehogy legyen benne hiba.
Így már felfekszik a C3 is A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2014
Gyorsan megpróbálom, hogy még este kimarathassam. Bízom benned, eddig is mindig jól segítettél. Meddig leszel, mennyire siessek?
Megelőztél, mint mindíg... A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2014
A földpont fóliáját kár volt közösítened a kondiknál.
Nézd meg az előző tervet, úgy ok.. Csak nyugodtan, ne kapkodj. A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2014
Az miért jelent problémát? Észrevettem, gondoltam énis segítek rajta..
Biztosan valami misztifikum. Dejó, hogy segítettél. Köszönöm neked. Akkor még nézem egy órát, és ha nincs változtatás (nem érzek kényszert, és te sem) akkor nyomtatom. Remélem nem vagy vicces kedvedben, és belerejtettél egy hibát A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2014
Hibát tudatosan nem csináltam, de én nem néztem át, csak raktam fel az alkatrészeket.
Ezért nézd át rajz szerint! A fólia elválasztása nem misztikum, az elko földfóliája hordoz töltő impulzusokat, nem szerencsés erre kötni a korrekciós tagok földjét, úgy bekerülhet ez a zavar a jel útjába.
Nézegettem végig, de inkább belegabalyodtam, mint kibubancoltam
Nem tudok a végérejárni. Szerintem jó. Megnéznéd mégegyszer elektron útján? Mohóskodom megint.. Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2014
Hát ez ilyen lett. Kicsit majd még kozmetikázom. Pillangókat a körmére, meg ilyenek.. Gyakorlom még.
Gyors volt. Kell akkora furat a csőfoglalat kivezetéseinek?
Mivel bontott a foglalat és hajlítgatnom is kell a lábakat, úgygondoltam jobb lesz így. Most hozzánéztem, pont jó. Régi SMK műanyag bizgentyű.
Köszi mégegyszer a segítséget. Azthiszem ma beültetem.
Szívesen!
Várom az eredményeket, brumm okozhat majd még kisebb galibát, de az is leküzdhető. Az alacsony erősítése matt is adódhat problémád, ha a végfokod bemeneti érzékenysége 300mV felett van.
Hellosztok!
Ennek a SIEMENS tantálkondinak polaritásfüggetlenek a kivezetései? vagy a feketével jelölt rész a pozitív?
Azonnal csont zárlatos lesz, ha fordítva kötöd!
Ott van rajta a + jelzés! Ezt hová fogod berakni, 22u??? A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2014
Nem én fotóztam. Az enyémre ez va írva.
D100C10M 100-+20 10Vdc+ és ez áll a feketével pöttyözött kivezetés felé E7616 SIEMENS Akkor gondolom a pöttyözött a pozitív. Csak leellenőriztem, hogy jól rakrtam e be. Most keresgélem az RCA csatikat.
Akkor asszem készvagyok. Még a kivezetéseket felrakom, és lövök egy fotót.
Izgulok, mert akkor lehet ma felélesztem?.!?. Jupiii
Tudom, szkópod nincs , de DC méréseket csinálhatsz.
Anódokon kb. 100V, katódokon 2-2,5V lesz, de elsőre a tápod mérd meg a korrektorral terhelve (250V).
Nos elkészültem. Jóhír, hogy nem robbant fel. Járrattam vagy 5 percig.
Csatolok pár képet, lenne több kérdésem is. Azért vannak a képek, hogy meg tudjátok előzni a kérédéseim. De csak módjával, nehogy kihulljon a hajam. - A nagyfesztáp groundját hová kössem a tápra? Direktbe a földre? - A fűtés tápjának tekercsközépelágazását kössem földre? - Az erősít groundját hová kössem födre? - Az erősítő groundját kössem a végerősítő, lemezjátszó testjére? Megtennéd CHZ hogy felsorolod a csőkivezetések lábszámát, hogy mit kellene mérem..?. Egyéb mérési pontokba is, ha segitenél. Én már dobtam egy sört, köszi a segítséged. Amugy jól megb@szott a 30k ellenállás zászlója, mikor kikapcs után megnéztem milyen meleg A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2014
További képek.
Nem figyelsz, mondtam hogy nem kell az ellenállásokra semmi, csak ártasz vele!
Fűtés vezetékét is említettem hogy kösd be, sodrott merev vezeték előny, a GND hez odaszorítva. Ez így nagyon kusza. 1,6 kivezetés 100-110V, 3,8 kivezetés 2-2,5V, de ez ott van a nyákterven a foglalatra írva, hogy melyik számú kivezetés milyen elektróda, nézd csak meg!... DC fűtésed van, akkor nem kell középpont a trafóról, de még a táp felén földeld a fűtést a táp földjéhez, 2x 100ohm ellenállással, de közvetlenül sem, lesz probléma. Ehhez a kapcsoláshoz nem kell megemelni, mivel a csövek katódja alacsony DC-én vannak. A táp központi földjét kösd a kimenti GND hez ez a pont mehet a dobozhoz is. A lemezjátszó különálló földje megy a doboz vázához.
250VAC megy be a nagyfesz tápba, és 247VDC jön ki belőle terhelve. Ezzel az analóg vacakkal mértem. Nincs jó multim, kalibrálgatom mindig az etalonhoz. Vennem kell majd egyet.
Szóval kb. értékelt mondtam most.
Ez rendben, jöhet a többi mérés.
Szedd le azokat a zászlókat és rakd be az ellenállásokat normálisan!
Kettő ellenállásból kellett megoldanom (10K+20K) a 30K-t. Csak 2 darab 33k találtam itthon. Elmentem itt boltba, ők sem tudtak adni. Viszont kaptam 0,01µF foliákat. Ezért is tudtam megcsinálni.
Fűtés vezetékét tegyem le groundra?? Vagy csak azt mondod, hogy vigyem közel mellette, szigetelve? A trafó földjét rakjam le a korrektor kimeneti részén a groundra? Bocs hogy értetlenkedek. Igy hirtelen melettem, csak 22K, meg 47K látok 2W-osban. A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |