Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Házilag építhető fémkereső
A betápnál van egy ilyen 3 lábú alkatrész az egyik lába pozítívon í másik negatívon és a 3. lábán 8v jön ki.
Szia gondolóm Neuzer kollegának szántad mert az én gépem működik a stab ic meg ismerem nem szoktam tranyóval összekeverni . pedig akkor ott nagy zárlat lehet mert 1 a bír
Természetesen neki szántam a választ. Elnézést a "félrecímzésért"
bocsi igaz ic.de már nem láttok a méregtől lassan ott tartok hogy előveszem a kalapácsot és egy határozott mozdulattal helyreteszem a gépet.
Semmi gond forúmozunk remélyük össze jön neki mert kíváncsi lennék az ő mért eredményeire is ------és lenne egy olyan kérdésem lát6tam kittben idx mit tud érdemes e utánépíteni vagy nem ha valaki próbálta megköszöném a hozzászólását
Kaptam egy sablont a barátomtól és ezzel készítettem el az újabb igsl fejet... 570g
Ez gyönyörű!!! Gratulálok!
![]()
Az stab IC nem tranyó, ahogy frab írta. Én is írtam, csak véletlen töröltem, ahogy bettem a falbaverős fejecskét, most láttam. Ezek el disszipálják ami nem kell ezért melegszik, mennél nagyobb a különbség a betáp és kimenet között, annál jobban melegszik. Áramfelvételt is nézd meg azért.
Ez olyan Mateatekos. A súly nem rossz, mivel öntötted ki?
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2014
Inkább örülj. Egy csomó dolgot megtanulsz, amivel nem foglalkoznál, ha egyből menne. Ez tök komoly. Egyébként valami életjel is van, vagy még csak fűtésre lehet használni? Ez fordult meg? Biztos jól forgattál mindent? Ne csak a beültetési, hanem a kapcs rajzot is nézd, ahogy ellenőrzöd.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2014
Amúgy a fül nagyon masszívnak tűnik, biztos nem törne le úgy, mint az én gépemről, amit tesóm telibe lépett a múlt héten. Mondjuk én voltam a hunyó, mert eléggé az útba raktam a fejet ő meg rohant és nem figyelt a lába elé.
![]()
Szia!
Engem is érdekelne, hogy mivel öntötted ki. Előre is köszi, Üdv! A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2014
Bajnak nem baj, csak félek, duplán fogsz dolgozni. A helyedben megcsinálnám véglegesre a fejet. Már vagy hárman tudnak burkot csinálni, írnék nekik és vennék egyet, beállítanám, kiönteném, aztán tuningolgatnám az elektronikát, mert két változót összehangolni piszok nehéz.
Ha viszont letörik, elég nehéz ezt az egyet stabilra visszacsinálni. Ha szabvány kétfüles, akkor nem nehéz megcsinálni, csak a ragasztás problémás, mert a profi ÁBS ragasztó tizenezer. Én PVC csőből vágott formával váltottam ki, azért olyan gány, mert nagy felületen akartam ragasztani, mivel ez nem spec ragsztó és sokat használom vízben, ahol rendszeresen beleüti valamibe az ember, néha ráesik, meg amúgy is nagy erőhatások vannak a normál mozgatástól. Bison gyártmányú, kétkomponensű vízálló ragasztóval ragasztottam, egy éve így használom.
Értelek csak azért nem mertem a fejjel tovább menni mert mikor próbálgatom mozgatom a 2 tekercset hogy a legnagyobb érzékenységet érjem el van mikor diszk nélkül is nem mutatja az aluminiumot vasat ha elmozdítom egy negyed miliméternyit akkor már jó de csökken 1.2 cm az érzékenysége de a földhatást is kényes mert van mikor a ferritet kiszűröm akkor jó a diszk jól szűr de ez nem talaj tehát minden mozdításra borul minden poti beállítás igen ritka mikor smakkól és ezt kint értem el egyszer akkor ott voltak jó állásba a potik jó megközelítéssel ahol a fáma írja és be tudtam úgy állítani árnyékolás nélkül 20 cm volt az egy kicsi forintos nem nagy jellel de még jó volt , és a fóliát szűrte a pénzel együtt jelezte a pénzt így kéne neki működni rendesen és a fogót is leszűrte , sok pénzel próbáltam ezüsttel arannyal bronzzal rézzel nikkellel kifogástalan volt -- na azóta sem jött ez össze , ezért nem tudom mihez lőjem a fejet teljesen kinullázva nem jó mert diszk nélkül a vasat kiszűri ha nullázva van és a cint --- most már el merem mondani elektronikát megcsinálni nem nagy dolog de beálítani fejet csinálni művészet
Én mindig egy 5 wattos autóizzót szoktam kötni a betápra, ha valami nem jó elsőre akkor halványan világít, viszont semmi nem megy tönkre. A negatív táp konverternél nem cserélted fel véletlenül a tranzisztorokat? Jól vannak berakva? Hiába ugyanaz a jelzésük, van hogy más gyártónál más a lábkiosztás. Ha tokosak az ic-k akkor szedd ki őket és próbáld ki újra.
Nem, nem értesz, pont ezt írtam korábban. Nem a fejen kell a fázishelyzeteket megfelelően beállítani, most ugyanis azt csinálod. Mert ugye azt érted, hogy a fázisviszonyok hogy és miért olyanok, amilyenek? Ha ez nem világos, nem fogsz előre jutni, mert véletlenül nehéz ennyi változót összehozni. A PDF TGSL építési leírás is jó vagy az MD1 a 2003-as Ráditechnika évkönyvben szereplő ahhoz, hogy a megértsd az elvi működést. Ezek után nem lesz kérdés, hogy csak egy végleges fejjel tudod normálisan beállítani az elektronikát.
TGSL-t is Esztergomból láttam, de most rákerestem, nem találom egyiket sem.
A sziverblog vagy hogy írják most nem jut eszembe, ott árulják de van több detektor is és mindent meg lehet hozzá venni nem lel egyszerre , gép doboz, szár . ahogy van az embernek pénze rá---az az idx Esztergomi
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2014
Az első fejet falapba mart formába öntöttem úgy hogy a füleket utólag tettem rá. Én is ilyen műanyag csőből csináltam meg. A ragasztást úgy erősítettem meg, hogy felraktam a fület és két helyen átfúrtam az egész öntvénnyel együtt. Tudtam, hogy hol mennek a vezetékek ezért mertem belefúrni. Ezek után eporapiddal bekentem a ragasztandó felületeket, jól belenyomkodtam a furatokba és egy gyorskötözővel hozzá erősítettem a fejhez a fület az öntvényen keresztül. Bitang erős lett. 82 kiló vagyok és meg sem nyekken alattam. Kíváncsi lennék hány gyári fej bírná. Kár hogy már nem kapni az eporapidot, nagyon jó anyag volt. Boltban azt mondják, hogy az UVERAPID ugyanaz. Kipróbáltam és nem olyan erős, de már a szagából ítélve sem lehet ugyanaz. Nekem is két fül kell hogy fel tudjam fogatni a fejet de ha Motyo azt mondaná hogy nekem adja ezt a fejet, simán felraknám a gyári szárra. Csinálnék egy konzolt, amivel fel tudnám fogatni, és ha letörne, hasonlóan megoldanám, mint a képeken lévő fejnél annyi különbséggel hogy lekerekíteném a füleket.
Aha! Silverdog aranyos, hogy az a kezdőoldal, hogy ajánlja az XP Deust sokat elárul... Megfigyelted, hogy forgalomban lévő detektorokhoz sosem árulnak ilyen részeket? Vajon miért?
![]() Egyébként a 2tone kiegészítős TGSL videó kifejezetten ígéretes. Van az IDX-hez is ilyen kieg, videót is találtam hozzá, de az nem sokat mond.
Gondolom a fázis szög beállítást nekem címezted --én értelek is hogy úgy kell megcsinálni hogy legyen fix elkészített fej és utána legyen a gép fázisszöge beállítva --de akkor most hogyan állítsam be csak nullázzam és öntsem ki -és utána bütyköljem a gépet vagy így mihez a legnagyobb érzékenységre ?
Ha egyszer nagy leszek, erre a sablonra szivatom rá a polisztirol lemezt. De lehet, hogy csak szívok vele... Vélemény???
A legjobb, amit eddig láttam itt a fórumon. Egy dolgot azért kipróbálnék a helyedben. Látom, a fülnél a Coiltek jellegű megoldást alkalmazod, egy olyan masszív fül képében, amit nem lehet hajlítani. Én a saját Coiltek fejemnél nem igazán szeretem ezt a megoldást, mert csak akkor lehet a fej mozgását finoman szabályozni, ha a csavar szorul a szárban. A másik megoldás, hogy a fül vékony és hajlékony, így nem tudja feszíteni a házat, amit viszont valószínűleg nehezebb megoldani a vákuumozásnál. Szóval én egy olyan verziót is kipróbálnék, hogy a már kész héjról levágnám a fület és belülre ragasztanék egy ABS vagy PVC U alakú formát, olyan vastagságú anyagból, ami még hajlik. Nekem a 3mm falvastagságú csatornacső jött be.
Különben gratulálok, biztos lesz rá érdeklődés, még én is kedvet kaptam a fej építéshez tőle. ![]() ![]() ![]()
Rövid válasz: igen
Hosszú válasz: megoszlanak a vélemények, hogy mekkora az előnyös ofszet feszültség. Én annak hiszek, akinek valóban komoly a tapasztalata és a szakmai tudása, ráadásul a saját tapasztalataim is ezt támasztják alá. Ha végigolvasod Chrenkoék írásait, azt mondják, vannak gépek, amik jobbak egy kis ofszettel, mint teljesen kinullázva, itt 10-20mV-ról beszélünk, miután arra vigyázni kell, hogy ne vezéreljük túl a bemeneti fokozatot. Mindezzel együtt, mivel tudjuk, hogy a gyanta zsugorodik és elhúzza a beállítást, én kinullázva önteném ki. A legnagyobb érzékenységet levegőben rendszerint nem ott kapod meg, ahol a gép helyes fázisszögekkel földhatást kizárva és jó megkülönböztetéssel működik, szóval ezzel ne nagyon törődj. Mindössze egyszer hallottam, hogy valaki nagyobb értéket talált a levegőben. A strandon valaki egyszer úgy kapcsolta be a gépet, hogy felemelte és egyből jelzett is, ugyanis valaki felakasztotta egy fára a nyakláncát és ott felejtette. Én mindig kételkedtem ebben a sztoriban, hogy pont ott...erre a múltkor a földre téve bekapcsolom a gépet , ahogy mozdítom jelez, azt hittem valami kontakthiba, de nem, pontosan egy érmére tettem. A hihetetlen az volt, hogy 20m-es körzetben ezen kívül egyetlen érme volt, de még más jel sem igen.
, hogy a már kész héjról levágnám a fület "
Ez így igaz és jó lenne tudni,hogy 2 két fül közé lehet-é lyukat fúrni mert akkor az u betűt fel lehetne csavarozni.PVC-be létezik lemez is mindenféle vastagságban én a múltkor kukáztam egy szatyorral a műanyagosnál.
Igazad van, a fej állíthatóságához valaminek engednie kell. De lehet, hogy kifordítom a javaslatodat. A szár végét alakítom ki úgy, hogy némi rugalmassággal hozzászorítható legyen a jelenleg 8 mm-es kitámasztott fülekhez. A fej minden része legyen erős, mint egy traktor
![]()
Hasonlóan jártam én is én meg bekapcsoltam és ahogy nekiálltam azonnal érmét találtam 1860 1 krajcárt ------------jól mondod mert a 101 es fájlba ami tagolja a tgsl tekercs sematikus rajz és beállítását ott a zárszóba a hangolást filtatja , ott azt mondja hogy teljes nulla ne legyen de állandó maradélárom is nagyon közel a nullához gondolom az az offszett erre utal -- nézd meg ezt a vidit ezt kell neki tudni http://youtu.be/nZvR4KA5jfE
|
Bejelentkezés
Hirdetés |