Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Szia!
Megkérdezhetem, hogy milyen processzort használsz ?
2db. 400/800 W-os, 100dB-es topot hajt az egyik végfok, a másik pedig 4 db 600/1200 W-os, 100 dB-es mélyet.
Sziasztok! Én T-amp e800-al hajtok 4db beyma/ celestion topládát. Szerintem becsületesen teszi a dolgát,szép tiszta a hang teljes kivezérlésen is. Annyi hozzátartozik a dologhoz hogy a puffer elkókat kicseréltem 15000µF -osakra,bár ez inkább a mély tartományban lehet előny.Egyébként rockzenekarok hangosítására használom.
Itt megnézheted mennyibe fáj, csak magyar áfá-val számolj!
Epitett ladaim vannak, amiben a melykozep ilyen es az elozo hozzaszolasomban linkeltem a magasat is. Ez a melykozep olyan 350w rmst birnak ki, de viszont a magas azert eleg eros. A keresztezesi frekvencia olyan 2-2.5khz kozott van. Ebben a hozzaszolasomban csatoltam is kepet hogyan neznek ki.
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2014
Értem. Van rá mód, hogy csökkentsd a magasnak az "érzékenységét" ha bántóan süvít.
Most arról volt szó, hogy nagyobb végfokot akarsz venni , mint amennyit elbír a hangszóró. Nos ez lehetséges, de könnyen megszaladhat a kezed a buli hevében, és máris repültek a hangszórók. Ameddig ésszel hajtod őket, (vagy beállítasz max jelszintet DSP-vel) addig nincs gond.
Az érzékenységet amiatt hoztam fel témába, mert ha ugyanannyival meghajtom a mélyet és a topot, akkor nem-e alakulna ki az hogy "elfogy" a mély. Különösebben nem fogtam vissza a magassat, hanem tettem be egy izzót sorosan, amivel van párhuzamosan egy ellenállás (ezzel játszadoztam, hogy kijöjjön a megfelelő érték). Mivel most is csak a t.amp ta2400asom van emiatt alkalom adtán ezzel hajtom a 2 topot. Emiatt vettem egy compressor/limitert (behringer mdx1600), hogy nehogy túlhajtsam a topokat, észre is szoktam venni hogy buli mikor indul jobban befele, akkor már a limiter dolgozik.(Ugyvagyok hogy megszokom a hangerőt és meg tennék rá.) Most abban maradok, hogy azt az erősítőt veszem meg améket könnyebben be tudom szerezni. ta1050-st csak thomannrol tudok, ott meg +20 euro a postaköltség, de ta2400-ast lehet tudok venni használtan. Köszönöm a segítségeket, ha lesz valami fejlemény akkor még írok.
Sziasztok!
Lehet, hogy egy picit elvág a témátől, de ezzel kapcsolatos a problémám. Az iskolánkban adott két terem, az egyik a Stúdió, vele szemben egy terem, amit a stúdió videókért felelős csapata használ, amolyan szümetben bent tartózkodásra, és videófelvételek készítésére. Valahányszor jó minőségű hangot is kellett rögzíteni, akkor a földön a Stúdióba mentek át a kábelek, 2-4 XLR és néha, élő közvetítésnél, koaxon videójel. A baj az volt, hogy csak délután lehetett, amikor már nem járkáltak ott, és néhányszor mi is belebotlottunk a dolgokba. Kitaláltuk, hogy csinálunk egy feladó táblát minkét terembe, azok pedig fixen lennének kikábelezve, a plafonon kábelcsatornában. Átjönne 2 mikijel, 2 videójel, átmenne esetleg kapcsolt 230, és egy egy irányú kommunikátor a dolgok közlésére. Az enegdélyeket megkaptuk, és elkezdtük az anyagok összeírását, beszerzését. Ott akadtam el, hogy az XLR miki kábel alapvetően drága, főleg, hogy a táv ~25M, 2 csatorna kellene, és mindezt egy két támogatóval, de saját zsebből kell állnunk. Az ilyen, vagy az ilyen kábel is megfelelne a mikrofon jelének átvitelére? Vagy esetleg hol lehet olcsón beszerezni valami gyengébb minőségű xlr kábelt? A segítséget előre is köszönöm a Stúdió nevében is. Üdv.
Szia! Ezt találtam.
Oh, köszi, az a 160/m egész jó ár. A 0,12mm2-en nincs nagy veszteség 20m-en?
Szia! Azt ajánlom vegyél mikorfonkábelt méterre, és külön coax, meg XLR aljzatokat, az egészet szereld bele egy bármilyen elektromos bakácsboltban kapható műanyag dobozba. És olcsóbban megjárod, és a kinézete is jó lesz.
A terv ez, mivel elektronikai iskola, (Mechatronikai Szki.) nyilvánvaló volt számunkra, hogy mi csinálunk mindent, a dobozt is majd. A kérdéses dolog a megfelelő vezeték és ára volt.
Az volna vagány ha valami nemtudom milyen processzorral digitális snake rendszert építenétek ki és csak 1 darab ethernet kábel kellene, csak nem tudomom hogy mennyire kivitelezhető.
Én már dugtam össze két 10m-es miki kábelt, és simán működött a dolog. (klubkoncert)
Ha lesz is veszteség nem hiszem hogy ne lehetne utána menni erősítéssel . Icipict talán a zaj is megnövekedhet, dehát jelen esetben szerintem ez sem nagy probléma. A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2014
Hangosításnál sok esetben akár 30-60m mikrofonkábelt is használunk nem szokott probléma lenni vele.
Üdv.
Olvastam egy kicsit, de nem találtam megoldást, bocsi ha már van ilyen téma csak én voltam a béna... Adott egy keverőerősítő (VoiceKraft AM8500), bekapcsoláskor minden led világít rajta. Hogy szól-e azt nem tudom, mert nem merjük kipróbálni Valakinek valami építő jellegű ötlete a hiba megoldására? (Igazán jó néven vennénk, ha megoldódna, mert egy hét múlva koncert és érdekes lesz így kihangosítani az éneket.) Köszi előre is a válaszokat. /reklám:/ A Medve Bőre zenekar
Tipikusan elment a fél táp. Általában +-12V tápot kapnak a keverők. Ha valamelyik oldal, tipikusan a -12V feladja, az összes műveleti erősítő kimenete kiakad a másik tápoldalra. Nézd meg a tápegységet legelőször is!
Köszi a választ!
Annyi a fejlemeény az ügyben, hogy pihentettem eddig (elmentünk próba helyett kocsmázni), és most simán működik. Még így is nézzek rá a tápra?
Nem ártana ránézni azért, nehogy az legyen, hogy megmelegszik és akkor feladja. Szerintem hagyd bekapcsolva egy ideig, hátha előjön a hiba. Koncert közben nem lenne szerencsés.
Létezik ilyen, DigiSnake néven. De van optikai ADAT néven, azon 8 csatorna megy át egy szálon.
(én ezt használom, eddig 35 méterre próbáltam - ment) És esély sincs a földhurokra!
Eminence-ből lehet nagyon jókat építeni.
Kérdés, hogy hova szeretnéd ezeket használni ? Az kecsegtető, hogy rétegelt lemezből van. Érdemes lenne legalább meghallgatni, hogy hogyan szól.
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, mivel teljesen amatőr vagyok a témában. Egy kb. 100-120 nm-es termet (magyarul kocsmát) szeretnék hangosítani (napközben rádió, esténként erősebb). Nem kell disco hangerő meg szuper hangzás, de szépen szóljon halkan is, de bírja a nagyobb megterhelést is (mély, magas). A keret 200 e. ft. Laikusként 4db Wharfedale titan 8 passzív-ot néztem ki, és kellene hozzá 4 csatornás rádiós erősítő. Mi a véleményetek, erős-gyenge? Esetleg más megoldás? Minden javaslat érdekel: Köszönöm!
Szerintem 2 top 2 sub és ha rádió akkor tuner, egy kis keverő és 2db végfok.
Szia!
Leírom az én elgondolásomat. Ez csak egy javaslat, más kolléga véleményét is kérd ki Szubot, én is mindenképpen javallanék. Ahhoz ,hogy legyen mély hang a rendszeredben muszáj .hogy nagyobb felületű hangszóró is dolgozzon a rendszeredben. Amit kinéztél hangsugárzó az feltehetően jó. Ha van rá lehetőség, akkor használj 4 darab topot, így elérhető, hogy mindenhol hallható legyen a zene. A szubot(vagy szubokat) én mindenképpen az egyik sarokba tenném, így maximalizálható a hangnyomása. A topokat és a szubokat mindenképpen külön végfokról hajtsd és aktív crossovert használj. Egy kis keverő is szükséges lesz, hogy ne kelljen folyton átdugdosni a drótokat. A keverőbe mehet bele a tuner (rádió) valamint az esetleges más műsorforrás. Remélem tudtam segíteni. Üdv.b
Köszönöm a válaszokat!
Nem szeretnék szubokat, nem kell, hogy "hupogjon", de egy stabil, erőteljes mély legyen. A 4db Titan 8-as a négy sarokba ehez kevés? Az ajánlott renszert köszi, de max. erősítő. Hat pincércsaj fogja kezelni, akik (hozzám hasonlóan) technikailag nem igazán túlképzettek... Most 4db Apart Mask 6-os szól: http://soundinduction.co.uk/apart-mask6-150w-at-8w-loudspeakers-pair.html egy WHD AMP 550/100V erősítővel: http://www.ela-online-shop.de/mischverstaerker/mehrkanal-mischverst...n.html A hangjuk gyötrelem, bár a leírásokat olvasva nem értem hogy miért.
Valószínűleg a 100V-os rész kavar be ebbe a dologba!
8"-es hangszórókkal nem valószínű, hogy erőteljes mély hangokat el tudsz érni. Ahhoz kicsi a membrán felület. Az átviteli frekvencia is csak 70Hz től indul. Egy szub nem "hupog"...
A négy sarokba tevést ésszel kell csinálni, mert simán ki tudják oltani egymást a hanghullámok. |
Bejelentkezés
Hirdetés |